Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Rasma @ 2009 10 02, 15:06)
Tačiau jeigu būtų tikę mišinukai pirmam sūnui, būtumėte auginusi naudodama juos? g.gif

Nes baisiausia yra patarti kitiems tai, ko pats niekada nedarytum. Šį forumą skaito ir jaunutės, neturinčios tiek patirties (kiek išauginusios kelis vaikelius) mamos ar nemanote, kad patarimai vaikų sveikatos tema gali įtakoti jas? g.gif

Visais atvejais rinkčiausi mišinį, išskyrus tokį atvejį, kaip senos pažįstamos, kai akivaizdžiai įrodoma, kad būtent mišinys yra netoleruojamas.

Tikrai taip 4u.gif Juk is tiesu zmogus pradeda ieskoti pagalbos ir alternatyvos tik tada, kai suserga verysad.gif Pradeda ieskoti vaistu, paskui juos keicia i arbatzoles, homeopatija, kai ir tai nepadeda-atsigrezia i mityba. Juk ir tema cia-ekologiski produktai 4u.gif

Manau, kad sia tema skaito ir pagalbos ieskosi tik tokios senienos kaip as ir jus lotuliukas.gif Jaunutem-jura iki keliu, kokia reklama pradzioj pamate misinio-toki ir griebs. Tegul. Nesmerkiu visiskai 4u.gif Juk kiti tikrai uzauga puikiausiai misinio pagalba ir nera kvailesnis uz tuos, kurie mito kitaip. O siaip tai si musu diskusija yra didele pagalba toms jaunutems(jei tokiu yra cia) mamoms apsispresti zindyti krutimi 4u.gif

Mano vaikai netoleruoja daugelio E. verysad.gif Tiek maiste, tiek vitaminuose, tiek misiniuose, tiek limonaduose, zodziu, mes stengiames(nesakau, kad visada, bet stengiames) maitintis visa seima naturaliais produktais, ekologiskais. Uz tai as cia ir sedziu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 10 02, 15:06)
O jei dar tie klijukai iš kruopų su kokiu zearalenonu, ko plika akimi nepastebėsi ir pienukas nepasterizuotas  doh.gif  blink.gif (nes mažina alergijų riziką), tai sveikatos tikrai nepridės.

Kiekviena nuomonė turi reikšmę. mirksiukas.gif
Nes baisiausia yra patarti kitiems tai, ko pats niekada nedarytum. Šį forumą skaito ir jaunutės, neturinčios tiek patirties (kiek išauginusios kelis vaikelius) mamos ar nemanote, kad patarimai vaikų sveikatos tema gali įtakoti jas? g.gif

Visais atvejais rinkčiausi mišinį, išskyrus tokį atvejį, kaip senos pažįstamos, kai akivaizdžiai įrodoma, kad būtent mišinys yra netoleruojamas.

Gal galima plačiau 4u.gif nieko apie tai nežinau blush2.gif

Ką aš blogo pasakiau? Kad oi mišinukuose yra e? Kad duočiau pusmetukui klijuku, o naujagimiui ne? Aš neliepiu kažkam taip elgtis... Kiekviena mama pati atsakinga už savo vaiką... Dar tam yra gydytojai, jei ką... Pritrūkus pienelio dažniausiai mamos klausia būtent jų, o kokį gi mišinuką rinktis? ir laukia kol pasakys pavadinimą... O toms pirmakartėms mamytėms pasakyčiau,, maitinit savo pieneliu, o jei neturit kreipkitės į vaikelio pediatrą, jis patars,, nes aš ne daktarė,, dėl šventos ramybės daugiau nepasisakysiu šia tema

O jau vat jūsų patarimas, tai žinoma yra teisingas pioneer.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 10 02, 15:49)
Manau, kad sia tema skaito ir pagalbos ieskosi tik tokios senienos kaip as ir jus lotuliukas.gif Jaunutem-jura iki keliu, kokia reklama pradzioj pamate misinio-toki ir griebs. Tegul.

nono.gif skaito ir i prota ateina vis jaunesni! Tikrai, tikrai mirksiukas.gif .As tai jau nepasakyciau kad jaunute visai , bet zinau jaunuciu, kurios mane stebina savo ziniomis ir viskuom kuom.O ir pati kai perku pas babytes kokia tai darzove, stebisi ir sako- ale matai, jau ir jaunimas supranta kas yra kas laugh.gif
Taip kad gincikytes, diskutuokite, tik gincuose gimsta tiesa! smile.gif
Atsakyti
http://ekologiskipro...uopos-avizu.jpg
Kiek šitos kruopos verda? Gal kas žinot 4u.gif Ant pakelio nerašo...
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 10 02, 16:08)

As tai niekad neziuriu ir nezinau kiek verda biggrin.gif - is akies visada, paragaudama.
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 10 02, 16:09)
As tai niekad neziuriu ir nezinau kiek verda biggrin.gif - is akies visada, paragaudama.

