Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis, 30 tema

Jetus,net seile nutyso sitiek grozybiu thumbup.gif
Atsakyti
[quote=lialiauskiene,2009 10 11, 20:21]
sekmadieninis kebabas smile.gif

o kaip ir kur juos kepti blush2.gif tokie prispausti atrodo, visai kaip kebabinei thumbup.gif
Atsakyti
Vis paskaitinėju, tai net seilė nubėga, kiek čia skanėstų thumbup.gif Ir gerų idėjų wub.gif

Tai ir aš truputį pasireikšiu...

Ingos marinuota kiauliena su grybais ir sūriu
(vadinu savo geriausios draugės vardu, nes ji mane išmokė wub.gif)

Imam kiaulienos kepsniukus (idealu sprandinė, aš ėmiau nugarinę), tiek kiek bus valgančių (pas mus du), švelniai pamušam, paprieskoniuojam (aš naudoju džiovintą peletrūną, džiovintą baziliką, pipirų mišinį), patepam aliejum ir padedam parai pasimarinuoti.
Kadangi gaminau šiandien ir skubėjau, marinavau pagal Vachtango Kikabidzės patarimą juodojoje arbatoje biggrin.gif Pakako ir poros valandų...

Kepsniukus glaudžiai vieną šalia kito sudedam į skardą, galima pašlakstyti Vorčesterio padažu, ant viršaus dedam žiedeliais ar pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, ant svogūnų - supjaustytus grybus. Aš dėjau pievagrybius, bet šis patiekalas labai tinka pavaišinti svečiams, tada galima dėti baravykus smile.gif
Ant viršaus sudedam ir gražiai išlyginam fermentinio sūrio, maišyto su tirštesniu majonezu, sluoksnį. Labai tinka picarela arba mocarela, o majonezas Helmans (su tamsiai melynu dangteliu). Kepam 180-190 laipsnių orkaitėj.

Patiekti tinka su ryžiais arba bulvių koše, marinuotais agurkėliais arba pomidorais (na, pagal skonį).

Prieš pat įkišant į orkaitę

user posted image

Skanaus 4u.gif

user posted image

Ir dar

Keptos vištienos ir makaronų saločikės su šviežiais bazilikais

Išverdame makaronus (gali būti sraigteliai, kaspinėliai). Kol makaronai vėsta, imame keptos vištienos krūtinėlę (gali būti ir keptos vištienos likučiai, pvz., iš po vakar), ją supjaustome gabaliukais, skiltelėmis supjaustome pomidorus, burokine tarka patarkuojame fermentinio sūrio, suplėšome keletą šviežių bazilikų lapelių (nepadauginti, nes bazilikai turi stiprų kvapą ir skonį, kuris gali "permušti" kitus). Sumaišyti viską su makaronais ir užpilti majonezu, sumaišytu su pomidorų padažu, papuošti baziliko lapeliu.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fire: 12 spalio 2009 - 18:29
user posted image

Na mergytes cia nieko ypatingo - kulsele (ir nelabai kokybiska nuotrauka), tik velniskai skaniai gavosi, nes kepiau su obuoliene ax.gif .

Vien zo - pamarinavau ketvircius su aliejumi, cesnaku, kmynais ir druska, siek tiek pyliau balzamiko acto ir sudejau kokius keturis saukstus saldzios obuoliu koses. Po valandos emiau kepti, baigiant kepti (kepiau stikliniame puode su dangciu) sudejau apvirtus ryzius ir atidengus pakepinau ir patroskinau. Mano seimynai skanu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Besi L @ 2009 10 12, 19:22)
Na mergytes cia nieko ypatingo - kulsele (ir nelabai kokybiska nuotrauka), tik velniskai skaniai gavosi, nes kepiau su obuoliene  ax.gif .

Vien zo - pamarinavau ketvircius su aliejumi, cesnaku, kmynais ir druska, siek tiek pyliau balzamiko acto ir sudejau kokius keturis saukstus saldzios obuoliu koses. Po valandos emiau kepti, baigiant kepti (kepiau stikliniame puode su dangciu) sudejau apvirtus ryzius ir atidengus pakepinau ir patroskinau. Mano seimynai skanu  ax.gif


Turėtų būt labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Fire @ 2009 10 12, 20:15)
Ingos marinuota kiauliena su grybais ir sūriu


Tie kepsniukai thumbup.gif ,net seiles tysta 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Elena @ 2009 10 12, 11:15)

Tiršta pupelių sriuba

Sriuba laaabai skaniai atrodo wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaubojey: 12 spalio 2009 - 19:00
QUOTE(Fire @ 2009 10 12, 19:15)
Vis paskaitinėju, tai net seilė nubėga, kiek čia skanėstų  thumbup.gif Ir gerų idėjų  wub.gif

Tai ir aš truputį pasireikšiu...

