Aciu mergaiciukes
Koruklu pas tave kaip visada su orientalisku dvelksmu
QUOTE(aguonele @ 2009 10 20, 15:34)
Na as labai megstu dauguma vidurio rytu patiekalu. Tik visi klaidingai galvoja, kad vidurio rytai - tai tik kebabai ir doneriai.
Na musu labai megiamas bulviu surio apkepas
Reikes:
- bulviu
- surio
- svoguno
- virto/rukyto kumpio (pagal skoni)
- druskos, pipiru
- grietineles
- 1 kiausinio
Gaminame:
- nusilupame ir supjaustome griezineliais bulves
- apkepame svoguna
- susipajsutome kumpi
- susitarkuojame suri
- istepame skarda sviestu
- dedame sluoksniais - bulves, svogunas, kumpis, prieskoniai,suris ir vel
bulves, svogunas, kumpis, prieskoniai, suris.
- uzdedame ir uzdengiame bulvemis, uzpilame isplakta grietinele su kiausiniu,
uzberiame gausiai suriu
- kepame apie 1.5 val 180 laipsniu temperaturoje
Skanaus
Reikes:
- bulviu
- surio
- svoguno
- virto/rukyto kumpio (pagal skoni)
- druskos, pipiru
- grietineles
- 1 kiausinio
Gaminame:
- nusilupame ir supjaustome griezineliais bulves
- apkepame svoguna
- susipajsutome kumpi
- susitarkuojame suri
- istepame skarda sviestu
- dedame sluoksniais - bulves, svogunas, kumpis, prieskoniai,suris ir vel
bulves, svogunas, kumpis, prieskoniai, suris.
- uzdedame ir uzdengiame bulvemis, uzpilame isplakta grietinele su kiausiniu,
uzberiame gausiai suriu
- kepame apie 1.5 val 180 laipsniu temperaturoje
Skanaus
Sauluzhe, dekui. Labai skaniai atrodo^_^
QUOTE(Monalyza @ 2009 10 20, 01:09)
Labai skaniai atrodo, reikes isbandyti
nera uz ka
atsiprasau uz klaidas - per skubejima
atsiprasau uz klaidas - per skubejima
Taip ir žinojau, kad gailėsiuos atėjus čia naktį. Tas bulvių ir sūrio apkepas.
QUOTE(brashke77 @ 2009 10 18, 22:48)
Manu kruopu nedeciau, nebent blynams su idaru , pvz Kedainiu blynams, bet tikiu, kad skonio nesugadino
norėjau pasiteiraut, o kodėl būtent tik Kėdainių blynams?
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 10 21, 09:25)
norėjau pasiteiraut, o kodėl būtent tik Kėdainių blynams?
na... nes recepta perskaiciau senoje knygoje "Lietuviski patiekalai"...
o i paprastus blynus isvis dedu tik kiausa ir druskos- nei miltu, nei kruopu kokiu
QUOTE(magistrante @ 2009 10 18, 16:54)
Įdarytos paprikos
Jums reikės:
4 skirtingų spalvų paprikų,maltos mėsos 400g (aš naudojau jautieną) vieno svogūno,šiek tiek ryžių,druskos,pipirų.
Eiga: ryžius apverdame,svogūnus smulkiai supjaustom ir viską sudedam į faršą,gerai išmaišome.nupjaunam paprikoms kepurėles,išvalome vidų ir prikemšame pasiruoštu įdaru,sustatome
į didelį puodą,vandens pilti tiek,kad beveik apsemtų paprikas ir verdame apie 40 min
kadangi liko ryžių,tai panaudojome kaip garnyrą.
<a href='http://www.fotki.com' target='_blank'></a>
P.S. pirmą kartą aprašinėju,tai nepykit jei kas netaip
Jums reikės:
4 skirtingų spalvų paprikų,maltos mėsos 400g (aš naudojau jautieną) vieno svogūno,šiek tiek ryžių,druskos,pipirų.
