Siandien pasilepinom tokiais kaloringais sakyciau pietumis , bet buvo skanu.Vakar is vakaro uzmarinavau nepjaustyta, visa kalakuto kumpi(pora saukstu majonezo, truputi aliejaus, kmynu, cesnako 4 skilteles, pipiru, druskos, sauksteli medaus)Kai istryniau subadziau ir palikau stoveti.Siandien ikisau i rankove, kartu su bulvemis ir kepiau valanda, paskui, pusvalandi dar prapjovus maisa.Labai sultingas smotas isejo.
QUOTE(Srove @ 2009 10 04, 16:15)
Siandien pasilepinom tokiais kaloringais sakyciau pietumis ,
Eiiii, kaip gundo
QUOTE(Diglė @ 2009 09 26, 09:30)
Labai norėjau pasirodyti Desertinis varškės sūris
Papildyta:
500 g liesos varškės
50 gr aguonų
1 pokelis grietinėlės skonio žele
2 pokeliai įvairaus skonio žele (braškių ir citrinų, pvz.)
3 šaukštai cukraus
Iš anksto pasiruošiu vaisinės žele, sustingusią supjaustau gabaleliais.
Varškę, cukrų ir ištirpintą grietinėlės skonio žele sutrinu trintuve (plaktuvu, blenderiu ). Gaunasi puri varškės masė. I ją suberiu aguonas, sudedu vaisinės žele gabalėlius ir gerai išmaišau.
Dubenį iškloju maistine plėvele, supilu varškes sūrio masę ir 3 valandoms kišu į šaldytu
Papildyta:
500 g liesos varškės
50 gr aguonų
1 pokelis grietinėlės skonio žele
2 pokeliai įvairaus skonio žele (braškių ir citrinų, pvz.)
3 šaukštai cukraus
Iš anksto pasiruošiu vaisinės žele, sustingusią supjaustau gabaleliais.
Varškę, cukrų ir ištirpintą grietinėlės skonio žele sutrinu trintuve (plaktuvu, blenderiu ). Gaunasi puri varškės masė. I ją suberiu aguonas, sudedu vaisinės žele gabalėlius ir gerai išmaišau.
Dubenį iškloju maistine plėvele, supilu varškes sūrio masę ir 3 valandoms kišu į šaldytu
Nutariau ir aš pasidaryt sūrio, bet man truputį neaišku dėl grietinėlės skonio žele. Ar ją reikia ištirpinti 0,5 l vandens ir sumaišyt su varške. Ar mažiau vandens?
QUOTE(Srove @ 2009 10 04, 16:15)
Siandien pasilepinom tokiais kaloringais sakyciau pietumis
srove tu sugryzai be taves niuriu cia ...
QUOTE(Loora @ 2009 10 04, 19:02)
Nutariau ir aš pasidaryt sūrio, bet man truputį neaišku dėl grietinėlės skonio žele. Ar ją reikia ištirpinti 0,5 l vandens ir sumaišyt su varške. Ar mažiau vandens?
As savaitgali irgi dariau Dejau 3 pakelius varskes, bet 0.5 vandens man per daug pasirode, pyliau apie 0.3, ir tai labai skysta buvo. Po kokiu 5 val. stingimo suris dar buvo labai minkstas. Palikau per nakti - ziuresiu siandien, kokia situacija Bet siaip labai skanus, aciu autorei uz recepta
QUOTE(Elena @ 2009 10 02, 09:06)
vau va čia tai idėja
Trintų daržovių sriubytė. Tikrai labai skani
Reikės:
4 - 5 bulvių
4 - 5 morkų
2 svogūnų
1 kubelio vištienos sultinio
0,25 l grietinės
1 l vandens
50 g sviesto
druskos, pipirų
baltos duonos skrebučių
Gaminimo būdas:
Svogūnus, bulves, ir morkas supjaustyti nedideliais kubeliais. Įkaitinti puodą, įdėti sviesto, sudėti supjaustytas morkas, svogūnus, kepti 2 - 3 min. Į puodą su apkepintomis daržovėmis įpilti vandens, sudėti bulves, įdėti vištienos sultinio ir virti uždengus dangtį 15 min. Sriubą nukošti per sietelį, o daržoves sutrinti trintuve. Tyrę sukrėsti į puodą, įpilti sultinio (kad būtų kremo tirštumo), išmaišyti ir virti 3 min. Į sriubą įdėti grietinės, įberti druskos, pipirų. Patiekiant sriubą apiberti baltos duonos skrebučiais (aš jų nedėjau, nes neturėjau).
