Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

Pritariu Rasmai. 4u.gif Taip pat ir dėl sveikasvaikas. Kelis kartus nosį į tą puslapį buvau įkišusi. Supratau, kokio lygio - daugiau nosies nebekišu. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zavioji: 01 spalio 2009 - 17:00
Na nežinau, aš pasižiūrėjau savo mišinių bankes, tai nesiimsiu komentuot schmoll.gif aš ne chemikė... tamsus miškas man čia... tik tiek, kad bent pas mane užrašyta mineralinės medžiagos ir skliaustuose vardina viskius natrio, kalio, magnio chloridus ir pan...
Bet pabandysiu įdėt į SV, žiūrėsim kas gausis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 10 01, 18:45)
Bet pabandysiu įdėt į SV, žiūrėsim kas gausis rolleyes.gif

Drąsu. Žinot kodėl?
Kaip jūs ir pastebėjote: ne visos mamos chemikės/maisto technologės, ne visos žino apie maisto priedus..o čia kaip ant lėkštutės - 'kritika' apie baisiuosius konservantus. Ir baisiausia dalis: visada atsiras aklai tikinčių, cituojančių ir pan. verysad.gif

Kai aš laukiausi kūdikio, JAV tėveliai veganai numarino savo vaiką - vengdami gyvulinių produktų jie ką tik gimusį kūdikį maitino sojos pienu arba skiestomis obuolių sultimis. Kūdikis mirė nuo išsekimo, kentėdamas, būdamas perpus mažesnio svorio nei gimęs..LT tokių fanatų dar trūksta, bet kas žino..juk sveikasvaikas.lt už savo inf-ją jokios atsakomybės nepriisima už tai, ką kritikuoja

O jūs, kaip mama (ar būsima mama ax.gif ) ką pasiūlytumėte vietoj šios didelės blogybės 'mišinuko', jei moteris neturi galimybės, sveikatos ir pan. maitinti krūtimi? g.gif Vandeniu skiestą karvės pieną su miltais ar ryžių nuoviru?

Ir svarbiausias klausimas, žinodamos dabar apie neva pavojingus "E" mišinuke - pačios savo kūdikiams jo neduotumėte? ax.gif

Tokie kraštutinumai visada yra blogai, mano nuomone.. Nes jokios geresnės alternatyvos jūs nepasiūlysite mamai, kuri negali maitinti krūtimi. Taip, motinos pienas - idealiausia vaikui, bet jei jo nėra, tai jau geriau mišinukas, nei skiestas karvės pienas su 'klijukais' ir po to sauja vitaminų (su visais fosfatais, citratais, laktatais, kurių išvengėm neduodami mišinėlio), nes vaikas tais klijukais silpnai guvuos..
Atsakyti
Rasma, matau Jus save laikote ismania, bet perskaicius Jusu pasisakymus, kazkaip kilo noras parasyti, paklauskite savo mamos kuo jus maitino kudikystej, kai nebuvo misinuku, ir visokiu kitokiu kakuciu, nuo kuriu dabar lentynos luzta. Kazkaip mes uzaugom sveiki gyvi su tuo karves, ozkos pienu. Labai norint galima ir dabar issiversti senaisiais metodais, tik reikia labiau pasidometi ko reikia kudikiui, ir is kur gauti gero pieno.
Atsakyti
QUOTE(Rasucci @ 2009 10 01, 22:14)
Rasma, matau Jus save laikote ismania, bet perskaicius Jusu pasisakymus, kazkaip kilo noras parasyti, paklauskite savo mamos kuo jus maitino kudikystej, kai nebuvo misinuku, ir visokiu kitokiu kakuciu, nuo kuriu dabar lentynos luzta. Kazkaip mes uzaugom sveiki gyvi su tuo karves, ozkos pienu. Labai norint galima ir dabar issiversti senaisiais metodais, tik reikia labiau pasidometi ko reikia kudikiui, ir is kur gauti gero pieno.

