Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis, 30 tema

Srove, kugelis tai essen.gif
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ir kugelis ir picos viskas thumbup.gif
Atsakyti
Jautienos, kaštonų ir raudono vyno troškinys P.S. Valgomų kaštonų biggrin.gif
user posted image

Reikės: 2 žmonėms
450g jautienos ( supjaustyti i didelius kubelius, apvolioti paprieskoniuotose miltuose)
aliejaus kepimui
1 svogūno, pjaustyto
2 šakelių čiobrelio
250ml raudono vyno
300ml jautienos sultinio
2 morkų, pjaustytų
200g kaštonų, šviežių ar vakume pakuotų (ar skardinėje)

Pakepinti jautiena ant aukštos ugnies 'troškinio puode' ar keptuvėje. Dadėti svogūnus ir pakepinti tol kol paruduoja. Įdėti čiobrelio, vyno ir sultinio, užvirti ir sumažinti ugnį leidžiant troškintis apie 1 valandą, su dangčiu.
Dadėti morkas ir kaštonus ir leisti troškintis dar 1 valandą, be dangčio.

Serviruoti su garuose paruoštomis daržovemis ( kalafijoru, brokoliu, žirneliais ar dar kuo jums patinka).
Skanaus!

Daugiau receptų čia mirksiukas.gif
Atsakyti
merginos, gal zinot kokiu paprastu upetakio receptu? siandien susigundziau Maximos akcija ir nusipirkau didziausia zuvi. puse uzsaldziau, o ka skanaus padaryti su kita puse ax.gif ? buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(persikiuks @ 2009 10 30, 16:42)
merginos, gal zinot kokiu paprastu upetakio receptu? siandien susigundziau Maximos akcija ir nusipirkau didziausia zuvi. puse uzsaldziau, o ka skanaus padaryti su kita puse  ax.gif ? buciau labai dekinga  4u.gif

Sūdykit 4u.gif Sūdoma ne tik lašiša smile.gif
Atsakyti
Na mano trys paprastuciai smile.gif

Vistienos ir darzoviu troskinukas:


Reikes:
-vistienos krutineles
- darzoviu (kokiu turit)
- sojos padazo
- cesnako

Gaminame:
- vistiena apkepame atskirai
- darzoves troskinau dideleje keptuveje, ipyliau siek tiek aliejaus, sudejau cukinijas,paprikas, svogunus, pomidorus, zirnelius (ankstyse), sparagus, tarkuota morka
- sudejau vistiena, barsciau megiamais prieskoniais, dejau pazado (pirktinio si kart - cesnakinio), ipyliau sojos padazo, ispaudziau cesnako ir troskinau, kol darzoves visai suminkstejo.

Valgem su ryziais smile.gif

user posted image


Baklazanu suktinukai:


Reikes:
- Baklazano
- Pomidoru padazo
- cesnako
- farso
- grietines
- surio
- prieskoniu
- aliejaus

Gaminame:
- baklazana isilgai susipjaustome plonomis riekelemis ir pamerkiame i suru vandeni
- pasigaminame padaziuka - i pomidoru padaza ispaudziame cesnaka
- pasigaminame farsa - sudedame prieskonius, surio ir grietines sauksta
- ikaitiname keptuve be jokiu riebalu, apskrudiname siek tiek baklazanu riekeles
- istepame skarda aliejumi
- imame baklazano riekele, tepame padaziuku ir dedame farso, suvyniojame ir dedame i skarda
- visus aptepame siek tiek aliejumi
- kepame apie 20 min 180 laipsniu temperaturoj
atsiprasau, manieji biski pasvilo, nes Maze gaudziau blush2.gif

user posted image



Cili troskinukas:


Reikes:
- farso
- svoguno
- morkytes
- prieskoniu
- konservuotu supjaustytu pomidoru
- konservuotu pupeliu
- pomidoru padazo
- cili pipiriuko
- surio
- cesnako

Gaminame:
- apkepame farsa su morkomis ir svogunu
- sudedame i puoda, uzpilame vandens, sudedame pomidorus, cili pipiriuka,
prieskonius, siek tiek pomidoru padazo, ispaudziame cesnako
- troskiname ant silpnos ugnies apie 20 min
- sudedame pupeles (nuvarvintas) ir dar troskiname apie 10 min
- uzdedame tarkuoto surio
- jei turiu patiekiu cesnakines duonytes, arba tiesiog paskrudinu batono biggrin.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(persikiuks @ 2009 10 30, 17:42)
merginos, gal zinot kokiu paprastu upetakio receptu? siandien susigundziau Maximos akcija ir nusipirkau didziausia zuvi. puse uzsaldziau, o ka skanaus padaryti su kita puse  ax.gif ? buciau labai dekinga  4u.gif



QUOTE(Agniska @ 2009 10 30, 20:25)
Sūdykit 4u.gif Sūdoma ne tik lašiša smile.gif

drinks_cheers.gif Druska,pipirai ir citrinos sultys,po paros jau gatavas skanumelis ant sumustiniu ar kitokiem uzkandziam .Jei karstas patiekalas turetu but,tai man patinka toks greit ir lengvai paruosiamas:zuvies gabaliukus pamarinuojam su megiamais prieskoniais,paimam karsciui atsparu inda,ant dugno pritarkuojam morku ,kad padengtu dugna,dedam zuvies gabaliukus ir viska uzpilam grietinele,galima dar kokiu zalumynu pabarstyt ant virsaus ir i orkaite.Zuvys buna minkstute ir sultinga.Garnyras pagal jusu norus.Man net bulviu kose tinka .
Atsakyti
pas mane vištienos savaitgalis laugh.gif

Vištos sparneliai COCA COLOS marinate

turėjau pusę skarbonkės kolos, tai prisiminiau kad daro marinatą. kelis sparnelius padariau jame,o kelis tiesiog su prieskoniais.
o marinatas tas tai paprastai, įpyliau kolos į indą, įdėjau šiek tiek druskos ant vištienos, ir pertražolių,ir tą vištieną pamerkiau kokiai valandai.
o paskiau tiesiog į orkaitę.
kitus sutryniau prieskoniais su druska, pipirais,petražolėmis,ir paprikos milteliais.

