Egluten,super tortas,o batukai kazkas nerealaus
sveikos, merginos
norėjau jums padėkoti, už tokią temą, už įkvėpimą ir idėjas. kokių gražių tortų prikepat
aš čia visai pradedančioji, va, kepiau du tortukus dukros gimtadieniui, besimokydama iš jūsų temų ir besikonsultuodama su viena mergaite telefonu
dukrai suėjo devyneri, tai meškiukai ar barbės jos nebedomina. triukšmingam namų vakarėliui pagaminau tokį tortuką:
viduj - cipciuko klasikinis medutis (pavyko super, purus, burnoj tirpstantis )
"staltieses" išbandžiau dvi, vieną cipciuko cukrinę masę tortams dengti (dengiau viršutinį tortuką), kitą - Meyan masę. labiau pavyko pastaroji, cipciuko kažkodėl labiau sutrūkinėjo ir buvo ne tokia balta (turbūt dėl to, kad neturėjau bespalvio aliejaus)
gėlytes lipdžiau tris vakarus, visokių masių išbandžiau. Meyan masė nelabai man tiko rožėms, pastilažas kažkodėl visai neišėjo, o va cipciuko cukrinė mase gėlytėms tiko super. prisukau rožyčių iki valiai
kaip matote iš tortuko, man visiškai nepavyko tortukų apdengimas "staltiesėm" ir taip bandžiau, ir kitaip, net su MB pasitelkę fizikinius skaičiavimus bandėm išsiaiškinti, bet kad akivaizdu, kad dengiamų torto šonų plotas yra mažesnis, nei staltiesės tai be raukšlių (ir didelių raukšlių) nepavyko niekaip
žodžiu, čia liko man mįslė, kaip jūs, patyrusios, viens du užmetat tą masę ir gražiai šoniukus užlyginat na bet mes šitą mįslę su laiku išsiaiškinsim
o į mokyklą dukrai neštis irgi iškepiau medutį, iškirpau drugelio formą iš kartono, ir pagal ją apipjausčiau lakštus. neturėjau laiko puošti, tai tik apliejau cukraus pudros glajum ir pribarsčiau pirktinių papuošaliukų:
žodžiu, mergaitės, labai ačiū jums, kad dalinatės informacija ir idėjom
kiti tortukai, tikiuosi, man geriau pavyks
norėjau jums padėkoti, už tokią temą, už įkvėpimą ir idėjas. kokių gražių tortų prikepat
aš čia visai pradedančioji, va, kepiau du tortukus dukros gimtadieniui, besimokydama iš jūsų temų ir besikonsultuodama su viena mergaite telefonu
dukrai suėjo devyneri, tai meškiukai ar barbės jos nebedomina. triukšmingam namų vakarėliui pagaminau tokį tortuką:
viduj - cipciuko klasikinis medutis (pavyko super, purus, burnoj tirpstantis )
"staltieses" išbandžiau dvi, vieną cipciuko cukrinę masę tortams dengti (dengiau viršutinį tortuką), kitą - Meyan masę. labiau pavyko pastaroji, cipciuko kažkodėl labiau sutrūkinėjo ir buvo ne tokia balta (turbūt dėl to, kad neturėjau bespalvio aliejaus)
gėlytes lipdžiau tris vakarus, visokių masių išbandžiau. Meyan masė nelabai man tiko rožėms, pastilažas kažkodėl visai neišėjo, o va cipciuko cukrinė mase gėlytėms tiko super. prisukau rožyčių iki valiai
kaip matote iš tortuko, man visiškai nepavyko tortukų apdengimas "staltiesėm" ir taip bandžiau, ir kitaip, net su MB pasitelkę fizikinius skaičiavimus bandėm išsiaiškinti, bet kad akivaizdu, kad dengiamų torto šonų plotas yra mažesnis, nei staltiesės tai be raukšlių (ir didelių raukšlių) nepavyko niekaip
žodžiu, čia liko man mįslė, kaip jūs, patyrusios, viens du užmetat tą masę ir gražiai šoniukus užlyginat na bet mes šitą mįslę su laiku išsiaiškinsim
o į mokyklą dukrai neštis irgi iškepiau medutį, iškirpau drugelio formą iš kartono, ir pagal ją apipjausčiau lakštus. neturėjau laiko puošti, tai tik apliejau cukraus pudros glajum ir pribarsčiau pirktinių papuošaliukų:
žodžiu, mergaitės, labai ačiū jums, kad dalinatės informacija ir idėjom
kiti tortukai, tikiuosi, man geriau pavyks
QUOTE(Migle79 @ 2009 09 28, 00:16)
Nepergyvenk, man daug kartų taip atsitikdavo. Dažniausiai vieną planuoju, o kitkas gaunasi Bet visuomet save nuraminu, sakydama sau "Aš gi ne profesionalė, o tik mėgėja"
Tobula profesionalė Labai jaukus, labai šiltas tortas.
