Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(niruta @ 2010 03 15, 21:07)
o jus panagrinėkite kuom maitina žuvytes tokio tipo verslininkai smile.gif

Perskaičius šia tema supratau kad jus visi skaitote tik lietuviška info. Man gaila jūsų...

mano šeima daro taip - aš kaip vyras važiuoju pas uogų supirkinėtojus. Va tai eko produktas.

Aš žinau kuo maitina ir net geriau už jus ax.gif
Tad mane iš tų (kurių gailite) sąrašo drąsiai išbraukite, nes jūs tik skaitote visomis kalbomis, o aš matau ir asmenine patirtimi susipažinusi su maisto pramonės 'užkulisiais', kurie daugumai neprieinami cool.gif

Bet pats nematote kur ir kokiom sąlygom tos uogos surinktos? Gal uogautojai šalia Jonavos "Achemos" primėlyniavo ar iš Ignalinos AE pašonės pačias gražiausias uogas pridavė supirkimui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brilliant @ 2009 11 03, 15:25)
Sveikos 4u.gif nežinau ar į čia pataikiau su savo klausimu, bet surizikuosiu bigsmile.gif Kokia jūsų nuomonė, apie hematogenus, ar priskiriate juos prie sveikesnių produktų? g.gif Gydytoja nustatė, kad pas mane geležies kiekis organizme ant ribos, nu bet dar jokių papildų sakė nebūtina vartoti, pradžioje labiau mitybą pasireguliuoti ir šiaip aš nenorių su tais geležies papildais prasidėti schmoll.gif  Praeitą dieną, vaistinėje nusipirkau hematogeno. Rašo, kad jame yra 75% rekomenduotinos geležies normos bigsmile.gif
Hematogeno sudėtis: Cukrus, sutirštintas nenugriebtas pienas su cukrumi, gliukozės sirupas, linų sėmenys (8%), maistinis albuminas (geležis), augaliniai riebalai, askorbo rūgštis, kvapioji medžiaga-vanilinas, folio rūgštis, cianokobalaminas.
Dar vienas klausimas, nelabai protingas biggrin.gif : sudėtyje rašo, kad nėra kakavos, bet kodėl pats hematogenas rudos spalvos? g.gif  Mane nuo kakavos kai daug jos suvartoju, alergizuoja, tai įdomu ar nuo hematogenų neberia?  ax.gif

aš vartojau kokius metus. dabar be jo. Skirtumo nėra. Bet cukrus ir sutirštintas pienas - tik i minusa. Dar vanilinas, askorbo rugštis ir augaliniai riebalai irgi minusas. Yra kitu geležies šaltinių cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2010 03 15, 23:43)
Aš žinau kuo maitina ir net geriau už jus ax.gif
Tad mane iš tų (kurių gailite) sąrašo drąsiai išbraukite, nes jūs tik skaitote visomis kalbomis, o aš matau ir asmenine patirtimi susipažinusi su maisto pramonės 'užkulisiais', kurie daugumai neprieinami cool.gif

Bet pats nematote kur ir kokiom sąlygom tos uogos surinktos? Gal uogautojai šalia Jonavos "Achemos" primėlyniavo ar iš Ignalinos AE pašonės pačias gražiausias uogas pridavė supirkimui smile.gif

na patikrinsiu jusu žinios - askorbo rugštys, pavojingas priedas ar ne?
Kur uogos surinktos žinau, nes kaimo žmogus nevažiuos rinkti į Černobili. Ir Varenos, Šalčininku r. ko gero švariausi, gamybos 0, mišku kruva. Ir matau kur kaimetis eina biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(ernesin @ 2009 11 04, 12:33)
Rasma, o ar tiesa, kad 100g hematogeno galima suvalgyti per dieną? ax.gif