Ingos marinuota kiauliena su grybais ir sūriu
(vadinu savo geriausios draugės vardu, nes ji mane išmokė  wub.gif)

Imam kiaulienos kepsniukus (idealu sprandinė, aš ėmiau nugarinę), tiek kiek bus valgančių (pas mus du), švelniai pamušam, paprieskoniuojam (aš naudoju džiovintą peletrūną, džiovintą baziliką, pipirų mišinį), patepam aliejum ir padedam parai pasimarinuoti.
Kadangi gaminau šiandien ir skubėjau, marinavau pagal Vachtango Kikabidzės patarimą juodojoje arbatoje  biggrin.gif Pakako ir poros valandų...





Labai skaniai viskas atrodo thumbup.gif O per kiek laiko kepsniukas iskepa? Uztenka pusvalandzio? ax.gif O kas tai per marinavimas juodojoje arbatoje? Dar negirdejau tokio g.gif
Atsakyti
kaubojey, Tavo kepsniukai su ananasais kažkuo panašūs thumbup.gif irgi liuks mirksiukas.gif

Elenos sriubytę su pupelėm žadu ryt išbandyt... Mane dar sužavėjo mintis pelėsinio sūrio galvą įkept tešlos kubiliuke wub.gif Puiki mintis!
Atsakyti
Fire thumbup.gif net seiles nutyso wub.gif O per kiek laiko mazdaug iskepa Ingos kepnys? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sniege1 @ 2009 10 12, 20:10)
Labai skaniai viskas atrodo  thumbup.gif  O per kiek laiko kepsniukas iskepa? Uztenka pusvalandzio?  ax.gif  O kas tai per marinavimas juodojoje arbatoje? Dar negirdejau tokio  g.gif


Ačiū labai 4u.gif
Man puikiausiai užteko pusvalandžio mirksiukas.gif Čia priklauso nuo kepsniukų storio, aš stengiuosi, kad nebūtų storesni nei pirštas.

O tas marinavimas... Kikabidzė per vieną interviu sakė, kad puikiai ir labai greit galima šašlykus išmarinuot juodoj arbatoj ax.gif Daugiau nieko nedetalizavo, ati aš pati išmąsčiau blush2.gif Užplikau puodelyje porą arbatinių šaukštelių arbatžolių ir palaikau uždegtą, kol pravėsta. Tada nukošiu ir užpilu mėsytę, kad apsemtų. Vat ir viskas. Tikrai gerai išsimarinuoja, minkšta pasidaro thumbup.gif Bet nepatariu daryti labai "čefyro" ar laikyti ilgiau negu parą, nes gali pasijausti kartumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fire: 12 spalio 2009 - 19:22
QUOTE(Fire @ 2009 10 12, 20:18)
Man puikiausiai užteko pusvalandžio  mirksiukas.gif Čia priklauso nuo kepsniukų storio, aš stengiuosi, kad nebūtų storesni nei pirštas.

O tas marinavimas... Kikabidzė per vieną interviu sakė, kad puikiai ir labai greit galima šašlykus išmarinuot juodoj arbatoj  ax.gif Daugiau nieko nedetalizavo, ati aš pati išmąsčiau  blush2.gif  Užplikau puodelyje porą arbatinių šaukštelių arbatžolių ir palaikau uždegtą, kol pravėsta. Tada nukošiu ir užpilu mėsytę, kad apsemtų. Vat ir viskas. Tikrai gerai išsimarinuoja, minkšta pasidaro  thumbup.gif Bet nepatariu daryti labai "čefyro" ar laikyti ilgiau negu parą, nes gali pasijausti kartumas.



Aciu, dabar jau aiskiau 4u.gif O kokios bus plikomos arbatzoles ar yra skirtumas? Gali tai buti juodoji arbata ar bus kartu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sniege1 @ 2009 10 12, 20:21)
Aciu, dabar jau aiskiau  4u.gif  O kokios bus plikomos arbatzoles ar yra skirtumas? Gali tai buti juodoji arbata ar bus kartu? ax.gif


Man atrodo, kad nėra didelio skirtumo, kokios arbatžolės g.gif Galima paeksperimentuoti biggrin.gif Aš pigesnes ėmiau, "čai bodrost".
Būtent juodoji arbata ir turi būti mirksiukas.gif
Atsakyti