Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

Teko ir man kadaise gyventi su medziotoju hihihi.gif - fantastika del mesos!! Tokiu mokejau patiekalu ruosti, kad jetus jetus. Pati i medziokles nevaziuodavau, tad ir nelabai matydavau ta skaudziaja puse, o tik jau patikrinta, isdorota mesa namuose... Jokio kvapo, jokiu skoniu keistu tikrai nebuvo schmoll.gif - ruosdavau su raudonu vynu, su darzovemis, visaip ivairiai- puiki mesa! Ypac stirnienos koks gabalas keptas orkaiteje su prismaigstytais lasinukais thumbup.gif
Ech, gerai buvo.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 10 vasario 2010 - 13:54
QUOTE(Cikadelė @ 2010 02 10, 08:55)
bet valgyti stirnieną...man neapsiverstų nei skrandis nei ranka pakiltų valgyto tokio gyvūno mėsą blush2.gif

as irgi niekaip negaliu valgyti nei stirnirnos, nei sernienos..nu kazkaip zverys man yra zverys
na bet vaikuciui reikes pabandyti duoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 09, 14:42)
Nea, bet siandien per radija girdejau, kad viska galima valgyti sveikam zmogui,kas parsiduoda musu PC...Tai matyt po Panoramos gal.

Joo, tik klausimas kiek tų sveikų žmonių telikę...

QUOTE(wilike @ 2010 02 09, 20:19)
Vieno kiaules taip pat niekas neaugina.

Mano seneliai užsiaugindavo vieną paršelį,, na ir pakakdavo visiems metams visai šeimynai thumbup.gif ne vien kiaule gi gyvas smile.gif

QUOTE(Cikadelė @ 2010 02 10, 09:55)
bet valgyti stirnieną...man neapsiverstų nei skrandis nei ranka pakiltų valgyto tokio gyvūno mėsą blush2.gif čia iš tos sferos, kai pagal mano kraujo grupę rekomenduoja valgyti delfinieną doh.gif paskaičius net supykino unsure.gif

O veršieną ar valgai? Veršiukai verkia skerdžiami...
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 02 10, 18:57)

Vajezus, baik verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 02 10, 17:57)

mėsos nevalgau.....
tačiau daugelis naminių gyvūnų yra auginami tam, kad duotų kažkokią naudą blush2.gif čia abstrakčiai kalbant...juk ir paršeliai skedržiami žviegia (kaime kai gyvenau, pasislėpdavom vaikai už užuolaidos kai pjaudavo senelis su tėvu...višta nukirsta galva irgi dar bėgioja...bet taip yra- pasidarė žmogus mėsėdis ir naudoja tuos gyvūnėlius mėsai...
bet stirniukai, elniai- man jie priklauso kitam gyvenimui, kitam pasauliui ir jie nelabai žalos padaro, arba galima nuo jos apsisaugoti...
gal čia mano įsitikinimas, bet bjauriuosi medžiotojais, kai žudo malonumo dėlei, na kad ir parneša savo šeimininkei kg mėsos, bet gi ne iš bado, o šiaip dėl pramogos medžioja.....
maniškis žvejys- tai ir žuvį žudo, žinoma...bet žuvis toks kaip ir žemesnis padaras......
mėsos nevalgau ne dėl tokių įsitikinimų, dėl kitko, bet kai pagalvoju apie tas skerdynes (pvz kaip rodė per tv išpjaustinėtas nėščias stirnas, stirniukų gemalus verysad.gif atsiprašau, kad taip baisiai kalbu, bet tai vyksta šalia mūsų...visgi naminiai gyvūnai būna pjaunami/skerdžiami humaniškiau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2010 02 10, 19:41)
mėsos nevalgau.....

Ak taip, pamiršau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2010 02 10, 18:41)
bet stirniukai, elniai- man jie priklauso kitam gyvenimui, kitam pasauliui ir jie nelabai žalos padaro, arba galima nuo jos apsisaugoti...
gal čia mano įsitikinimas, bet bjauriuosi medžiotojais, kai žudo malonumo dėlei, na kad ir parneša savo šeimininkei kg mėsos, bet gi ne iš bado, o  šiaip  dėl pramogos medžioja.....
maniškis žvejys- tai ir žuvį žudo, žinoma...bet žuvis toks kaip ir žemesnis padaras......
mėsos nevalgau ne dėl tokių įsitikinimų, dėl kitko, bet kai pagalvoju apie tas skerdynes (pvz kaip rodė per tv išpjaustinėtas nėščias stirnas, stirniukų gemalus verysad.gif atsiprašau, kad taip baisiai kalbu, bet tai vyksta šalia mūsų...visgi naminiai gyvūnai būna pjaunami/skerdžiami humaniškiau cool.gif

