[
Valgyt noriu baisiai, o ant saldytuvo jau spyna uzdeta
[/quote]
Tikrai, jau velus laikas, bet cia taip viskas skanu ir vaizdinga
Savaitgaliui jau turiu ideju
mazhulinka, tavo pyragas išėjo super isbandysiu
VARŠKĖČIAI
Pakelis vaskes
1 kiausinis
2 saukstai cukraus
Ziupsnelis druskos
Miltu
Viska suminkom,formuojame varsketukus ir verdame truputuka pasudytame vandenyje apie 15-20 min.
Padaziukui melyniu uogiene su grietine
Pakelis vaskes
1 kiausinis
2 saukstai cukraus
Ziupsnelis druskos
Miltu
Viska suminkom,formuojame varsketukus ir verdame truputuka pasudytame vandenyje apie 15-20 min.
Padaziukui melyniu uogiene su grietine
QUOTE(Rastika @ 2009 10 22, 18:28)
QUOTE(Bitulka @ 2009 10 23, 13:25)
Nors klausimas skirtas ne man, bet atsakysiu kurkuma yra ciberzole, ryskiai geltoni milteliai. Skonio ipatingo jokio nesuteikia, bet suteikia grazia - "skania" spalva patiekalui. As kartais siu milteliu iberiu i bulviu kose, tai ji buna taip "apetitnai" geltona . Arba ryzius galima "nuspalvint" ir labai graziai gaunasi kai ryziai kaip garnyras buna pateikiami suspausti puodelyje ir isvozti i lekste. Tada dedam puse puodeliu paprastu virtu ryziu, o puse "nuspalvintu" krkumos/ciberzoles milteliais liuks vaizdelis. Dar galima naudoti padazu gamybai. Vat
na va jau atsakė, kol atėjau..
Tik ,kad neduoda jokio skonio, tai kažkaip drįstu ginčytis, man kaip tik duoda skonį tokį savitai aštrų
QUOTE(grange @ 2009 10 24, 17:44)
Tik ,kad neduoda jokio skonio, tai kažkaip drįstu ginčytis, man kaip tik duoda skonį tokį savitai aštrų
skonis tikrai yra nuo sio prieskonio bent mes jauciame
Aciu visoms uz komplimentus
Musu vakriene...
Galima turbut butu pavadinti cottage pie....
Jums reikes:
150g maltos mesos, man labiausiai patinka kalakutiena...
2 salieru stiebu
1 poro
8 vidutiniu sampinjonu
1 vidutinio dydzio svoguno
1 stiklines saldytu zirneliu
3 dideliu bulviu
1 skardines konservuotu pupeliu
1skardines konservuotu pomidoru
2 raudonuju cili pipiru
50ml grietineles
Prieskoniu pagal skoni.
Tarkuoto surio
Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir uzpyle vandeniu su 1v.s. vegetos ar druskos virkite tol, kol bus tinkamos trinti bulviu kosei.
Supjaustykite: 1 raudonaji cili, puse svoguno ir visas likusias sviezias darzoves.
Keptuveje apkepinkite malta mesyte pertrindamos, kai jis pakeis spalva, berkite visas darzoves, is vis pamaisydamos troskinkite, kol darzoves suminkstes. Tada, supilkite skardine smulkintu konservuotu pomidoru ir pupeles.
Gardinkite ivairiais prieskoniais ir druska.
Mano naudoti prieskoniai:
Pavirkite pora minuciu ant dideles liepsnos, kad misinys prarastu didziaja dali skysciu.
Idaras baigtas. Viska sudekite i kepimo inda, mazdaug iki puses.
Palikite atausti.
Bulves turetu buti gerai isvire, laikas trinti bulviu kose. Nupildamos vandeni jo truputi palikite, as grietinele pilu i puoda, ji vel uzdedu ant ugnies kol ji uzverda ir tada trinu kose.
Kai kose paruosta, smulkiai supjaustykite likusia dali svoguno. Apkepinkite kol graziai pagels, ir suverskite visa kose i keptuve kartu su svogunais. Maisykite ant dideles ugnies. Smulkiai supjaustykite antraji cili pipiriuka ir sviezias petrazoles, viska suberkite i kepancia bulviu kose. Jei reikia, idekite daugiau druskytes ar vegetos.
Kagi, grizkim prie kepimo indo su paruostu misiniu. Pavirsiu padengiam tarkuotu suriu, graziai tepam bulviu kose. Pabarstom pipiriukais.
25min 200laipsniu temp. po grilium ir vakariene paruosta...
Labai skanu. Jei darysiu kita karta, desiu daugiau salieru ir grybu, nes jie puikiai dera.
