Jetus,net seile nutyso sitiek grozybiu
[quote=lialiauskiene,2009 10 11, 20:21]
sekmadieninis kebabas
o kaip ir kur juos kepti tokie prispausti atrodo, visai kaip kebabinei
sekmadieninis kebabas
o kaip ir kur juos kepti tokie prispausti atrodo, visai kaip kebabinei
Vis paskaitinėju, tai net seilė nubėga, kiek čia skanėstų Ir gerų idėjų
Tai ir aš truputį pasireikšiu...
Ingos marinuota kiauliena su grybais ir sūriu
(vadinu savo geriausios draugės vardu, nes ji mane išmokė )
Imam kiaulienos kepsniukus (idealu sprandinė, aš ėmiau nugarinę), tiek kiek bus valgančių (pas mus du), švelniai pamušam, paprieskoniuojam (aš naudoju džiovintą peletrūną, džiovintą baziliką, pipirų mišinį), patepam aliejum ir padedam parai pasimarinuoti.
Kadangi gaminau šiandien ir skubėjau, marinavau pagal Vachtango Kikabidzės patarimą juodojoje arbatoje Pakako ir poros valandų...
Kepsniukus glaudžiai vieną šalia kito sudedam į skardą, galima pašlakstyti Vorčesterio padažu, ant viršaus dedam žiedeliais ar pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, ant svogūnų - supjaustytus grybus. Aš dėjau pievagrybius, bet šis patiekalas labai tinka pavaišinti svečiams, tada galima dėti baravykus
Ant viršaus sudedam ir gražiai išlyginam fermentinio sūrio, maišyto su tirštesniu majonezu, sluoksnį. Labai tinka picarela arba mocarela, o majonezas Helmans (su tamsiai melynu dangteliu). Kepam 180-190 laipsnių orkaitėj.
Patiekti tinka su ryžiais arba bulvių koše, marinuotais agurkėliais arba pomidorais (na, pagal skonį).
Prieš pat įkišant į orkaitę
Skanaus
Ir dar
Keptos vištienos ir makaronų saločikės su šviežiais bazilikais
Išverdame makaronus (gali būti sraigteliai, kaspinėliai). Kol makaronai vėsta, imame keptos vištienos krūtinėlę (gali būti ir keptos vištienos likučiai, pvz., iš po vakar), ją supjaustome gabaliukais, skiltelėmis supjaustome pomidorus, burokine tarka patarkuojame fermentinio sūrio, suplėšome keletą šviežių bazilikų lapelių (nepadauginti, nes bazilikai turi stiprų kvapą ir skonį, kuris gali "permušti" kitus). Sumaišyti viską su makaronais ir užpilti majonezu, sumaišytu su pomidorų padažu, papuošti baziliko lapeliu.
Tai ir aš truputį pasireikšiu...
Ingos marinuota kiauliena su grybais ir sūriu
(vadinu savo geriausios draugės vardu, nes ji mane išmokė )
Imam kiaulienos kepsniukus (idealu sprandinė, aš ėmiau nugarinę), tiek kiek bus valgančių (pas mus du), švelniai pamušam, paprieskoniuojam (aš naudoju džiovintą peletrūną, džiovintą baziliką, pipirų mišinį), patepam aliejum ir padedam parai pasimarinuoti.
Kadangi gaminau šiandien ir skubėjau, marinavau pagal Vachtango Kikabidzės patarimą juodojoje arbatoje Pakako ir poros valandų...
Kepsniukus glaudžiai vieną šalia kito sudedam į skardą, galima pašlakstyti Vorčesterio padažu, ant viršaus dedam žiedeliais ar pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, ant svogūnų - supjaustytus grybus. Aš dėjau pievagrybius, bet šis patiekalas labai tinka pavaišinti svečiams, tada galima dėti baravykus
Ant viršaus sudedam ir gražiai išlyginam fermentinio sūrio, maišyto su tirštesniu majonezu, sluoksnį. Labai tinka picarela arba mocarela, o majonezas Helmans (su tamsiai melynu dangteliu). Kepam 180-190 laipsnių orkaitėj.
