Ingriduko svogūnų sriuba atrodo dieviškai, vis noriu jos pasigaminti, nes labai viliojančiai skamba, bet atrodo, kad užima labai daug laiko ir vis patingiu
Įdarytos paprikos
Jums reikės:
4 skirtingų spalvų paprikų,maltos mėsos 400g (aš naudojau jautieną) vieno svogūno,šiek tiek ryžių,druskos,pipirų.
Eiga: ryžius apverdame,svogūnus smulkiai supjaustom ir viską sudedam į faršą,gerai išmaišome.nupjaunam paprikoms kepurėles,išvalome vidų ir prikemšame pasiruoštu įdaru,sustatome
į didelį puodą,vandens pilti tiek,kad beveik apsemtų paprikas ir verdame apie 40 min
kadangi liko ryžių,tai panaudojome kaip garnyrą.
P.S. pirmą kartą aprašinėju,tai nepykit jei kas netaip
Jums reikės:
4 skirtingų spalvų paprikų,maltos mėsos 400g (aš naudojau jautieną) vieno svogūno,šiek tiek ryžių,druskos,pipirų.
Eiga: ryžius apverdame,svogūnus smulkiai supjaustom ir viską sudedam į faršą,gerai išmaišome.nupjaunam paprikoms kepurėles,išvalome vidų ir prikemšame pasiruoštu įdaru,sustatome
į didelį puodą,vandens pilti tiek,kad beveik apsemtų paprikas ir verdame apie 40 min
kadangi liko ryžių,tai panaudojome kaip garnyrą.
P.S. pirmą kartą aprašinėju,tai nepykit jei kas netaip
QUOTE(magistrante @ 2009 10 18, 18:54)
Įdarytos paprikos
Jums reikės:
4 skirtingų spalvų paprikų,maltos mėsos 400g (aš naudojau jautieną) vieno svogūno,šiek tiek ryžių,druskos,pipirų.
Eiga: ryžius apverdame,svogūnus smulkiai supjaustom ir viską sudedam į faršą,gerai išmaišome.nupjaunam paprikoms kepurėles,išvalome vidų ir prikemšame pasiruoštu įdaru,sustatome
į didelį puodą,vandens pilti tiek,kad beveik apsemtų paprikas ir verdame apie 40 min
kadangi liko ryžių,tai panaudojome kaip garnyrą.
P.S. pirmą kartą aprašinėju,tai nepykit jei kas netaip
Jums reikės:
4 skirtingų spalvų paprikų,maltos mėsos 400g (aš naudojau jautieną) vieno svogūno,šiek tiek ryžių,druskos,pipirų.
Eiga: ryžius apverdame,svogūnus smulkiai supjaustom ir viską sudedam į faršą,gerai išmaišome.nupjaunam paprikoms kepurėles,išvalome vidų ir prikemšame pasiruoštu įdaru,sustatome
į didelį puodą,vandens pilti tiek,kad beveik apsemtų paprikas ir verdame apie 40 min
kadangi liko ryžių,tai panaudojome kaip garnyrą.
P.S. pirmą kartą aprašinėju,tai nepykit jei kas netaip
labai skaniai, paprastai, bet neprastai -sveikinu
QUOTE(magistrante @ 2009 10 18, 17:54)
Įdarytos paprikos
Jums reikės:
4 skirtingų spalvų paprikų,maltos mėsos 400g (aš naudojau jautieną) vieno svogūno,šiek tiek ryžių,druskos,pipirų.
Eiga: ryžius apverdame,svogūnus smulkiai supjaustom ir viską sudedam į faršą,gerai išmaišome.nupjaunam paprikoms kepurėles,išvalome vidų ir prikemšame pasiruoštu įdaru,sustatome
į didelį puodą,vandens pilti tiek,kad beveik apsemtų paprikas ir verdame apie 40 min
kadangi liko ryžių,tai panaudojome kaip garnyrą.
