QUOTE(ernesin @ 2010 03 12, 21:20)
Diva:) tu berods gyrei Riensing Bio vyną? Šiandien apžiūrėjau jį biotekoje, tai jis su sulfitais
nepamenu, kad buciau gyrusi - as zinok nelabai zinau pavadinimus eko vynu- tiesiog perku koks pasitaiko ne uz 100 lt , kazkokio savo ar labai megiamo neturiu...Ir pavadinimu neatsimenu - beja, paskutiniu metu kaip tycia tenka gerti ne eko...
QUOTE(Diva:) @ 2010 03 12, 20:24)
nepamenu, kad buciau gyrusi - as zinok nelabai zinau pavadinimus eko vynu- tiesiog perku koks pasitaiko ne uz 100 lt , kazkokio savo ar labai megiamo neturiu...Ir pavadinimu neatsimenu - beja, paskutiniu metu kaip tycia tenka gerti ne eko...
Tai gal ne tu tuomet, bet kažkuri tikrai šį minėjo, kad perka Vyvotekoje, kad nuo jo galvos neskauda, tai net užsirašiusi turėjau. Gaila, kad nenusipirkau, būčiau pati išbandžiusi Tik 11Lt tekainavo
QUOTE(Darfe @ 2010 03 11, 16:07)
O bet tačiau žiūrėkit, prekybcentriuose tai irgi karpį šmaukšt į maišą tiesiai iš vandens ir blaškosi karuty, kol nenusibaigia. Tai ne visus baudžia ar kaip?
Prie kiekvieno prekybininko po 'baudėją' nepastatysi..jei prekybininkas neturi sąmoningumo ir noro laikytis reikalavimų, tai prekiauja tol, kol nepakliūna. O dažnai (jau pakliūvęs) susimoka baudą ir toliau prekiauja kaip prekiavęs.
Deja. Pasirodo, jie elgiasi pagal įstatymą. Kreipiausi į tarnybas dėl tokio karpių pardavinėjimo RIMI. Buvau su mažu vaiku ir man prie kasos stovint reikėjo vaikui aiškint, ko jie ten spurda maišuose. Vaizdas kraupus. Tarnyba man išaiškino, kad RIMI turi leidimą prekiauti gyva žuvimi, o tai reiškia, kad jie neįpareigoti turėti vietą žuviai apsvaiginti (tas daroma ne pirkėjų akyse) ir neįpareigoti iš viso ją apsvaiginti, nes prekiauja gyva žuvimi. Sutiko su manim, kad ši sritis iki galo nesureglamentuota, bet pardavėjo pagal įstatymą nėra už ką bausti. Istorija gruodžio mėnesio.
QUOTE(Uvė @ 2010 03 13, 12:49)
Tarnyba man išaiškino, kad RIMI turi leidimą prekiauti gyva žuvimi, o tai reiškia, kad jie neįpareigoti turėti vietą žuviai apsvaiginti (tas daroma ne pirkėjų akyse) ir neįpareigoti iš viso ją apsvaiginti, nes prekiauja gyva žuvimi.
Taip jūs teisi, nesureglamentuota.
Prekybininkai patys nesuinteresuoti apsisunkinti save įrengiant kažkokią patalpą, kur žmogui nestebint būtų galima tą žuvį svaiginti, skersti ir išdoroti. Kam jiems to reikia, jei gali įmest į celofaninį maišelį ir paimti pinigus..
Užtai niekada tokios žuvies prekybos centre ir neperku. Nes tokia žuvis, pridususi celofaniniam maiše - nėra nieko sveiko. Kaip ir ta, kurią atveža ant ledo.
Ar jūs matėt save gerbiantį žveją, kuris gaišintų žuvį, kol ji pridus? Pagauna, įleidžia į tinkelį, ir į vandenį kol toliau žvejos ir prigaudys kiek jam reikia, o tada jau visas ir pribaigs. Netraukia ant kranto ir nelaukia, kol savaime nusibaigs. O maišeliuose ir nusibaigia, ne visos išgyvena iki virtuvės.