o nekylo klausymų kodėl truksta geležies? Gal maistas ne tas? Gal valgote tokius produktus, mišrainė kad gaunama geležis nesisavina? Turite logiškai pamastyti - geležis naturaliame produkte visai kita negu paruošta gamykloje kur galiojimo laikas 1 metai. Pasidomekite medaus produktais...
Papildyta:
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 01 04, 22:07)
http://www.delfi.lt/...s.d?id=27450457

net nežinojau į kurią temą dėt, tai įdedu čia.
perki ir nžn ką žmogus sad.gif
kaži kaip su kėdainiu majonezu yra

patys gaminkite, paprasta, naudinga, pvz aš toki darau
http://shkolazhizni....chive/0/n-1458/
juokas ima kai žmonės bando surasti eko natural majoneza lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(niruta @ 2010 03 15, 22:54)
na patikrinsiu jusu žinios - askorbo rugštys, pavojingas priedas ar ne?

Aš žinokit nemėgstu kvailų kalbų. Ir provokacijos irgi - ne man smile.gif

Tad atsakysiu, labai paprastai: pavojingas tiek, kad jūsų manymu ir žiniomis - sintezuojamas iš kukurūzų, kurie 'visi - GMO'. Pavojingas tiek, kad jūsų manymu ir žiniomis (kurias gaunate skaitydamas rusiškuosius blog'us) tas E 300, naudojamas kaip antioksidantas, perdozuotas org-me tampa kancerogenu ir kaip visi sintetiniai maisto priedai gali būti stipriu alergenu ir t.t., ir pan.

Čia ne žinios, čia opijus liaudžiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 01 05, 13:05)
suprantu kad biški ne į temą biggrin.gif , bet tiesiog nežinojau į kurią vietą dar galėčiau tai patalpint.
o jei į temą, tai eilinį kart kyla klausimas - ar iš tikro tai kas paženklinta eko - yra eko? kas kiek laiko ir kas tai tikrina? kad ir tas pats daumantų ekologiškas majonezas - gi netikrina ar tikrai kiekvienoj partijoj naudojami ekologiški kiaušiniai. juolab kad visi jų majonezai toj pačioj gamykloj gaminami, tiek eko tiek ne. tai va kažkaip gaila pinigėlių pasidaro, kai nežinai ar čia ne eilinė apgavystė.
aš turbūt būčiau už tai, kad gamintojui būtų galima rinktis - arba gamini TIK eko produktą tos rūšies, arba tik neeko. kitaip man atrodo neįmanomas sukontroliavimas schmoll.gif

ekologišku gamyklinių kiaušinių neegzistuoja!! Be konservantų majonezo neišlaikisi šaldytuve ilgiau savaitės. taigi galvokite. Jei parašyta EKO- tai nebutinai eko pagal jūsų nuomonė, stereotipa. Tai pvz padaryta ne iš sojos milteliu o iš sintetiniu kiaušiniu, na tipo eko. Suprantate? Pagaunate skirtumą? o dar yra įmonės vidau techninės sąlygos. na padarė gera produkta , gavo licenzija iš mūsų inspekcijos ir pavarė iš pigesniu medžiagų biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2010 03 16, 00:12)
Aš žinokit nemėgstu kvailų kalbų. Ir provokacijos irgi - ne man smile.gif

Tad atsakysiu, labai paprastai: pavojingas tiek, kad jūsų manymu ir žiniomis - sintezuojamas iš kukurūzų, kurie 'visi - GMO'. Pavojingas tiek, kad jūsų manymu ir žiniomis (kurias gaunate skaitydamas rusiškuosius blog'us) tas E 300, naudojamas kaip antioksidantas, perdozuotas org-me tampa kancerogenu ir kaip visi sintetiniai maisto priedai gali būti stipriu alergenu ir t.t., ir pan.

