Ir sriuba ir antras patiekalas viename, kaip lenkai pavadintu-guliasova
Apie puskili sprandines marinavau pora val. supjausciusi nedid. gabaliukais, marinatui cesnako pora skilteliu, pipiru, alyvu aliejaus saukstas, druska.Sumeciau i puoda, uzpyliau vandens kad virs mesos jo butu per tris pirstus.Paviriau apie 20 min.Tuo tarpu keptuveje ant to pacio alyvu aliejaus slakelio, pakepiau pusziedziais pjaustytus du svogunus, paskui sumeciau ten dvi morkas, pjaustytas siaudeliais, kai siek tiek pakepe, supyliau maziuka indeli pomidoru savo sultyse, pries tai pertrynusi per sieteli, imeciau arb. sauksteli cukraus, sauksteli raudonosios paprikos milteliu ir ipyliau siek tiek meksikietisko cili padazo, kai viskas pasitroskino, supyliau i mesyte, o kol dar troskinosi puode viskas, i ikaitinta alieju paskrudinau pora zaliu bulviu, pjaustytu kubeliais.Pries baigiant virti, ipyliau sauksta kukuruzu krakmolo, ismaisiusi mazame kiekyje vandens ir viska uzviriau.I lekste pilti tos tirstos sriubos, ant virsaus uzdeti skrudintu bulviu.Labai skanus ir nedaug laiko atimantis patiekalas.Oi pamirsau parasyti, kad dar agurkus du nedid. raugintus(ne marinuotus) idejau.