Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Bonapartas @ 2010 04 21, 15:05)
Kai kurie būna labai švarūs, galima abejoti, bet ir pati ištepliotus nuplaudavau ir tada padėdavau.

Švarūs būna tuomet kai deda ne gūžtose arba jie iškarto surenkami. O plauti kiaušinių negalima, tik prieš pat vartojimą. Nuplaunate kartu ir apsauginį kiaušinio sluoksnį, kuris saugo kiaušinį nuo aplinkos, t.y. nuplautas jis daug greičiau sugenda.
Atsakyti
QUOTE(Bonapartas @ 2010 04 21, 14:31)
Tiems centrams taspats, dauguma visgi riboto biudžeto. Jei būna dienų išjūngti šviesą, važiuoti dviračių ir kt. tai gal paskelbiam nėjimo į PC dieną.

Yra tokia diena, vadinasi NEPIRK NIEKO diena,, jei neklystu tai yra paskutinis lapkričio šeštadienis rolleyes.gif
Atsakyti
Perku "limuzinų" veislės jautieną iš Molėtų raj. esančio ekologinio ūkio.
Gal dar kuri esate pirkusi?
Temos nesekiau,tai atsiprašau ,jei apie tai jau buvo šnekėta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 04 20, 21:06)
Ten minimas nimezalis. Pati naudojau. Tikrai veikia  thumbup.gif

Kokia gera nuoroda, ačiū, o kokie šikšnosparniai. wub.gif

p.s. tik aš į medžius kabinu ne stiklainiukus, o mineralinio butelio viršutinę dalį nupjaunu, kad būtų toks kaip piltuvėlis ir apvertus į likusią dalį sutvirtinu lipnia juosta, pripilu masalo, jau kas ten įlenda, tai ir nebeišlenda.
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 04 20, 21:21)
O del taupymo ant eko maisto, tai as irgi neviska iperku eko...is eko maisto, tai sau leidziu eko grietine, suri, kartais piena, alieju, sultinius, kruopas (Ustukiu maluno produkcija nera brangi), duona, batonas "Birzu duonos", kai ka perku "Be E" pvz majonezas, pomidoru padazas, desreles, vaisiai/darzoves retai eko.
kas cia per gira  bigsmile.gif galima placiau

QUOTE(Bonapartas @ 2010 04 21, 14:31)
Aš irgi sutinku, kad neįmanoma to ekologiško įpirkti. Aišku stengiuosi kiek galiu. Kai pasiskaičiuoji, tai badas būna pati ekologiškiausia ekologija.

Tai va, as dabar bandau susidaryti maisto sarasa ir kokius produktus pirkti, nes iki siol daugiausia pirkdavau viska akcijini, karts nuo karto paziuredama kur maziau E blush2.gif . Taigi pakankamai sunku apsisprest, ka verta pirkti eko doh.gif . Pvz. ar verta pirkti eko grietine, jei zinau ir pasisprendziau, kad eko pieno neipirksiu ir ji naudosiu tik paprasta g.gif . Surio kokia trejeta rusiu jau radau, kuri pirksiu. Su duona ir kruopom, miltais nera sunku, nes nusprendziau pirkti pakankamai pigia Ustukiu maluno produkcija ir paisliksiu prie Galintos Extros ivairiu dribsiu (kad ir ne eco, bet labai patogu naudoti, o ir kenksminga gal nebus biggrin.gif ). Sultinius butinai pirksiu tik eko, tik dar nezinau kur ir kokius juos reiktu pirkti, kad butu ekonomiskiausia g.gif . Kokias garstycias, kakava, acta taip pat butu galima nusipirkti ekologiska, nes ne tiek daug siu produktu ir suvartojam. Lieka majonezas, pomidoru padazas, kur man iskyla klausimas - pirkti "be E", ko pradedu abejoti, kad ten tikrai visai nera E ar pakankamai brangu ekologiska g.gif. Ir didziausias klausimas man su aliejum - suprantu, kad butu labai sveika, na bet man jis per brangus ekologiskas schmoll.gif . Reiks isssirinkti koki sveikiausia ir priimtiniausia kaina, bet ne ekologiska ax.gif .
Tiesa, kokia druska konkreciai perkat ir kur, nes supratau, kad ta paprastoji kaip ir su E, ar teisingai ar as cia nusisneku? unsure.gif Tiesa, esu nusipirkusi kazkokios naturalios maisitnes juros druskos, bet ji labai stambi, tai man nepatogu ja tokia naudoti, nebent reiks pabandyti kazkaip ja pasismulkninti ax.gif .

