Įkraunama...
Įkraunama...

Protinio danties dygimas nėštumo metu

sveikutes 4u.gif
gal kas turit patirties, nestumo pradzioj dygo protinei dantys bet ne taip stiprei kaip dabar likus 2 savaitem iki gimdymo, jau savait 4u.gif e laiko nemiegu vos valgau skausmas nerealus jau kko 4u.gif k neisbandziau, nieks nepadeda, daktare liepe gert ibuprofena o po 4 val paracetamoly po to vel po 4 ibuprofena, tj praeina porai valandu, kiek dar kankinsiuos nebezinau doh.gif
Atsakyti
as irgi patyriau ta malonuma ir kaip tik tuo metu kai buvau isvykus savaitei i uzsieni, tai labai daznai skalavau druskos tirpalu, arba brendziu, bet pas mane dar ir pulinys prie to danties uzsidejo, tai neiskentus praduriau ji adata, tai siek tiek pagerejo. bet siaip mano stomatologe sake jog galima uzdeti kazkokiu vaistu ant ant danties, nuo skausmo kuriuos galima naudot ir nesciom, plius ta danti kazkaip ten pravalo. patarciau kreiptis i stomatologa tikrai ka nors sugalvos
Atsakyti
Man nestumo viduryje augo protinis. Irgi labai kankinausi, baisus skausmas buvo, nes augo komplikuotai, t.y skersai i zanda kazkaip. Tai nuvaziavau i Zalgirio stomatologine klinika (Vilniuje), pradure pulini, prapjove (teko gerokai pakenteti, nes jokiu vaistu nedave ir neuzsalde), isplove uzdegimo zidini, tada kasdien po kelis kartus skalavau su medetku antpilu ir viskas susitvarke.
Atsakyti
Besilaukiant vaikučio didelio pasirinkimo ką naudoti nuo dantų skausmo nėra. Jei pobūdis yra uždegiminis, tai iš dalies gelbsti dezinfekcinės priemonės: skalavimas druskos tirpalu, stipriomis medetkų ir ramūnėlių arbatomis. Be abejo kuo anksčiau reikia kreiptis ir į dantų gydytoją. Dygstant dantims kažkiek gali padėti šaldantys tepalai skirti kūdikių dantenoms tepti, kai jiems dantukai dygsta thumbup.gif
Kaip minėjau - vaistų didelio pasirinkimo besilaukiančioms nėra - bet kurioje nėštumo stadijoje galima naudoti naprokseno sodą arba acetaminofeną
Atsakyti
Gvazdikeliu (prieskoniu) milteliai gerai malsina skausma, reikia itrinti jais dantenas
Atsakyti
na ka baigesi visi skausmai kai gimdziau ir gimdymo metu sprogo ta sutinus dantena prie protinio dancio kraujas pasipyle ir baigesi skausmai biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos busimos mamytes .
Jau esu sukurusi kelias temas apie rukyma ,nervinguma nestumo metu ,o dabar dar ir protiniai dantys pradejo dygti sad.gif Dieve ,atrodo iseisiu is proto sad.gif
Skausmas nezmoniskas ,dantenos net atsiraitavo ,istino visa gerkle sad.gif Pas gydytoja galiu papulti tik kita savaite nes dirbu kasdien ,tuo labiau kad Airijoj dar reikia rasti koki privatu kabineta ,kur mane be vargo ir draudimu priimtu .Gal kas patarsit ka daryti ?
Aciukas
Atsakyti
sveika...uzjauciu...nes zinau ka tai reiskia...
siaip man kovo menesi operavo zandikauli del to protinio danties,isrove ji,tiksliau iskrapste is kaulo nes nebuvo dar iki galo isdyges...
po kiek laiko paaiskejo kad laukiuosi ir visa ta malonuma,stresa,stiprius antibiotikus,stiprius nuskausminancius isgyveno ir mano maziukai... bet net jei buciau zinojus kad laukiuos tai operacijos isvengt nepaviktu...
geriausia pasitarti su tave priziurinciu gyd,del nuskausminamuju vartuojimo,ir ko greiciau tvarkyt ta dantuka...
Atsakyti
QUOTE(mentas @ 2009 09 25, 06:13)
sveika...uzjauciu...nes zinau ka tai reiskia...
siaip man kovo menesi operavo zandikauli del to protinio danties,isrove ji,tiksliau iskrapste is kaulo nes nebuvo dar iki galo isdyges...
po kiek laiko paaiskejo kad laukiuosi ir visa ta malonuma,stresa,stiprius antibiotikus,stiprius nuskausminancius isgyveno ir mano maziukai... bet net jei buciau zinojus kad laukiuos tai operacijos isvengt nepaviktu...
geriausia pasitarti su tave priziurinciu gyd,del nuskausminamuju vartuojimo,ir ko greiciau tvarkyt ta dantuka...

O labai skausminga ta operacija ? As aplamai nuo vaikystes turiu fobija stomatologijos kabinetams ,nors vasara susitvarkiau visus dantukus ,bet tai buvo Lietuvoj .Kazkaip Lietuvoj ne taip baugu tvarkytis ,o cia girdejau ,kad nieko gero is tu stomotologu .
Atsakyti
ar operacija skausminga?... g.gif pati operacija ne nes vaistu suleidzia ir pan,nemelonu nes zandykauli grezia bet skausmo nera... bet vat kas laukia po to... kadangi poto tas dantenas susiuna ir dar prie zando prikabina tai normaliai dar isiziuot negali...apie valgyma kokias 2- 3 paras pamirst gali... poto tik jogurtukas ir kosytes...po savaites nuima siules...
po 2 savaiciu jau buna pamirsta kas buvo...
Atsakyti
man taip pat buvo pradejes dygti protinis dantis ir kaip specialiai savaitgalis ipuole, kai nebuvo kur kreiptis, tai kai jau visai negalejau kenteti geriau tablete nuo skausmo, kuri visai nepadejo, teko islaukti vizito pas gydytoja doh.gif kai nuejau pas stomatologa, man pasake, kad protinis auga ir puliuoja, tai suleido nuskausminamuju ir siek tiek "apipjauste" - padare vietos jam augti, be to israse toki tepaliuka nuskausminanti (Kamistad gel), nes praejus nskausminamuju veikimui skausmas ziaurus, bet tas tepaliukas man kaip stebuklas buvo, labai padejo thumbup.gif

siaip as taip pat turiu didele baime kai reikia eiti pas stomatologa, bet kai skausmas suriete tai ejau pas pirma pasitaikiusi biggrin.gif
Atsakyti
url=http://www.supermama.lt]user posted image[/url] Sveikos mamytes, eisiu siandien pas stomatologa, man irgi dygsta protinis dantis, ir manau, kad del to labai padidejes mano leukocitu kiekis, net 16,2!!!! Jau nebezinau ka daryti, gine sake, jog tai kenkia vaikeliui, bet kai nuejau pasitikrinti pas LOR, sake, cia normalu, nes yra svetimkunis, ir kad nestumo metu visada padaugeja leukocitu. Tikiuosi, ir stomatologe mane nuramins smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mievux: 09 spalio 2009 - 05:18