Čia ne žinios, čia opijus liaudžiai smile.gif

Bravo thumbup.gif
va jus žinote, o kiti sako - na jo ir kas blogo askorbinę, čia gi naturalu..
Na ka pasakysite apie druska (kaip pastebėjau apie druska nei žodžio šioje temoje, gal praleidau)?
Papildyta:
QUOTE(astisius @ 2010 01 13, 16:59)
p.s esu kaip ir gamintoja čia paminėto/ų Eko produktų. Tai patikėkit, tokia kontrolė, kad oi oi ir gamintojas tikrai nesišiukšlins įdėdamas ne Eko žaliavą, nes paprasčiausiai netikslinga jau bent būtų, nes ir taip nepigiai jie kainuoja jau prekybos centruose. Ir tuo labiau, kad su mūsų Lietuvos rinka gaminami tokie maži kiekiai.....

dar mergaitės nemaišykit sąvokų ekologiškas ir be konservantų, tai du skirtingi dalykai, kaip diena ir naktis.

na, na įdomų. Prašome parašyti majonezo sudėti. Ir tu komponentu pavadinimus ir gamintojus
Papildyta:
QUOTE(Keretoja @ 2010 01 15, 19:40)
Valioo radau šiandien Ukmerges Maximoj Eko Daumantu jogurta  biggrin.gif  nusipirkau, bet neragavau dar tiesa, bet kaina tai sakychiau labai nemaza 7,5 lt 400 gr  doh.gif

ar sunku pačiai padaryti jogurta? ar bent priešais turguje pirkti 500 ml už 3 Lt? ka reiškia eko jogurtas? va duodate
Papildyta:
QUOTE(Poli1 @ 2010 02 02, 22:42)
Laida tikrai faina, bet aš dabar visiškoje aklavietėje. Tai ką tada valgyt???

tai tik pradžia jums, nes jei nustebino ši laida, tai dar nieko nežinote. dar karta pasakisiu - Lietuva uždara šalys, demokratijos nera, pas mus info šia tema labai mažai.
ka valgyti? kuo mažiau ir paprasčiau. pasidomėkite ka valgė ir kaip proseneliai
Papildyta:
QUOTE(Ugvilė @ 2010 02 03, 12:22)
as zinokit irgi pakraupau laida paziurejus  blink.gif  blink.gif  kaip taip galima???
reiks ir man pradet ieskotis ukininku, gal galit patart kaunietes kur ka perkat? jau desru tai tikrai i burna neimsiu  blink.gif nors ir siaip pienisku desreliu nesu megeja, kartais pirkdavau kur be E, bet jauciu ir ten reikia sudeti paskaityt  doh.gif

geras, kol per TV neparodo tol vis kemša pilvus. O jei nebutu šios laidos? o ka forumose rašo protingi žmonės , pvz Rasma, tai neįdomu, ne autoritetas?
Papildyta:
QUOTE(sher @ 2010 02 03, 12:29)
merginos o kaip su kalakutiena yra? tas pats kaip ir su vistiena? nes visi kalba kaip tuos broilerius augina, o kalakutus kaip? taip pat???

taip. Viena išeitis - auginti patiems. Arba surasti kaimeti ir tegul augina, su priežiura aišku
Atsakyti
Nu matau cia idomybes prasides biggrin.gif bigsmile.gif
Apvaizdas nusileido bigsmile.gif
Ar teisingai supratau, po Rasmos askorbo rugsties aprasymo "pasirasete"?? t.y. pritariate?
Aga uogas perkat is supirktuviu, jogurta uz 3 lt -500ml lotuliukas.gif o kur kalakutu gaunat? ka valgot?
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 03, 12:33)
Jei tinka budas pirkti internetu tai tikrasmaistas .
Parasysiu Kauno taskus, kur apsiprekinu as  smile.gif - pagrindinis taskas- Girstupio turgelyje esantis eko skyrelis- ten perku kruopas, darzoves, vaisius, kai buna kiausinius(senokai nera).
Mesa- kiaulienos nebevalgau, MB perku tame paciame turgelyje.
Vistiena- tik laisveje auginta -buna turgeliuose, pas ukininkus- mobiliuose taip pat- blogiausiu atveju IKI"Gurmanu" - ukininko.
Versiena- gaunu is mamos- jai atveza ukininkas - veza nedaug, pasidalina kelios moterys. Versienos cia siule ir SM.
Duona, batonas- tik eko.
Prieskoniai- Urmo bazeje 11 sand.3 skyrius- eko skyrelis- ten ir plovikliai, skalbikliai,arbatos ir t.t.
Arbata - tik ivairios zoleles, kava- eko, perku IKI
Via Naturis Savanoriu pr.- kalakutiena- malta, nemalta, visokia.Ranku darbo naminiai ivairus koldunai- jei tingisi ar nera kada paciai.
O visa ko reikia papildomai- ir PC, tik labai ziuriu sudetis.
Pieno produktu naudojam labai mazai, jei naudojam- Dobilo serijos.
Cukrus- rudasis, druska - be jokiu E
Atrodo diduma surasiau, gal kam pravers  4u.gif

