QUOTE(sineja @ 2009 10 05, 12:07)
va rusiškas paaiškinimas
sineja, rašo:
rožėms reikia raudono arba žalio, nesvarbu spalva, svarbu, kad nebūtų minkštas. Reikia kieto obuolio, "gold" arba "semirenko"
1. supjaustyti į keturias dalis ir išimti sėklalizdžius.
2, supjaustyt labai plonomis plokštelėmis.
3. užvirinti 300 gramų cukraus ir 300 gramų vandens. Nedidelėse sirupo porcijose virti plokšteles iki jų skaidrumo.
4. Išvirtas dėti į lėkštę taip, kad nuo jų nutekėtų nereikalingas sirupas. Virimo metu sirupas tirštėja, todėl laikas nuo laiko reikia dapilti vandens. Imam plokštelę ir susukam į tūtelę, ant jos - sekantį lapelį, ir taip kokius 5 ar 6, priklausomai nuo norimo dydžio. Kai visą šitą natiurmortą sudėsit ant torto, reikia teptuku sutepti visą šitą grožį želatinos sirupu (kad žibėtų ir kad nedžiūtų). 1 arbatinis šaukštelis želatinos plius 1 arbatinis šaukštelis cukraus ir 1 valgomas šaukštas vandens, išmirkyt, ištirpdint ir sutepti rožes. Tam, kad gautųsi raudonos rožės, reikia šiek tiek padažyti sirupą, kuriame verdate tas obuolių plokšteles.