Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Brilliant @ 2010 04 22, 20:25)
Sveikos mirksiukas.gif  Vis perskaitau, merginas minit Ustukio produkciją, o jos galima įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose, kaip Maxima, Iki ir pan. ar tik specializuotose ekologiškų prekių parduotuvėse? ax.gif  g.gif  Košių tai labai mėgėja esu, bet vis pirkdavau kruopas, nesusimąsčiusi apie jų ekologiškumą blush2.gif

Yra labai daug kur : Maxima, Iki, Rimi, Demetrijoj, Girstupio turgely, internetinėse pvz. Ekologiški produktai, Tikras maistas ir dar kiek nežinau... Urme dar mačiau, nu žodžiu daug vietų, tik gal nevisose visas asortimentas yra 4u.gif
Atsakyti
Ačiū mirksiukas.gif 4u.gif Būtinai reikės paieškoti Ustukio produkcijos, einant apsipirkti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonapartas @ 2010 04 22, 13:45)
Aš majonezą perkų Daumantų alyvuogių, dėl to, kad jis be krakmolo. Su kiaušinių milteliais, vyno actu, Yra ten ir guaro dervos, ksantano dervos, kalio sorbato. Tik kur jų nerasi. Kituose vien tik krakmolas. Nesu tokia turtinga, kad mokėčiau už jį, bet ir ne vargšė, kad neįpirkčiau tinkamo. Yra toks majonezas „be E“, kuriame turbūt tiek krakmolo, kad ir E nebereikia.
O pomidorų padažą perku Vilkaviškio senovinį. Jame pomidorų tyrė, cukrus, druska, actas, rašo- prieskoniai ( neatkreipiau dėmesio ankščiau, reiktų pasigilinti), kalio sorbatas. Atsinešiau net stiklainius. O aš seniai jau išmokau etiketes skaityti, kaškada nusipirkau knygą „ Gyvenimas pagal GI dietą“ .

Siandien nusipirkau Daumantu ekologiska ir veliau kitoje parduotuveje radau Daumantu "be E", tai pastarasis pigesnis, kazkas 4lt su centais, bet jame nera jokio krakmolo unsure.gif:augalinis aliejus, vanduo, kiausiniu tryniu milteliai su druska ir sausu gliukozes sirupu, naturalus spirito actas, nugriebto pieno milteliai, juros druska, citrinu sulciu koncentratas, kvapioji medziaga.
Su pomidoru padazu truputeli sudetingiau, nes visi kur raso ant etiketes, kad be koncervantu, tai sudetyje nekaltas irasas prieskoniai, po kuriu, matyt, ir yra visos tos E unsure.gif. Butu labai saunu atrasti koki pomidoru padaziuka tikrai be E pries mesos kepimo sezona, bet jei ne - teks moketi brangiai doh.gif.

QUOTE(Guvile @ 2010 04 22, 14:20)
Padažų, majonezų, visokiausių pagardų  išvis galima atsisakyti,tai, mano manymu, būtų užvis ekologiškiausia.

Po truputi link to ir eisim, kai ekologisku padazu tokios kainos, tai nieko kito ir nebelieka doh.gif biggrin.gif . Tiesa sakant, siandien nusipirkau ekologisko Daumantu majonezo (7,50lt), pomidoru padazui (8lt) pagailejau, bet jauciu ir iki jo pribresiu. Vis delto geriau kokybisko, bet maziau (man eko majonezas net neskanus pasirode, labai jau rugstus ir jauciasi actas, tai tokio gal daug ir nesinores, ne taip kaip kokio Hellmanns, kuri jau ir ant sumustinio tepdavau doh.gif blush2.gif).
Atsakyti
QUOTE(eglaite2 @ 2010 04 22, 21:40)
Siandien nusipirkau Daumantu ekologiska ir veliau kitoje parduotuveje radau Daumantu "be E", tai pastarasis pigesnis, kazkas 4lt su centais, bet jame nera jokio krakmolo unsure.gif:augalinis aliejus, vanduo, kiausiniu tryniu milteliai su druska ir sausu gliukozes sirupu, naturalus spirito actas, nugriebto pieno milteliai, juros druska, citrinu sulciu koncentratas, kvapioji medziaga.
Su pomidoru padazu truputeli sudetingiau, nes visi kur raso ant etiketes, kad be koncervantu, tai sudetyje nekaltas irasas prieskoniai, po kuriu, matyt, ir yra visos tos E unsure.gif. Butu labai saunu atrasti koki pomidoru padaziuka tikrai be E pries mesos kepimo sezona, bet jei ne - teks moketi brangiai doh.gif.
Po truputi link to ir eisim, kai ekologisku padazu tokios kainos, tai nieko kito ir nebelieka doh.gif  biggrin.gif . Tiesa sakant, siandien nusipirkau ekologisko Daumantu majonezo (7,50lt), pomidoru padazui (8lt) pagailejau, bet jauciu ir iki jo pribresiu. Vis delto geriau kokybisko, bet maziau (man eko majonezas net neskanus pasirode, labai jau rugstus ir jauciasi actas, tai tokio gal daug ir nesinores, ne taip kaip kokio Hellmanns, kuri jau ir ant sumustinio tepdavau doh.gif blush2.gif).