<a href='http://www.fotki.com' target='_blank'></a>
P.S. pirmą kartą aprašinėju,tai nepykit jei kas netaip
Jums reikės:
4 skirtingų spalvų paprikų,maltos mėsos 400g (aš naudojau jautieną) vieno svogūno,šiek tiek ryžių,druskos,pipirų.
Eiga: ryžius apverdame,svogūnus smulkiai supjaustom ir viską sudedam į faršą,gerai išmaišome.nupjaunam paprikoms kepurėles,išvalome vidų ir prikemšame pasiruoštu įdaru,sustatome
į didelį puodą,vandens pilti tiek,kad beveik apsemtų paprikas ir verdame apie 40 min
kadangi liko ryžių,tai panaudojome kaip garnyrą.
<a href='http://www.fotki.com' target='_blank'></a>
P.S. pirmą kartą aprašinėju,tai nepykit jei kas netaip
O jau grazumas
QUOTE(kaubojey @ 2009 10 18, 20:52)
Bulviniai blynai. Na ka, susitarkavau bulves, idejau pora saukstu grietines, dar miltu idejau, druskos, ir kepiau , kai turiu idedu kiausiniu, o vietoj miltu - manu kruopu .
jau zinau ka ryt gaminsiu
QUOTE(kaubojey @ 2009 10 18, 22:52)
Bulviniai blynai. Na ka, susitarkavau bulves, idejau pora saukstu grietines, dar miltu idejau, druskos, ir kepiau , kai turiu idedu kiausiniu, o vietoj miltu - manu kruopu .
liuks! grietine labai pasviesina, suminkstina tesla. Manu kruopu nedeciau, nebent blynams su idaru , pvz Kedainiu blynams, bet tikiu, kad skonio nesugadino
QUOTE(brashke77 @ 2009 10 18, 22:48)
liuks! grietine labai pasviesina, suminkstina tesla. Manu kruopu nedeciau, nebent blynams su idaru , pvz Kedainiu blynams, bet tikiu, kad skonio nesugadino
Nesugadina,nesugadina .As kartais irgi idedu tik nedaug
Kaip skaniai jus cia viska gaminate!
Kepti baklazanai kimsti moliugu, feta suriu ir graikiskais riesutais, serviruoti su metinem cukinijom.
Reikes:
2 dideliu balkazanu
200g moliugo (pjaustyto kubeliais)
0.5 raudono svoguno (plonai pjaustyto)
1v.s. cumino seklu (kmynais mes vadiname)
2 skilteles cesnako
4 saukstus aliejaus
2v.s sviezu prieskoniu (oregano, rosmarino, sage ar ciobreliai, bet gali buti ir dziovinti)
100g feta surio (pjaustyto ar lauzyto)
didele sauja graikisku riesutu, truputi skrudintu, lauzytu
Cukiniju salotos:
4 cukinijos (mazos)
1 citrina
2a.s. extra virgin aliejaus
sauja metu lapu ( kapotu)
sauja petrazoliu (kapotu)
1.Ikaitinti orkaite iki 200C.
Perpjauti baklazanus i puse, ispjauti minksta dali paliekant apie 1cm storio nuo krastu.
Pjaustinius supjaustyti kubeliais ir ideti i dubeni.
2.Nulupti moliuga, isimti seklas ir pjaustyti kubeliais 1-2cm. Sumaisyti su baklazanu ir pjaustytais svogunais. Ideti cumino seklu, cesanko, ir 2v.s. aliejaus, paskaninti druska ir pipirais. Ismaisyti.
Istiesti dvi skardas kepimo popierium, ant vienos deti sia mase, ant kitos - 1v.s. aliejaus itrintus, apverstus baklazanus (oda i virsu). Kepti 15-20min.
P.S. Jei orkaite maza ar neturit tinkamu skardu, galima mase kepti keptuveje, neleidziant svilti, tol kol moliugai suminksteja (juos pirma ir mesti).
