QUOTE(dilditele @ 2010 04 20, 21:21)
O del taupymo ant eko maisto, tai as irgi neviska iperku eko...is eko maisto, tai sau leidziu eko grietine, suri, kartais piena, alieju, sultinius, kruopas (Ustukiu maluno produkcija nera brangi), duona, batonas "Birzu duonos", kai ka perku "Be E" pvz majonezas, pomidoru padazas, desreles, vaisiai/darzoves retai eko.
kas cia per gira
galima placiau
QUOTE(Bonapartas @ 2010 04 21, 14:31)
Aš irgi sutinku, kad neįmanoma to ekologiško įpirkti. Aišku stengiuosi kiek galiu. Kai pasiskaičiuoji, tai badas būna pati ekologiškiausia ekologija.
Tai va, as dabar bandau susidaryti maisto sarasa ir kokius produktus pirkti, nes iki siol daugiausia pirkdavau viska akcijini, karts nuo karto paziuredama kur maziau E
. Taigi pakankamai sunku apsisprest, ka verta pirkti eko
. Pvz. ar verta pirkti eko grietine, jei zinau ir pasisprendziau, kad eko pieno neipirksiu ir ji naudosiu tik paprasta
. Surio kokia trejeta rusiu jau radau, kuri pirksiu. Su duona ir kruopom, miltais nera sunku, nes nusprendziau pirkti pakankamai pigia Ustukiu maluno produkcija ir paisliksiu prie Galintos Extros ivairiu dribsiu (kad ir ne eco, bet labai patogu naudoti, o ir kenksminga gal nebus
). Sultinius butinai pirksiu tik eko, tik dar nezinau kur ir kokius juos reiktu pirkti, kad butu ekonomiskiausia
. Kokias garstycias, kakava, acta taip pat butu galima nusipirkti ekologiska, nes ne tiek daug siu produktu ir suvartojam. Lieka majonezas, pomidoru padazas, kur man iskyla klausimas - pirkti "be E", ko pradedu abejoti, kad ten tikrai visai nera E ar pakankamai brangu ekologiska
. Ir didziausias klausimas man su aliejum - suprantu, kad butu labai sveika, na bet man jis per brangus ekologiskas
. Reiks isssirinkti koki sveikiausia ir priimtiniausia kaina, bet ne ekologiska
.
Tiesa, kokia druska konkreciai perkat ir kur, nes supratau, kad ta paprastoji kaip ir su E, ar teisingai ar as cia nusisneku?
Tiesa, esu nusipirkusi kazkokios naturalios maisitnes juros druskos, bet ji labai stambi, tai man nepatogu ja tokia naudoti, nebent reiks pabandyti kazkaip ja pasismulkninti
.