vištiena, laisvėje gerai, bet koki pašarai...
veršiena iš ūkininko - jie irgi skuba, irgi primaitina ...
duona eko - kas tai? be mielių? iš eko grudų?
batonas- iš principo blogas maistas , nes ant mieliu ir iš miltų
arbata gerai, jei tikra arbata o ne džiovinta su chemija...
kava - narkotikas...ir ne mūsų ne lietuviškas maistas
koldunai - tai angliavandeniai su baltymais - labai blogai, naudos nulis, tik blogai
cukrus, nes rudasis - blogybė, tik fruktozė, bet idealu medus
druska - kokia? jei paprasta, negadinkite sveikatos

tai va mano kritika apie jūsų sveika maista. Jus žinote kai ka, bet pasidomėkite gyliau
Papildyta:
QUOTE(dilditele @ 2010 03 16, 00:44)
Nu matau cia idomybes prasides  biggrin.gif  bigsmile.gif
Apvaizdas nusileido  bigsmile.gif
Ar teisingai supratau, po Rasmos  askorbo rugsties aprasymo "pasirasete"?? t.y. pritariate?
Aga uogas perkat is supirktuviu, jogurta uz 3 lt -500ml  lotuliukas.gif o kur kalakutu gaunat? ka valgot?

kalakutus auginu su tevais, kaime. Nepatinka man jūsų tonas g.gif
Papildyta:
QUOTE(sher @ 2010 02 03, 12:42)
aisku... o kur vilniuje merginos prekinates? as uzsuku i ukmerges g. esanti turgeli ukininku, kaip jus ar pasitikit ten tais ukininkais?

irgi čia bunu. Kas liečia mėsos gaminiu - nieko gero, neperku. Viena karta pirkau lievus raugintus kopustus. Obuoliai geri. Liuks vieta kur rapsų alėju parduoda, Ekoagros. Tik toki ir naudoju. Tai lietuviška, sveika, nerafinuota, man patiko. Ten pat pagaliau radau (po metu pajėšku ) ruginė (su grudais) duona be cukraus, be mielių. Patariu. Perku sviesta ir jogurta
Papildyta:
QUOTE(Axxa @ 2010 02 04, 12:15)
Aš ruošiuosi pirkti "Aletovis" sėmenų aliejų, skaičiau, kad jis šiuo metu esantis LT geriausias. Bet teko girdėt, kad taip pat yra Maximose sėmenų aliejaus, kainuoja 250ml apie 6 Lt, o Aletovio 250ml 12 Lt. Gal kas esat bandę kurį o gal net ir abu? Girdėjau, kad kažkurio labai jau bjaurus skonis, o kito nieko, tik nebeatrandu kas kurio smile.gif Be to, pažiūrėjau, tai Aletovio aliejų pardavinėja bazėj, Girstupy ir Savanoriuose (int.pard. 12 Lt), įdomu ar visur vienodos kainos...?

tas bjauruas skonio yra tikras, pirmo šalto spaudimo. natur produkt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(niruta @ 2010 03 15, 21:07)
... arba užsakau savo kaime pas neturtingus ...