Patiekti tinka su ryžiais arba bulvių koše, marinuotais agurkėliais arba pomidorais (na, pagal skonį).
Prieš pat įkišant į orkaitę
Skanaus
Ir dar
Keptos vištienos ir makaronų saločikės su šviežiais bazilikais
Išverdame makaronus (gali būti sraigteliai, kaspinėliai). Kol makaronai vėsta, imame keptos vištienos krūtinėlę (gali būti ir keptos vištienos likučiai, pvz., iš po vakar), ją supjaustome gabaliukais, skiltelėmis supjaustome pomidorus, burokine tarka patarkuojame fermentinio sūrio, suplėšome keletą šviežių bazilikų lapelių (nepadauginti, nes bazilikai turi stiprų kvapą ir skonį, kuris gali "permušti" kitus). Sumaišyti viską su makaronais ir užpilti majonezu, sumaišytu su pomidorų padažu, papuošti baziliko lapeliu.
Na mergytes cia nieko ypatingo - kulsele (ir nelabai kokybiska nuotrauka), tik velniskai skaniai gavosi, nes kepiau su obuoliene .
Vien zo - pamarinavau ketvircius su aliejumi, cesnaku, kmynais ir druska, siek tiek pyliau balzamiko acto ir sudejau kokius keturis saukstus saldzios obuoliu koses. Po valandos emiau kepti, baigiant kepti (kepiau stikliniame puode su dangciu) sudejau apvirtus ryzius ir atidengus pakepinau ir patroskinau. Mano seimynai skanu
QUOTE(Besi L @ 2009 10 12, 19:22)
Na mergytes cia nieko ypatingo - kulsele (ir nelabai kokybiska nuotrauka), tik velniskai skaniai gavosi, nes kepiau su obuoliene .
Vien zo - pamarinavau ketvircius su aliejumi, cesnaku, kmynais ir druska, siek tiek pyliau balzamiko acto ir sudejau kokius keturis saukstus saldzios obuoliu koses. Po valandos emiau kepti, baigiant kepti (kepiau stikliniame puode su dangciu) sudejau apvirtus ryzius ir atidengus pakepinau ir patroskinau. Mano seimynai skanu
Vien zo - pamarinavau ketvircius su aliejumi, cesnaku, kmynais ir druska, siek tiek pyliau balzamiko acto ir sudejau kokius keturis saukstus saldzios obuoliu koses. Po valandos emiau kepti, baigiant kepti (kepiau stikliniame puode su dangciu) sudejau apvirtus ryzius ir atidengus pakepinau ir patroskinau. Mano seimynai skanu
Turėtų būt labai skanu
QUOTE(Fire @ 2009 10 12, 19:15)
Vis paskaitinėju, tai net seilė nubėga, kiek čia skanėstų Ir gerų idėjų
Tai ir aš truputį pasireikšiu...
Ingos marinuota kiauliena su grybais ir sūriu
(vadinu savo geriausios draugės vardu, nes ji mane išmokė )
Imam kiaulienos kepsniukus (idealu sprandinė, aš ėmiau nugarinę), tiek kiek bus valgančių (pas mus du), švelniai pamušam, paprieskoniuojam (aš naudoju džiovintą peletrūną, džiovintą baziliką, pipirų mišinį), patepam aliejum ir padedam parai pasimarinuoti.
Kadangi gaminau šiandien ir skubėjau, marinavau pagal Vachtango Kikabidzės patarimą juodojoje arbatoje Pakako ir poros valandų...
Tai ir aš truputį pasireikšiu...