Nu bet kokį pusvalandį maždaug? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 10 02, 16:11)
Nu bet kokį pusvalandį maždaug? g.gif

Aha, mazdaug
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 10 02, 16:13)
Aha, mazdaug

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 10 02, 15:49)
Mano vaikai netoleruoja daugelio E.  verysad.gif Tiek maiste, tiek vitaminuose, tiek misiniuose, tiek limonaduose, zodziu, mes stengiames(nesakau, kad visada, bet stengiames) maitintis visa seima naturaliais produktais, ekologiskais. Uz tai as cia ir sedziu biggrin.gif

Aš irgi netoleruoju kai kurių E drinks_cheers.gif Paskutinį kartą alerginis šokas ištiko ,t.y. tokia Kvinkės edema, kai svečiuose neturėdama kur dingti šašlyką pamirkiau į "Suslavičiaus' kečupą doh.gif . Išvažiavau su greituke ligoninėn, ten brūkštelėjo 'ūmi maisto cheminė r-ja" ir po to sekė geras pusmetis reabilitacijos doh.gif O ji - kančia, man darbe pradėjo visi sakyti, kad atrodau kaip iš konclagerio doh.gif Bet taip ir jaučiausi

Aš tai iš tų ligonių, kurie skrupulingai žiūri maistą. O dar kai darbas dėkingas diagnozei paaštrėti, tai išvis doh.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2009 10 02, 16:05)
Gal galima plačiau 4u.gif nieko apie tai nežinau blush2.gif

Čia man pirmas žodis 'ant liežuvio' nukritęs..tiesiog šiaip būtent šitą parašiau.

Zearalenonas - mikotoksinas, t.y. pelėsinių grybelių gaminamas toksinas.
Daug jų yra puolančių visokias grūdines kultūras ir riešutus: turbūt dažniau girdėti aflatoksinai (riešutų priešai), kiek rečiau visi kiti: ochratoksinai, patulinas (labai mėgėjas pagadinti tam tikras sultis, bet žmonės niekada neįtars vien iš skonio, kad jo ten yra), zearalenonas, deoksivalenonas (DON) ir kt.

Patinginiausiu blush2.gif ir copy-paste iš google. Tuo labiau, kad nieko naujo neišrasiu pati rašydama:
"MIKOTOKSINAI IR ŽMONIŲ SVEIKATINGUMAS: Mikotoksinai yra siejami su žmonių vėžiniais susirgimais ir lėtine toksikoze. Kancerogeniškumas ir lėtinė toksikozė priklauso nuo to kiek organizmas gauna mikotoksinų su maistu. Daugeliu atveju atliekant tyrimus buvo nustatytas ryšys tarp kepenų vėžio ir aflatoksino. Ochratoksinas A sukelia Balkanų nefropatiją, T-2 toksinas siejamas su alimentine toksine aleukija, DON žmonėms sukelia glomerulonefropatiją. Trichotecenai sukelia stachibotriotoksikozę, fumonizinai sukelia stemplės vėžį. Zearalenonas yra svarbus vaikų intoksikacijos etiologinis veiksnys. Ergotizmas yra žinoma žmonių liga sukelianti konvulsijas ir gangreną. Daugelis mikotoksinų pasižymi imunosupresinėmis savybėmis, to pasekoje žmonėms gali būti paskatinamos antrinės ligos. Epidemiologiniai tyrimai parodė, kad miktoksinai dalyvauja sukeliant ir kitas žmonių ligas." (paimta iš čia: http://www.novusitus...ktualijos/0/23)
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2009 10 02, 16:08)

Aš tai prieš virdama visas kruopas mirkau, retsykiais pakeisdama vandenį, tai jos ir išsiplauna geriau, ir man atrodo išverda greičiau.. g.gif

Šiaip jau šias avižas tik pieniškai sriubai vartoju, tai ant silpnos ugnies ilgokai paverdu, tikrai apie pusvalandį g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 02 spalio 2009 - 15:34
QUOTE(Rasma @ 2009 10 02, 16:40)
Šiaip jau šias avižas tik pieniškai sriubai vartoju, tai ant silpnos ugnies ilgokai paverdu, tikrai apie pusvalandį g.gif

O as kaip kruopu megeja visokiu, tai is ju ir siaip sriuba verdu- dazvoviu pridedu kokiu turiu ar siaip to,ko yra namie.Bet aisku tik man vienai skanu namuose biggrin.gif .
Ir dar labai patinka tiesiog kaip kose- o i ja jau prisigalvoju ivairiai ko ideti.Svoguno pakepinu, morka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 02 spalio 2009 - 15:51
QUOTE(Rasma @ 2009 10 02, 16:40)
Zearalenonas - mikotoksinas, t.y. pelėsinių grybelių gaminamas toksinas.

Nezinau, kaip su dziovintais vaisiais bei riesutais, bet ekologiski grudai ir ju gaminiai(kruopos, miltai, selenos) tikrinami VMVT kas puse metu 4u.gif Bent jau ekologkas grudines kulturas del aflotoksino galima saugiai valgyti.

Mikotoksinai, is tiesu, tai blogos ventiliacijos pasekme. Kai sandeliuose ventiliacija puiki, grudai nuimti sausi, jokie pelesiniai grybai nepuola.
Atsakyti
Nu idomi diskusija uzvire
As irgi manau, kad ozkos pienas geriausias oziukui, karves- versiukui, motinos - kudikiui. Ir dar manau, kad pienas reikalingas vaikysteje, suaugusiam jo nereik...si teorija kol kas nera populiari, bet as tiesiog sprendziu pagal save, vaikystej piena geriau, dabar i ji paziuret negaliu, apsivemciau jei reiktu isgert.
Savo maziuke maitinu misinuku, jai jau 1 m, niekaip neisiulau karves pieno.
Del klijuku nzn ar jie jau taip blogai, kazkaip nelabai randu argumentu pries. Bet kai mokiausi, tai pediatrai baisiai gyre adaptuotus misinius, nors dabar vis maziau jais zaviuosi, siaip ar taip tai irgi biznis.

O va del kruopu, kazkada kalbejau su mokslininkais, tai jie labai skeptiskai i eko kruopas ziuriu, butent del grybelio...grybai bjaurybe didziausiai, juos ir pagydyt baisiai sunku, prisisporuoja ir tik laukia palankiu salygu
Atsakyti