Oi dar ir kaip padaro, tik kai gyveni mieste tai nematai. Jau seniai nebegyvename natūralioje aplinkoje, todėl ir žvėrių populiacija turi būti reguliuojama žmonių rankomis. Yra tam tikras laikas kada ką galima medžioti, yra normos kiek gyvūnų gali sumedžioti medžiotojų būrelis tam tikrame plote. Tie kas nesilaiko šių normų yra brakonieriai ir tai jau nesusiję su medžiokle. Žiemą, ypač tokią kaip ši, be medžiotojų pagalbos žvėrys miške išstiptų, nes tiek nerastų maisto.
O žuvis, kažin ar žemesnis padaras, tik kad ji mažiau jaučia skausmą ir negali to parodyti.
O apie kokias čia skerdynes kalbate? Tikroje medžioklėje tokių dalykų nebūna. Tai ką aprašėte jau yra brakonieriavimas. Poravimosi metu negalima medžioti jokių gyvūnų, o vėliau kol neužauga jaunikliai negalima medžioti patelių.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 02 11, 09:56)
O apie kokias čia skerdynes kalbate? Tikroje medžioklėje tokių dalykų nebūna. Tai ką aprašėte jau yra brakonieriavimas. Poravimosi metu negalima medžioti jokių gyvūnų, o vėliau kol neužauga jaunikliai negalima medžioti patelių.

šitai aš žinau, tačiau reikia pripažinti, kad gyvenam tokioje visuomenėje kai visur brakonieriaujama ir tie patys pareigūnai bendradarbiauja su jais rolleyes.gif žinau, ką šneku- mūsų kaimas tarp miškų, vienkiemis, buvom užsitraukę nemalonę medžiotojų ir vadinamųjų medžiotojų, nes neleisdavom pasilikinėti mašinų kieme...mūsų šeimai/ giminei nė jokios tokios medžioklės nepriimtinos...
kad gyvūnai kombinatuose ir skerdyklose skerdžiami baisiai skaičiau...bet aš daugiau orientuojuosi kaip pvz skerdžiamas paršelis kaime (kaip rašiau, mes pasirenkam, jį mums paaugina ir papjauna)...gal kam žiauriai skambės, bet esu mačiusi n papjautų kiaulių, vištų, mačiau ir kaip tai daroma....kaime žmonės išmano tuos darbos (dažniausiai kviečiamas išmanantis, jau vyresnio amžiaus žmogus wink.gif

Žvėrių populiacija turi būti reguliuojama protingai ax.gif pvz pripažįstu, kad turi būti reguliuojamas vilkų kiekis, ypač kai kažkokiame regione pradėjo avis pjauti, deja...įstatymas draudė ir žmonės liko be gyvulių, bet.... tokie kaip neplėšrūs...sakau...sodyba prie miško- nėra taip buvę, kad tie žvėrys dideių nuostolių pridarytų...

Dėl žuvies...jaučia skausmą... sutinku...musė irgi, bet ar neužmušate jos kai nutupia jums ar vaikui ant nosies, o uodas, sliekas...o skinama gėlė blush2.gif ?
bet čia tikriausiai jau nukrypom į kitokio pobūdžio diskusijas... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2010 02 11, 11:01)

kad gyvūnai kombinatuose ir skerdyklose skerdžiami baisiai skaičiau...bet aš daugiau orientuojuosi kaip pvz skerdžiamas paršelis kaime (kaip rašiau, mes pasirenkam, jį mums paaugina ir papjauna)...gal kam žiauriai skambės, bet esu mačiusi n papjautų kiaulių, vištų, mačiau ir kaip tai daroma....kaime žmonės išmano tuos darbos (dažniausiai kviečiamas išmanantis, jau vyresnio amžiaus žmogus wink.gif

