Keista aš gavau iš Kauko.
QUOTE(Darfe @ 2010 03 18, 19:47)
Nupirko MB turgely kažkuriam bulvikių iš ūkininko. Gražios tokios, skutu, džiaugiuosi... ale gal per gražios pasirodė, kad sugalvojau testuką nitratų padaryt(lakmusiukas toks) Pamačius rezultatus ištrenkaiu bulves velniop. Nitratų pati didžiausia norma kokia lakmuse buvo
kur jus tuor lakmusiukus perkat?
QUOTE(Darfe @ 2010 03 19, 00:41)
Keista aš gavau iš Kauko.
Pasirodo pati gėdingai apsižioplinau Nusiunčiau jiems laišką, o užsakymo lapą pamiršau prisegt Tai nieks pas mane ir nevažiavo... Dabar dar savaitę teks maitintis maksimine mėsa
Pirmadienį naminės kiaulės mėsa, faršas, dešrelės, rūkyti kumpiai, lašiniai važiuoja į Kauną. Jei dar būtų norinčių, iki sekmadienio vakaro rašykite į AŽ.
p.s. užauginta biedno kaimiečio.
p.s. užauginta biedno kaimiečio.
QUOTE(Mona187 @ 2010 03 21, 20:38)
Sveiki,
Gal kas galėtumėt parekomenduoti mažiausiai E turinčią daktarišką dešrą? Nes kai tik pradedu skaityti jų sudėtis parduotuvėje, tai visose yra tų E. Gal yra kokia mažiau priedų ir konservantų turinti?
Gal kas galėtumėt parekomenduoti mažiausiai E turinčią daktarišką dešrą? Nes kai tik pradedu skaityti jų sudėtis parduotuvėje, tai visose yra tų E. Gal yra kokia mažiau priedų ir konservantų turinti?
: aš išvis kai tik pradėjau sveikiau maitintis tai pradėjau visokias dešras ir dešreles apeidinėti dideliu spinduliu Jei noriu mėsos ant sumuštinio, tai dedu arba rūkytą kokį šmotą mėsos pirktą iš ekologiško turgelio arba verdu ar orkaitėje kepu pati šmotą mėsos,. o paskui jį pjaustau ir valgau.
Šiaip sunku įsivaizduot daktarišką be E (na jei ir atsirastų tokia, tai maistinė vertė irgi manau niekinė...)
QUOTE(Mona187 @ 2010 03 21, 20:38)
Sveiki,
Gal kas galėtumėt parekomenduoti mažiausiai E turinčią daktarišką dešrą? Nes kai tik pradedu skaityti jų sudėtis parduotuvėje, tai visose yra tų E. Gal yra kokia mažiau priedų ir konservantų turinti?
Gal kas galėtumėt parekomenduoti mažiausiai E turinčią daktarišką dešrą? Nes kai tik pradedu skaityti jų sudėtis parduotuvėje, tai visose yra tų E. Gal yra kokia mažiau priedų ir konservantų turinti?
bėkit kuo toliau nuo tų daktariškų dešrų...
Papildyta:
QUOTE(jadzka @ 2010 03 21, 20:42)
Jei noriu mėsos ant sumuštinio, tai dedu arba rūkytą kokį šmotą mėsos pirktą iš ekologiško turgelio arba verdu ar orkaitėje kepu pati šmotą mėsos,. o paskui jį pjaustau ir valgau.
Šiaip sunku įsivaizduot daktarišką be E (na jei ir atsirastų tokia, tai maistinė vertė irgi manau niekinė...)
Šiaip sunku įsivaizduot daktarišką be E (na jei ir atsirastų tokia, tai maistinė vertė irgi manau niekinė...)
Gi yra slapiankes be E, Krekenavos ar kieno ten, valgoma ir gana greit sugenda
QUOTE(dilditele @ 2010 03 21, 21:17)
Gi yra slapiankes be E, Krekenavos ar kieno ten, valgoma ir gana greit sugenda
Bet kas iš tos šlapiankės jei nė vieno vitamino ten : Be to su ekologija man prasilenkia ji gerokai... Tie gamybos procesas tiek naudojami produktai ir pan.
QUOTE(jadzka @ 2010 03 21, 19:42)
Jadzka, jūs tiesiog nusišnekat Mėsa vartojama ne dėl vitaminų pertekliaus, o pirmiausia dėl baltymų, ypač nepakeičiamų aminorūgščių, bei mikroelementų (ypač geležies, cinko, fosforo). Kuo jums blogas jos gamybos procesas? Jei nežinote ruošimo technologijos, tai gal geriau nerašyti nieko? Faktas, kad į dabartines prideda daug trečiarūšės mėsos ir net ne mėsos, bet tai nereiškia, kad ji visa yra bloga. Manau, kad galima būtų pagaminti ir ekologišką, tik ji bus brangi ir galios trumpai. Pirkėjų tokiai bus nedaug. Kaip sakant, dėl vienos varpos niekas kombaino nekurs...