Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Agotukas @ 2010 03 21, 22:01)
Jadzka, jūs tiesiog nusišnekat  cool.gif Mėsa vartojama ne dėl vitaminų pertekliaus, o pirmiausia dėl baltymų, ypač nepakeičiamų aminorūgščių, bei mikroelementų (ypač geležies, cinko, fosforo).  Kuo jums blogas jos gamybos procesas? Jei nežinote ruošimo technologijos, tai gal geriau nerašyti nieko? Faktas, kad į dabartines prideda daug trečiarūšės mėsos ir net ne mėsos, bet tai nereiškia, kad ji visa yra bloga. Manau, kad galima būtų pagaminti ir ekologišką, tik ji bus brangi ir galios trumpai. Pirkėjų tokiai bus nedaug. Kaip sakant, dėl vienos varpos niekas kombaino nekurs...


Nereikia taip nervuotis wink.gif
Kalbant apie vitaminus (tai rašiau "bendrąja" prasme apie naudingas medžiagas.

Dabar grįžtant prie ekologijos... aišku, galima sakyti,kad jei ant etiketės užrašas, kad "ekologiška" tai galime tikėti, kad pagaminta iš ekologiškos kiaulės... bet pažvelgus į "ekologišką" šlapianką plačiąja prasme ir pagalvojus kiek pramonės panaudota jai pagaminti, pridėti priedų, fasuoti, virti, kaitinti, malti mėsą, o dar įvertinus dedamus priedus, kuriuos irgi gamino ir t.t. tos ekologijos daug nematau. (bet čia mano labai subjektyvi nuomonė).
Grįžtant prie mikroelementų pvz. cinko, tai tikai ne šlapiankoje esantis geriausiai pasisavinamas smile.gif Cinkas kur kas geriau pasisavinamas iš jūros gėrybių, na dar kepenų (kurios į šlapiankos sudėtį tikrai neįeina). Geležies irgi manau reiktų gerai paieškos daktariškos dešros sudėtyje ir dar ištirti pasisavinimą (kiek žinau špinatuose ir burokėliuose esanti geležis gerokai geriau pasisavinama...).

Puikiai suprantu ką reiškia ženkliukas, kad ekologiška, bet mano supratimu tikrai neetiška vadinti ekologišku produktą, kuris fasuojamas į plastikinius maišiukus, buteliukus ir t.t.

Gal ta šlapianka be E ir nėra kažkoks baubas, bet ant mano stalo tokios nebus, nes nieko gero joje neįžiūriu... Aišku, ekologišką galima pagaminti, bet vėlgi, kas iš to ir koks tikslas jei jos kaip maisto vertė bus labai jau minimali (nebent "paskaninsime" naudingais organizmui priedais).
Atsakyti
Brangute, tai jūs nesinervuokit biggrin.gif Jei jau bendrąja prasme naudingas medžiagas vadinate vitaminais, man sunkoka su jumis diskutuoti laugh.gif Kartoju, jūs žinote kokia virtų dešrų gamybos technologija????? Jei jau teigiate, kad rūkytas šmotas kumpio yra geresnis sprendimas, man gaila jūsų skrandžio cool.gif O dešros apvalkalas apvalkalui nelygu. Gal yra ir ekologiškų, nesigilinau...

Ak taip, juk galima naudoti ekologiškai užauginto gyvulio žarnas tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotukas: 21 kovo 2010 - 21:36
QUOTE(Mona187 @ 2010 03 21, 20:38)
Sveiki,

Gal kas galėtumėt parekomenduoti mažiausiai E turinčią daktarišką dešrą? Nes kai tik pradedu skaityti jų sudėtis parduotuvėje, tai visose yra tų E. Gal yra kokia mažiau priedų ir konservantų turinti?


