dėl drėgmės negaliu atsakyti, o plyšta dėl cukraus pudros pertekliaus
QUOTE(eglejk @ 2009 10 02, 22:14)
kaip penktadienis, taip tortu gausa visi labai pukus, taciau labiausiai istrigo daividijos boruzele, nu ji man tooookia miela labai grazios pumpicos rozes ant tortuko, tokios kaip tikros, o apie cipciuka apskritai patylesiu, ten tortas be komentaru
as ir dariau torta (idesiu foto rytoj), isbandziau keleta naujoviu, pirmiausia ramuniu formeles, laaaabai man jos patiko aciu naitui
torta dengiau pastilezu, tai va cia ir visas grozis prasideda (na dar del torto skonio nezinau ).
Tai va, i pastileza man suejo apie kila cukraus pudros nors viska matavau ir dariau pagal recepta, ir tai man ta mase tokia netvirta gavosi, plyso, gal krakmolo i ja reikejo daugiau ideti, nu nezinau, ir man jos daugiau kaip puse liko, kiek pasidariau is nurodytos normos, o dengiau 23cm skersmens ir 8cm aukscio torta. Prie stalo ir kocelo nelipo, cipciukas rases, kad pastilezui reikia daug krakmolo, tai as jo ir negailejau.
Jus man paskykit, kokios konsistencijos turi buti tas pastilezas? o gal kuri galetu padaryti jo gaminimo fotosesija, aiskumo delei
jis kociojosi puikiai, bet tik kai reikia deti ant torto tai plysta, ir kazkodel siek tiek jis man dregsta, nors torta aptepiau sviestiniu kremu ir pusdieni laikiau saldytuve iki dengimo
as ir dariau torta (idesiu foto rytoj), isbandziau keleta naujoviu, pirmiausia ramuniu formeles, laaaabai man jos patiko aciu naitui
torta dengiau pastilezu, tai va cia ir visas grozis prasideda (na dar del torto skonio nezinau ).
Tai va, i pastileza man suejo apie kila cukraus pudros nors viska matavau ir dariau pagal recepta, ir tai man ta mase tokia netvirta gavosi, plyso, gal krakmolo i ja reikejo daugiau ideti, nu nezinau, ir man jos daugiau kaip puse liko, kiek pasidariau is nurodytos normos, o dengiau 23cm skersmens ir 8cm aukscio torta. Prie stalo ir kocelo nelipo, cipciukas rases, kad pastilezui reikia daug krakmolo, tai as jo ir negailejau.
Jus man paskykit, kokios konsistencijos turi buti tas pastilezas? o gal kuri galetu padaryti jo gaminimo fotosesija, aiskumo delei
jis kociojosi puikiai, bet tik kai reikia deti ant torto tai plysta, ir kazkodel siek tiek jis man dregsta, nors torta aptepiau sviestiniu kremu ir pusdieni laikiau saldytuve iki dengimo
Tam pastilazui, kur gelytems lipdyt, tai geriausia deti 3 saukstus vandens, tada sueina 250 g pudros.
QUOTE(Olesta @ 2009 10 02, 22:18)
dėl drėgmės negaliu atsakyti, o plyšta dėl cukraus pudros pertekliaus
bet ji netrupaman, o kai emiau dengti tai plysta tysta taip
nu as ji apdengiau vargais negalais, mamos gimtadieni seimos rate svesim, tai nelabai pergyvenu del broku nors vistiek norisi, kad butu graziau
dar vienas klausimas del pastilezo, ar galima ji laikyti kokia savaite saldytuve? nes man baisiai daug tos mases liko
paskui kai jau apdengiau torta, paemus mazesni gabaliuka isvoliota krakmole pakociojau ir paemiau, tai visai man neplyso, gal cia del krakmolo trukumo as manau, nu net nezinau
QUOTE(eglejk @ 2009 10 02, 23:25)
dar vienas klausimas del pastilezo, ar galima ji laikyti kokia savaite saldytuve? nes man baisiai daug tos mases liko
ne savaitę, galima ir dvi laikyti. Tik labai labai sandariai ir kambario temperatūroj.
gal galit pasakyti ar galiu torta aptepti su ganasu ir paskui deti saldainiu mase????
QUOTE(naitas @ 2009 10 02, 22:28)
ne savaitę, galima ir dvi laikyti. Tik labai labai sandariai ir kambario temperatūroj.
as ja susukau i maistine plevele ir dar idejau maiseli, bet ikisau i sldytuva einu istrauksiu ir pasidesiu kur i spintele
puošimas kremu
dzibai
tūtelių gamyba
šis bei tas
barbės dekoravimas
pastiliažo konsistencija, torto dengimas
nu kaip jaudinasi dėl grožio, lygumo ir estetikos šiek tiek rėmelio fragmento
VA ČIA APIE KĄ KALBĖJAU
Papildyta:
taip, gali, o kam tokia prabanga palik apteptą grietinėle per naktį, rytoj apdengsi be jokių aptepimų
dzibai
tūtelių gamyba
šis bei tas
barbės dekoravimas
pastiliažo konsistencija, torto dengimas
nu kaip jaudinasi dėl grožio, lygumo ir estetikos šiek tiek rėmelio fragmento
VA ČIA APIE KĄ KALBĖJAU
Papildyta:
QUOTE(kisule @ 2009 10 02, 22:33)
gal galit pasakyti ar galiu torta aptepti su ganasu ir paskui deti saldainiu mase????
taip, gali, o kam tokia prabanga palik apteptą grietinėle per naktį, rytoj apdengsi be jokių aptepimų
gal galit kas atsakyti ar galima dengt pastiliazu torta,kuris yra apteptas kremu i kuri ieina GRIETINELE,SVIESTAS IR KONDENCUOTAS pienelis
QUOTE(jav @ 2009 10 02, 22:58)
gal galit kas atsakyti ar galima dengt pastiliazu torta,kuris yra apteptas kremu i kuri ieina GRIETINELE,SVIESTAS IR KONDENCUOTAS pienelis
kas čia Jums šį vakarą do striokas gali tik pastingdyk, nors pastiliažas storiau kočiojasi, vargu ar pabūgtų ir nestangdinto kremo, apdenk ir į šaldytuvą jį
taip, gali, o kam tokia prabanga palik apteptą grietinėle per naktį, rytoj apdengsi be jokių aptepimų
[/quote]
aciu tau Olesta,o su ganasu todel kad darau triufelini tai kartu ir ganasas.Na einu meistravoti kazka toliau.
Olesta aš tau ne žabą aš tau visą rastą duosiu , jo....tu joms , ir gerokai
jav , o kokio bieso tu ten dar grietinėlės pridėjai , a ....???
--------------------------------------------------------------------------------------
Psio meeeeeergos paskutinis .....šią savaitę .....
Romanas , nu jau pagyvenes ...net 80 metų , apiplyšo truputi , matyt įdomus buvo , daug naudotas .....
Medutis su aguonom , pastilažas , beze , cukrinės Cipciko gėlės ....
jav , o kokio bieso tu ten dar grietinėlės pridėjai , a ....???
--------------------------------------------------------------------------------------
Psio meeeeeergos paskutinis .....šią savaitę .....
Romanas , nu jau pagyvenes ...net 80 metų , apiplyšo truputi , matyt įdomus buvo , daug naudotas .....
Medutis su aguonom , pastilažas , beze , cukrinės Cipciko gėlės ....
Daividija, nu jau grozis tos boruzes, nezinau kaip mes isdrysim ji prapjaut rytoj