QUOTE(Karna @ 2009 09 28, 13:19)
Labai gražios Tavo gėlės. Gal ne pati mėlyna spalva, bet žiedų forma yra nuostabi.
ooo, aciu, nereikia jau , bet jeigu grazus, gali mestelt, gal pravers kaip idejos
Migle, tobulumui ribu nera, tai apie tave
EgluteN, na gi viskas labai grazu. Ziurek ir trupiniai puikia tiko.
Karna, sveika prisijungus ir dar ne su tusciom rankom. Kaip buvo malonu skaityti tavo komentara. Jis toks siltas, kaz kiek sukele juoko del mases dengimo . Bet darba atlikai puikiai. Nepabijojai surizikuot ir iskart isbandyti kelis variantus. Malacius
Tu tik klausk, padesim.
Migle, tobulumui ribu nera, tai apie tave
EgluteN, na gi viskas labai grazu. Ziurek ir trupiniai puikia tiko.
Karna, sveika prisijungus ir dar ne su tusciom rankom. Kaip buvo malonu skaityti tavo komentara. Jis toks siltas, kaz kiek sukele juoko del mases dengimo . Bet darba atlikai puikiai. Nepabijojai surizikuot ir iskart isbandyti kelis variantus. Malacius
Tu tik klausk, padesim.
QUOTE(Asseni @ 2009 09 28, 12:32)
ooo, aciu, nereikia jau , bet jeigu grazus, gali mestelt, gal pravers kaip idejos
prasom
,,as rudeninis paukstis rudeninis...,,taip ir norisi uzdainuoti pamacius Migles torta,tobula
mergaites ,help as irgi del tos mases,siandien bandysiu ja daryti(tikiuosi ne i siuksliadeze)sakykit 1prie 1,tai kaip?ar mases santykiu t.y. 100 gr kondensofkes;100 gr pieno milteliu;100 gr pudros,ar kiekio atzvilgiu tarkim 5 saukstai kondensofkes;5 saukstai pieno milteliu,5 saukstai pudros?juk saukstas kondensuoto tirkai daugiau sveriai nei tarkim pieno milteliai
QUOTE(lotute @ 2009 09 28, 11:39)
Mergaites, prasau konsultacijos, kaip reikia daryti torto papuosima iš tokios mases: kondensuotas pienas, pieno milteliai ir cukraus pudra, labai laukiu komentaru, ar skani ta mase, as ja reikia minkyti ar ne ar ja riekia standinti ar ne nu vienu zodziu nuo a iki z
mergaites ,help as irgi del tos mases,siandien bandysiu ja daryti(tikiuosi ne i siuksliadeze)sakykit 1prie 1,tai kaip?ar mases santykiu t.y. 100 gr kondensofkes;100 gr pieno milteliu;100 gr pudros,ar kiekio atzvilgiu tarkim 5 saukstai kondensofkes;5 saukstai pieno milteliu,5 saukstai pudros?juk saukstas kondensuoto tirkai daugiau sveriai nei tarkim pieno milteliai
QUOTE(Pintikė @ 2009 09 28, 13:21)
,,as rudeninis paukstis rudeninis...,,taip ir norisi uzdainuoti pamacius Migles torta,tobula
jau rase merginos - 1:1:1
o jei penkiagubai - tai 5:5:5
nu tai , jei su kaupu imsit kondensuoto, tai su kaupu ir milteliu ir pudros
siaip reikia bandytis ir pasikoreguoti pagal save, nes saukstai skirtingi, pudros bei milteliai irgi.
Sekmes naujuose eksperimentuose.