Atsakyti
QUOTE(eglaite2 @ 2010 04 22, 12:47)
Tiesa, kokia druska konkreciai perkat ir kur, nes supratau, kad ta paprastoji kaip ir  su E, ar teisingai ar as cia nusisneku? unsure.gif Tiesa, esu nusipirkusi kazkokios naturalios maisitnes juros druskos, bet ji labai stambi, tai man nepatogu ja tokia naudoti, nebent reiks pabandyti kazkaip ja pasismulkninti ax.gif .

Būna įdėta priedų, kad nesušoktų į gabalą. Taip pat būna su jodu, bet tai iš dalies apgaulė, nes jodas labai greitai garuoja ir ilgiau pastovėjus tokiai druska, jodo tiesiog nelieka. O stambią druską galima smulkinti malūnėlyje. Aš turiu tokių keletą nuo santa marios prieskonių. Dabar tik papildau norimais pipirais.
Atsakyti
Aš majonezą perkų Daumantų alyvuogių, dėl to, kad jis be krakmolo. Su kiaušinių milteliais, vyno actu, Yra ten ir guaro dervos, ksantano dervos, kalio sorbato. Tik kur jų nerasi. Kituose vien tik krakmolas. Nesu tokia turtinga, kad mokėčiau už jį, bet ir ne vargšė, kad neįpirkčiau tinkamo. Yra toks majonezas „be E“, kuriame turbūt tiek krakmolo, kad ir E nebereikia.
O pomidorų padažą perku Vilkaviškio senovinį. Jame pomidorų tyrė, cukrus, druska, actas, rašo- prieskoniai ( neatkreipiau dėmesio ankščiau, reiktų pasigilinti), kalio sorbatas. Atsinešiau net stiklainius. O aš seniai jau išmokau etiketes skaityti, kaškada nusipirkau knygą „ Gyvenimas pagal GI dietą“ .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bonapartas: 22 balandžio 2010 - 12:46
Mano manymu, būtent pieno produktus reikėtų pirkti ekologiškus ar bent jau naminius. Miltus, kruopas, duoną galima tsakant praleisti. Nors tiesa Ustukių malūno produkcija lengvai prieinama ir kokybiška. Tikrai dar nenusivyliau, labai patiko, o ir kaina labai lietuviška 4u.gif Padažų, majonezų, visokiausių pagardų išvis galima atsisakyti,tai, mano manymu, būtų užvis ekologiškiausia. Arba tarkim majonezą šventėms galima ir pačioms pasigaminti. Jis tikrai skanesnis ir sveikesnis. Vat problema su saldumynais. Geriausia būtų atsisakyti, bet aš manau, kad gero kokybiško juodojo šokolado gabalėlis tikrai nepamaišys, o dar ir padės. Cukrų galima pakeisti agavų sirupu arba klevų sirupu. Nes ekologiškas cukrus tai man, atvirai pasakius, kažkoks nesusipratimas. Gal aš neapsiskaičiusi šitoj vietoj, bet jeigu jau cukrus baltas, o galų gale ir rudasis (iš tiesų, jis tik skonį karamelinį turi, o kad būtų sveikesnis, tai nė velnio), tai jau ir viskas. Kokie ten ekologiškumai... Man geriausias saldiklis medus, o pyrago ar torto gabalėlį per šventes tikrai galima suvalgyti, gal netgi reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eglaite2 @ 2010 04 22, 11:47)
Tai va, as dabar bandau susidaryti maisto sarasa ir kokius produktus pirkti, nes iki siol daugiausia pirkdavau viska akcijini, karts nuo karto paziuredama kur maziau E blush2.gif . Taigi pakankamai sunku apsisprest, ka verta pirkti eko doh.gif . Pvz. ar verta pirkti eko grietine, jei zinau ir pasisprendziau, kad eko pieno neipirksiu ir ji naudosiu tik paprasta g.gif . Surio kokia trejeta rusiu jau radau, kuri pirksiu. Su duona ir kruopom, miltais nera sunku, nes nusprendziau pirkti pakankamai pigia Ustukiu maluno produkcija ir paisliksiu prie Galintos Extros ivairiu dribsiu (kad ir ne eco, bet labai patogu naudoti, o ir kenksminga gal nebus biggrin.gif ). Sultinius butinai pirksiu tik eko, tik dar nezinau kur ir kokius juos reiktu pirkti, kad butu ekonomiskiausia g.gif . Kokias garstycias, kakava, acta taip pat butu galima nusipirkti ekologiska, nes ne tiek daug siu produktu ir suvartojam. Lieka majonezas, pomidoru padazas, kur man iskyla klausimas - pirkti "be E", ko pradedu abejoti, kad ten tikrai visai nera E ar pakankamai brangu ekologiska g.gif. Ir didziausias klausimas man su aliejum - suprantu, kad butu labai sveika, na bet man jis per brangus ekologiskas schmoll.gif . Reiks isssirinkti koki sveikiausia ir priimtiniausia kaina, bet ne ekologiska ax.gif .
Tiesa, kokia druska konkreciai perkat ir kur, nes supratau, kad ta paprastoji kaip ir  su E, ar teisingai ar as cia nusisneku? unsure.gif Tiesa, esu nusipirkusi kazkokios naturalios maisitnes juros druskos, bet ji labai stambi, tai man nepatogu ja tokia naudoti, nebent reiks pabandyti kazkaip ja pasismulkninti ax.gif .