Nemateko jokių E yra ir daktariškos.
Atsakyti
QUOTE(Zuwytes @ 2010 03 19, 13:46)
kur jus tuor lakmusiukus perkat?  g.gif


Ar kasnors gali atsakyti? unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 03 21, 22:33)
Brangute, tai jūs nesinervuokit  biggrin.gif Jei jau bendrąja prasme naudingas medžiagas vadinate vitaminais, man sunkoka su jumis diskutuoti laugh.gif  Kartoju, jūs žinote kokia virtų dešrų gamybos technologija????? Jei jau teigiate, kad rūkytas šmotas kumpio yra geresnis sprendimas, man gaila jūsų skrandžio  cool.gif O dešros apvalkalas apvalkalui nelygu. Gal yra ir ekologiškų, nesigilinau...

Ak taip, juk galima naudoti ekologiškai užauginto gyvulio žarnas  tongue.gif


Su gamybos technologija teko susipažinti: pražystama dirba viename iš mėsos kombinatų. Deja... ji tokių mėsos produktų nevartoja ir vaikams savo neduoda ir išskirtinai perka tik šviežią mėsą ir iš jos gamina.

Kalbant apie rūkytus: vieni kitiems nelygūs... Gali PC nusipirkti rūkytos mėsos kvapo gaminį išmirkytą mirkale ir gali natūraliai rūkytą (beje, jei jau valgau rūkytą, tai paprastai būna arba ekologiško turgelio produkcija arba kaime kaimynų savo užauginto gyvulio mėsytė ir rūkyta savo rūkykloje kur už kokybę manau galima garantuoti). Skrandžiui ne mėsa yra peilis, o tai kaip ji paruošta. Aišku persūdyta mėsa nieko gero ir jei jau apie sveiką maistą kalbėti, tai rūkyta nėra kažkas super. Tik man ji geresnė alternatyva nei "neaišku kas".

Kol kas nemačiau nė vienos daktariškos dešros su natūraliai užauginto gyvulio žarnomis tongue.gif Nes jei jau pradėtų taip skrupulingai gaminti, tos ekologiškos šlapiankės kaina pasidarytų lygi ekologiškos jautienos išpjovai...
Atsakyti
Kad dabar į tokias dešras prideda daug š** nereiškia, kad šitokios dešros gamybos technologija yra bloga ir ten dingsta visi vitaminai hihihi.gif Visa esmė, kad mėsa tokioms dešroms yra kuteruojama, galima pridėti melanžo, pieno miltelių (nu gerai, ekologiškos grietinėlės biggrin.gif ), ledo, prieskonių. Ir verda. Ar tai yra blogiau nei rūkytas kumpis su visais koncerogenais? Kad į virtas dešras privaro miltų, sojos baltymų, krakmolo, jau atskira kalba mirksiukas.gif Į rūkytas irgi visko prideda prideda cool.gif Kartą ragavau ekologiškos dešrytės. Ragavau, nes tiek kremzlių buvo, kad kramtyti beveik neįmanoma laugh.gif

O kalbant apie natūralias žarnas, tai ir dabar tokių dešrų yra tongue.gif Tik jos neekologiškos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotukas: 22 kovo 2010 - 09:06
Nu ir uzvire diskusija, zmogus tik paklause ar yra tokios slapiankes bigsmile.gif gi ji nera ekologiska, tik BE E

Tu lakmusu man atrodo Seniuose buna...jau simta kart atsakyta i sita klausima mirksiukas.gif http://www.gerva.lt/
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 03 22, 09:06)
Nu ir uzvire diskusija, zmogus tik paklause ar yra tokios slapiankes  bigsmile.gif gi ji nera ekologiska, tik BE E



Matai, kai taip praplaunamos smegenys, jau pikta darosi dry.gif Žmonės nesuvokia ką sako, kad tik pasigasdint ir kitus pagasdint dry.gif Tarkim, atstovauju gamybininkus, bet daug žinau ir domiuosi sveika mityba. Bet ko mano šeima tikrai nevalgo. Taip kad... nereikia...
Atsakyti
QUOTE(Mona187 @ 2010 03 21, 19:38)
Gal kas galėtumėt parekomenduoti mažiausiai E turinčią daktarišką dešrą? Nes kai tik pradedu skaityti jų sudėtis parduotuvėje, tai visose yra tų E. Gal yra kokia mažiau priedų ir konservantų turinti?

