As vakar gaminau a'la kinietiska vistiena Va noriu pasigirt, kad labai jau skanai gavosi, bet kai seimyna suvalge, tik tada pagalvojau, jog fotkes nera
Tai va reikia:
1. Puses vistienos krutineles (pjaustyti juostelemis);
2. 1 v.s. medaus;
3. Beveik puses citrinos sulciu (pagal skoni);
4. Alyvuogių aliejaus, tik tiek kiek reikia vistienai apkepti (2v.s. aliejaus);
5. Reikia cukinijos apie 500-800g, paprikos 1-2, cilio, 3-4 nuluptu pomidoru - supjaustytu kubeliais, cukinija reikia apvirti - 15-20 min.
6. 1-2 v.s. pom.padazo.
Bet as tiek nesiterlioju, nes darau ziemai a'la padaza uncal bens, tai sudedu visa 0,7l stiklainiuka.
Eiga:
Mesyte apkepinu su medumi ir citrinos sultimis, kai vistiena apskrunda pilu namini uncal bens padaza ir patroskinu dar kokias 10min.
Taip skanu, kad mano seimynai, vis pritruksta, o gaminu dviguba norma
Anksciau darydavau viska kaip recepte, terliodavausi - apvirdavau cukinija ir t.t. Mesyte apkepa, tada reikia deti apvirta cukinija, nuplikyta paprika, nuluptus pomidorus, pom.padaza ir troskindavau apie 20-35 min. ant silpnos ugnies, uzdengtoj keptuvej.
Valgoma su virtais ryzias.
Vistienos padazo su 2 ryziu pokeliais, uztenka 4 needriems zmonems
o nuotrauka kur vistienos nuostabiosios?
QUOTE(Vetra2 @ 2009 10 07, 11:38)
tik tada pagalvojau, jog fotkes nera
mielosios, jei neturit foto - nedekit ir recepto!
galit ideti i tema "ka valgem siandien", arba tiesiog kita karta kai nufotografuosit!
Į vištienos patiekalų temą tiktų
QUOTE(Rastika @ 2009 10 07, 08:28)
pyrage visi kiaušiniai ir taip dedasi,o jei tu apie kibinus tai pražioplinai
gaminam
Visus miltus pilam į puodą,supjaustyt margariną ir dėt į puodą,ten pat druską,viską gerai ištrinam kol pasiskirstys margarinas tolygiai,dedam vieno kiaušinio baltymą ir likusius kiaušinius,grietinę (šakės, tik dabar rašydama suvokiau, kad skubėdama grietinės taip ir neįdėjau bet viskas gavosi ir be jos )ir intensyviai minkom,kol tešla nustos lipt prie rankų ir dedam į šaldytuvą pusvalandžiui.
QUOTE(Larissa @ 2009 10 07, 09:44)
tokį panašų buvau dėjusi jau čia..bet tuomet niekas nepatikėjo manim gal po tavo pasirodymo susigundys tikrai labai skanus pyragas
skanus skanus,tik nemažai visko reikia,ne iš ekonomiškesnių turbūt
guliasas su voveruskomis ir porto vynu ...
>500 g guliasines mesytes(as naudojau jautiena)
>2 svogunai
>didesne saujele voverusku arba kitu grybu
> 1 v.s.pomidoru pastos
> puse puodelio porto vyno(galima ir kitokio) bei virinto vandens,sultinio.
> 1 kupina v.s.miltu
> cili pipiro, grietineles ,druskos,pipiru
Mesyte apkepinti ant keliu saukstu aliejaus,sviesto ar ko sirdis pageidauja.as kepinau per 2 kartus ant labia stiprios ugnies,kad mesyte neisskirtu sulciu.Isimti ir atsideti i sona.
grybus pakepinti su svogunais keleta min.
Mesyte deti atgal i puoda prie grybu , imaisyti pomidoru pasta ir pakepinti pora min. Uzberti miltus ir vel pakepinti pora min.Vynu uzgesinti, ipilti vandens kad apsemtu mesyte,deti sultinio bei kas megsta astriau (kaip kad as )cili pipiriuko.Uzdengti ir troskinti 1 val ar ilgiau,priklauso ar mesyte jau minksta .Ipilti kelis saukstus grietineles ,padruskinti,papipirinti ir skanaus
labai skaniai gavos, ypac grybai sutirstejo ir tuo igavo padazas labai gera skoni .
Nieko ispudingo "netikras zuikis" darytas is vistienos:
> susimaliau 5 kulseliu mesyte(~400 g).I ja isimusiau kiausini, batono mirkyto piene&grietinelej, pakepinto svoguno ,petrazoliu,farso prieskoniu,druskos bei pipiru. Viska geriau isminkiau,tada ant kepimo popieriaus formavau 2 didelius kotletus i kuriu vidu dejau pakepta kiausini bei suri. Pasoviau i ikaitinta orkaite apie 1 val. Skanaus
>500 g guliasines mesytes(as naudojau jautiena)
>2 svogunai
>didesne saujele voverusku arba kitu grybu
> 1 v.s.pomidoru pastos
> puse puodelio porto vyno(galima ir kitokio) bei virinto vandens,sultinio.
> 1 kupina v.s.miltu
> cili pipiro, grietineles ,druskos,pipiru
Mesyte apkepinti ant keliu saukstu aliejaus,sviesto ar ko sirdis pageidauja.as kepinau per 2 kartus ant labia stiprios ugnies,kad mesyte neisskirtu sulciu.Isimti ir atsideti i sona.
grybus pakepinti su svogunais keleta min.