Migle - Jusu tortas rudeninis super. Galetumet issamiau apie lapukus
EgluteN, man labai patiko tavo tortas žinant, kad viduj Napoleonas tai tie šoniukai trupiniukais puošti laaaaaaabai man gražiai atrodo Batukai ir gėliukės irgi laaaabai faini
Karna, visai gražiai atrodo tavo tortai ypač gėlytės ir drugelis o su masėm dar susidraugausi pamažu, svarbu noro yra Man tik keistai nuskambėjo, kad Meian gėlyčių masė netiko tau rožėms o Cipciuko tiko - tai kad ten praktiškai vienas ir tas pats cukraus pudra+želatinos tirpalas, skirtumas tik kad Meiana minkydama gėlyčių masę pasisviestuoja rankas, aš dabar visad truputėlį pasitepu minkydama rankas kartais sviestu kartais alyvuogių aliejumi - man tai super todėl, kad pastebėjau tuomet masė elastingesnė gaunasi ir lengviau pasiduoda "lamdymui" norint išploninti pvz. rožytės žiedlapį ir pabanguoti kraštelį
O šiaip tai jau pasiilgau Meianos ir jos tortų
QUOTE(Karna @ 2009 09 28, 12:19)
Gėytes lipdžiau tris vakarus, visokių masių išbandžiau. Meyan masė nelabai man tiko rožėms, pastilažas kažkodėl visai neišėjo, o va cipciuko cukrinė mase gėlytėms tiko super. prisukau rožyčių iki valiai
Karna, visai gražiai atrodo tavo tortai ypač gėlytės ir drugelis o su masėm dar susidraugausi pamažu, svarbu noro yra Man tik keistai nuskambėjo, kad Meian gėlyčių masė netiko tau rožėms o Cipciuko tiko - tai kad ten praktiškai vienas ir tas pats cukraus pudra+želatinos tirpalas, skirtumas tik kad Meiana minkydama gėlyčių masę pasisviestuoja rankas, aš dabar visad truputėlį pasitepu minkydama rankas kartais sviestu kartais alyvuogių aliejumi - man tai super todėl, kad pastebėjau tuomet masė elastingesnė gaunasi ir lengviau pasiduoda "lamdymui" norint išploninti pvz. rožytės žiedlapį ir pabanguoti kraštelį
O šiaip tai jau pasiilgau Meianos ir jos tortų
Aciu mergaites ir labai dekoju visoms uz pagalba,nes jusu visu patarimu deka musu sunelis gavo mamos ranku kriksto torta
QUOTE(Migle79 @ 2009 09 27, 20:16)
Nepergyvenk, man daug kartų taip atsitikdavo. Dažniausiai vieną planuoju, o kitkas gaunasi Bet visuomet save nuraminu, sakydama sau "Aš gi ne profesionalė, o tik mėgėja"
Svarbu, kad radai išeitį ir visai neblogą Tortukas su braškėmis
Lauksiu su nekantrumu
Aš irgi vis prisimenu tavo tortuką su šermukšniais. Nu labai, labai mielas
Pradėjau ir aš po truputį mokytis "kreminio" meno. Taip, kad labai nebarkite
Svarbu, kad radai išeitį ir visai neblogą Tortukas su braškėmis
Lauksiu su nekantrumu
Aš irgi vis prisimenu tavo tortuką su šermukšniais. Nu labai, labai mielas
Pradėjau ir aš po truputį mokytis "kreminio" meno. Taip, kad labai nebarkite
Tiesiog akiu negalima atplesti kaip grazu,bet ko cia stebetis,pas tave visaks labai grazu ir dailu
QUOTE(EgluteN @ 2009 09 28, 08:42)
O stai cia...ai,pacios matot,apart tu batuku niekas padoriai ir nesigavo.Kitaip norejau,bet neisejo.Pastilaza negraziai nupjoviau-teko nupjauti iki pat virsasu,beze nesigavo,tai susinervinus apiforminau su pirktiniu icing ir tuo visas dekoravimas baigesi .Napoleonas+pastilazas+icing.
Grazus tavo tortukas,tie baciukai tai is koju verciantys man tokiu reikia,laikyciau ant lentynos kaip suvenyra.
neramuole,kokios lelijos