Eiga: ryžius apverdame,svogūnus smulkiai supjaustom ir viską sudedam į faršą,gerai išmaišome.nupjaunam paprikoms kepurėles,išvalome vidų ir prikemšame pasiruoštu įdaru,sustatome
į didelį puodą,vandens pilti tiek,kad beveik apsemtų paprikas ir verdame apie 40 min
kadangi liko ryžių,tai panaudojome kaip garnyrą.
<a href='http://www.fotki.com' target='_blank'></a>
P.S. pirmą kartą aprašinėju,tai nepykit jei kas netaip
kaip paprasta, bet nesugalvojau kažkaip,o vyrui taip paprikos patinka aaačiū
QUOTE(Veg@ @ 2009 10 21, 16:32)
kaip paprasta, bet nesugalvojau kažkaip,o vyrui taip paprikos patinka aaačiū
man tai skaniausiai su raudonomis paprikomis
Siūlau savo paprastą vakarienę:
Kukuliai su ryžiais kario padaže
Ryžių
Jautienos plius kiaulienos faršo
Grietinėlės
Kelių šaukštų grietinės
Kario, kurkumos, paprikos miltelių
Druskos,pipirų
Kiaušinio
Taigi, pasidariau faršą: sumaišiau jautieną su kiauliena (proporcijos kaip jau kas norit,kadangi pas mane kai kas nemėgėjas kiaulienos, tai dedu 400 gr jautienos ir 100 g kiaulienos), įmušiau kiaušinį, pridėjau druskos, pipirų, įv kitų prieskonių - oregano, petražolių džiovintų.
Tada užsivirinau vandenį, kol vanduo virė dariau mažiukus kukuliukus, ir juos išviriau pilnai,kad jau b(tų galima valgyti (apie 5 min virė ne ilgiau).
tada viską į keptuvę, supyliau kelis šaukštus sultinio,kuris gavos virus kukuliukus, tada padariau padažą iš grietinėlės ir grietinės 2 šauktelių, pridėjau daug kario, kurkumos šiek tiek, paprikos miltelių, pili (džiovintos paprikos bet ne miltelių o gabaliukais), kadangi mes mėgstam labai aštriai, tai buvo skanuuu viską gerai išmaišiau keptuvėj su kukuliais ir dar patroškinau kelias minutes, ir viskas, pilam ant ryžių ir valgom
Kiauliena su porais & voveruskomis
kiauliena (naudojau sniceliui mesyte) pakepti ant karso aliejaus, padruskinti,papipirinti ir kitokiu prieskoniu pabarstyti sudeti i kepimo inda.
Alieju nupyliau, idejau kelis saukstus sviesto ir jame pakepiau grybus ~ 5 min (sauja voverusku).Sudejau 1 pjaustyta pora ir dar 1 min kepiau. Uzbarsciau miltais ir pakepinau 1 min. Uzpyliau 200 ml grietineles bei vandens ,kad nebutu per tirsta,paskaninau buljonu. Siuo misiniu uzpyliau mesyte, uztarkavau surio ir pasoviau uzdengta inda folija 1 val 150° i orkaite. Tada nuemiau folija ir dar kelias min pakepiau atidengta .skanaus
kiauliena (naudojau sniceliui mesyte) pakepti ant karso aliejaus, padruskinti,papipirinti ir kitokiu prieskoniu pabarstyti sudeti i kepimo inda.
Alieju nupyliau, idejau kelis saukstus sviesto ir jame pakepiau grybus ~ 5 min (sauja voverusku).Sudejau 1 pjaustyta pora ir dar 1 min kepiau. Uzbarsciau miltais ir pakepinau 1 min. Uzpyliau 200 ml grietineles bei vandens ,kad nebutu per tirsta,paskaninau buljonu. Siuo misiniu uzpyliau mesyte, uztarkavau surio ir pasoviau uzdengta inda folija 1 val 150° i orkaite. Tada nuemiau folija ir dar kelias min pakepiau atidengta .skanaus