Srove, kugelis tai
ir kugelis ir picos viskas
Jautienos, kaštonų ir raudono vyno troškinys P.S. Valgomų kaštonų
Reikės: 2 žmonėms
450g jautienos ( supjaustyti i didelius kubelius, apvolioti paprieskoniuotose miltuose)
aliejaus kepimui
1 svogūno, pjaustyto
2 šakelių čiobrelio
250ml raudono vyno
300ml jautienos sultinio
2 morkų, pjaustytų
200g kaštonų, šviežių ar vakume pakuotų (ar skardinėje)
Pakepinti jautiena ant aukštos ugnies 'troškinio puode' ar keptuvėje. Dadėti svogūnus ir pakepinti tol kol paruduoja. Įdėti čiobrelio, vyno ir sultinio, užvirti ir sumažinti ugnį leidžiant troškintis apie 1 valandą, su dangčiu.
Dadėti morkas ir kaštonus ir leisti troškintis dar 1 valandą, be dangčio.
Serviruoti su garuose paruoštomis daržovemis ( kalafijoru, brokoliu, žirneliais ar dar kuo jums patinka).
Skanaus!
Daugiau receptų čia
Reikės: 2 žmonėms
450g jautienos ( supjaustyti i didelius kubelius, apvolioti paprieskoniuotose miltuose)
aliejaus kepimui
1 svogūno, pjaustyto
2 šakelių čiobrelio
250ml raudono vyno
300ml jautienos sultinio
2 morkų, pjaustytų
200g kaštonų, šviežių ar vakume pakuotų (ar skardinėje)
Pakepinti jautiena ant aukštos ugnies 'troškinio puode' ar keptuvėje. Dadėti svogūnus ir pakepinti tol kol paruduoja. Įdėti čiobrelio, vyno ir sultinio, užvirti ir sumažinti ugnį leidžiant troškintis apie 1 valandą, su dangčiu.
Dadėti morkas ir kaštonus ir leisti troškintis dar 1 valandą, be dangčio.
Serviruoti su garuose paruoštomis daržovemis ( kalafijoru, brokoliu, žirneliais ar dar kuo jums patinka).
Skanaus!
Daugiau receptų čia
merginos, gal zinot kokiu paprastu upetakio receptu? siandien susigundziau Maximos akcija ir nusipirkau didziausia zuvi. puse uzsaldziau, o ka skanaus padaryti su kita puse ? buciau labai dekinga
QUOTE(persikiuks @ 2009 10 30, 16:42)
merginos, gal zinot kokiu paprastu upetakio receptu? siandien susigundziau Maximos akcija ir nusipirkau didziausia zuvi. puse uzsaldziau, o ka skanaus padaryti su kita puse ? buciau labai dekinga
Sūdykit Sūdoma ne tik lašiša
Na mano trys paprastuciai
Vistienos ir darzoviu troskinukas:
Reikes:
-vistienos krutineles
- darzoviu (kokiu turit)
- sojos padazo
- cesnako
Gaminame:
- vistiena apkepame atskirai
- darzoves troskinau dideleje keptuveje, ipyliau siek tiek aliejaus, sudejau cukinijas,paprikas, svogunus, pomidorus, zirnelius (ankstyse), sparagus, tarkuota morka
- sudejau vistiena, barsciau megiamais prieskoniais, dejau pazado (pirktinio si kart - cesnakinio), ipyliau sojos padazo, ispaudziau cesnako ir troskinau, kol darzoves visai suminkstejo.