Kur skaitei? Nu kam erezijas platint? doh.gif Bet kaip jūsų vadinamame kombinate gyvulio nepaskersi. Visi gyvūnai (net ir tie patys karpiai parduotuvėj) turi būti apsvaiginami elektra ir tik tada skerdžiami. Niekas jų ten su kirviais nesivaiko doh.gif Manau, kad toks būdas yra humaniškesnis, nei prie paršelio besiartinantis su peiliu diedukas - kileris cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2010 02 11, 11:24)
Kur skaitei? Nu kam erezijas platint?  doh.gif Bet kaip jūsų vadinamame kombinate gyvulio nepaskersi. Visi gyvūnai (net ir tie patys karpiai parduotuvėj) turi būti apsvaiginami elektra ir tik tada skerdžiami. Niekas jų ten su kirviais nesivaiko  doh.gif Manau, kad toks būdas yra humaniškesnis, nei prie paršelio besiartinantis su peiliu diedukas - kileris  cool.gif

skaičiau laikraštyje, gaila, neišsisaugojau egzemplioriaus biggrin.gif ...tai manau tada erezijų skelbimu reiktų kaltinti žurnalistą, o ne mane tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2010 02 11, 11:01)
Žvėrių populiacija turi būti reguliuojama protingai ax.gif pvz pripažįstu, kad turi būti reguliuojamas vilkų kiekis, ypač kai kažkokiame regione pradėjo avis pjauti, deja...įstatymas draudė ir žmonės liko be gyvulių, bet.... tokie kaip neplėšrūs...sakau...sodyba prie miško- nėra taip buvę, kad tie žvėrys dideių nuostolių pridarytų...

Dėl žuvies...jaučia skausmą... sutinku...musė irgi, bet ar neužmušate jos kai nutupia jums ar vaikui ant nosies, o uodas, sliekas...o skinama gėlė blush2.gif ?
bet čia tikriausiai jau nukrypom į kitokio pobūdžio diskusijas... 4u.gif

Ten problema buvo ne ta, kad vilkų populiacija per didelė, o ta, kad vilkai norėjo lengvo grobio. Tokie dalykai vyksta ne vien pas mus, tik kitose šalyse valstybė kompensuoja žmonėm už jų turtą (avis, veršiukus ar kt. gyvūnus), bet ne didina sumedžiojamų vilkų kiekį, nebent jų jau tikrai būtų per daug. Pas mus nenori mokėti. O vilkų populiacija tikrai nėra per didelė.
Tai, kad pas jus sodyboje nepridarė nuostolių, nereiškia, kad visur taip. Gal per mažai gyvūnų miške, gal labai didelis miško plotas, nelabai tinkamos sąlygos daugintis ir pan. Aš puikiai pamenu kai kaime šernai išknisdavo bulves, stirnos, kiškiai nugrauždavo jaunus medelius, nuėsdavo burokus. Nors miškas buvo už poros km. Jau nekalbant apie lapes ir bebrus. Lapės jau seniai susikraustė gyventi arčiau žmonių, o bebrai darosi tikri miško parazitai.
Beje padidėjusi vienos rūšies populiacija, gali pridaryti žalos miškui, bei savo rūšiai.
Na žuvį lyginti su vabzdžiu kenkėju/parazitu ir gėle g.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikos,
Niu ka, paskaiciau cia kai kuriuos postus ir kazkaip nuliudau...Man dziugu, kad mes visos norime ekologisko ir neuztersto maisto, taciau nelabai viska zinome...Jau kazkur minejau, kad gavau vyra miestieti / kaimieti su sodyba ir ferma (tai daugiau pomegis),todel tikrai matau ir zinau,kaip kaimo zmones augina gyvulius pardavimui - seria juos tik kombikorma (kiaules) ir kartais miltais, jei tokiu turi, nes ne visi zmogeliai dbr grudus seja, nes kazkodel jiems neapsimoka, todel mes jau visa ziema neatsiginam grudu pirkeju, taciau juos perka zmogeliai, kurie gyvulius augina SAU. Todel jus labiau pasidomekite tais ukininkais kurie jums nuolat pristato mesa, kuo seria tas kiaulikes lotuliukas.gif Pati turiu draugus, kurie parduoda triusius ir tik dbr suzinojau,kad juos seria - tik ombikorma....Mes savo trims triusiams gyvenime nesame dave kombikormos doh.gif

Diva, nerandu tavo kontaktu, jei nori, kokia anti ar zasi(maciau pas kaimynus ten kazkas dar begioja) kaime tau gal suorganizuosiu:0 Pasiklausinesiu kokia kaina tik pirmiau...Ir morku ,jei nori, nelabai prekines isvaizdos gal dar rasiu pas save lotuliukas.gif, o tai musu sernei jos kazkaip nelabai.....
Atsakyti