Va cia jau prasideda kiek kas gali sau leist, kaip ir kal valgo. Pvz man aliejus ilgai einantis produktas, tomatai taip pat, majonezas priklausomai nuo svenciu namuose.
O va del druskos, perku ta kur tarybiniais laikais budavo tokiuose popieriniuose pokeliuose. Cukrus man tik i pyragus ir sausainius
O kokius surius atsirinkote?

QUOTE(Bonapartas @ 2010 04 22, 12:45)
Aš majonezą perkų Daumantų alyvuogių, dėl to, kad jis be krakmolo. Su kiaušinių milteliais, vyno actu, Yra ten ir guaro dervos, ksantano dervos, kalio sorbato. Tik kur jų nerasi. Kituose vien tik krakmolas. Nesu tokia turtinga, kad mokėčiau už jį, bet ir ne vargšė, kad neįpirkčiau tinkamo. Yra toks majonezas „be E“, kuriame turbūt tiek krakmolo, kad ir E nebereikia.

O kodel taip krakmolo bijot??

Ui pala cia buvo kalba apie silke, sorbitoli ir acta, tai kalio sorbatas irgi negalima maisyt su actu? bijau sumaisyt kuri apie tai kalbejot
Atsakyti
Kad aš nebijau krakmolo, bet nenoriu už jį mokėti kaip už produktą. Pvz. perku pomid.padažą, o gaunu krakmolą. Tai gal geriau nusipirkti pomidorų padažą. Nors aš jų retai naudoju, laikau namuose, jei kas užsimano iš šeimynos. Ir nat stalo nededu, jei kas užsinori išsitraukia.
Atsakyti
QUOTE(Guvile @ 2010 04 22, 14:20)
Cukrų galima pakeisti agavų sirupu arba klevų sirupu. Nes ekologiškas cukrus tai man, atvirai pasakius, kažkoks nesusipratimas. Gal aš neapsiskaičiusi šitoj vietoj, bet jeigu jau cukrus baltas, o galų gale ir rudasis (iš tiesų, jis tik skonį karamelinį turi, o kad būtų sveikesnis, tai nė velnio), tai jau ir viskas. Kokie ten ekologiškumai... Man geriausias saldiklis medus, o pyrago ar torto gabalėlį per šventes tikrai galima suvalgyti, gal netgi reikia smile.gif

Cukrus nėra ir šiaip vertingas kaip maistinė medžiaga. Geriau tada fruktozė. O rudas cukrus (nekaramelizuotas) bent jau pas mus yra iš cukranendrių ir nevalytas. Tik, kad jis gana brangus. Anksčiau dar būdavo ir nevalyto cukrinių runkelių cukraus, tik kad jis labai nekokį kvapą turėjo. Dabar kažkaip ir nebematau. Cukrus balinamas kalkėmis, tad kaip ir nieko baisaus. Valomas ne vien dėl spalvos, bet ir dėl kvapo. Cukraus privalumas tas, kad visada skonis ir kvapas toks pat. O vat su medum jau ne. Labai priklauso kur buvo surinktas. Ir šiaip ekologiško medaus irgi negali būti, nes bitės gali nuskristi labai toli, net keletą kilometrų. Tad neaišku iš kokių laukų suneša tą medų, todėl nurodomas ūkis, kur jos auginamos. Žinoma dar medus yra alergenas, tad ne visi gali jį vartoti.
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif Vis perskaitau, merginas minit Ustukio produkciją, o jos galima įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose, kaip Maxima, Iki ir pan. ar tik specializuotose ekologiškų prekių parduotuvėse? ax.gif g.gif Košių tai labai mėgėja esu, bet vis pirkdavau kruopas, nesusimąsčiusi apie jų ekologiškumą blush2.gif
Atsakyti