Paklausiau, dar kai pati dukrelę mažytę turėjau..Mane krūtimi kažkiek laiko maitino, o vėliau imdavo pagal gyd. išrašymą kažkokius pienukus/kefyriukus išduodamus spec. mamoms g.gif Nes aš nuo gimimo kentėjau nuo alergijos, tai gal dėl to man jokių klijukų su karvės pienu nevirė schmoll.gif Beje, kai aš augau buvo "Similac" pieno mišinėliai.
Košes tai aišku, kad virdavo, nors sakė buvo ir pirkti, berods pavadinimu "Zdorovje" smile.gif

Daug užaugo sveikų ir gyvų, o aš neaugau sveika ir gyva..buvau labai labai silpnos sveikatos. Kaip ir dabar: yra labai sveikų mažylių užaugusių 'ant mišinukų', yra ir visiškai silpnučių verysad.gif

Aš sutikčiau, kad anksčiau buvo viskas nepakartojamai geriau, bet taip nebuvo. Mano manymu buvo baisiau..maisto pramonė naudojo tai, kas dabar nebeįsivaizduojama. Ir reikalavimų nei aplinkosaugai, nei maisto produktams tiek kiek dabar nebuvo. Kaimo vietovėse gal žmonės ir buvo 'sąlyginai' sveiki, o gal tiesiog tada nebuvo tokių diagnostinių-mokslinių-eksperimeninių ir kt. galimybių ir buvo mažai prieinamos visiems inf-jos.

Mano karta (kam virš 30), teoriškai turėtų būti labai sveika, bet deja..
Atsakyti
QUOTE(trojana @ 2009 09 29, 15:23)
Tai ka vaikui duoti schmoll.gif ?

Ekologiškas pienas "Dobilas"
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *meduota*: 01 spalio 2009 - 21:47
QUOTE(Rasma @ 2009 10 01, 22:38)
Paklausiau, dar kai pati dukrelę mažytę turėjau..Mane krūtimi kažkiek laiko maitino, o vėliau imdavo pagal gyd. išrašymą kažkokius pienukus/kefyriukus išduodamus spec. mamoms  g.gif Nes aš nuo gimimo kentėjau nuo alergijos, tai gal dėl to man jokių klijukų su karvės pienu nevirė schmoll.gif Beje, kai aš augau buvo "Similac" pieno mišinėliai.
Košes tai aišku, kad virdavo, nors sakė buvo ir pirkti, berods pavadinimu "Zdorovje" smile.gif

Daug užaugo sveikų ir gyvų, o aš neaugau sveika ir gyva..buvau labai labai silpnos sveikatos. Kaip ir dabar: yra labai sveikų mažylių užaugusių 'ant mišinukų', yra ir visiškai silpnučių verysad.gif

Aš sutikčiau, kad anksčiau buvo viskas nepakartojamai geriau, bet taip nebuvo. Mano manymu buvo baisiau..maisto pramonė naudojo tai, kas dabar nebeįsivaizduojama. Ir reikalavimų nei aplinkosaugai, nei maisto produktams tiek kiek dabar nebuvo. Kaimo vietovėse gal žmonės ir buvo 'sąlyginai' sveiki, o gal tiesiog tada nebuvo tokių diagnostinių-mokslinių-eksperimeninių ir kt. galimybių ir buvo mažai prieinamos visiems inf-jos.

Mano karta (kam virš 30), teoriškai turėtų būti labai sveika, bet deja..

Labai malonu, kad taip issamiai atsakete, taciau man labai idomu ar anais laikais ar siais yra daugiau alergisku vaikuciu, vaiku su antsvoriu, ir ligom, kuriom turi sirgti vyresni zmones. Kadangi kuo toliau tuo dazniau tenka sakityti kad daugeja alergisku vaiku, apskritai ivairiu alergiju mastai dideja, as manau kad tai yra viso sito gyvenimo budo itaka - tevai neziuri kuo maitna vaikus (dauguma visgi nedagu ka supranta apie maisto sudetis), naudoja chemine kosmetika, kuri akivaizdziai tik kenkia, ir ilgainiau issaukia alergines reakcijas. Taip kad SV man is esmes patinka, ir as manau jie su laiku patobules dar labiau, ir bus neblogas gidas tiek vaikus auginanties, tiek patiems suagusiems.
O pulti i 100% krastutinus sutinku kad nera protinga, reikia tiesiog dometis, visgi internete informacijos pilna, ir reikia ieskoti atsakymu, o ne aklai patiketi vienu info saltiniu. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Rasucci @ 2009 10 01, 22:49)
Labai malonu, kad taip issamiai atsakete, taciau man labai idomu ar anais laikais ar siais yra daugiau alergisku vaikuciu, vaiku su antsvoriu, ir ligom, kuriom turi sirgti vyresni zmones. Kadangi kuo toliau tuo dazniau tenka sakityti kad daugeja alergisku vaiku, apskritai ivairiu alergiju mastai dideja, as manau kad tai yra viso sito gyvenimo budo itaka - tevai neziuri kuo maitna vaikus (dauguma visgi nedagu ka supranta apie maisto sudetis), naudoja chemine kosmetika, kuri akivaizdziai tik kenkia, ir ilgainiau issaukia alergines reakcijas. Taip kad SV man is esmes patinka, ir as manau jie su laiku patobules dar labiau, ir bus neblogas gidas tiek vaikus auginanties, tiek patiems suagusiems.
O pulti i 100% krastutinus sutinku kad nera protinga, reikia tiesiog dometis, visgi internete informacijos pilna, ir reikia ieskoti atsakymu, o ne aklai patiketi vienu info saltiniu.  4u.gif

