Sveikutės,
su ekologija draugaujam senokai, tik iki pilnos draugystės vis pabijom finansams teksiančios naštos
Bet prisiklausiau apie grūdų purškimą tuo brudu amerikonišku, tai kažkaip užsimaniau ekologiškais pakeisti visas savo naudojamas kruopas... Miltai viskas ok, ir šiaip jau seniai norėjau pereiti prie pilno grūdo, tai kai suvokiau, kad rupaus malimo ir yra tie pilno grūdo, ir kad mūsų Ustukiai neprastus gamina, ir dar Prismoj radau ekologiškų pusiau rupių miltų (nors gyvenam Kaune, bet užsipirkom
), tai kaip ir daug maž.
Bet kita problema su košėm. Kaip žinia, su vaikais gyvenant tenka jų nemažai suvalgyti. O virti iš 'cielų' Ustukių grūdų - hmm.... Nemanau, kad kasryt pavyktų, dažniausiai pusryčiai turi būti greitas reikalas. Ar tikrai visus grūdus taip baisiai purškia? Ar vienintelė alternatyva yra sveikiproduktai, kur pusė kg virš 10 lt? (kai fasmos apie litą - du kainuoja... )
Daržoves planuojam augintis savo, tai kaip ir atkris kažkada, ir Tatulos mugės ir šiaip Kauno Urme yra (nors jau trys mėn, kaip noriu ten nuvažiuoti, ir niekas nenuveža...) Duoną kepu namie.
Dar mėsa - gal ir dalinotės, atsiprašau, jei kartosiuos, bet kur perkat? Tikro maisto kol kas užsisakinėjam, kas galit pasidalinti, kaip jie tą mėsą atsirenka? Kas jiems tiekia?
Kiek klausimų kyla, kai pradedi norėt maitintis visai ekologiškai... ir daug strateginio planavimo reikia...