Galima daryti su grietinele vietoj pomidoru, bet as nemegstu nebutinu kaloriju. Taip pat galima nedeti mesos. As ir taip jos mazai dejau...
I bulviu kose galima butu imaisyti pastarnoku, taip pat butu super!!!
P.S.: pagal recepta iseis mazdaug 6 porcijos, mano indas nelabai didelis, liko dalis uzsaldymui
Musu vakriene...
Galima turbut butu pavadinti cottage pie....
Jums reikes:
150g maltos mesos, man labiausiai patinka kalakutiena...
2 salieru stiebu
1 poro
8 vidutiniu sampinjonu
1 vidutinio dydzio svoguno
1 stiklines saldytu zirneliu
3 dideliu bulviu
1 skardines konservuotu pupeliu
1skardines konservuotu pomidoru
2 raudonuju cili pipiru
50ml grietineles
Prieskoniu pagal skoni.
Tarkuoto surio
Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir uzpyle vandeniu su 1v.s. vegetos ar druskos virkite tol, kol bus tinkamos trinti bulviu kosei.
Supjaustykite: 1 raudonaji cili, puse svoguno ir visas likusias sviezias darzoves.
Keptuveje apkepinkite malta mesyte pertrindamos, kai jis pakeis spalva, berkite visas darzoves, is vis pamaisydamos troskinkite, kol darzoves suminkstes. Tada, supilkite skardine smulkintu konservuotu pomidoru ir pupeles.
Gardinkite ivairiais prieskoniais ir druska.
Mano naudoti prieskoniai:
Pavirkite pora minuciu ant dideles liepsnos, kad misinys prarastu didziaja dali skysciu.
Idaras baigtas. Viska sudekite i kepimo inda, mazdaug iki puses.
Palikite atausti.
Bulves turetu buti gerai isvire, laikas trinti bulviu kose. Nupildamos vandeni jo truputi palikite, as grietinele pilu i puoda, ji vel uzdedu ant ugnies kol ji uzverda ir tada trinu kose.
Kai kose paruosta, smulkiai supjaustykite likusia dali svoguno. Apkepinkite kol graziai pagels, ir suverskite visa kose i keptuve kartu su svogunais. Maisykite ant dideles ugnies. Smulkiai supjaustykite antraji cili pipiriuka ir sviezias petrazoles, viska suberkite i kepancia bulviu kose. Jei reikia, idekite daugiau druskytes ar vegetos.
Kagi, grizkim prie kepimo indo su paruostu misiniu. Pavirsiu padengiam tarkuotu suriu, graziai tepam bulviu kose. Pabarstom pipiriukais.
25min 200laipsniu temp. po grilium ir vakariene paruosta...
Labai skanu. Jei darysiu kita karta, desiu daugiau salieru ir grybu, nes jie puikiai dera.
Galima daryti su grietinele vietoj pomidoru, bet as nemegstu nebutinu kaloriju. Taip pat galima nedeti mesos. As ir taip jos mazai dejau...
I bulviu kose galima butu imaisyti pastarnoku, taip pat butu super!!!
P.S.: pagal recepta iseis mazdaug 6 porcijos, mano indas nelabai didelis, liko dalis uzsaldymui
QUOTE(***Žiogelis*** @ 2009 10 24, 16:33)
VARŠKĖČIAI
Pakelis vaskes
1 kiausinis
2 saukstai cukraus
Ziupsnelis druskos
Miltu
Viska suminkom,formuojame varsketukus ir verdame truputuka pasudytame vandenyje apie 15-20 min.
Padaziukui melyniu uogiene su grietine
Pakelis vaskes
1 kiausinis
2 saukstai cukraus
Ziupsnelis druskos
Miltu
Viska suminkom,formuojame varsketukus ir verdame truputuka pasudytame vandenyje apie 15-20 min.
Padaziukui melyniu uogiene su grietine
O kas is ju lieka, pavirus 15-20 min? as verdu max 3-5 minutes nuo sudejimo i verdanti vandeni. Arba tada miltu labai daug deta... nes as tai miltu tik nedaug dedu, kad virtinukai butu minkstuciai...
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 25, 12:04)
O kas is ju lieka, pavirus 15-20 min? as verdu max 3-5 minutes nuo sudejimo i verdanti vandeni. Arba tada miltu labai daug deta... nes as tai miltu tik nedaug dedu, kad virtinukai butu minkstuciai...
šiaip aš irgi virdavau apie 15 min o miltu tiek kad neliptu prie rankų, kaip kitaip juos suformuot?
