QUOTE(sena pažįstama @ 2009 10 02, 07:50)
As esu ta seniena mama, kuri du vaikus uzaugino klijuko ir pieno misiniu
Ir cia siais laikais
Mat kai pirmam sunui nuo visu misiniu nusilupo veido oda iki mesu
, tai tik viena pensininke alergologe patare nuimti sintetika ir pereiti prie naturaliu produktu. Zinokit, per menesi baigesi jo visos ligos
Tad jau antram, treciam vaikui net nebijojau to daryti, o kasdien verdant klijukus is skirtingu kruopu, nereikia jokiu sintetiniu vitaminu
Jus pati zinot, kad geriausiai vitaminai pasisavinami is naturaliu produktu, o ne sintetiniu pavidalu. Zindymo temoje, kalbedami apie mp nauda ir vitaminus, buvau idejusi nuoroda apie mp maistine sudeti bei pieno maistine sudeti(jei bus pageidavimas-idesiu ir cia). Ar zinot, kad vitaminu atzvilgiu ozkos pienas, pvz, net virsija mp tris kartus
Kad net mp salininkes griebesi paskutinio argumento-neduoti pieno del vitaminu perdozavimo
Tai apie koki issekima galima kalbeti? Onkologiniams ligoniams rekomenduojamas ozkos pienas po visu chemoterapiju.Viena beda yra tik-baltymas, kuris alergizuoja, piene jo dvigubai daugiau. Negalvokit, kad to tarybiniai pediatrai nemate ir nesuprato, uz tai ir liepe virti klijukus, nes prasiskiedzia pieno baltymas, pagal kieki tampa panasu i mp baltymo kieki, butu to nemate-girdytu vien pienu.
As esu uz naturalu maitinima
Ir jokia vegane(aisku, jei jie maitina vaikus vandeniu-ko noreti) ar vegatare, mesa lapnoju triskart per diena, bet ir pieno produktu valgau tikrai daug. Nepamenu, nei kada pati vitaminus geriau, nei vaikams kad daviau, ai, tiesa, vitamina D tikrai daviau
Zodziu, mp-geriausias maistas kudikiui. Taciau jei jo nera-tik jau ne sintetiniai misiniai
Kalbant apie alergija, Rasma, galejo buti ir tai, kad buvote alergiska net mp, retai, bet buna tokiu vaiku.
Vis tik statistiskai(eisiu ieskoti tiksliu skaiciu) alergija-paskutiniu 15 metu rykste, anksciau jos nebuvo arba buvo tooookia reta, kad gydytojai painiodavo net su kokiomis infekcijomis.
labas mergytes,,,as pati domius ekologiskais maisto produktais...na pienas yra pienas...bet yra ir kitu produktu darzoves.as visad perku is turgaus ko reikia-morkas, bulves cvogunu daug ir tt. patys auginam priekonius, pomidorus, cukinijas, moliugus, agurkus, ziedinius kopustus...ridikelius, zemuoges.zirnius, braskes, sparagines pupeles...tai manau ekologiskiausia...zinom kuom tresiam ir ne daug uzima vietos prie namu...tad manau tai yra ekologiskiausias maistas..kas turi nuosavus namus gali skirt koki ploteli ekologiskam,,darzui,,,jis gali but grazus ir stilingas ir tikt prie aplinkos...o del pieno mano vaikai jo negeria, bet valgo suri,varske, as pati ja pagaminu varske is naturalaus pieno...galima paskanint uogom naturaliom ar cesnakais ir zolelem..skanu uzsitept pusriciams...na mes vartojam medu ietoj cukraus ir daug prisdedam darzoviu i saldikli, naudojam daug zuvies..na ja perkam iki..ir siaip man is tu visu prekybcentriu iki man geriausi...tie didieji iki..ir sulciu naturaliu yra..tikrai nieko...be e.o siaip obuolius irgi savoir lietuviskus vartoja...vezam buolius ir mums isspaudzia sulciu...ziemai obuoliu sulciu..o kur dar burokeliai...juos sumaisom su pupelem ir paprikom..i stiklainius, labai geras dalykas ziemai, tereikia vandenuka atvirint, bulvytes ir stiklainio turini..burolkeliu sriubyte skani gaunas...ir siaip mes vartojam daug darzzoviu, geriam daug sulciu ir vandens, o del mesytes ka padarysi, perkam kalakutiena, vistiena, jautiena, kiaulienos irgi neatsisakom...ir maltos mesytes negalim atsisakyt...maan patinka broileriu kepeneles, jautienos liezuviai...na tas supratimas mums ateina palaipniui...mes maitinames kiek galima sveikiau, bet patikekit visiskai ekologiskai na gal busiu labai drasi, bet neymanoma