Valgem su ryziais
Baklazanu suktinukai:
Reikes:
- Baklazano
- Pomidoru padazo
- cesnako
- farso
- grietines
- surio
- prieskoniu
- aliejaus
Gaminame:
- baklazana isilgai susipjaustome plonomis riekelemis ir pamerkiame i suru vandeni
- pasigaminame padaziuka - i pomidoru padaza ispaudziame cesnaka
- pasigaminame farsa - sudedame prieskonius, surio ir grietines sauksta
- ikaitiname keptuve be jokiu riebalu, apskrudiname siek tiek baklazanu riekeles
- istepame skarda aliejumi
- imame baklazano riekele, tepame padaziuku ir dedame farso, suvyniojame ir dedame i skarda
- visus aptepame siek tiek aliejumi
- kepame apie 20 min 180 laipsniu temperaturoj
atsiprasau, manieji biski pasvilo, nes Maze gaudziau
Cili troskinukas:
Reikes:
- farso
- svoguno
- morkytes
- prieskoniu
- konservuotu supjaustytu pomidoru
- konservuotu pupeliu
- pomidoru padazo
- cili pipiriuko
- surio
- cesnako
Gaminame:
- apkepame farsa su morkomis ir svogunu
- sudedame i puoda, uzpilame vandens, sudedame pomidorus, cili pipiriuka,
prieskonius, siek tiek pomidoru padazo, ispaudziame cesnako
- troskiname ant silpnos ugnies apie 20 min
- sudedame pupeles (nuvarvintas) ir dar troskiname apie 10 min
- uzdedame tarkuoto surio
- jei turiu patiekiu cesnakines duonytes, arba tiesiog paskrudinu batono
Vistienos ir darzoviu troskinukas:
Reikes:
-vistienos krutineles
- darzoviu (kokiu turit)
- sojos padazo
- cesnako
Gaminame:
- vistiena apkepame atskirai
- darzoves troskinau dideleje keptuveje, ipyliau siek tiek aliejaus, sudejau cukinijas,paprikas, svogunus, pomidorus, zirnelius (ankstyse), sparagus, tarkuota morka
- sudejau vistiena, barsciau megiamais prieskoniais, dejau pazado (pirktinio si kart - cesnakinio), ipyliau sojos padazo, ispaudziau cesnako ir troskinau, kol darzoves visai suminkstejo.
Valgem su ryziais
Baklazanu suktinukai:
Reikes:
- Baklazano
- Pomidoru padazo
- cesnako
- farso
- grietines
- surio
- prieskoniu
- aliejaus
Gaminame:
- baklazana isilgai susipjaustome plonomis riekelemis ir pamerkiame i suru vandeni
- pasigaminame padaziuka - i pomidoru padaza ispaudziame cesnaka
- pasigaminame farsa - sudedame prieskonius, surio ir grietines sauksta
- ikaitiname keptuve be jokiu riebalu, apskrudiname siek tiek baklazanu riekeles
- istepame skarda aliejumi
- imame baklazano riekele, tepame padaziuku ir dedame farso, suvyniojame ir dedame i skarda
- visus aptepame siek tiek aliejumi
- kepame apie 20 min 180 laipsniu temperaturoj
atsiprasau, manieji biski pasvilo, nes Maze gaudziau
Cili troskinukas:
Reikes:
- farso
- svoguno
- morkytes
- prieskoniu
- konservuotu supjaustytu pomidoru
- konservuotu pupeliu
- pomidoru padazo
- cili pipiriuko
- surio
- cesnako
Gaminame:
- apkepame farsa su morkomis ir svogunu
- sudedame i puoda, uzpilame vandens, sudedame pomidorus, cili pipiriuka,
prieskonius, siek tiek pomidoru padazo, ispaudziame cesnako
- troskiname ant silpnos ugnies apie 20 min
- sudedame pupeles (nuvarvintas) ir dar troskiname apie 10 min
- uzdedame tarkuoto surio
- jei turiu patiekiu cesnakines duonytes, arba tiesiog paskrudinu batono
QUOTE(persikiuks @ 2009 10 30, 17:42)
merginos, gal zinot kokiu paprastu upetakio receptu? siandien susigundziau Maximos akcija ir nusipirkau didziausia zuvi. puse uzsaldziau, o ka skanaus padaryti su kita puse ? buciau labai dekinga
QUOTE(Agniska @ 2009 10 30, 20:25)
Sūdykit Sūdoma ne tik lašiša
Druska,pipirai ir citrinos sultys,po paros jau gatavas skanumelis ant sumustiniu ar kitokiem uzkandziam .Jei karstas patiekalas turetu but,tai man patinka toks greit ir lengvai paruosiamas:zuvies gabaliukus pamarinuojam su megiamais prieskoniais,paimam karsciui atsparu inda,ant dugno pritarkuojam morku ,kad padengtu dugna,dedam zuvies gabaliukus ir viska uzpilam grietinele,galima dar kokiu zalumynu pabarstyt ant virsaus ir i orkaite.Zuvys buna minkstute ir sultinga.Garnyras pagal jusu norus.Man net bulviu kose tinka .
