Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis, 30 tema

QUOTE(mergyte83 @ 2009 10 26, 17:14)
Pievu medus, labai skaniai atrodo tavo gaminta zuvis smile.gif o gal recepteli parasyk kas?kaip?kiek?

Pas mane paprastai darosi smile.gif
Ryte ištraukiu iš šaldiklio, per pietus citrinos sultimis šlakstau.Vakare paberiu šaldytų daržovių į keptuvę (ar šv. tarkuotų morkų, cukinija gabaliukais, paprika) ant viršaus žuvelė, žuvelę pabarstau prieskoniais iš viršaus, ir uždengiu keptuve, tuomet ant lėtos ugnies ugnies statu. Po kiek laiko, gal 15 min. žuvelę apverčiu, beriu prieskonių ant antros pusės, šlakelis vandens, kad troškintus ir sojos, kad druskos neberti.
Ir valgau valgau... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltija @ 2009 10 25, 18:59)
Vakarienė MB  4u.gif



Kaip nuotaikingai pateikta, ir atrodo skaniai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 10 27, 15:42)
ne čia tokia rūšis moliūgų  biggrin.gif

aha, moliugas... Labai panasus i musu iprastni moliuga tik skonis man gal panasesnis i meliono sakyciau... jei tokiu Lietuvoje nera tikrai nebutu problema pakeitus paprastu...
Jo tik nepadauginti reikia, bebent labai patinka skonis... as kita dali obuoliu ir moliugu kosei sunaudojau i bandeles biggrin.gif
Atsakyti
Labas vakaras.Idesiu ir as savo sedevra wub.gif
Suktinukai "ala svetaine". (siaip vyro mociute vadina svetaines suktinukais, o kadangi as juos darau kitaip tai tampa "ala" biggrin.gif )

Reikes:
Kiaulienos kumpio (gali buti sprandine,vistienos krutinele...)
1 didelio svoguno
1 virto kiausinio
gabaliuko surio (maziuko)
pora saukstu grietines
poros cesnako skilteliu
dziovintu slyvu (Butinai...man delto ir tampa labai skanu)
sauksto majonezo
dziuveseliu
gabaliukas sviesto

Gaminimas:
Kumpi susipjaustome kaip kepsniams, ismusame ir pagardiname prieskoniais ir cesnaku.
Ruosiame idara:
pasikepame svieste svoguna,issiverdame kiausini,susipjaustome suri gabaliukais.
I paruosta mesyte dedame visko po siektiek (puse porcijos svoguno pasiliekam ateiciai,troskinimui),nepamirstame ideti po 1 slyva. Viska susukame ir susmaigstome krapstukais. Gatavus suktinukus patepame majonezu,pavoliojame dziuveseliuose ir kepame kol siek tiek apskrus.
Apkeptus suktinukas sudedame i puoda, ir uzpilame pasigamintu padazu (likusi puse svoguno dar siektiek pakepame su grietine, keletu slyvu, ipilame vandenuko ir prieskoniu).Viska troskiname apie 20min.

Garnyrui ruosiau bulves. Jas siek tiek apviriau ir dejau i orkaite,kad apskrustu. Skanaus! wub.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orkinta: 27 spalio 2009 - 20:58
QUOTE(Orkinta @ 2009 10 27, 22:50)
Labas vakaras.Idesiu ir as savo sedevra  wub.gif
Suktinukai "ala svetaine". (siaip vyro mociute vadina svetaines suktinukais, o kadangi as juos darau kitaip tai tampa "ala" biggrin.gif )

wow... wow!!! skanumelis, saunumelis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2009 10 27, 21:56)
wow... wow!!! skanumelis, saunumelis  thumbup.gif


tik kad su foto normaliai dirbt nemoku... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2009 10 27, 19:50)
Suktinukai "ala svetaine".

Apsiseiliojau... Nors jau valgiau vakariene ir naktipiecius essen.gif essen.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2009 10 27, 22:59)
tik kad su foto normaliai dirbt nemoku... doh.gif

bet uztai su mesyte ir keptuve moki drinks_cheers.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Orkinta @ 2009 10 27, 22:50)
Labas vakaras.Idesiu ir as savo sedevra  wub.gif

megstu tokius suktinukus wub.gif , esu ne karta labai panasius dariusi
Atsakyti
Paprasta bet skanu.
Vištienos ketvirčiai.

Vištienos ketvirčius padruskinam, papirinam. supjaustom ir suberiam 3-4 skilteles česnako. Įdedam prieskonių vištienai, mėsai ir etc. (kokius tik mėgstat. smile.gif ) Porą lauro lapelių. Tada dedam du šaukštus valgomosios citrinos rūgšties, ir dar du šaukštus majonezo. Viską gerai išmaišom, ir paliekam pasimarinuoti porai valandų.
tada į pateptą skardą sudedam ketvirčius, ir kepam apie 30 min
Skonis pasakiškas. thumbup.gif Odelė rūgšti ir traški būna, o mėsa sultinga ir aromatinga.
Valgėm su bulvių koše, ir raugintais agurkėliais essen.gif

user posted image
Atsakyti
Patiko paskutiniai kibinai labai thumbup.gif
Žirneliai (chickpeas) su kariu zinau laaabai skanu.
Suktinukai kiaulienos irgi laaabai skaniai atrodo...mm, ypač dabar kai šalta.
Beje citrininė vištiena turetų būti skanu t.p.

QUOTE(Rastika @ 2009 10 27, 17:13)
mazhulinka, gal cia papajas? g.gif



QUOTE(Lera @ 2009 10 27, 17:42)
ne čia tokia rūšis moliūgų  biggrin.gif


Butternut Squash vadinasi biggrin.gif as irgi nerandu lietuviško pav. tam.

įdedu receptą su juo.

Kepta vištiena su moliūgu, šalaviju ir graikiškais riešutais
user posted image

Reikės:
1kg vištos ketvircių (perpjautų per pusę)
3v.š. alyvų aliejaus
3 raudonų svogūnų (nuluptų ir stambiai pjaustytų skiltelėm)
1 moliūgas/butternut squash (nulupti, išvalyti ir pjaustyti skiltelėm)
sauja šalavijo lapelių
100g graikiškų riešutų, stambiai kapotų
geras užliejimas Sherry actu

Užkaitinti orkaitę iki 200-220C. Dėti vištieną į skardą, permašyti su aliejumi, svogūnais ir moliūgu. Pagardinti druska, pipirais ir 'sutvarkyti' taip vištieną, kad skurelės į viršų žiuretų.
Kepti apie 25min. Ištraukti, įmaišyti šalavijo, riešutų ir perlieti actu.
Kepti vėl tokį patį laiką, tol kol vištiena paruduoja, daržovės suminkštėja ir pasidaro lipnios.
Serviruoti tiesiai iš 'blėkutės' su bulvių koše. Skanaus.
Daugiau receptų Mano Bloge

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lotta23: 28 spalio 2009 - 17:37
QUOTE(lotta23 @ 2009 10 28, 17:35)
Butternut Squash vadinasi  biggrin.gif  as irgi nerandu lietuviško pav. tam.

įdedu receptą su juo.

Kepta vištiena su moliūgu, šalaviju ir graikiškais riešutais
[

4u.gif


Kaip skaniai atrodo thumbup.gif , bus išbandyta smile.gif
Atsakyti