Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

Ačiū už info apie "tikrą maistą" 4u.gif Painu čia pas juos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AIRA: 18 balandžio 2010 - 14:28
Mokamas ar nemokamas pristatymas - tai tik pudrinimai, visvien sumoki tiek, kad firma galėtų save išlaikyt. Jei pristatymas bus nemokamas, tai antkainis didesnis, jei pristatymas mokamas - tai antkainis mažesnis, tad gal nelabai verta ir gilintis, svarbu tik, kad maistas tikras, o ne parduotuvinis.
Atsakyti
Visa diena sedziu prie kompo ir skaitineju apie sveikesni maista (si skyriu SM tik neseniai atradau blush2.gif ). Galva issipute, jauciuosi tokia "uzsidegusi" mintimi sveikiau gyventi ir maitintis, nors ta ideja nera tik siandien sovusi. Matau, kad cia yra labai protingu nariu, kuriu nuomone labai gerbiu, tai kaip pradedancioji uzduosiu keleta klausimu ir jei kazka nusisnekesiu, nevarykit lauk manes is temos, nes cia labai idomu ir nesudurninkit prie visu biggrin.gif .
Taigi mano seima sveikiau maitintis pradejo pakankamai dar neseniai, tai visu pirma atsisakem PC pagaminto maisto, cipsu, gazuotu gerimu, visokiu prieskoniu, sultiniu pilnu E (dabar maciau, kad Maximoje yra ekologisku, tik dar nespejau isigyti), kuo maziau rukytu desru, pieniskas desreles tik kartais nuperkam vaikui ir tik be E ir pan. Pradejom labai daug kosiu valgyti, vyras nebepaleidineja pagautos zuvies biggrin.gif , praktiskai nebeperkam mesos PC ir t.t. Auginames patys kai kurias darzoves, kitas stengiuosi pirkti pas ukininkus, taip pat planuoju nusipirkti kiaulienos pas koki ukininka, butu gerai ir vistu bei kiausiniu gauti, bet reiks dar paieskot pas ka, nes musu gale nei ekologisku turgeliu, nei parduotuviu nezinau schmoll.gif. O gal kas patartu kur Palangoje/Klaipedoje nusipirkti ekologisku kiausiniu, vistienos ar kt. mesos ir kt. gerybiu? bigsmile.gif Piena anksciau pirkome is zmoniu, auginanciu karve, bet po paskutinio ivykio nutariau ji pirkti tik parduotuveje doh.gif (taip pat bijau ir del grietines, varskes, labai jau reik gerai pazinoti zmones, is kuriu perki ir jais pasitiketi).
Zodziu, mano ideja buvo paciai augintis triusius ir vistas, bet maitinciau kombikorma, o siandien radau, kad joje yra genetiškai modifikuotų organizmų unsure.gif . http://www.kgrudai.l...dukcija/KOM-90/ Kaip manot, ar naudinga tada auginti, nes kitaip maitinti ir auginti as dar nesubrendusi doh.gif .
Beje, noreciau isgirsti nuomone tikrai ta reikala ismananciu zmoniu - ar yra didelis skirtumas sveikatai tarp ekologisku produktu ir tu paciu prekiu be E (turiu omenyje pvz. majoneza, pomidoru padaza, kad ir duona ir t.t.)? Dar svarstau, kiek butini ekologiski ryziai, dribsniai ir kt. kruopos, o gal pakaktu paprastu? Supratu, kad atsakymas turetu buti ir taip aiskus - zinoma, kad ekologiska preke geriausia, bet siuo atveju finansai turi didele role ir noretusi kas jau tikrai butina ir svarbu pirkti brangiau ir ekologiska, o kam galima, tam ir pataupyti ax.gif .
Buvo labai idomu ir naudinga paskaityti Divos:) sarasiuka, aciu 4u.gif . Gal ir Rasma bei kitos nares galetu pasidalinti savo perkamais ir naudojamais produktais, man cia kaip kelrode zvaigzde butu smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(eglaite2 @ 2010 04 20, 00:04)
Zodziu, mano ideja buvo paciai augintis triusius ir vistas, bet maitinciau kombikorma, o siandien radau, kad joje yra genetiškai modifikuotų organizmų unsure.gif . http://www.kgrudai.l...dukcija/KOM-90/ Kaip manot, ar naudinga tada auginti, nes kitaip maitinti ir auginti as dar nesubrendusi doh.gif .