Anais laikais irgi buvo 'tokių' vaikučių (kuriuos kamavo baisios alergijos- aš viena tų 'alergijų' aukų ir myniau su savo 'bendraminčiais" vienintelės Antakalnio p-kos su labai piktom tetom alergologėm slenksčius), ir baisios ligos egzistavo bet kokiame amžiuje (mirė ir kūdikiai nuo piktybinių auglių, onko kraujo ligų..aš išvis gyvenau Mažeikiuose, tai ten net tendencija buvo tokia baisi, kad daugeliui kraujo formulė imdavo linkti į blogąją pusę - vien dėl to ir išsikraustėm cool.gif ), bet anais laikais nebuvo tiek inf-jos šaltinių...Iš lūpų į lūpas kiek nukeliaudavo, tiek žinodavom doh.gif

O dabar inf-jos daug ir ne visa patikima, ir ne visa dar ir žinoma. Galbūt kas šiandien laikoma nepiktybiška ryt jau taps didžiausiu blogiu ir atvirkščiai - kažkas bus 'išteisinta' ax.gif

Aš pritariu nuomonei, kad domėtis privalu, kad privalu stengtis vaikus auginti kuo sveikiau drinks_cheers.gif ir patiems savimi rūpintis: sveika mityba, grūdinimasis, sportinė veikla, grynas oras..kuo mažiau greito, pigaus, nekokybiško-nesaugaus maisto, kuo mažiau smaksojimo prie technikos stebuklų (TV, kompiuterio), šaligatvių 'trynimo' ir pramogų prekybos centruose ir t.t.

Bet dėl mišinėlių kūdikiams nesutiksiu vis vien ax.gif Nebūčiau žemaitė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 10 01, 21:51)
Tokie kraštutinumai visada yra blogai, mano nuomone.. Nes jokios geresnės alternatyvos jūs nepasiūlysite mamai, kuri negali maitinti krūtimi. Taip, motinos pienas - idealiausia vaikui, bet jei jo nėra, tai jau geriau mišinukas, nei skiestas karvės pienas su 'klijukais' ir po to sauja vitaminų (su visais fosfatais, citratais, laktatais, kurių išvengėm neduodami mišinėlio), nes vaikas tais klijukais silpnai guvuos..

As esu ta seniena mama, kuri du vaikus uzaugino klijuko ir pieno misiniu ax.gif Ir cia siais laikais mirksiukas.gif Mat kai pirmam sunui nuo visu misiniu nusilupo veido oda iki mesu blink.gif , tai tik viena pensininke alergologe patare nuimti sintetika ir pereiti prie naturaliu produktu. Zinokit, per menesi baigesi jo visos ligos thumbup.gif Tad jau antram, treciam vaikui net nebijojau to daryti, o kasdien verdant klijukus is skirtingu kruopu, nereikia jokiu sintetiniu vitaminu schmoll.gif Jus pati zinot, kad geriausiai vitaminai pasisavinami is naturaliu produktu, o ne sintetiniu pavidalu. Zindymo temoje, kalbedami apie mp nauda ir vitaminus, buvau idejusi nuoroda apie mp maistine sudeti bei pieno maistine sudeti(jei bus pageidavimas-idesiu ir cia). Ar zinot, kad vitaminu atzvilgiu ozkos pienas, pvz, net virsija mp tris kartus mirksiukas.gif Kad net mp salininkes griebesi paskutinio argumento-neduoti pieno del vitaminu perdozavimo lotuliukas.gif Tai apie koki issekima galima kalbeti? Onkologiniams ligoniams rekomenduojamas ozkos pienas po visu chemoterapiju.Viena beda yra tik-baltymas, kuris alergizuoja, piene jo dvigubai daugiau. Negalvokit, kad to tarybiniai pediatrai nemate ir nesuprato, uz tai ir liepe virti klijukus, nes prasiskiedzia pieno baltymas, pagal kieki tampa panasu i mp baltymo kieki, butu to nemate-girdytu vien pienu. drinks_cheers.gif