Dėl gyvos žuvies ant ledo, nepamenu kada, bet tikrai "Iki" buvo bausta, ir spaudoje buvo rašyta Jie turėjo tokią pardavimo taktiką, ant ledo dėdavo ir gyvus krabus, ir žuvį, ir vitrinose tie gyviai blaškydavosi visiems matant..
Vienu žodžiu viskas slypi žmonių sąmoningume, kai kalbame apie ekologiją, natūralumą, sveikumą, atsakingą elgesį su aplinka, gamta, savimi ir kitais žmonėmis. Niekas nieko neprivers ir nepakeis, jei patys nekursime kitokio pasaulio..
Pasirinkau kitokį variantą. Man patinka kavinės, kuriose principas 'pasigauk-iškepsim' Visa šeima nuvažiuojam į kavinę-tvenkinius, vyras pažvejoja, mes su vaikais pažaidžiam, pasisupam, pasivaikštom...žuvį vietoj ir tik ištrauktą iš vandens apsvaigina, nusinešę paskerdžia, išdoroja ir net įtrina prieskoniais (aš prašau be nieko žuvikės), parsivežam ir pasigaminam kaip norim..kartais pačioje kavinėje papietaujam iškepta šviežiai sugauta žuvimi. Gaila, kad tik upėtakiai..
QUOTE(Rasma @ 2010 03 13, 13:26)
Prie kiekvieno prekybininko po 'baudėją' nepastatysi..jei prekybininkas neturi sąmoningumo ir noro laikytis reikalavimų, tai prekiauja tol, kol nepakliūna. O dažnai (jau pakliūvęs) susimoka baudą ir toliau prekiauja kaip prekiavęs.
Jo, taip zinok ir yra.
Papildyta:
QUOTE(Darfe @ 2010 03 11, 15:26)
Aš iš Vilniaus. Gal pabandykit paskambint ir paklaust dėl Kauno.
Nuskutau bulbikes. Geltonos
Nuskutau bulbikes. Geltonos
Pas mane irgi geltonos.
QUOTE(Rasma @ 2010 03 13, 15:34)
Pasirinkau kitokį variantą. Man patinka kavinės, kuriose principas 'pasigauk-iškepsim' Visa šeima nuvažiuojam į kavinę-tvenkinius, vyras pažvejoja, mes su vaikais pažaidžiam, pasisupam, pasivaikštom...žuvį vietoj ir tik ištrauktą iš vandens apsvaigina, nusinešę paskerdžia, išdoroja ir net įtrina prieskoniais (aš prašau be nieko žuvikės), parsivežam ir pasigaminam kaip norim..kartais pačioje kavinėje papietaujam iškepta šviežiai sugauta žuvimi. Gaila, kad tik upėtakiai..
Kur tokios kavinės randasi.
QUOTE(mukalyte @ 2010 03 15, 08:45)
Sveikos mergaitės,kadangi jūs čia labai protingos tai norėjau paklaust ar yra pirkt ekologiškų šaldytų uogų bei daržovių?
Nesu maciusi, bet tiesa sakant labai ir nesidomejau-reiketu eko parduotuvese,kur maistu prekiauja pasiklausineti...
QUOTE(leber @ 2010 03 15, 10:28)
Kur tokios kavinės randasi.
Pvz. vaziuojant i Trakus . Paskutini karta kai buvau, vos neilekiau nuo lieptelio tiesiai upetakiams i nasrus - labai jau staigiai ir smarkiai timptelejo meskere.
QUOTE(Diva:) @ 2010 03 15, 10:05)
Pvz. vaziuojant i Trakus . Paskutini karta kai buvau, vos neilekiau nuo lieptelio tiesiai upetakiams i nasrus - labai jau staigiai ir smarkiai timptelejo meskere.
Nieko per google neradau. Matyt reikia kitaip užklausimą rašyti, tik va kaip.
QUOTE(leber @ 2010 03 15, 12:01)
Nieko per google neradau. Matyt reikia kitaip užklausimą rašyti, tik va kaip.
http://www.zvejunamai.lt/