Tevai mano augina triusius 4u.gif Pirkti jiems kombinuotus pasarus-nereali prabanga, o ir kam, jei kaime gyvena? Dabar seria morkom, kopustais, burokeliais, pasariniais burokais, tuoj prasides zoles-pjaus veja, kis triusiams, retsykiais grudu duos. Kombikormos skirtos nebent tik tiems, kad pramoniu budu augina triusius, kad greiciau nutuktu ir butu galima pjauti.
Analogiskai augino tevai ir vistas drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 04 20, 07:39)
Tevai mano augina triusius 4u.gif Pirkti jiems kombinuotus pasarus-nereali prabanga, o ir kam, jei kaime gyvena? Dabar seria morkom, kopustais, burokeliais, pasariniais burokais, tuoj prasides zoles-pjaus veja, kis triusiams, retsykiais grudu duos. Kombikormos skirtos nebent tik tiems, kad pramoniu budu augina triusius, kad greiciau nutuktu ir butu galima pjauti.

Jūs ne visai teisi wink.gif Taip, komnokormas skirtas triušių penėjimui, o ne kad pasidžiaugt kaip triušiukai po pievelę laksto biggrin.gif Todėl ten yra subalansuotos visos maisto medžiagos, kad triušio augimui nieko netrūktų - pradedant aminorūgštimis, baigiant natrio kiekiu. Nei burokai, nei grūdai jūsų triušiams nepatenkins kalcio ar kokio metionino poreikio wink.gif
Dar vienas dalykas apie kurį dažniausiai nutyli net ekologiškus triušius augindami. Triušiai dažnai serga kokcidioze. Profilaktiškai į pašarus dedami kokcidiostatikai. Yra tam tikra išlauka prieš skerdimą, todėl mėsoje jų neturėtų būti. Kas nededa, meluoja arba jo nusviduriavę triušiai turėtų taip atrodyti, kad aš savo vaikui tikrai neduočiau tokios mėsos... Triušiai laikomi gana tankiai, todėl ligos yra išplitę. Pagalvokit ir apie tai. Nekalbu, jei laiko du triušius pažaidimui. Kiek gi čia tos mėsos iš vieno triušiuko? Geri pietūs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 04 20, 09:20)
Dar vienas dalykas apie kurį dažniausiai nutyli net ekologiškus triušius augindami. Triušiai dažnai serga kokcidioze. Profilaktiškai į pašarus dedami kokcidiostatikai. Yra tam tikra išlauka prieš skerdimą, todėl mėsoje jų neturėtų būti. Kas nededa, meluoja arba jo nusviduriavę triušiai turėtų taip atrodyti, kad aš savo vaikui tikrai neduočiau tokios mėsos... Triušiai laikomi gana tankiai, todėl ligos yra išplitę. Pagalvokit ir apie tai. Nekalbu, jei laiko du triušius pažaidimui. Kiek gi čia tos mėsos iš vieno triušiuko? Geri pietūs  biggrin.gif

Apie sia liga is jusu pirma karta isgirdau g.gif Kas cia per liga? Neteko jos nei matyti, nei girdeti, niekad gyvenime triusiai neviduriavo, na gal kad laike maximum po 10? g.gif
Vitaminu ir mineralu kiekiai buna naturaliose zaliavose, geriausiai jie pasisavinami is naturaliu zaliavu, o ne sintetiniu pavidalu, ar tai liecia gyvuli, ar tai liecia zmogu mirksiukas.gif Nesistengsiu jusu perkalbeti, bet ir mano seimyna negavusi jokiu sintetiniu vitaminu, nugi nenusividuriavom ir nesiskundziam vitaminu trukumais cool.gif
Pasiskaiciau apie kokcitoze:
Viena iš pavojingiausių triušiukų ligų - kokcidiozė.
Jai galima priskirti dvi formas:
-Žarnyno
-Kepenų
Tačiau dažnai pasitaiko ir žarnyno-kepenų kokcidiozė, kuri yra dar sudėtingesnė ir pavojingesnė.
Laiku diagnozavus,dar triušį galima išgydyti, tačiau deja gyvūnas lieka kokcidų nešiotoju. Laikant triušį lauke, ši liga dažniau pasitaiko vasaros metu, nao, o laikant naminėmis sąlygomis – žiemos metu. Kokcidiozė nepriklauso nuo švaros. Ja gali susirgti užsikrėtę triušiai, ir taip pat, triušiai, kurie buvo per anksti atskirti nuo mamos, turi labai didelę galimybę susirgti kokcidioze.