As esu uz naturalu maitinima 4u.gif Ir jokia vegane(aisku, jei jie maitina vaikus vandeniu-ko noreti) ar vegatare, mesa lapnoju triskart per diena, bet ir pieno produktu valgau tikrai daug. Nepamenu, nei kada pati vitaminus geriau, nei vaikams kad daviau, ai, tiesa, vitamina D tikrai daviau drinks_cheers.gif Zodziu, mp-geriausias maistas kudikiui. Taciau jei jo nera-tik jau ne sintetiniai misiniai schmoll.gif

Kalbant apie alergija, Rasma, galejo buti ir tai, kad buvote alergiska net mp, retai, bet buna tokiu vaiku. 4u.gif Vis tik statistiskai(eisiu ieskoti tiksliu skaiciu) alergija-paskutiniu 15 metu rykste, anksciau jos nebuvo arba buvo tooookia reta, kad gydytojai painiodavo net su kokiomis infekcijomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 02 spalio 2009 - 05:52
Darbas su google biggrin.gif
Citatos:
Alergija - civilizacijos liga. Jei anksčiau alergijos atvejai buvo pavieniai, tai dabar alergiškumas įgauna epidemijos pobūdį. Natūralios medicinos požiūriu, alergija - tai tokia organizmo būklė, kai organizmo šalinimo sistemos (kepenys, inkstai, virškinimo traktas) yra perkrautos, todėl organizmas toksinus šalina per odą (atopinis dermatitas, alerginis dermatitas, kontaktinis dermatitas ir kt.) ar per kvėpavimo takų gleivinę (alerginis rinitas, bronchinė astma). Alergiškumą skatina didėjantis aplinkos užterštumas, maisto produktų pramoninė gamyba, didėjantis medikamentų ir buitinės chemijos medžiagų vartojimas, stresas, gyvenimas mieste. Pastebėta, kad miestiečiai yra alergiškesni negu kaimo gyventojai.

Pavyzdžiui, neseniai JAV ir Europos mokslininkai nustatė, kad “kaimiško” – nevirinto, nepasterizuoto naminio natūralaus karvių pieno gėrimas gali apsaugoti vaikus nuo astmos ir šienligės išsivystymo. Šiame tyrime dalyvavo beveik 15 000 vaikų nuo 5 iki 13 metų iš Austrijos, Vokietijos, Olandijos, Švedijos bei Šveicarijos. Jų tėvai turėjo pildyti klausimynus apie jų vaikų suvartojamą pieno, sviesto, jogurto, kiaušinių, daržovių bei vaisių kiekį. Buvo klausiama, ar šie produktai buvo iš ūkio ar pirkti parduotuvėje. Taip pat buvo renkami duomenys apie vaikų svorį ir ūgį, ar jie buvo maitinti krūtimi bei ar turi problemų dėl astmos ir alergijos. Tyrimas atskleidė, kad vaikai, kurie gėrė naminį natūralų pieną, buvo linkę žymiai mažiau sirgti šienlige bei astma

Kitas neseniai atliktas ir Journal of Allergy and Clinical Immunology aprašytas tyrimas susijęs su alergija pienui. Ši yra ypač būdinga mažiems vaikams. Tyrimas patvirtina oralinės imunoterapijos veiksmingumą. Rezultatai rodo, kad alergiškiems vaikams duodant pieną mažomis dozėmis ir palaipsniui jas didinant galima su laiku visiškai išvengti alerginių reakcijų.

Paskutiniaisiais 20-30 metų sergamumas alerginėmis ligomis sparčiai progresuoja. Daugiau nei 25 proc.

Pastarųjų 10 metų Lietuvos gyventojų sergamumas ūmiomis alerginėmis ligomis rodikliai 100 000 gyventojų turi didėjimo tendenciją. Dėl šių ligų kasmet medicinos pagalbos kreipiasi daugiau kaip 50 000 asmenų. Tarp sergančių alergijos ligomis tik 30-40 proc. nustatoma ligos etiologija. Dauguma alerginės kilmės ligų lieka nediagnozuota.

