QUOTE(Neryte @ 2009 10 06, 16:20)
As kepu svogunu pyraga labai panasu,bet be obuoliu,o koki skoni jie priduoda,ar ne rugstokas gaunasi
Beje,atrodo nuostabiai,reikes isbandyti
Beje,atrodo nuostabiai,reikes isbandyti
tai dėk nerūkščius obuolius,tokius neutralius o dėl skonio tai negaliu palygint,kai tik su obuoliais kepu,manau minkštumo ir sultingumo priduoda,nebūna tie obuoliai kaip kad atskirai kepti,ne, susijungia su sūriu,svogūnais ir visai kitoks skonis,dorai ir nejauti tų obuolių atskirai
šiandien pirmą kart kibinus kepiau,tik kad sugalvojau nufotkint kai nei pusės neliko
receptas čia,jau turbūt daugeliui žinomas http://www.youtube.c...h?v=907A1RJMdu4
bet tikriausiai ir parašyt reikia
tešla
1kg miltų
450g Eve margarino
4 kiaušiniai
200g 30% grietinės
žiupsnis druskos
įdaras
1kg kiaulienos
3 svogūnai
50g Eve margarino
0,5 pakelio vegetos
šlakelis virinto vandens
gaminam
Visus miltus pilam į puodą,supjaustyt margariną ir dėt į puodą,ten pat druską,viską gerai ištrinam kol pasiskirstys margarinas tolygiai,dedam vieno kiaušinio baltymą ir likusius kiaušinius,grietinę (šakės, tik dabar rašydama suvokiau, kad skubėdama grietinės taip ir neįdėjau bet viskas gavosi ir be jos )ir intensyviai minkom,kol tešla nustos lipt prie rankų ir dedam į šaldytuvą pusvalandžiui.
Sumalam mėsą, supjaustom svogūnus,dedam margarino,vegetos,pipirų,įpilam vandens.Viską gerai išmaišom.
Iš tešlos gabaliukų kočiojam paplotėlius dedam įdarą,užlibdom,kad tešla neliptų prie rankų,jas sutepam aliejum, dėjau ant kepimo popieriumi dengtos skardos,pašoviau į jau įkaitintą orkaitę. 200laipsnių 30min.
tiesa,aš dariau mažiau tešlos,maždaug 700g miltų,tie patys kiaušiniai,bveik tiek pat margarino,gal kiaušai ir margarinas konpensavo grietinės trūkumą,kas liečia šlapumą ... ir mažiau,žinoma,faršo panaudojau,nes dar palaidų balandėlių sriubą viriau,tai reikėjo