Kopūstų apkepas
1 kg kopūstų
700 g bet kokio faršo
1 didelė svogūno galvutė
2 v. š. margarino ar sviesto
3 kiaušiniai
300 ml neriebios grietinėlės
druskos, pipirų
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
Kopūstus susmulkinti žiedynais ir 5 minutes pavirti pasūdytame vandenyje.
Faršą apkepinti su susmulkintu svogūnu, berti druskos, pipirų.
Kepimo formą patepti sviestu ir sudėti faršą, sumaišytą su kopūstais.
Kiaušinius išplakti su grietinėle ir užpilti ant faršo.
Kepti 20 min. 200C orkaitėje. Išimti iš orkaitės, užbarstyti sūrį ir dar kepti 10 min.
QUOTE(BiZė @ 2009 10 09, 17:56)
as nesuprantu, cia paprastas kopustas ar ziedinis?
QUOTE(KibirVibir @ 2009 10 09, 20:07)
as nesuprantu, cia paprastas kopustas ar ziedinis?
Pas mane paprastas iš daržo
QUOTE(BiZė @ 2009 10 09, 20:10)
Pas mane paprastas iš daržo
o is kur tada ziedynai paprastam kopuste? ar cia tiesiog nukopinai repepta?
QUOTE(BiZė @ 2009 10 09, 18:56)
Kopūstų apkepas
Megstu visokius kopustus ir visi man skaniai atrodo
Visai neblogi ir greiti blynai;
150gr. sausesnes varskes
1 did. kiausinis
230gr.tirstesnio kefyro
160gr. miltu
nepilnai puse saukstelio sodos
saukstas nubrauktas cukraus
truputis druskos.
Kepti ikaitintoje keptuveje ant aliejaus.
Blynai tokie puručiai taip ir norisi tokių paragaut
O man tokie purūs niekaip nesigauna
O man tokie purūs niekaip nesigauna
QUOTE(daivaP @ 2009 10 09, 23:52)
Bandyk situos turi gautis Turbut zinai, kad jei nori, kad blynai gerai iskiltu, reikia tesla ilgai sakute plakti, ne tik ismaisyti . Situos su sluotele nepaplaksi,reikia sakute pasitelkti, nes tesla kietoka gaunas, bet blynai labai minkstuciai
Srove,tavo blynai taip ir prasosi i burna
Kopusto apkepes irgi turetu buti skanus..kaip supratau,ten ziedinis turi buti pagal recepta
Kopusto apkepes irgi turetu buti skanus..kaip supratau,ten ziedinis turi buti pagal recepta
srove, tikras skanumelis gaila kad man siandien nera kam gaminti pusryciu, vyras dirba nieko bet ryt atsigriebsiu
Pusryčiams saldi sriuba.
Nusipirkau maksimos ruošinio saldžiai sriubai, ten jau buvo razinų, džiovintų slyvų ir abrikosų. Kai užvirė vanduo (800ml) sudėjau vaisius, dar obuolį vieną įpjausčiau, ir pridėjau iš pieno ir miltų padarytus kleckiukus , paviriau dešimt minučių ir tada supyliau to ruošinio miltelius išmaišytus puodelyje šalto vandens. Ir kai tik užvirė viskas išjungiau ugnį. Ir skanaus
Nusipirkau maksimos ruošinio saldžiai sriubai, ten jau buvo razinų, džiovintų slyvų ir abrikosų. Kai užvirė vanduo (800ml) sudėjau vaisius, dar obuolį vieną įpjausčiau, ir pridėjau iš pieno ir miltų padarytus kleckiukus , paviriau dešimt minučių ir tada supyliau to ruošinio miltelius išmaišytus puodelyje šalto vandens. Ir kai tik užvirė viskas išjungiau ugnį. Ir skanaus
QUOTE(kaubojey @ 2009 10 10, 12:37)
Pusryčiams saldi sriuba.
kaip skanu megstu saldzia sriuba, bet mano seimyna jos ne