A jo, teisingai tokiais atvejais geriau nereaguot, nes arba cia googlinis/wikipedinis profesorius arba siaip zmogus pasigincyt, pakirsint, paerzint atejo
...ai nesusilaikiau
Diva greiciausia zinai, ale vis tiek pasakysiu...is voley darom uzsakyma
QUOTE(dilditele @ 2010 03 16, 15:30)
Diva greiciausia zinai, ale vis tiek pasakysiu...is voley darom uzsakyma
Aciu , tikrai zinau ir jau uzsakymelis pirmaja diena buvo nusiustas laukiu nesulaukiu
QUOTE(Rasma @ 2010 03 15, 23:43)
Bet pats nematote kur ir kokiom sąlygom tos uogos surinktos? Gal uogautojai šalia Jonavos "Achemos" primėlyniavo ar iš Ignalinos AE pašonės pačias gražiausias uogas pridavė supirkimui
Rasma, o prie ko IAE ? Juk atominė elektrinė nieko neišmeta į orą?
QUOTE(niruta @ 2010 03 16, 01:24)
geriau viena karta tiesa negu dauga kartu fufliaka (sorry). Žolyno g. yra labolatorija, valstybinė, oficiali. Tai tevo bulvės tikrinau (ne irgi nepasitikiu) tai kol kas švaru
QUOTE(Rasma @ 2010 03 16, 01:26)
Man panosėj NMRVI, labiau žinau ir pasitikiu nei Žolyno g. Savi marškiniai - arčiau kūno...
klausykit - o cia bet kas gali ateit atnest produkta ir paprasyt istirt? kiek kainuoja
QUOTE(Zuwytes @ 2010 03 17, 13:40)
klausykit - o cia bet kas gali ateit atnest produkta ir paprasyt istirt? kiek kainuoja
Gali atnešti ir tirti bet kas, tačiau tai nebus oficialus tyrimas, pagal kurį jūs pvz. galėsite 'pakenkti' įmonei ją apskųsdama ir pan. Bet 'dėl savęs' - taip, galite atnešti ir išsitirti. Tik reikia žinoti ko norite ieškoti..tyrimų spektras labai didelis ir niekas už žmogų nesugalvos ką jis nori rasti ir kaip tą gautą tyrimą interpretuoti.
Pvz. pesticidus tiria iš karto virš 200 jų rūšių, nepasakysi.."apelsinuose man prašau vieną pesticidą pažiūrėkit ar nėra"..tyrimo kaina - atitinkama
Kainos įvairios, žiūrint koks tyrimas. Įkainiai visi surašyti: http://www.nmvrvi.lt...eikla/ikainiai/
(kainos kur 'savikontrolės tikslais')
QUOTE(Rasma @ 2010 03 17, 15:13)
Gali atnešti ir tirti bet kas, tačiau tai nebus oficialus tyrimas, pagal kurį jūs pvz. galėsite 'pakenkti' įmonei ją apskųsdama ir pan. Bet 'dėl savęs' - taip, galite atnešti ir išsitirti. Tik reikia žinoti ko norite ieškoti..tyrimų spektras labai didelis ir niekas už žmogų nesugalvos ką jis nori rasti ir kaip tą gautą tyrimą interpretuoti.
Pvz. pesticidus tiria iš karto virš 200 jų rūšių, nepasakysi.."apelsinuose man prašau vieną pesticidą pažiūrėkit ar nėra"..tyrimo kaina - atitinkama
Kainos įvairios, žiūrint koks tyrimas. Įkainiai visi surašyti: http://www.nmvrvi.lt...eikla/ikainiai/
Oooo, pvz. galima nusinesti saujele riesutu isstirti, kurie erzina PC, tie jau be kevalu, kur pripiltos talpos sklidinai- tik 588 lt
QUOTE(Diva:) @ 2010 03 17, 14:16)
Oooo, pvz. galima nusinesti saujele riesutu isstirti, kurie erzina PC, tie jau be kevalu, kur pripiltos talpos sklidinai- tik 588 lt
Taip. Apie tai ir kalbu, kad pats gali nebent nitratų paieškot iš savo kišenės ar kokį paprastesnį mikrobiologinį tyrimą daryt
QUOTE(niruta @ 2010 03 16, 00:38)
ekologišku gamyklinių kiaušinių neegzistuoja!! Be konservantų majonezo neišlaikisi šaldytuve ilgiau savaitės. taigi galvokite. Jei parašyta EKO- tai nebutinai eko pagal jūsų nuomonė, stereotipa. Tai pvz padaryta ne iš sojos milteliu o iš sintetiniu kiaušiniu, na tipo eko. Suprantate? Pagaunate skirtumą? o dar yra įmonės vidau techninės sąlygos. na padarė gera produkta , gavo licenzija iš mūsų inspekcijos ir pavarė iš pigesniu medžiagų
Papildyta:
Papildyta:
atsiprašau, bet tu truputėlį galvoji ką rašai? Čia kokia ta inspekcija dalina licenzijas, įdomu susipažinti būtų, jei jau patys kažkokios inspekcijos darbuotojai taip rašo?
o kas yra sintetiniai kiaušiniai?
QUOTE(astisius @ 2010 03 17, 19:39)
o kas yra sintetiniai kiaušiniai?
Galvojau, kad as viena durna ir nesuprantu
Įdomiausia, kai įsitikinę rašo ir dar moralus skaito Šiandien iš vienos "profės" gavau pastabą, kad duona, ant kurios pabarstyta avižinių dribsnių, negali būti ekologiška, nes dribsniai gaunami avižas apdorojus karštu garu, o tai jau neekologiška, nes jokios naudos iš jų nėra Bandžiau aiškinti, kad ekologiški galio būti net čipsai, bet ji vis tiek liko teisi, nes "visur rūgštūs lietūs lyja ir nėra čia ką daugiau kalbėt"
QUOTE(Rasma @ 2010 03 17, 15:13)
dekui . as del saves, man keli darzoviu (ekoagros sertifikuoti, Tatulos programos) pardavejai laabai neaiskus, tai pries pirkdama galvoju pasitirciau, bet kainos tai jooo
Nupirko MB turgely kažkuriam bulvikių iš ūkininko. Gražios tokios, skutu, džiaugiuosi... ale gal per gražios pasirodė, kad sugalvojau testuką nitratų padaryt(lakmusiukas toks) Pamačius rezultatus ištrenkaiu bulves velniop. Nitratų pati didžiausia norma kokia lakmuse buvo
QUOTE(Zuwytes @ 2010 03 18, 11:55)
dekui . as del saves, man keli darzoviu (ekoagros sertifikuoti, Tatulos programos) pardavejai laabai neaiskus, tai pries pirkdama galvoju pasitirciau, bet kainos tai jooo
O kas jums kelia įtarimą?
Man šiandien Kaukas vaišių neatvežė... Kas iš jų pirkot, ar jie paskambina prieš atvažiuodami?