O jeigu pas turtingus, tai jau blogai?

QUOTE(niruta @ 2010 03 15, 23:10)
Kur uogos surinktos žinau, nes kaimo žmogus nevažiuos ... Ir matau kur kaimetis eina  biggrin.gif

Ta prasme sekate paskui uogaujantį kaimietį? O tai ko tada pačiam neprisiuogaut?

QUOTE(niruta @ 2010 03 15, 23:38)
Arba surasti kaimeti ir tegul augina, su priežiura aišku

Kokias priežiūros priemones tam kaimiečiui siūlote taikyti?

QUOTE(niruta @ 2010 03 15, 23:49)
vištiena, laisvėje gerai, bet koki pašarai...
veršiena iš ūkininko - jie irgi skuba, irgi primaitina ...

Tai ir iš biednų kaimiečių geriau nei vištos, nei veršienos geriau nepirkti ar tik iš pasiturinčių neverta?

Atsiprašau, bet jūsų tonas kaimiečių atžvilgiu, tai irgi šeip sau. g.gif
Atsakyti
QUOTE(danute139 @ 2010 02 05, 21:04)
Vasario 2 dienąpažiūrėjau 'Paskutinę  instanciją'' per LNK  APIE TAI,ką mes valgome.Ne tik mes,bet ir mano vaikelis.Tos vaikų mėgstamos dešrelės  gaminamosiš atvežtos dvėselienos iš Lenkijos ir Turkijos,pridedant baisių nuodų E PAVIDALU,  sriubytes verdame iš chemizuotų  viščiukų,pripumpuotų per zondą ,užnuodytą duoną valgo mūsų vyrai,kuriuos ištyrę danų mokslininkai nustatė,kad  jų spermatozoidai jau mirę.Taipir vargstame mes,moterytės, negalėdamos pastoti.Pačios kankinamės  ir savo vyrus kaltiname.Visą naktį nemiegojome,svarstėme su vyru ką daryti,kaip pabėgti nuo tos civilizacijos.Nusprendėme patraukti į savo sodybą, kuri  yra už  40 km nuo Kauno.Vyras važinės į darbą Kaune, o aš nors ir miestietė su vaikeliu manysiuos kaime.Draugai patarė nusipirkti porą ožkų pas jų pa žįstamus ožkininkus ,iš kurių patys perka ožkų pieną savo vaikeliui.Truputį neramu,kaip man seksis.Juk nėra patogumų, dušo,vonios,automatinės skalbyklės.Yra tik pirtelė ir  tvenkinys.Gal kas galėtų patarti, padrąsinti.
Gal per daug prirašiau,bet man labai neramu,nervuojuosi,rankos dreba.Parašykit,pasidalinkit patirtimi.

bravo, lenkiu galva prieš jus thumbup.gif Malačiai, jums rupi jūsų vaikas, ir savo sveikata. Priprasite, svarbu jus turite kaima ir galite važinėtis į darba. O dar pirtys. Butu faina kada pasimatyti

Papildyta:
QUOTE(leber @ 2010 03 16, 01:04)
O jeigu pas turtingus, tai jau blogai?
Ta prasme sekate paskui uogaujantį kaimietį? O tai ko tada pačiam neprisiuogaut?
Kokias priežiūros priemones tam kaimiečiui siūlote taikyti?
Tai ir iš biednų kaimiečių geriau nei vištos, nei veršienos geriau nepirkti ar tik iš pasiturinčių neverta?