Mesyte deti atgal i puoda prie grybu , imaisyti pomidoru pasta ir pakepinti pora min. Uzberti miltus ir vel pakepinti pora min.Vynu uzgesinti, ipilti vandens kad apsemtu mesyte,deti sultinio bei kas megsta astriau (kaip kad as )cili pipiriuko.Uzdengti ir troskinti 1 val ar ilgiau,priklauso ar mesyte jau minksta .Ipilti kelis saukstus grietineles ,padruskinti,papipirinti ir skanaus
labai skaniai gavos, ypac grybai sutirstejo ir tuo igavo padazas labai gera skoni .
Nieko ispudingo "netikras zuikis" darytas is vistienos:
> susimaliau 5 kulseliu mesyte(~400 g).I ja isimusiau kiausini, batono mirkyto piene&grietinelej, pakepinto svoguno ,petrazoliu,farso prieskoniu,druskos bei pipiru. Viska geriau isminkiau,tada ant kepimo popieriaus formavau 2 didelius kotletus i kuriu vidu dejau pakepta kiausini bei suri. Pasoviau i ikaitinta orkaite apie 1 val. Skanaus
QUOTE(aguonele @ 2009 10 07, 18:40)
Nieko ispudingo "netikras zuikis" darytas is vistienos:
> susimaliau 5 kulseliu mesyte(~400 g).I ja isimusiau kiausini, batono mirkyto piene&grietinelej, pakepinto svoguno ,petrazoliu,farso prieskoniu,druskos bei pipiru. Viska geriau isminkiau,tada ant kepimo popieriaus formavau 2 didelius kotletus i kuriu vidu dejau pakepta kiausini bei suri. Pasoviau i ikaitinta orkaite apie 1 val. Skanaus
> susimaliau 5 kulseliu mesyte(~400 g).I ja isimusiau kiausini, batono mirkyto piene&grietinelej, pakepinto svoguno ,petrazoliu,farso prieskoniu,druskos bei pipiru. Viska geriau isminkiau,tada ant kepimo popieriaus formavau 2 didelius kotletus i kuriu vidu dejau pakepta kiausini bei suri. Pasoviau i ikaitinta orkaite apie 1 val. Skanaus
gal galima detaliau, nes labai jau graziau ten ta kiausiniene ikisai
Isimylejau Joanos moliuga ir Aguoneles guliasa
Labai buvau pasiilgusi jautienos kepeneliu su troskintais burokais, tai vakar plonai supjausciau jas ir uzmerkusi i piena padejau saltai.Siandien pavoliojau i miltus ir i ikaitinta alieju gerai iskepiau, sudejau i puoduka.I keptuve, kur kepe kepenys, supjausciau tris svogunus pusziedziais ir pakepiau, pries pabaiga iemciau sauksta, be kaupo miltu ir tr. pakepinau, supyliau puse litro saldziu pasuku ir siek tiek grietineles, kai uzvire supyliau ant kepeneliu ir minutele patroskinau.Isvirtus burokus, sutarkavau ir uzpyliau marinatu-actas cukrus druska vanduo, kad gautusi rugstokai, pora val palaikiau, i keptuve pakepiau pora griezineliu salto rukymo sonines su svoguniukais ir sumeciau nukostus burokelius, dar pakepiau apie 10 min.
Labai buvau pasiilgusi jautienos kepeneliu su troskintais burokais, tai vakar plonai supjausciau jas ir uzmerkusi i piena padejau saltai.Siandien pavoliojau i miltus ir i ikaitinta alieju gerai iskepiau, sudejau i puoduka.I keptuve, kur kepe kepenys, supjausciau tris svogunus pusziedziais ir pakepiau, pries pabaiga iemciau sauksta, be kaupo miltu ir tr. pakepinau, supyliau puse litro saldziu pasuku ir siek tiek grietineles, kai uzvire supyliau ant kepeneliu ir minutele patroskinau.Isvirtus burokus, sutarkavau ir uzpyliau marinatu-actas cukrus druska vanduo, kad gautusi rugstokai, pora val palaikiau, i keptuve pakepiau pora griezineliu salto rukymo sonines su svoguniukais ir sumeciau nukostus burokelius, dar pakepiau apie 10 min.
aguonele, super abu patiekalai netikra zuiki tikrai pasidarysiu savaitgali, o guliasa tikriausiai neiseis, nes neturiu voveraiciu, o jos jauciu brangios , bet l. skaniai atrodo
aguonele- superiniai patieklai
Srove, man irgi kepeneliu su burokeliais derinukas nerealus
Srove, man irgi kepeneliu su burokeliais derinukas nerealus
aciu mergaites
na darau taip: kiausini pasiplaku ir pilu i maza keptuve ant keliu lasu aliejaus ir kepu ant stiprios ugnies pora min. gaunas didelis blynas tik is kiausinio... tada is mesos pasidarau loveli,dedu kiausinio blyna, ant jo suri ,uzlenkiu kiausini ir uzdengiu viska likusia mesa
paragauciau dabar mielai kepeneliu ziauriai skaniai atrodo
QUOTE(indria @ 2009 10 07, 18:50)
gal galima detaliau, nes labai jau graziau ten ta kiausiniene ikisai
na darau taip: kiausini pasiplaku ir pilu i maza keptuve ant keliu lasu aliejaus ir kepu ant stiprios ugnies pora min. gaunas didelis blynas tik is kiausinio... tada is mesos pasidarau loveli,dedu kiausinio blyna, ant jo suri ,uzlenkiu kiausini ir uzdengiu viska likusia mesa
paragauciau dabar mielai kepeneliu ziauriai skaniai atrodo