pas mane vištienos savaitgalis
Vištos sparneliai COCA COLOS marinate
turėjau pusę skarbonkės kolos, tai prisiminiau kad daro marinatą. kelis sparnelius padariau jame,o kelis tiesiog su prieskoniais.
o marinatas tas tai paprastai, įpyliau kolos į indą, įdėjau šiek tiek druskos ant vištienos, ir pertražolių,ir tą vištieną pamerkiau kokiai valandai.
o paskiau tiesiog į orkaitę.
kitus sutryniau prieskoniais su druska, pipirais,petražolėmis,ir paprikos milteliais.
Bulvės pjaustytos per pusę, į maišiuką, užbėriau druskos ir vėl džiovintų petražolių,porą šaukštų aliejaus ir viska suplakiau, taip visos pasidengia kuom reikia. kepė orkaitėj apie pusvalandį,
O čia troškintos vištienos šlaunelės.
pasikepinau keturias morkas ir svogūną ant keptuvės. tada viską į puodą, padalinau šlaunis į dvi dalis,tai gavos 6 mažesnės dalys, sudėjau ir jas ir užpyliau gerokai vandens, kad apsemtų. įbėriau druskos, popirų, džiovintų prieskonių - petražolių ir oregano. ir pradėjau troškint, kažkur patroškinus 10-15 min sudėjau nuluptas bulves į tą patį, galvojau,kad neišsitroškins taip greit,bet suminkštėjo staigiai, į pabaigą sudėjau po šaukštą grietinės, tomatų padažo ir dar įpyliau aštraus čili padažo, dar patroškinau kai jau buvlės visai suminkštėjo, vištiena seniai jau minkšta buvo išjungiau. pamiršau nulupt vištienai skūreles, tai nusilupau prieš valgant.
Vištos sparneliai COCA COLOS marinate
turėjau pusę skarbonkės kolos, tai prisiminiau kad daro marinatą. kelis sparnelius padariau jame,o kelis tiesiog su prieskoniais.
o marinatas tas tai paprastai, įpyliau kolos į indą, įdėjau šiek tiek druskos ant vištienos, ir pertražolių,ir tą vištieną pamerkiau kokiai valandai.
o paskiau tiesiog į orkaitę.
kitus sutryniau prieskoniais su druska, pipirais,petražolėmis,ir paprikos milteliais.
Bulvės pjaustytos per pusę, į maišiuką, užbėriau druskos ir vėl džiovintų petražolių,porą šaukštų aliejaus ir viska suplakiau, taip visos pasidengia kuom reikia. kepė orkaitėj apie pusvalandį,
O čia troškintos vištienos šlaunelės.
pasikepinau keturias morkas ir svogūną ant keptuvės. tada viską į puodą, padalinau šlaunis į dvi dalis,tai gavos 6 mažesnės dalys, sudėjau ir jas ir užpyliau gerokai vandens, kad apsemtų. įbėriau druskos, popirų, džiovintų prieskonių - petražolių ir oregano. ir pradėjau troškint, kažkur patroškinus 10-15 min sudėjau nuluptas bulves į tą patį, galvojau,kad neišsitroškins taip greit,bet suminkštėjo staigiai, į pabaigą sudėjau po šaukštą grietinės, tomatų padažo ir dar įpyliau aštraus čili padažo, dar patroškinau kai jau buvlės visai suminkštėjo, vištiena seniai jau minkšta buvo išjungiau. pamiršau nulupt vištienai skūreles, tai nusilupau prieš valgant.