"Krekenavos agrofirma" gamina"'be jokių E"(toks pavadinimas) ir 'daktarišką dešrą'. Puselė tos dešros kainuoja 7.99, tai labai daug, lyginant su kita pasiūla.

QUOTE(jadzka @ 2010 03 22, 07:57)
Su gamybos technologija teko susipažinti: pražystama dirba viename iš mėsos kombinatų.

Kalbant apie rūkytus: vieni kitiems nelygūs...beje, jei jau valgau rūkytą, tai paprastai būna arba ekologiško turgelio produkcija arba kaime kaimynų savo užauginto gyvulio mėsytė ir rūkyta savo rūkykloje kur už kokybę manau galima garantuoti.

Kol kas nemačiau nė vienos daktariškos dešros su natūraliai užauginto gyvulio žarnomis  tongue.gif

O jei aš stovėjau šalia kosmonauto, tai jau mokėčiau valdyti raketą? biggrin.gif

Rūkytuose (net ekologiškuose ūkeliuose ar dieduko rūkykloje) gaminiuose gausu benzo(a)pirenų ir kt. brudo, tad vadinti ekologišku vien dėl turimo popiergalio, kad sertifikuotas ekologinis mėsos perdirbimas...

Įmonės rūko rūkyklose, jeigu jūs jų nematėte, tai dar reiktų susipažinti su technologijomis, gal pačiai, o ne per pažįstamą? g.gif

Yra natūralūs dešrų apvalkalai, tai ne žarnos.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 03 22, 10:16)
"Krekenavos agrofirma" gamina"'be jokių E"(toks pavadinimas) ir 'daktarišką dešrą'. Puselė tos dešros kainuoja 7.99, tai labai daug, lyginant su kita pasiūla.
O jei aš stovėjau šalia kosmonauto, tai jau mokėčiau valdyti raketą? biggrin.gif

Rūkytuose (net ekologiškuose ūkeliuose ar dieduko rūkykloje) gaminiuose gausu benzo(a)pirenų ir kt. brudo, tad vadinti ekologišku vien dėl turimo popiergalio, kad sertifikuotas ekologinis mėsos perdirbimas...

Įmonės rūko rūkyklose, jeigu jūs jų nematėte, tai dar reiktų susipažinti su technologijomis, gal pačiai, o ne per pažįstamą? g.gif

Yra natūralūs dešrų apvalkalai, tai ne žarnos.


Krekrenavos ir Nemateko (jei neklystu) yra desreles be E,taip vadinasi smile.gif tai kazkada lyginau ju etiketes,tai krekenavos pasirode prastesnes..ten dar visokiu ,,neaiskumu" primaisyta,o pvz. Nemateko yra isvardinta mesa ,po to druska ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 03 22, 10:11)
Matai, kai taip praplaunamos smegenys, jau pikta darosi dry.gif Žmonės nesuvokia ką sako, kad tik pasigasdint ir kitus pagasdint dry.gif Tarkim, atstovauju gamybininkus, bet daug žinau ir domiuosi sveika mityba. Bet ko mano šeima tikrai nevalgo. Taip kad... nereikia...

klausimelis - o kiek tos geros šlapios eko gamyklinės dešros galiojimo laikas?
Atsakyti
QUOTE(niruta @ 2010 03 22, 22:45)
klausimelis - o kiek tos geros šlapios eko gamyklinės dešros galiojimo laikas?

Visų pirma ta dešra nėra 'eko'. Jos ir pavadinimas sako "jokių E", bet nėra net jokių iliuzijų su ekologiškumu ar 100 proc. natūralumu, tai kam tie visi išvedžiojimai..

Jei žmogus tarp visų 'šlapių' dešrų ieško kokybiškesnės - jam pasiūlyta. Bet niekas neteigia, kad tai reikia vartoti kasdien, kad tai sveika ar kad tai ekologiškas natūralus produktas..
Atsakyti