QUOTE(Katu @ 2009 11 01, 01:19)
Quiche (Kyšis)
Pagrindą dariau iš (galit naudoti ir šaldytą trapią tešlą):
300 ml miltų,
2-3 V.Š. vandens,
125 g sviesto
3 riekelės šoninės
3 kiaušiniai
Didelė svogūno galva
Druska, malti pipirai
Kupmio pora riekelių
Tarkuoto sūrio (naudojau 4 sūrio mišinį ir čedario sūrį)
Grietinėlės, grietinės ar pan.
Tešlai supjausčiau labai šaltą sviestą mažais gabaliukais, dėjau į sijotus miltus ir trupinau tarp pirstų, kol gavos vientisi trupinukai, tada įpyliau šalto vandens ir minkiau tol, kol tešla susilipdė į rutuliuką. Ją dėjau į šaldytuvą ir ruošiau įdarą.
Įdarui smulkiom juostelem supjausčiau šoninę, pakepinau, tada sudėjau pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir gerai juos sukepiau. Pabarsčiau druska ir pipirais.
Dubenyje išplakiau kiaušinius su grietinėle (pyliau gal 120 ml) ir sudėjau likusio kreminio sūrio likučius (gal kokį šaukštą). Tada įdėjau apie 120 g tarkuoto sūrių mišinio.
Įkaitinau orkaitę iki 180-200 C laipsnių, bandžiau iškočioti pyrago pagrindą, bet nesigavo, tad sulipdžiau jį (dėjau į išardomą formą, mat tos, kurios jam iš tikrųjų reiktų, čia dar neturiu, bet būtinai įsigysiu
). Dugną subadžiau šakute ir dėjau 10 min. į orkaitę. Ištraukus sudėjau keptus svogūnus, ant viršaus dėjau pjaustytą juostelėm kumpį, apibarsčiau fetos sūriu ir galiausiai užpyliau kiaušinio-sūrio plakiniu. Kepiau apie 40 min. Tada dar apibarsčiau sūriu ir pakepiau 5 min.
Dariau tai vėlai vakate šiandienos pusryčiams. Skanus ir šaltas, ir pašildytas mikrobangų krosnelėje.
Quiche labai šaunus dalykėlis
viešėdama Prancūzijoje išmokau gamint kiek kitokį variantą:
tešla trapi (kaip ir nurodyta recepte), tik aš jos atskirai nekepu o darau taip:
tešla iškloju skardą suformuoju aukšoką kraštelį, Dugną iškloju rūkytos šoninės/kumpio siaurais bryzeliais, užberiu nevirtų pievagrybių, nes juos mėgstu
, tada kokius 5 kiaušinius plaku su 200 g 12 proc riebumo grietinės, įdedu druskytės, prieskonių, daug žolelių (labai tinka bazilikai), primaišau trakuoto sūrio (negailėdama), geriau kad jis būtų kuo ryškesnio skonio, tada visą plakinį atsargiai pilu ant šoninės su gybais ir į orkaitę kokioms 40 min.
Кто гордая??? Я-гордая??? Да нет...мы, царицы, бабы простые!...