Skanaus
Reikės:
4 - 5 bulvių
4 - 5 morkų
2 svogūnų
1 kubelio vištienos sultinio
0,25 l grietinės
1 l vandens
50 g sviesto
druskos, pipirų
baltos duonos skrebučių
Gaminimo būdas:
Svogūnus, bulves, ir morkas supjaustyti nedideliais kubeliais. Įkaitinti puodą, įdėti sviesto, sudėti supjaustytas morkas, svogūnus, kepti 2 - 3 min. Į puodą su apkepintomis daržovėmis įpilti vandens, sudėti bulves, įdėti vištienos sultinio ir virti uždengus dangtį 15 min. Sriubą nukošti per sietelį, o daržoves sutrinti trintuve. Tyrę sukrėsti į puodą, įpilti sultinio (kad būtų kremo tirštumo), išmaišyti ir virti 3 min. Į sriubą įdėti grietinės, įberti druskos, pipirų. Patiekiant sriubą apiberti baltos duonos skrebučiais (aš jų nedėjau, nes neturėjau).
Skanaus
Šiandienos pietūs. Jei gerai pamenu, tai pasinaudojau GIEDRIAUS receptu
MEDŽIOTOJŲ VIŠTIENA (ar kažkas panašaus)
Tai va, apkepinau keptuvėje vištienos šlauneles, kepant pabarsčiau druska, tada išėmiau iš keptuvės ir į aliejų, kur kepė vištiena, sudėjau
kubeliais pjaustytą raudoną papriką
pusžiedžiais pjaustytą svogūną
tris česnako skilteles
ketvirčiais pjaustytus pievagrybius (kiekis pagal skonį )
Pakepiau kokias 5 minutes
Tada supyliau didelę skardinę smulkiai pjaustytų pomidorų savo sultyse, prieš tai nulupau odeles, dėjau gerą šaukštą kaparėlių, pagal skonį mairūno, rozmarino, druskos, pipirų ir kubelį grybų sultinio, viską patroškinau dar 5 min.
Tada į troškintuvą sudėjau vištieną, ant viršaus supyliau visą tą padažą ir troškinau apie 40 min. LABAI SKANU
MEDŽIOTOJŲ VIŠTIENA (ar kažkas panašaus)
Tai va, apkepinau keptuvėje vištienos šlauneles, kepant pabarsčiau druska, tada išėmiau iš keptuvės ir į aliejų, kur kepė vištiena, sudėjau
kubeliais pjaustytą raudoną papriką
pusžiedžiais pjaustytą svogūną
tris česnako skilteles
ketvirčiais pjaustytus pievagrybius (kiekis pagal skonį )
Pakepiau kokias 5 minutes
Tada supyliau didelę skardinę smulkiai pjaustytų pomidorų savo sultyse, prieš tai nulupau odeles, dėjau gerą šaukštą kaparėlių, pagal skonį mairūno, rozmarino, druskos, pipirų ir kubelį grybų sultinio, viską patroškinau dar 5 min.
Tada į troškintuvą sudėjau vištieną, ant viršaus supyliau visą tą padažą ir troškinau apie 40 min. LABAI SKANU
QUOTE(Inga654 @ 2009 10 05, 13:57)
Šiandienos pietūs. Jei gerai pamenu, tai pasinaudojau GIEDRIAUS receptu
MEDŽIOTOJŲ VIŠTIENA (ar kažkas panašaus)
MEDŽIOTOJŲ VIŠTIENA (ar kažkas panašaus)
nu labai skaniai atrodo reikes butnai pabandyti
Ai, ai kaip cia pas jus skanu
Ir as siandien dariau liuksiskus pietus , bet vyras fotika issivezes tai neturiu nuotrauku
Ir as siandien dariau liuksiskus pietus , bet vyras fotika issivezes tai neturiu nuotrauku
QUOTE(Nova @ 2009 10 05, 10:27)
As savaitgali irgi dariau Dejau 3 pakelius varskes, bet 0.5 vandens man per daug pasirode, pyliau apie 0.3, ir tai labai skysta buvo. Po kokiu 5 val. stingimo suris dar buvo labai minkstas. Palikau per nakti - ziuresiu siandien, kokia situacija Bet siaip labai skanus, aciu autorei uz recepta
Kad butu tvirtas suris reikia deti zelatinos apie 30 g . siaip saldumyno temoje apie tai parasyta
Trinta raudongūžių sriuba
Kopūstai,svogūnas,morka,salieras,bulvės ir prieskoniai.Viską išverdam ir sutrinam
Kopūstai,svogūnas,morka,salieras,bulvės ir prieskoniai.Viską išverdam ir sutrinam