Bulvės pjaustytos per pusę, į maišiuką, užbėriau druskos ir vėl džiovintų petražolių,porą šaukštų aliejaus ir viska suplakiau, taip visos pasidengia kuom reikia. kepė orkaitėj apie pusvalandį,

user posted image




O čia troškintos vištienos šlaunelės.
pasikepinau keturias morkas ir svogūną ant keptuvės. tada viską į puodą, padalinau šlaunis į dvi dalis,tai gavos 6 mažesnės dalys, sudėjau ir jas ir užpyliau gerokai vandens, kad apsemtų. įbėriau druskos, popirų, džiovintų prieskonių - petražolių ir oregano. ir pradėjau troškint, kažkur patroškinus 10-15 min sudėjau nuluptas bulves į tą patį, galvojau,kad neišsitroškins taip greit,bet suminkštėjo staigiai, į pabaigą sudėjau po šaukštą grietinės, tomatų padažo ir dar įpyliau aštraus čili padažo, dar patroškinau kai jau buvlės visai suminkštėjo, vištiena seniai jau minkšta buvo išjungiau. pamiršau nulupt vištienai skūreles, tai nusilupau prieš valgant.
user posted image
Atsakyti

QUOTE(Evelincik @ 2009 10 31, 19:27)
drinks_cheers.gif Druska,pipirai ir citrinos sultys,po paros jau gatavas skanumelis ant sumustiniu ar kitokiem uzkandziam .Jei karstas patiekalas turetu but,tai man patinka toks greit ir lengvai paruosiamas:zuvies gabaliukus pamarinuojam su megiamais prieskoniais,paimam karsciui atsparu inda,ant dugno pritarkuojam morku ,kad padengtu dugna,dedam zuvies gabaliukus ir viska uzpilam grietinele,galima dar kokiu zalumynu pabarstyt ant virsaus ir i orkaite.Zuvys buna minkstute ir sultinga.Garnyras pagal jusu norus.Man net bulviu kose tinka .

siam receptui dar labai tinka svogunai prie morkyciu. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voveriuxe: 31 spalio 2009 - 18:57
QUOTE(grange @ 2009 10 31, 18:34)
Bulvės pjaustytos per pusę, į maišiuką, užbėriau druskos ir vėl džiovintų petražolių,porą šaukštų aliejaus ir viska suplakiau, taip visos pasidengia kuom reikia. kepė orkaitėj apie pusvalandį,
user posted image

ax.gif o bulvytes zalei nusidaze taip nuo petrazoliu , ar ?

Srove pamaciau ir seile nutyso ,jetau kaip skanei atrodo blush2.gif noriu noriu noriu bigsmile.gif tik gaila kad niekur negaunu kubiliuku pirkt verysad.gif
Atsakyti
user posted image

Quiche (Kyšis)

Pagrindą dariau iš (galit naudoti ir šaldytą trapią tešlą):
300 ml miltų,
2-3 V.Š. vandens,
125 g sviesto

3 riekelės šoninės
3 kiaušiniai
Didelė svogūno galva
Druska, malti pipirai
Kupmio pora riekelių
Tarkuoto sūrio (naudojau 4 sūrio mišinį ir čedario sūrį)
Grietinėlės, grietinės ar pan.


Tešlai supjausčiau labai šaltą sviestą mažais gabaliukais, dėjau į sijotus miltus ir trupinau tarp pirstų, kol gavos vientisi trupinukai, tada įpyliau šalto vandens ir minkiau tol, kol tešla susilipdė į rutuliuką. Ją dėjau į šaldytuvą ir ruošiau įdarą.
Įdarui smulkiom juostelem supjausčiau šoninę, pakepinau, tada sudėjau pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir gerai juos sukepiau. Pabarsčiau druska ir pipirais.
Dubenyje išplakiau kiaušinius su grietinėle (pyliau gal 120 ml) ir sudėjau likusio kreminio sūrio likučius (gal kokį šaukštą). Tada įdėjau apie 120 g tarkuoto sūrių mišinio.
Įkaitinau orkaitę iki 180-200 C laipsnių, bandžiau iškočioti pyrago pagrindą, bet nesigavo, tad sulipdžiau jį (dėjau į išardomą formą, mat tos, kurios jam iš tikrųjų reiktų, čia dar neturiu, bet būtinai įsigysiu smile.gif ). Dugną subadžiau šakute ir dėjau 10 min. į orkaitę. Ištraukus sudėjau keptus svogūnus, ant viršaus dėjau pjaustytą juostelėm kumpį, apibarsčiau fetos sūriu ir galiausiai užpyliau kiaušinio-sūrio plakiniu. Kepiau apie 40 min. Tada dar apibarsčiau sūriu ir pakepiau 5 min.
Dariau tai vėlai vakate šiandienos pusryčiams. Skanus ir šaltas, ir pašildytas mikrobangų krosnelėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katu: 01 lapkričio 2009 - 00:19
ojetus,grange,klaviatūra tuoj šlapia paliks mano lotuliukas.gif kaip skaniai atrodo 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif išbandysim 4u.gif
Atsakyti