3. Isversti moliugu mase atgal i dubeni, imaisyti prieskonius, suri ir riesutus. Kabinti ir kimsti atverstus baklazanus, aplieti su likusiu aliejumi (1v.s.) Ir kepti apie 20min. Per ta laika moliugas visiskai iskepa.
4. Paruosti cukiniju salotas. Nupjauti abu galus ir plonai suraikyti placiais kaspineliais, naudojant bulviu skustuka. Sumaisyti su puses citrinos sultimis ir tarkuota odele, aliejumi ir palikti dubenyje apie 10min.kad suminkstetu.
5. Serviruojant, imaisyti metas ir petrazoles i salotas, likusia puse citrinos supjaustyti i skilteles. Deti pusele baklazano i lekste kartu su salotomis ir skiltele citrinos! Skanaus!
Daugiau receptu Mano Bloge
Kepti baklazanai kimsti moliugu, feta suriu ir graikiskais riesutais, serviruoti su metinem cukinijom.
Reikes:
2 dideliu balkazanu
200g moliugo (pjaustyto kubeliais)
0.5 raudono svoguno (plonai pjaustyto)
1v.s. cumino seklu (kmynais mes vadiname)
2 skilteles cesnako
4 saukstus aliejaus
2v.s sviezu prieskoniu (oregano, rosmarino, sage ar ciobreliai, bet gali buti ir dziovinti)
100g feta surio (pjaustyto ar lauzyto)
didele sauja graikisku riesutu, truputi skrudintu, lauzytu
Cukiniju salotos:
4 cukinijos (mazos)
1 citrina
2a.s. extra virgin aliejaus
sauja metu lapu ( kapotu)
sauja petrazoliu (kapotu)
1.Ikaitinti orkaite iki 200C.
Perpjauti baklazanus i puse, ispjauti minksta dali paliekant apie 1cm storio nuo krastu.
Pjaustinius supjaustyti kubeliais ir ideti i dubeni.
2.Nulupti moliuga, isimti seklas ir pjaustyti kubeliais 1-2cm. Sumaisyti su baklazanu ir pjaustytais svogunais. Ideti cumino seklu, cesanko, ir 2v.s. aliejaus, paskaninti druska ir pipirais. Ismaisyti.
Istiesti dvi skardas kepimo popierium, ant vienos deti sia mase, ant kitos - 1v.s. aliejaus itrintus, apverstus baklazanus (oda i virsu). Kepti 15-20min.
P.S. Jei orkaite maza ar neturit tinkamu skardu, galima mase kepti keptuveje, neleidziant svilti, tol kol moliugai suminksteja (juos pirma ir mesti).
3. Isversti moliugu mase atgal i dubeni, imaisyti prieskonius, suri ir riesutus. Kabinti ir kimsti atverstus baklazanus, aplieti su likusiu aliejumi (1v.s.) Ir kepti apie 20min. Per ta laika moliugas visiskai iskepa.
4. Paruosti cukiniju salotas. Nupjauti abu galus ir plonai suraikyti placiais kaspineliais, naudojant bulviu skustuka. Sumaisyti su puses citrinos sultimis ir tarkuota odele, aliejumi ir palikti dubenyje apie 10min.kad suminkstetu.
5. Serviruojant, imaisyti metas ir petrazoles i salotas, likusia puse citrinos supjaustyti i skilteles. Deti pusele baklazano i lekste kartu su salotomis ir skiltele citrinos! Skanaus!
Daugiau receptu Mano Bloge
lotta23, koks grožis
QUOTE(lotta23 @ 2009 10 19, 15:18)
Daugiau receptu Mano Bloge
super minciu radau - butinai reiks isbandyt
QUOTE(brashke77 @ 2009 10 18, 23:48)
liuks! grietine labai pasviesina, suminkstina tesla. Manu kruopu nedeciau, nebent blynams su idaru , pvz Kedainiu blynams, bet tikiu, kad skonio nesugadino
Manai tikrai nesugadina skonio, man net skaniau su jais, nuo ju kazkaip gelsvesne tesla pasidaro ir traskesnis blynas