QUOTE(salexa @ 2009 09 30, 21:50)
Paskutinis mano puostas tortas, nieko gero su manim nesigaus. Manau jau reikia poilsio nervavms, absoliuciai tortas nevykes, visiskai kitkas planuota bet gavosi...
Nezinau ka blogai darau. Islyginau torta, mase saldainiu nepatiko - kazkodel nesigavo, cia 4 valandos puosimo, o grozio jokio.
aukštyn nosiuką, nenuvertink taip savęs.
gaila, kad prieš puošiant tortą, diena anksčiau, nepasidarei tos masės ir nepabandei, neišbandei, kaip kočiojasi, kaip su elastingumu reikalai. Gal būtum turėjus antrą šansą.
Ir dar.. man labai įstrigo
Meian darytas tokio tipo tortas. Ji padarė iš pradžių lygų apvalų tortą - pagrindą, o ant jo pastatė lėlės tortą. Tuomet yra vietos paskleisti lėlės suknelės pasijonius, galima gražiai pereiti spalvine gama nuo lėlės apdarų į tortinį pagrindą.
Gražiau lėlė atrodytų, jeigu būtum sumetus keletą klosčių, galbūt kažkiek parodžius "nėrinukų".
Bet viskas dar ateity. Šaunu, kad darai ir stengies. Neabejoju, gi dirbdama patyrei didelę pamoką ir kitą kartą gausis be klaidų.
Papildyta:
QUOTE(eglejk @ 2009 09 30, 22:23)
Asseni, kokio storio reikia iskocioti mase, kad graziai uzsidengtu? ir kaip tiksliai numatuoti koki blyna kocioti? nu man visada jis neapvalus gaunasi, o vienam sone ilgesnis,kitam trumpesnis ir paskui graziai niekas neuzsidengia
niekaip man nenusimatuoja, kad visus sonus uzdengtu mase
apturėjau šiand pamoką pas
Cipciuką
masę kočioti reikia ne per ploną, kad ji neperimtų visų torto nelygumų. Sako, reikia ją palikti bent 3 mm. Prieš tai reikia padengti lyginančiu sviestiniu kremu.
Ne
Asseni aš, bet šitą suprantu:
Kaip blyną numatuoti? tai tiesiog pasiimu ruletę ir pamatuoju torto diametrą - pvz, jis pas mane 24 cm. Tada pamatuoju torto aukštį. Pavyzdžiui, jis yra 8 cm. Tai skaičiuoju - šonas - 8 cm aukštis, diametras 24 cm ir vėl šonas 8 cm. Bet taip tiksliai negalima daryti.. reikia užleisti dar po centimetrą kitą.. tai vadinasi, reikia iškočioti bent 40 cm diametro blyną, bet geriau būtų, kad kokių 45-48 cm. Kočiojant reikia vis matuoti. O kada nors ir iš akies bus aišku.
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...