Rugiagėle, menų menas, lygu, idealu, tobula
na aš kalbos dovanos nepraradau, esu dideliam šoke, prisijuokiau iš Cipciuko, o pati gavau dar didesnį stresą, bet apie jį rytoj, šiandien dedu ką žadėjau, jei nors kiek bus aiškiau dėl darbo grietinėle, dedu dėl to, kad yra vis pradedančių mergaičių, gal joms bus drąsiau ir smagiau, jei ras palengvinimą, tikiuosi:
1 žingsnis - susitepame tortą, šiuo atveju, mascarponės tortas su bananais
2 žingsnis - tortui suteikiame lygų paviršių, jei reikia ir užpildome šonų tarpus kremu, dedame tortą į šaldytuvą
3 žingsnis - šiuo atveju viršus padengtas šokoladine glazūra (100 g šokolado, du šaukštai grietinėlės, šaukštas sviesto)
4 žingsnis - baigiame lyginti torto šonus plakta grietinėle, net jeigu torto šonai lygūs nuo kremo, norint kad dzibukų tarpai nešviestų jei nepavyks sudzibuoti idealiai, torto šonus reikia apsitepti tos pačios spalvos grietinėle kaip ir dzibukai (420 g grietinėlės, 105 g cukraus, 0,5 a.š. citrinos rūgštelės, dažai, standiklio pakelis)
pradedame dzibavimą, imam maišelį, adapterį, pasirenkam antgaliuką, kremo įsidedam pusę maišelio, likusią grietinėlę statom į šaldytuvą (jei prisikrausite daug, tai pirmiausiai bus sunku dirbti, nejausite spaudimo jėgos, antras dalykas, nuo rankų šilumos grietinėlė ims vandenyti, kremo bet kada dasidėsite)...
norint išgauti stačius dzibukus, maišelį su kremu laikau statmenai torto paviršiui ir spaudau dzibukus sukdama tortą aplinkui
specialiai vyro prašiau, kad nufotografuotų makro-vaizdą, kad parodyčiau, kam reikia tortą aptepti tos pačios spalvos grietinėle, realiai paprastai žiūrint tų tarpelių nesimato, bet jei paliktumėt kitos spalvos foną, jie išryškėtų, ypač tai aktualu puošiant boružes
tada dirbam su viršumi, renkatės antgalį, raštelį kokį širdis geidžia, nuo to vėlgi priklauso maišelio laikymo kampas
Papildyta:artėja finišo tiesioji, dėliojatės tortuko viršų, pas mane jis skirtas darželio auklėtojoms profesinės šventės proga Drugelių grupei, drugelių mažoka, bet ne jie čia svarbiausi
varpeliai pastiliažo, aptepti želatina, ir išcukruoti, bimbaliukai aisingas, lapeliai, drugeliai irgi pastiliažo, rožytės Cipciuko cukrinukės.......
atsiprašau, kad aš čia taip išsiplėčiau, bet gal kažkam bus naudos
Daryk žmogui gera, tik nesitikėk, kad Tau bus atmokėta tuo pačiu...