QUOTE(Mazoji_s @ 2009 10 25, 11:37)
šiaip aš irgi virdavau apie 15 min o miltu tiek kad neliptu prie rankų, kaip kitaip juos suformuot?
Neisivaziduoju kokio jie kietumo tada turi buti isvire, kad 15-20 min net verdama... na man nesigauna taip ir tiek nieko blogo nenorejau pasakyti, bet as verdu kaip minejau 3-5 min, kol iskyla i pavirsiu, ir buna minkstuciai puruciai. Nes keleta kartu padauginau miltu, tai kieti gavosi... tiesa, kai viriau ilgiau viena karta, tai istezo man
Greitas, paprastas makaronu su darzovemis troskinukas, dar garuojantis jums is mano virtuves:)
Gaminimo laikas: 15min
2 zmonems reikes:
100g. maltos jautienos
Stiklines sausu makaronu
1 saliero stiebo
1/4 saliero saknies
1 poro
4 sampinjonu
2v.s. pomidoru pastos
2v.s. sojos padazo
Prieskoniu (Paprika, chili pudra, imbieras, pipirai), vegetos arba bulijono
Surio ir petrazoles sakele jei norisi ekstra kaloriju
Makaronus supilti i pasudyta vandeni ir virti. Kol verda makaronai, i ikaitinta keptuve deti malta jautiena ir kepinti, kol pakeis spalva. Tuo tarpu smulkiais kubeliais supjaustykite saliero sakni, stieba ir pora pjaustykite grezineliais, sampinjonus kaip jums patinka. Viska supilkite i keptuve su mesyte, suberkite norimus prieskonius, pomidoru pasta, sojos padaza ir troskinkite...
Kai makaronai jau beveik isvire, nupilkite vandeni ir juos suverskite i keptuve su mesa ir darzovemis. Viska ismaisykite ir patroskinkit dar minute ar dvi.
Skanaus!
Gaminimo laikas: 15min
2 zmonems reikes:
100g. maltos jautienos
Stiklines sausu makaronu
1 saliero stiebo
1/4 saliero saknies
1 poro
4 sampinjonu
2v.s. pomidoru pastos
2v.s. sojos padazo
Prieskoniu (Paprika, chili pudra, imbieras, pipirai), vegetos arba bulijono
Surio ir petrazoles sakele jei norisi ekstra kaloriju
Makaronus supilti i pasudyta vandeni ir virti. Kol verda makaronai, i ikaitinta keptuve deti malta jautiena ir kepinti, kol pakeis spalva. Tuo tarpu smulkiais kubeliais supjaustykite saliero sakni, stieba ir pora pjaustykite grezineliais, sampinjonus kaip jums patinka. Viska supilkite i keptuve su mesyte, suberkite norimus prieskonius, pomidoru pasta, sojos padaza ir troskinkite...
Kai makaronai jau beveik isvire, nupilkite vandeni ir juos suverskite i keptuve su mesa ir darzovemis. Viska ismaisykite ir patroskinkit dar minute ar dvi.
Skanaus!
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 25, 12:24)
Neisivaziduoju kokio jie kietumo tada turi buti isvire, kad 15-20 min net verdama... na man nesigauna taip ir tiek nieko blogo nenorejau pasakyti, bet as verdu kaip minejau 3-5 min, kol iskyla i pavirsiu, ir buna minkstuciai puruciai. Nes keleta kartu padauginau miltu, tai kieti gavosi... tiesa, kai viriau ilgiau viena karta, tai istezo man
jie šiek tiek kietesni gaunasi aišku, aš ir norėčiau, kad jie būtų labiau varškiniai ir minkšti bet jei dedu mažai miltų, tai man limpa, gryna varškė, neina formuot tai nežinau kaip čia sumastyt, norėtųsi tokių varškėtukų, o gaunas tokie miltinukai
QUOTE(mazhulinka @ 2009 10 23, 17:53)
Gaminti tikrai verta, jei suri neriebu naudojant ir teslytes kuo ploniau, labai nekaloringi pietus ar vakariene!
Koks tas neriebus Lietuviski tai visi 40-50
Papildyta:
QUOTE(Mazoji_s @ 2009 10 25, 13:58)
jie šiek tiek kietesni gaunasi aišku, aš ir norėčiau, kad jie būtų labiau varškiniai ir minkšti bet jei dedu mažai miltų, tai man limpa, gryna varškė, neina formuot tai nežinau kaip čia sumastyt, norėtųsi tokių varškėtukų, o gaunas tokie miltinukai
Dedu sauksta krakmolo verdu aisku ne ilgiau 3 min. Visuomet gaunasi