BULVIU PYRAGASREIKES:600ml grietines (riebesnes)
4 dideliu saukstu majonezo (geriausia Helmanns svelnusis arba Daumantu Karaliskas)
krapu vienas pundelis (toks nemazas)
4-5 skilteles cesnako
karsto rukymo sonines (puse pakelio uztenka)
8-10 dideliu bulviu (virtu su lupena)
sluoksniuotos bemieles teslos (as perku MAXIMOJ, geltona pakuote, lietuviska)
sviestinio popieriaus kepimui
PROCESAS:1. Padazas: i puoda supilate grietine, majoneza, smulkiai supjaustyta cesnaka (arba sutrinta), spujaustytus krapus, sonine ir gerai ismaisote. Deti druskos ir pipiru pagal skoni - as tai pipiru nepagailiu
))
2. patiesiu sviestini popieriu ant kepimo skardos
3. iskocioju 2 teslos gabalus truputuka ir jais pakloju skarda - reikia sujungti viena gabala su kitu (uzdeti ant krastu)
4. bulves supjaustyti griezineliais (1cm plocio)
5. griezinelius deti ant teslos skardoje trimis eilemis po 6 kokius eileje (paziurekite, kad liktu bent po 4-5 cm teslos nuo krastu, nes po to reikes jos uzlenkimui. Toliau dedamas ant bulviu padazas. Po to - dar vienas sluoksnis bulviu ir vel padazas. Galiausiai - trecias sluoksnis bulviu ir viskas. Ant bulviu dedami dar 2 iskocioti teslos gabalai. Po to is krastai teslos gerai uzlenkiami (panasiai kaip verdant virtinius),kad neisbegtu padazas.
6. dedame kepti 40 min (arba kol graziai apskrus) i ikaitusia orkaite ant 180-200 laipsniu.
Patarimas - tesla, kuria deti reikia apacioje, as stengiuosi storesne palikti, nes tada neprikepa pyrago apacia - as tada dedu 3 gabalus teslos
Imetu ir foto:
Skanaus!!