[quote=Joana,2009 10 05, 19:00]
Faršo kąsneliai su ryžiais
Reikės:
0,5 kg faršo;
1 kiaušinio;
Drauskos, pipirų pagal skonį;
Mažo svogūno;
Poros skiltelių česnako;
Maltos raudonosios paprikos;
Čiobrelių (šviežių arba džiovintų);
100 g ryžių (nevirtų);
Saujos džiūvėsėlių;
Krakmolo apvoliojimui
Faršą pasidarome kaip kotletams, kiekviena šeimininkė gamina savo būdu, aš tik surašiau saviškius dedamus produktus. Ryžius išverdame sūdytame vandenyje. Iš faršo formuojame rutuliukus, juos voliojame ryžiuose, maišytuose su džiūvėsėliais bei krakmolu, ir kepame gruzdintuvėje 160 laipsnių temperatūroje. Mes valgėme su namine adžika bei agurkais, garnyras prie šių "šarikų" tinka bet koks
Kąsneliai puikiai tinka ir kaip šaltas užkandis, ryžiai labai traškūs, į faršo vidų galima įsukti sūrio, bus dar pikantiškiau.
O JEI KEPTI ORKAITEJ, IDOMU TAS TRASKEJIMAS BUTU? LABAI VILIOJANCIAI ATRODO
QUOTE(saldūška @ 2009 10 06, 09:20)
O JEI KEPTI ORKAITEJ, IDOMU TAS TRASKEJIMAS BUTU? LABAI VILIOJANCIAI ATRODO
nemanau, kad išliktų, nes būtent gruzdinimas ir sudaro tokią ryžių plutelę, orkaitėje jie minkštesni liktų, nors negaliu tvirtinti, nebandžiau
QUOTE(Nova @ 2009 10 05, 23:55)
Na tam zeles pakelyje man atrodo daugiau nei 30 gr., bet autore neparase, ar ta zele tirpinti 0.5 litro vandens, kaip nurodyta ant pakelio, ar visgi maziau. Nes man net 0.3 pasirode per skysta, kai sumaisiau su varske. Nors pastovejes per nakti sustingo labiau
nepainiokit, želė ir želatina, tai ne tas pats
QUOTE(Kashaya @ 2009 10 06, 10:10)
nepainiokit, želė ir želatina, tai ne tas pats
As zinau bet recepte zelatinos nebuvo irasyta. Bet bet kuriuo atveju, suri rekomenduoju
QUOTE(Nova @ 2009 10 05, 23:55)
Na tam zeles pakelyje man atrodo daugiau nei 30 gr., bet autore neparase, ar ta zele tirpinti 0.5 litro vandens, kaip nurodyta ant pakelio, ar visgi maziau. Nes man net 0.3 pasirode per skysta, kai sumaisiau su varske. Nors pastovejes per nakti sustingo labiau
Va mano grazuolis
Va mano grazuolis
Aš irgi šį savaitgalį dariau sūrį, tai grietinėlės skonio žėlė ištirpinau apie 0,4 litro vandens. Pati masė skystoka išėjo ir susidūriau su keblumais kur jį supilti, kad gražiai sustingtų tai įpyliau į paprastą politileninį maišelį, surišau ir pakabinau šaldytuve gal galit pasiūlyti geresnį variantą kaip jūs jį stingdot?
O šiaip kietumas jo visai geras buvo, bet kitą kart bandysiu su mažiau vandens..O skonis sūrio tai man labai patiko
pasidalinsiu labai man pačiai neskambančiu, bet netikėtai nustebinusiu receptu kiek kepu, tiek išnyksta nepastebėtai, vyrai prie alaus šaltą skaniai valgo, man šiltas labai skanu ir labai sotu
Obuolių-svogūnų pyragas
Reikės:
200 g miltų;
1 šaukštelio kepimo miltelių;
100 g varškės;
4 šaukštų pieno;
4 šaukštų aliejaus;
3 obuolių;
4 svogūnų;
150 g lašinių;
1 šaukštelio sviesto;
200 g grietinės;
3 kiaušinių;
80 g sutarkuoto sūrio;
svogūnų laiškų puošimui.