vat butent drinks_cheers.gif as kazkada irgi pirkau ta majoneza "be E", tai ten tiek rugsties privaryta, kad neina valgyti schmoll.gif Jauciu geriausia butu paciam gamintis... o vietoj pomidoru padazo naudoti pomidoru pasta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvile' @ 2010 04 23, 09:23)
vat butent  drinks_cheers.gif as kazkada irgi pirkau ta majoneza "be E", tai ten tiek rugsties privaryta, kad neina valgyti  schmoll.gif Jauciu geriausia butu paciam gamintis... o vietoj pomidoru padazo naudoti pomidoru pasta  g.gif


Aš perku Kėdainių majonezą be E, tai man jis skanus ax.gif
O pomidorų padažą vasarą gaminau pati. Visai skanu. Truputį kitoks skoni, bet kadangi daug padažų nevalgome, tai puikiai tinka. Tik bėda ta, kad naminis be konservantų ir atidarytas gana greit pagenda. Reikia pilstyt į labai mažus indelius. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvile' @ 2010 04 23, 10:23)
vat butent  drinks_cheers.gif as kazkada irgi pirkau ta majoneza "be E", tai ten tiek rugsties privaryta, kad neina valgyti  schmoll.gif Jauciu geriausia butu paciam gamintis... o vietoj pomidoru padazo naudoti pomidoru pasta  g.gif

Nu va, tikrai pradeciau pati gamintis majoneza, ale bijau del salmoneliozes unsure.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglaite2: 23 balandžio 2010 - 11:56
QUOTE(eglaite2 @ 2010 04 23, 12:55)
Nu va, tikrai pradeciau pati gamintis majoneza, ale bijau del salmoneliozes unsure.gif.

Gaminkit ne su kiaušiniais, o pasterizuotais kiaušinių milteliais (tų ir mažmenoje yra pirkti cool.gif ) arba principu "kas ieško-tas randa", susiburia grupelė žmonių ir nusiperka pasterizuotos kiaušinių masės mirksiukas.gif , pvz.:
http://www.emuna.ee/lt/toode09.html
http://www.emuna.ee/lt/toode07.html (yra pirkti Vilniuje)
http://www.emuna.ee/lt/toode06.html

O galbūt turit pažįstamų įmonėse, paukštynuose - irgi galima gauti paprašius, negi neparduos. Parduoda.
Atsakyti
Kiaušinių vyniotinis blink.gif tai bent kulinarinis šedevras blink.gif
Proseneliai kapuos apsiverstų...
Atsakyti
QUOTE(eglaite2 @ 2010 04 23, 12:55)
Nu va, tikrai pradeciau pati gamintis majoneza, ale bijau del salmoneliozes unsure.gif.

Tai prieš vartojimą nuplaukit kiaušinius ir neužsikrėsit. Salmonelos būna tik ant kiaušinio lukšto. Taip pat nereiktų naudoti ir įtrūkusių kiaušinių.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 04 23, 13:13)
Gaminkit ne su kiaušiniais, o pasterizuotais kiaušinių milteliais (tų ir mažmenoje yra pirkti cool.gif ) arba principu "kas ieško-tas randa", susiburia grupelė žmonių ir nusiperka pasterizuotos kiaušinių masės mirksiukas.gif , pvz.:
http://www.emuna.ee/lt/toode09.html
http://www.emuna.ee/lt/toode07.html (yra pirkti Vilniuje)
http://www.emuna.ee/lt/toode06.html

O galbūt turit pažįstamų įmonėse, paukštynuose - irgi galima gauti paprašius, negi neparduos. Parduoda.

Aciu labai uz patarima mirksiukas.gif. Nu bandysiu ieskoti, nors jokiu pazistamu, dirbanciu paukstynuose neturiu ir gyvenam toli nuo sostines, bet gal ir pas mus kazkur imanoma gauti. Jei kas pajuryje gali gauti ar zino kur butu galima isigyti pasterizuotu kiausinio milteliu - brukstelkit cia arba i AZ ax.gif 4u.gif .
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti
QUOTE(eglaite2 @ 2010 04 23, 13:30)
Aciu labai uz patarima mirksiukas.gif. Nu bandysiu ieskoti, nors jokiu pazistamu, dirbanciu paukstynuose neturiu ir gyvenam toli nuo sostines, bet gal ir pas mus kazkur imanoma gauti. Jei kas pajuryje gali gauti ar zino kur butu galima isigyti pasterizuotu kiausinio milteliu - brukstelkit cia arba i AZ ax.gif  4u.gif .

Galima pirkti internetu, siunčia į bet kurį miestą (tik nesidomėjau kiek siuntimas kainuoja smile.gif ): http://www.delona.lt...liai-250-g.html

Papildyta:
QUOTE(Rasvyte @ 2010 04 23, 11:08)
Aš perku Kėdainių majonezą be E, tai man jis skanus ax.gif

Aš irgi perku matyt tą patį jūsų žinutėje minimą "Kėdainių Premium" majonezą drinks_cheers.gif ir vargo nematau, ir baubais nesigąsdinu..tiek kiek to majonezo suavrtojam (visai retsykiais), tai pilnai patenkina vartojimo poreikius irnesakyk.gif

Pomidorų padažą irgi perku "Kėdainių konservų fabriko", pavadinimu "Natūralus" (arba patiekalams pati pomidorus blanširuoju, lupu, verdu, trinu - kai jau yra laiko lindėti virtuvėje ir jau noriu labai autentiško produkto biggrin.gif ), o kečupą "Heinz", eko...kaina įspūdinga..12-13 Lt, bet vėlgi..kai vartojam visiškai retsykiais, tai labai piniginės nenuskriaudžia..
Atsakyti