QUOTE(Evelincik @ 2009 10 31, 19:27)
Druska,pipirai ir citrinos sultys,po paros jau gatavas skanumelis ant sumustiniu ar kitokiem uzkandziam .Jei karstas patiekalas turetu but,tai man patinka toks greit ir lengvai paruosiamas:zuvies gabaliukus pamarinuojam su megiamais prieskoniais,paimam karsciui atsparu inda,ant dugno pritarkuojam morku ,kad padengtu dugna,dedam zuvies gabaliukus ir viska uzpilam grietinele,galima dar kokiu zalumynu pabarstyt ant virsaus ir i orkaite.Zuvys buna minkstute ir sultinga.Garnyras pagal jusu norus.Man net bulviu kose tinka .
siam receptui dar labai tinka svogunai prie morkyciu.
QUOTE(grange @ 2009 10 31, 18:34)
Bulvės pjaustytos per pusę, į maišiuką, užbėriau druskos ir vėl džiovintų petražolių,porą šaukštų aliejaus ir viska suplakiau, taip visos pasidengia kuom reikia. kepė orkaitėj apie pusvalandį,
o bulvytes zalei nusidaze taip nuo petrazoliu , ar ?
Srove pamaciau ir seile nutyso ,jetau kaip skanei atrodo noriu noriu noriu tik gaila kad niekur negaunu kubiliuku pirkt
Quiche (Kyšis)
Pagrindą dariau iš (galit naudoti ir šaldytą trapią tešlą):
300 ml miltų,
2-3 V.Š. vandens,
125 g sviesto
3 riekelės šoninės
3 kiaušiniai
Didelė svogūno galva
Druska, malti pipirai
Kupmio pora riekelių
Tarkuoto sūrio (naudojau 4 sūrio mišinį ir čedario sūrį)
Grietinėlės, grietinės ar pan.
Tešlai supjausčiau labai šaltą sviestą mažais gabaliukais, dėjau į sijotus miltus ir trupinau tarp pirstų, kol gavos vientisi trupinukai, tada įpyliau šalto vandens ir minkiau tol, kol tešla susilipdė į rutuliuką. Ją dėjau į šaldytuvą ir ruošiau įdarą.
Įdarui smulkiom juostelem supjausčiau šoninę, pakepinau, tada sudėjau pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir gerai juos sukepiau. Pabarsčiau druska ir pipirais.
Dubenyje išplakiau kiaušinius su grietinėle (pyliau gal 120 ml) ir sudėjau likusio kreminio sūrio likučius (gal kokį šaukštą). Tada įdėjau apie 120 g tarkuoto sūrių mišinio.
Įkaitinau orkaitę iki 180-200 C laipsnių, bandžiau iškočioti pyrago pagrindą, bet nesigavo, tad sulipdžiau jį (dėjau į išardomą formą, mat tos, kurios jam iš tikrųjų reiktų, čia dar neturiu, bet būtinai įsigysiu ). Dugną subadžiau šakute ir dėjau 10 min. į orkaitę. Ištraukus sudėjau keptus svogūnus, ant viršaus dėjau pjaustytą juostelėm kumpį, apibarsčiau fetos sūriu ir galiausiai užpyliau kiaušinio-sūrio plakiniu. Kepiau apie 40 min. Tada dar apibarsčiau sūriu ir pakepiau 5 min.
Dariau tai vėlai vakate šiandienos pusryčiams. Skanus ir šaltas, ir pašildytas mikrobangų krosnelėje.