Alerginės ligos (atopinis dermatitas, bronchinė astma, šienligė) vis dažnesnės mūsų gyvenime. Didėjantis aplinkos užterštumas, chemikalai, konservantai, dažikliai, sintetiniai kvapai, naudojami buityje, didina riziką susirgti alerginėmis ligomis. Atlikus tyrimus įvairaus išsivystymo lygio pasaulio šalyse, pastebėta, kad kuo labiau išsivysčiusi šalis, tuo dažniau žmonės serga alerginėmis ligomis. Per paskutiniuosius 10 metų alerginių ligų Lietuvoje padidėjo beveik dvigubai.

Įvairios alerginės ligos tampa vis dažnesnės visame pasaulyje. Mokslui nėra tiksliai žinoma, kodėl taip stipriai išaugo sergančių alerginėm ligom skaičius. Yra pastebėta, kad labiau civilizuotuose kraštuose alergija dažnesnė. Manoma, kad tam turi įtakos pasikeitusi aplinka, labiau apdorotas, pasterizuotas, konservuotas maistas, daugiau naudojamos chemijos buityje.

Kokie gi sergančių atopiniu dermatitu skaičiai Lietuvoje? 2000m. atopiniu dermatitu sirgo tik 4 proc. vaikų ir 1 proc. suaugusių. Praėjus aštuoneriems metams, vaikų sergamumas gerokai padidėjo ir siekia apie 10 proc., o suaugusių beveik nepakito

Ir taip toliau, ir taip toliau...
Oi, pamirsau parasyti, kad cia atskiros citatos is skirtingu straipsniu, pradedant homeopatais, baigiant mokslo daktarais.
Kas tinges jas skaityti, tai trumpinu:visi sutinka, kad alergija tai reakcija i visus konservantus(vitaminus, vaistus,skiepus bei visa s...su E raide), oro uzterstuma, buitine chemija. Kad alergijos mazai issivysciusiose salyse praktiskai nera(kaip ir Lietuvoje pries 20 metu), kad kudikiu alergija i karves piena tesudaro 2-5procentus visu kudikiu alergijos, vadinasi, priezastys kitos, mokslininkai kelia versija, kad tai gali buti arba genetinis paveldejimas, arba visi konservantai maiste.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 02 spalio 2009 - 07:16
QUOTE(Rasma @ 2009 10 01, 21:51)
O jūs, kaip mama (ar būsima mama ax.gif ) ką pasiūlytumėte vietoj šios didelės blogybės 'mišinuko', jei moteris neturi galimybės, sveikatos ir pan. maitinti krūtimi? g.gif Vandeniu skiestą karvės pieną su miltais ar ryžių nuoviru?

Ir svarbiausias klausimas, žinodamos dabar apie neva pavojingus "E" mišinuke  - pačios savo kūdikiams jo neduotumėte? ax.gif

Jei kūdikiui apie puse metukų, kai pradedamas papildomas maitinimas, aš asmeniškai jau duočiau klijukų... na o jei atsitiktų taip, kad naujagimio negalėčiau maitint, tai greičiausiai rinkčiausi mišinį g.gif bet tai čia mano nuomonė šiai dienai, o ji nemanau kad turi kažkokią reikšmę šiame forume ax.gif smagiausia, kai yra savo pienelio ir nereik sukt galvos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 10 02, 06:50)
As esu ta seniena mama, kuri du vaikus uzaugino klijuko ir pieno misiniu ax.gif Ir cia siais laikais mirksiukas.gif Mat kai pirmam sunui nuo visu misiniu nusilupo veido oda iki mesu blink.gif , tai tik viena pensininke alergologe patare nuimti sintetika ir pereiti prie naturaliu produktu.

Zindymo temoje, kalbedami apie mp nauda ir vitaminus, buvau idejusi nuoroda apie mp maistine sudeti bei pieno maistine sudeti(jei bus pageidavimas-idesiu ir cia). Ar zinot, kad vitaminu atzvilgiu ozkos pienas, pvz, net virsija mp tris kartus mirksiukas.gif
Zodziu, mp-geriausias maistas kudikiui. Taciau jei jo nera-tik jau ne sintetiniai misiniai schmoll.gif

Vis tik statistiskai(eisiu ieskoti tiksliu skaiciu) alergija-paskutiniu 15 metu rykste, anksciau jos nebuvo arba buvo tooookia reta, kad gydytojai painiodavo net su kokiomis infekcijomis.