Atsiprašau, bet jūsų tonas kaimiečių atžvilgiu, tai irgi šeip sau.  g.gif

1.palaikau neturtingus, tai mano principas.
2. Aplink 20 km miškai, tai kur jis nueis? Reikia skaityti postus įdėmiai
3. Atvažiuoji ir patikrini. Suderinti kur pirks grudus ir t.t.
4. ūkinikas ir kaimiets - du skirtingi dalykai. Ūkinikas seka pelno
5. Aš pas iš kaimo, jei ka. Tiesiog taip vadinu. O kaip jus suprantate - tai Jūsų problema

Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2010 02 08, 12:33)
Nusipirkau 'buitinių' nitritų/nitratų testų ir įdomumo dėlei patyrinėjau šiandien nusipirktą parduotuvinį agurką. Labai nustebino...nitratų visai nerodo, o nitritų labai minimaliai..vos vos..Tai arba tie testai 'fuflo', arba tie agurkai nėra tokie jau blogi cool.gif  g.gif

Galėsiu įmest popiet foto, kaip atrodo 'tyrimas' biggrin.gif

geriau viena karta tiesa negu dauga kartu fufliaka (sorry). Žolyno g. yra labolatorija, valstybinė, oficiali. Tai tevo bulvės tikrinau (ne irgi nepasitikiu) tai kol kas švaru
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2010 02 10, 01:07)
O jis veikia 'šiuo metu', t.y. žiemą? blush2.gif Dažnai anksčiau lankiausi, bet po to vyro mamytė užvertė gėrybėmis visokiomis ir ilgą laiką nereikėjo.
Ar daug pasiūlos šiuo metu? Yra mėsytės, daržovių, vaisių, pieno produktų? g.gif

veikia, kuo toliau tuo didesnis pasirinkimas
Atsakyti
QUOTE(niruta @ 2010 03 16, 00:02)

Cia jau jusu problema, kad jums nepatinka tongue.gif o i savo tona paziurejot?? dar butu neblogai, kad perskaitytumet ka rasot ir paciam suprast butu neprosal...nu nebent cia mus palinksmint atejot

QUOTE(leber @ 2010 03 16, 00:04)

lotuliukas.gif oi nigaliu
o gal uztveria teritorija, o ten neturtingas (nes toks principas) ir kaimietis (nes ukininkas siekia pelno) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(niruta @ 2010 03 15, 23:10)
Žolyno g. yra labolatorija, valstybinė, oficiali.

Man panosėj NMRVI, labiau žinau ir pasitikiu nei Žolyno g. smile.gif Savi marškiniai - arčiau kūno...
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 03 16, 01:26)
Cia jau jusu problema, kad jums nepatinka  tongue.gif o i savo tona paziurejot?? dar butu neblogai, kad perskaitytumet ka rasot ir paciam suprast butu neprosal...nu nebent cia mus palinksmint atejot
lotuliukas.gif oi nigaliu
o gal uztveria teritorija, o ten neturtingas (nes toks principas) ir kaimietis (nes ukininkas siekia pelno) lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
Nesuprantu tokiu zmoniu... ateina ir isisvaizduoja, kad zino belekiek ir yra patareju patarejas... ir turi teise visus mokyti ir kritikuoti!??? Nemanau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 03 16, 00:44)
Nu matau cia idomybes prasides  biggrin.gif  bigsmile.gif
Apvaizdas nusileido  :bigsmile:
Ar teisingai supratau, po Rasmos  askorbo rugsties aprasymo "pasirasete"?? t.y. pritariate?
Aga uogas perkat is supirktuviu, jogurta uz 3 lt -500ml  lotuliukas.gif o kur kalakutu gaunat? ka valgot?

doh.gif nu zinokit skaiciau, ale ne iki galo dar - irgi va taip blink.gif - akurat apvaizdas ant temos nusileido!! lotuliukas.gif Nu bet kad neidomiai skaitosi, viskas senai apkalbeta ir senai zinoma...
Apie tas melynes nieko nesuprantu g.gif - prie ko cia ta kaina ..Aj, tiek to- pabusiu uzkampy biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 16 kovo 2010 - 10:10