Kokcidų nešiotojai yra: paukščiai, musės, vabalai, žiurkės.
Kokcidiozės požymiai:
Viduriavimas arba nesituštinimas;
Išsipūtęs pilvas;
Prastas apetitas;
Nejudrumas;
Triušeliai miršta 7-10 dieną.

Galiu pasidziaugti tik, kad kaime tikrai neteko susidurti su sia liga, nei su vistom, nei su triusiais ir nemaitinant kombikormom. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 20 balandžio 2010 - 08:35
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 04 20, 07:39)

Na, jei mes gyventume kaime ir turetumeme ivairiu savo darzoviu ar pievu laukus, tai gal irgi taip maitinciau, nebent primaitinciau karts nuo karto kombinuotais pasarais, ale naujai isikraustem gyventi i pajuri, namas salia pusyno, turim kelis arus laisvos zemes, tai ir sumaniau ka imanoma tokiom salygom pasiauginti. Vistas bei triusius patys augintume pirma karta tik del sveikesnes mesos savo seimai. Salygu dideliu tam neturime, tik nusipirkome budu triusiukams, vistoms aptvareli irgi susiorganizuosim. Nesam ukininkai ar daugiau isbande zemes ukio darbus, tik tiek, kad tevai augindavo siltnamiuke savo darzoves, ka bandysime veliau ir mes patys, kai tik normalios zemes ir siltnamiuka turesiu rolleyes.gif . Kol esu su vaikiukais namuose, atrodo ne taip jau ir sunku triusiukams ar vistoms kombikormos ar vandens paduot, bet siuo metu iskilo maitinimo klausimas, nes dabar net nezinau kaip cia daryti, nes ta eilute, kur perspeja apie genetiskai modifikuotus organizmus mane labai gasdina unsure.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglaite2: 20 balandžio 2010 - 09:06
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 04 20, 09:31)

Vitaminu ir mineralu kiekiai buna naturaliose zaliavose, geriausiai jie pasisavinami is naturaliu zaliavu, o ne sintetiniu pavidalu, ar tai liecia gyvuli, ar tai liecia zmogu mirksiukas.gif Nesistengsiu jusu perkalbeti, bet ir mano seimyna negavusi jokiu sintetiniu vitaminu, nugi nenusividuriavom ir nesiskundziam vitaminu trukumais cool.gif

Galiu pasidziaugti tik, kad kaime tikrai neteko susidurti su sia liga, nei su vistom, nei su triusiais ir nemaitinant kombikormom. thumbup.gif

Kokių dar sintetinių???? Labai keista, kai žmonės nežino apie ką kalba, bile kad tik kalbėt dry.gif Kad būtų optimalus mineralinių medžiagų santykis dedama maistinės sodos, monokalcio fosfato, kalkakmenio, druskos. Visa tai sumalt ir sugranuliuota su aliejum, grūdais, žolės miltais ir pan. Ar jūsų triušis gaus tai iš burokų?
Jei turite kelis triušius pasižaidimui, turėkite, bet nevarykite čia dezinformacijos dry.gif

Eglaite 2, dažniausiai GMO sojų rupiniai. Bet LT kitokių ir nėra. Ta eilutė dažnai yra ir apsidraudimui, nes jei konroliuojančios institucijos ras bent pėdsakų, lėks galvos...
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 04 20, 10:42)
Kokių dar sintetinių???? Labai keista, kai žmonės nežino apie ką kalba, bile kad tik kalbėt dry.gif Kad būtų optimalus mineralinių medžiagų santykis dedama  maistinės sodos, monokalcio fosfato, kalkakmenio, druskos. Visa tai sumalt ir sugranuliuota su aliejum, grūdais, žolės miltais ir pan. Ar jūsų triušis gaus tai iš burokų?
Jei turite kelis triušius pasižaidimui, turėkite, bet nevarykite čia dezinformacijos

As tai irgi stebiuosi, kaip galima lyginti fermose auginamus gyvulius su auginimais SAU. g.gif Man tai net nelyginami dalykai, skirtingas maitinimas, pastovios ligos, naturalu, kad ir niekas nesicackins nei su pasarais, nei su antibiotikais-profilaktiskai suduoda ir valio.
Tukstancius metu kaimieciai augino vistas, triusius, kiaules, karves puikiausiai, augindavo didziausiom bandom, maitindami zole, grudais, miltais, darzovemis, o va atejo tarybiniai metai, suvare visus i fermas ir pareiske, kad be kombinuotu pasaru ne pro kur, kad be antibiotiku-ne pro kur, kad pastips visi nuo ligu, maru, baubu, kad nebegaus vitaminu subalansuotu ir visokiu kitokiu s... wink.gif

Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 04 20, 10:56)
As tai irgi stebiuosi, kaip galima lyginti fermose auginamus gyvulius su auginimais SAU.  g.gif Man tai net nelyginami dalykai, skirtingas maitinimas, pastovios ligos, naturalu, kad ir niekas nesicackins nei su pasarais, nei su antibiotikais-profilaktiskai suduoda ir valio.
Tukstancius metu kaimieciai augino vistas, triusius, kiaules, karves puikiausiai, augindavo didziausiom bandom, maitindami zole, grudais, miltais, darzovemis, o va atejo tarybiniai metai, suvare visus i fermas ir pareiske, kad be kombinuotu pasaru ne pro kur, kad be antibiotiku-ne pro kur, kad pastips visi nuo ligu, maru, baubu, kad nebegaus vitaminu subalansuotu ir visokiu kitokiu s...  wink.gif

Nenusišnekėkite... Ka-kaip laikiau jus visada protinga... Profilaktiškai niekas antibų gyvuliams neduoda. Tai juk kainuoja nežmoniškus pinigus.

Tarybiniai metai ne prie ko. Tai vadinama intensyviomis auginimo technologijomis. Tuos tūkstančius metų buvo daug mažiau žmonių, miestai kaip kaip dabartiniai kaimai, be to, visi kažką augino. Dabar kaime reikia vištos paieškoti, nekalbu apie karvę... Kas pamaitins tuos milijoninius miestus? Bobutė su trim triušiais???

Bet tem juk ekologiški produktai? Jūs klystate, jei galvojate, kad ekologiškam broileriui pabersit kviečių ir čia jau viskas. Ekologiškai jį galima užauginti ir ant kombikormo (tik pas mus tokio negamina) ar bent jau jo mitybą optimaliai sureguliuojant. Pirkau turgelyje ekologiškų kiaušinių. Parsinešiau namo - visi (atsiprašau) šūdinuoti, lukšta kaip popierinis. Čia normalu, nes ekologiški? Ne!!! Ir ekologiški gali būti gražūs, stipriu lukštu. Moku daug, o kur kokybė???

Pas mus ta ir problema, kad jei ekoligiškas, tai kžkoks suzmekęs produktas, nes tik tada atseit "tikras". Persiprašau, bet pas tėtį sode obuoliai ekologiški būna ir be kirminukų, ir tikrai ne susisukę. Mamos taip pat auginti svogūnai užauga kumščio didumo. Pagal "profesorius" tokius tik purkštus perpurkštus galima užauginti dirol.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 04 20, 10:17)

Pas mus ta ir problema, kad jei ekoligiškas, tai kžkoks suzmekęs produktas, nes tik tada atseit "tikras". Persiprašau, bet pas tėtį sode obuoliai ekologiški būna ir be kirminukų, ir tikrai ne susisukę.

Norėjau paklausti, jei ne paslaptis, kaip jūsų tėtis sode ginasi nuo kenkėjų ir ligų? Kuo pakeičia insekticidus, fungicidus, mano vyras kategoriškai nepurškia sodo chemikalais, bet derlius, tai ką aš žinau, lenktyniaujame kas greičiau, ar mes nusiskinsim obuolį, ar mirminas sugrauš. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(leber @ 2010 04 20, 11:44)
Norėjau paklausti, jei ne paslaptis, kaip jūsų tėtis sode ginasi nuo kenkėjų ir ligų? Kuo pakeičia insekticidus, fungicidus, mano vyras kategoriškai nepurškia sodo chemikalais, bet derlius, tai ką aš žinau, lenktyniaujame kas greičiau, ar mes nusiskinsim obuolį, ar mirminas sugrauš. wink.gif

Leber, aplink daugiau nėra sodų ( už kelių km tik), geros obelų veislės wink.gif Aišku, sodas dar jaunas. Vėliau tikrai įsimes kas nors...

Apie ligas ir kenkėjus. Grėbiami lapai, ant šakų kabina tokią kaip girą. Vaisėdžiai prisigeria ir paskęsta... Aišku, inkiliukų daug ir panš.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotukas: 20 balandžio 2010 - 11:01