vat ir neatspejai ... as nezinau kaip tai daros,del to jei keliat nuotraukas tai prasom ir detaliai aprasyti, nes dabar per kelis psl reiks aiskintis kas dedas
1kg bulvių, 200gr. lašinukų, 2 svogūnai, 1/2 šaukštelio mairūno ar maltų pipirų, kiaulės žarnų, kelios skiltelės česnako, druska
Paruošimas ir kepimas Nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašinukai smulkiai supjaustomi ir paspirginami kartu su kapotais svogūnais.Jais užpilamos paruoštuose bulvės, suberiami pipirai, pasūdoma. Viskas gerai sumaišoma.
Žarnos gerai išvalomos, ištrinamos druska ir kapotu česnaku, išplaunamos ir nekietai prikemšamos. Skarda ištepama riebalais, įpilama truputis vandens ir laisvai sudedamos prikimštos žarnos.
Skardos su prikimštomis žarnomis sudedamos į karštą orkaitę. Po 5-10min. kepimo žarnos keliose vietose subadomos adata, kad netrūkinėtų. Kepama vidutinio karštumo orkaitėje, retkarčiais viršų palaistant riebalais. Jei reikia apverčiama.
Valgoma su spirgučiais, kaip antrasis patiekalas pietums.
Ismusam nugarine, pabarstom prieskoniais, pamirkom kiausinyje ir dziuveseliuose bet tik viena puse, dedam i skarda patepta aliejumi. Ant "plikos" puses dedame griezineliais pjaustyto svoguno, tepame majonezo-pomidoru padazo padazu ir uzdengiame tarkuotu suriu. Kepame 200 laispniu temperaturoje apie pusvalandi