Tačiau jeigu būtų tikę mišinukai pirmam sūnui, būtumėte auginusi naudodama juos? g.gif
Šiaip kiekvienas atvejis individualus. Dukrytė mano gimė su įgimta hipotrofija ir išauginta nuo gimimo MP papildant 'sintetiniais' mišiniais. Nesakau, kad tiko pirmas pasitaikęs mišinys, bet jau klijukai su pienu būtų buvę tragiška jai.
Sūnus mano neragavo nei klijukų, nei mišinukų, sveikas drūtas ir MP dar dabar gauna kiek nori.

Aš tai, kaip sena tarka-veterinarė (pieno sudėtį žinau kaip poterius ax.gif ) tikiu vienu: ožkos pienas geriausia ožiukams ir ožkytėms, karvės pienas geriausias veršiukams ir telyčaitėms ir t.t. Kūdikiui geriausia yra jo motinos pienas. Tiek 'sintetiniai' mišinukai, tiek pienas skiestas kruopų nuoviru - pieno pakaitalai, tik nelygiaverčiai rolleyes.gif Manęs kažkaip neįtikina, kad kruopų nuoviras su pienu patenkina visus maistingųjų medžiagų poreikius g.gif

Jūs labai tvirtai įsitikinusi 'sintetiškumu', kaip aš įsitikinusi klijukų+pieno nepilnavertiškumu rolleyes.gif
O jei dar tie klijukai iš kruopų su kokiu zearalenonu, ko plika akimi nepastebėsi ir pienukas nepasterizuotas doh.gif blink.gif (nes mažina alergijų riziką), tai sveikatos tikrai nepridės.

Alergijos tikrai dažnesnės nei anksčiau, bet teigti "anksciau jos nebuvo arba buvo tooookia reta, kad gydytojai painiodavo net su kokiomis infekcijomis" - absurdas ne kitaip, nesupykit. Nuo gimimo turiu, švęsiu 33 gimtadienį, 12 metų dėl to gulėjau ligoninėje (ir nevienąkart medikai gelbėjo ne tik sveikatą, bet ir gyvybę dėl alerginių r-jų) ir vaikų su tokia diagnoze mačiau sočiai verysad.gif Gal, kas dabar susiduria tam taip atrodo, o aš kai visą gyvenimą susiduriu, tai tokių kenčiančių visais laikais mačiau į valias.. verysad.gif

QUOTE(sena pažįstama @ 2009 10 02, 08:09)
Alergiškumą skatina didėjantis aplinkos užterštumas, maisto produktų pramoninė gamyba, didėjantis medikamentų ir buitinės chemijos medžiagų vartojimas, stresas, gyvenimas mieste. Pastebėta, kad miestiečiai yra alergiškesni negu kaimo gyventojai.

Taip, visiškai teisingai.
Papildyta:
QUOTE(Saulužė @ 2009 10 02, 11:28)
Jei kūdikiui apie puse metukų, kai pradedamas papildomas maitinimas, aš asmeniškai jau duočiau klijukų... na o jei atsitiktų taip, kad naujagimio negalėčiau maitint, tai greičiausiai rinkčiausi mišinį g.gif bet tai čia mano nuomonė šiai dienai, o ji nemanau kad turi kažkokią reikšmę šiame forume ax.gif smagiausia, kai yra savo pienelio ir nereik sukt galvos blush2.gif

Kiekviena nuomonė turi reikšmę. mirksiukas.gif
Nes baisiausia yra patarti kitiems tai, ko pats niekada nedarytum. Šį forumą skaito ir jaunutės, neturinčios tiek patirties (kiek išauginusios kelis vaikelius) mamos ar nemanote, kad patarimai vaikų sveikatos tema gali įtakoti jas? g.gif

Visais atvejais rinkčiausi mišinį, išskyrus tokį atvejį, kaip senos pažįstamos, kai akivaizdžiai įrodoma, kad būtent mišinys yra netoleruojamas.

Šiais laikas daugiau ne tik alergijų, bet ir ortoreksijos atvejų.. verysad.gif
Atsakyti