QUOTE(Bonapartas @ 2010 04 22, 13:45)
Aš majonezą perkų Daumantų alyvuogių, dėl to, kad jis be krakmolo. Su kiaušinių milteliais, vyno actu, Yra ten ir guaro dervos, ksantano dervos, kalio sorbato. Tik kur jų nerasi. Kituose vien tik krakmolas. Nesu tokia turtinga, kad mokėčiau už jį, bet ir ne vargšė, kad neįpirkčiau tinkamo. Yra toks majonezas be E, kuriame turbūt tiek krakmolo, kad ir E nebereikia.
O pomidorų padažą perku Vilkaviškio senovinį. Jame pomidorų tyrė, cukrus, druska, actas, rašo- prieskoniai ( neatkreipiau dėmesio ankščiau, reiktų pasigilinti), kalio sorbatas. Atsinešiau net stiklainius. O aš seniai jau išmokau etiketes skaityti, kaškada nusipirkau knygą Gyvenimas pagal GI dietą .
Siandien nusipirkau Daumantu ekologiska ir veliau kitoje parduotuveje radau Daumantu "be E", tai pastarasis pigesnis, kazkas 4lt su centais, bet jame nera jokio krakmolo
:augalinis aliejus, vanduo, kiausiniu tryniu milteliai su druska ir sausu gliukozes sirupu, naturalus spirito actas, nugriebto pieno milteliai, juros druska, citrinu sulciu koncentratas, kvapioji medziaga.
Su pomidoru padazu truputeli sudetingiau, nes visi kur raso ant etiketes, kad be koncervantu, tai sudetyje nekaltas irasas
prieskoniai, po kuriu, matyt, ir yra visos tos E
. Butu labai saunu atrasti koki pomidoru padaziuka tikrai be E pries mesos kepimo sezona, bet jei ne - teks moketi brangiai
.
QUOTE(Guvile @ 2010 04 22, 14:20)
Padažų, majonezų, visokiausių pagardų išvis galima atsisakyti,tai, mano manymu, būtų užvis ekologiškiausia.
Po truputi link to ir eisim, kai ekologisku padazu tokios kainos, tai nieko kito ir nebelieka
. Tiesa sakant, siandien nusipirkau ekologisko Daumantu majonezo (7,50lt), pomidoru padazui (8lt) pagailejau, bet jauciu ir iki jo pribresiu. Vis delto geriau kokybisko, bet maziau (man eko majonezas net neskanus pasirode, labai jau rugstus ir jauciasi actas, tai tokio gal daug ir nesinores, ne taip kaip kokio Hellmanns, kuri jau ir ant sumustinio tepdavau
).