Paruošimas. Sumaišykite miltus su 0,5 šaukštelio druskos ir kepimo miltaliais, po to išmaišykite tešlą, įdėję varškę, pieną ir aliejų. Įdėkite į šaldytuvą 20 min. Lašinius supjaustykite juostelėmis ir ištirpinkite keptuvėje. Išimkite lašinius, įdėkite svietą ir šiame mišinyje 5 min. troškinkite supjaustytus svogūnus.
Obuolius nulupkite, išpjaukite širdeles ir supjaustykite šiaudeliais. Sumaišykite su svogūnais, grietine, kiaušiniais ir sūriu. Įdėkite prieskonių.
Iškočiokite tešlą, sudėkite ją į kepimo formą. Obuolių ir svogūnų mišinį vienodu sluoksniu paskirstykite ant tešlos. Ant viršaus išdėliokite lašinius. Kepkite 40 min. Išėmus papuošti svogūno laiškais pjaustytais(prideda kiek skonio,bet laisvai galima apseit ir be jų)
recepte nebuvo kepimo temperatūros,tai dėjau į jau įkaitintą 180 laipsnių orkaitę
pagal šitą reseptą man gaunasi per daug to įdaro, tai darau du sluoksnius, tešla->įdaras->tešla->įdaras, bet galima mažiau visų produktų įdarui naudot ir daryt tešla->įdaras->tešla
recepto savininkės foto
beje,šito recepto tešlos produktai puikiai tinka picos padui
Obuolių-svogūnų pyragas
Reikės:
200 g miltų;
1 šaukštelio kepimo miltelių;
100 g varškės;
4 šaukštų pieno;
4 šaukštų aliejaus;
3 obuolių;
4 svogūnų;
150 g lašinių;
1 šaukštelio sviesto;
200 g grietinės;
3 kiaušinių;
80 g sutarkuoto sūrio;
svogūnų laiškų puošimui.
Paruošimas. Sumaišykite miltus su 0,5 šaukštelio druskos ir kepimo miltaliais, po to išmaišykite tešlą, įdėję varškę, pieną ir aliejų. Įdėkite į šaldytuvą 20 min. Lašinius supjaustykite juostelėmis ir ištirpinkite keptuvėje. Išimkite lašinius, įdėkite svietą ir šiame mišinyje 5 min. troškinkite supjaustytus svogūnus.
Obuolius nulupkite, išpjaukite širdeles ir supjaustykite šiaudeliais. Sumaišykite su svogūnais, grietine, kiaušiniais ir sūriu. Įdėkite prieskonių.
Iškočiokite tešlą, sudėkite ją į kepimo formą. Obuolių ir svogūnų mišinį vienodu sluoksniu paskirstykite ant tešlos. Ant viršaus išdėliokite lašinius. Kepkite 40 min. Išėmus papuošti svogūno laiškais pjaustytais(prideda kiek skonio,bet laisvai galima apseit ir be jų)
recepte nebuvo kepimo temperatūros,tai dėjau į jau įkaitintą 180 laipsnių orkaitę
pagal šitą reseptą man gaunasi per daug to įdaro, tai darau du sluoksnius, tešla->įdaras->tešla->įdaras, bet galima mažiau visų produktų įdarui naudot ir daryt tešla->įdaras->tešla
recepto savininkės foto
beje,šito recepto tešlos produktai puikiai tinka picos padui
Idaryti baklazanai
Reikes:
- maiselio ryziu
- didelio baklazano
- apie 300g farso
- vidutinio dydzio morkos
- svoguno
- prieskoniu
- surio padazo (kas tingi galima siaip surio uztarkuot )
bet su padazu tikrai skaniau
Darome:
- isverdames ryzius
- apkepame farsa su morka ir svogunu
- sumaisome ryzius su farsu
- pridedame prieskoniu pagal skoni
- iskobiame perpus perpjauta baklazana
- idarome pagaminta mase
- uzpilame surio padazu (arba tiesiog suriu)
- pasauname i orkaite 20 minuciu, 200 laipsniu temperaturoje
skanaus
Reikes:
- maiselio ryziu
- didelio baklazano
- apie 300g farso
- vidutinio dydzio morkos
- svoguno
- prieskoniu
- surio padazo (kas tingi galima siaip surio uztarkuot )
bet su padazu tikrai skaniau
Darome:
- isverdames ryzius
- apkepame farsa su morka ir svogunu
- sumaisome ryzius su farsu
- pridedame prieskoniu pagal skoni
- iskobiame perpus perpjauta baklazana
- idarome pagaminta mase
- uzpilame surio padazu (arba tiesiog suriu)
- pasauname i orkaite 20 minuciu, 200 laipsniu temperaturoje
skanaus
QUOTE(ugnieshka @ 2009 10 06, 13:05)
Aš irgi šį savaitgalį dariau sūrį, tai grietinėlės skonio žėlė ištirpinau apie 0,4 litro vandens. Pati masė skystoka išėjo ir susidūriau su keblumais kur jį supilti, kad gražiai sustingtų tai įpyliau į paprastą politileninį maišelį, surišau ir pakabinau šaldytuve gal galit pasiūlyti geresnį variantą kaip jūs jį stingdot?