Ingos marinuota kiauliena su grybais ir sūriu
(vadinu savo geriausios draugės vardu, nes ji mane išmokė )
Imam kiaulienos kepsniukus (idealu sprandinė, aš ėmiau nugarinę), tiek kiek bus valgančių (pas mus du), švelniai pamušam, paprieskoniuojam (aš naudoju džiovintą peletrūną, džiovintą baziliką, pipirų mišinį), patepam aliejum ir padedam parai pasimarinuoti.
Kadangi gaminau šiandien ir skubėjau, marinavau pagal Vachtango Kikabidzės patarimą juodojoje arbatoje Pakako ir poros valandų...
Labai skaniai viskas atrodo O per kiek laiko kepsniukas iskepa? Uztenka pusvalandzio? O kas tai per marinavimas juodojoje arbatoje? Dar negirdejau tokio
Fire net seiles nutyso O per kiek laiko mazdaug iskepa Ingos kepnys?
QUOTE(sniege1 @ 2009 10 12, 20:10)
Labai skaniai viskas atrodo O per kiek laiko kepsniukas iskepa? Uztenka pusvalandzio? O kas tai per marinavimas juodojoje arbatoje? Dar negirdejau tokio
Ačiū labai
Man puikiausiai užteko pusvalandžio Čia priklauso nuo kepsniukų storio, aš stengiuosi, kad nebūtų storesni nei pirštas.
O tas marinavimas... Kikabidzė per vieną interviu sakė, kad puikiai ir labai greit galima šašlykus išmarinuot juodoj arbatoj Daugiau nieko nedetalizavo, ati aš pati išmąsčiau Užplikau puodelyje porą arbatinių šaukštelių arbatžolių ir palaikau uždegtą, kol pravėsta. Tada nukošiu ir užpilu mėsytę, kad apsemtų. Vat ir viskas. Tikrai gerai išsimarinuoja, minkšta pasidaro Bet nepatariu daryti labai "čefyro" ar laikyti ilgiau negu parą, nes gali pasijausti kartumas.
QUOTE(Fire @ 2009 10 12, 20:18)
Man puikiausiai užteko pusvalandžio Čia priklauso nuo kepsniukų storio, aš stengiuosi, kad nebūtų storesni nei pirštas.
O tas marinavimas... Kikabidzė per vieną interviu sakė, kad puikiai ir labai greit galima šašlykus išmarinuot juodoj arbatoj Daugiau nieko nedetalizavo, ati aš pati išmąsčiau Užplikau puodelyje porą arbatinių šaukštelių arbatžolių ir palaikau uždegtą, kol pravėsta. Tada nukošiu ir užpilu mėsytę, kad apsemtų. Vat ir viskas. Tikrai gerai išsimarinuoja, minkšta pasidaro Bet nepatariu daryti labai "čefyro" ar laikyti ilgiau negu parą, nes gali pasijausti kartumas.
O tas marinavimas... Kikabidzė per vieną interviu sakė, kad puikiai ir labai greit galima šašlykus išmarinuot juodoj arbatoj Daugiau nieko nedetalizavo, ati aš pati išmąsčiau Užplikau puodelyje porą arbatinių šaukštelių arbatžolių ir palaikau uždegtą, kol pravėsta. Tada nukošiu ir užpilu mėsytę, kad apsemtų. Vat ir viskas. Tikrai gerai išsimarinuoja, minkšta pasidaro Bet nepatariu daryti labai "čefyro" ar laikyti ilgiau negu parą, nes gali pasijausti kartumas.
Aciu, dabar jau aiskiau O kokios bus plikomos arbatzoles ar yra skirtumas? Gali tai buti juodoji arbata ar bus kartu?
QUOTE(sniege1 @ 2009 10 12, 20:21)
Aciu, dabar jau aiskiau O kokios bus plikomos arbatzoles ar yra skirtumas? Gali tai buti juodoji arbata ar bus kartu?
Man atrodo, kad nėra didelio skirtumo, kokios arbatžolės Galima paeksperimentuoti Aš pigesnes ėmiau, "čai bodrost".
Būtent juodoji arbata ir turi būti