O šiaip kietumas jo visai geras buvo, bet kitą kart bandysiu su mažiau vandens..O skonis sūrio tai man labai patiko
O šiaip kietumas jo visai geras buvo, bet kitą kart bandysiu su mažiau vandens..O skonis sūrio tai man labai patiko
As isklojau plevele kepimo forma, tokia siaura, ilga, ir supyliau.
QUOTE(Sauluzhe @ 2009 10 06, 15:00)
Idaryti baklazanai
Reikes:
- maiselio ryziu
- didelio baklazano
- apie 300g farso
- vidutinio dydzio morkos
- svoguno
- prieskoniu
- surio padazo (kas tingi galima siaip surio uztarkuot )
bet su padazu tikrai skaniau
Reikes:
- maiselio ryziu
- didelio baklazano
- apie 300g farso
- vidutinio dydzio morkos
- svoguno
- prieskoniu
- surio padazo (kas tingi galima siaip surio uztarkuot )
bet su padazu tikrai skaniau
Tai koks kiekis cia gaunas is maiselio ryziu, ar telpa i viena baklazana?
niu standartiniai tie maiseliai, vieno ju uztenka, as uncle ben's naudoju...
QUOTE(kulka @ 2009 10 06, 13:31)
As kepu svogunu pyraga labai panasu,bet be obuoliu,o koki skoni jie priduoda,ar ne rugstokas gaunasi
Beje,atrodo nuostabiai,reikes isbandyti
kiek cia pas jus visokiu skanumynu jau kelinta savaite baigiu perskaityti visas antru patiekaliuku temeles Jus nerealios Kadangi pati megstu gaminti, nuo sios savaites ir as isiliesiu i jusu gretas tikiuosi busiu priimta rytoj ketinu gaminti pietum ka nors skanaus, pasistenskiu imesti receptuka su foto.o snd gaminau spagecius su vistiena, tik foto, deja, nera.
Spagecius isverdam sudytam vandeny. pasigaminam padaziuka: pasikepinam vistienos krutinele, pora skilteliu cesnaku, morka, cukinija, spinatus (deti ant pacio galo). iberti druskos ir juoduju pipiru, ideti adzikos padazo arba kokio nors saldaus-astraus padazo vistienai ir ideti keleta geru sauktu grietines. siek tiek patroskinti. deti spagecius i lekste, uzpilti padazu ir uzbarstyti gausiai parmezano suriu. Skanaus!
Spagecius isverdam sudytam vandeny. pasigaminam padaziuka: pasikepinam vistienos krutinele, pora skilteliu cesnaku, morka, cukinija, spinatus (deti ant pacio galo). iberti druskos ir juoduju pipiru, ideti adzikos padazo arba kokio nors saldaus-astraus padazo vistienai ir ideti keleta geru sauktu grietines. siek tiek patroskinti. deti spagecius i lekste, uzpilti padazu ir uzbarstyti gausiai parmezano suriu. Skanaus!