Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Kadra @ 2010 02 09, 13:47)
ir Kauno dienoj siandien straipsnis yra apie tai. Kad visi tie priedai ir ju kiekiai yra saugus, nes atitinka grieztus ES reikalavimus ir pan. Bet faktas, kad tu priedu yra, ju poveikis labai gerai neistirtas ir kas paneigs, kad tie patys ES reikalavimai pagristi tik pirminiais tyrimais  ax.gif

Na ES reikalavimai tikrai pagrįsti ne pirminiais, bet išsamiais tyrimais, bet..... Kaip ir daugelį tyrimų, jie atlieka labai kryptingai, t.y. neįvertina žmogiškojo faktoriaus. Šiuo atveju yra vertinamas tik vienas konkretus priedas ir jo norma viename produkte. Taigi neįvertinama ką dar žmogus gali vartoti, kokioje aplinkoje gyvena, ką geria, koks jo aktyvumas ir pan. Taip pat neįvertinama kiek kituose produktuose yra to pačio priedo ir kiek tokių produktų per dieną žmogus gali suvalgyti.
Kaip kad dėl natrio glutamato. Jei per dieną suvalgysite tik vieną jo turintį produktą, jokio poveikio nepajusite, sveikatai taip pat neatsilieps. Bet jei suvalgysite 15-20 tokių produktų, tuomet gali pasireikšti taip vadinamas "kiniško maisto" sindromas.
Tai ką perkame, galime daug maž pasirinkti. Bet ką gauname valgyklose, restoranuose, kavinėse? Vat ir susideda visi šie produktai į vieną visumą, o kaip jie veikia jūsų organizme niekas nenustatys.
Atsakyti
O kur vilniuje pirkti ekologiska mesa? Noriu savo leliukui pradeti duoti mesa..bet baisu vien paziurejusi tas maximines mesas
Atsakyti
QUOTE(Proud_Mommy @ 2010 02 09, 16:25)
O kur vilniuje pirkti ekologiska mesa? Noriu savo leliukui pradeti duoti mesa..bet baisu vien paziurejusi  tas maximines mesas

manau, ekologiniuose turgeliuose turetu but mirksiukas.gif
Tiksliai negaliu pasakyt, mesos neperku, turim savo.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 02 09, 10:08)
Taip atsitinka,tik tada ,kai auginame didelį kiekį pardavimui.Kai augini sau ir dar keliems,tai tokio vargo tikrai nebūna.Nu aišku su gyvuliukais kita istorija,bet juk tos mėsos nereikia jau tiek daug,tada ir rūpesčių mažiau.

Na vien su keliom darzovem vargo gal ne tiek daug, bet jei turi gyvuliu, jiems pasaro irgi reik. Nori savo vistos augink.Vadinasi reik savo grudu. Nori pieno reik karves - vadinasi reik sieno, sienainio ir t.t. Nori kiaulienos, nori kalakutienos. Prasom kiek grazaus darbelio ir ukelio reik. Vargu ar auginant pora vistu to darbo butu maziau mirksiukas.gif Vieno kiaules taip pat niekas neaugina.
Antra darzoves tiek vargo ir laiko neatima kiek gyvuliai.
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2010 02 09, 20:19)
Na vien su keliom darzovem vargo gal ne tiek daug, bet jei turi gyvuliu, jiems pasaro irgi reik. Nori savo vistos augink.Vadinasi reik savo grudu. Nori pieno reik karves - vadinasi reik sieno, sienainio  ir t.t. Nori kiaulienos, nori kalakutienos. Prasom kiek grazaus darbelio ir ukelio reik. Vargu ar auginant pora vistu to darbo butu maziau  mirksiukas.gif Vieno kiaules taip pat niekas neaugina.
Antra darzoves tiek vargo ir laiko neatima kiek gyvuliai.

Nu apie tai ir kalba,kad nori nenori žmogus pats sau susikuria rūpesčius.Kaime prosenėlė augindavo daug paukščių,tik kiaulių ne .Tai kiek mama pasakoja malonumas,o anūkams gyvenantiems mieste tikras džiaugsmas.Kita situacija,kai žmonės nori valgyti mėsą penkis kartus per dieną,nu tada jau ir nugarą reikia lenkti.O jeigu tai pagrindinis darbas,tai ir darbas lieka darbu ir ypač jeigu jo perdaug.Tikrai yra kas auginą vieną kiaulę.Kaimynė pas savo mamą auginasi viščiukus,tai apie jokius didelius vargus sako nei kalbos nėra,išskyrus,kai reikia papjauti.Net mano uošvis sako kiek dabar žmonės suvalgo mėsos,tai baisu.Net kaime gyvendamas tiek nevalgydavo.Nes aišku ,kai reikia dirbti pačiam,tai ja daugiau pasiskanini maistą ,o ne valgai ištisai.Jau pati žemdirbystė ar gyvulininkystė nėra ekologiška,aš paprasčiausiai už saikingą vartojimą.Nes tas žodis ekologiškas taip nuvalkiotas.Tikriausiai daugeliui teko skaityti kokią didžiulę žalą gamtai daro visos tos fermos,nekalbant apie tai kiek galvijas turi išgerti vandens ,kol užauga.O gėlas vanduo pasaulyje,ne vienoje šalyje prabanga.Grūdų užtektų praktiškai visiems pasaulio žmonėms niekas nebadautų,bet deja nemažą dalį sušiariame gyvuliams,tad kitiems tenka badauti.O mes visi susiję...........
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 09 vasario 2010 - 20:54
Na aš valdiškų mėsų neperku.Tiesiog susirandu kiaulę kaimiškai augintą,paprastu maistu šertą,ne kokiais premiksais,kurie išpučia raumenis ir nusiperku.O dar geriau jaigu yra galimybių,tai reikia vaikui duoti stirnieną,elnieną ar šernieną.Miško gyvūnai turi daug geležies ir neturi cholesterolio. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Proud_Mommy @ 2010 02 09, 17:25)
O kur vilniuje pirkti ekologiska mesa? Noriu savo leliukui pradeti duoti mesa..bet baisu vien paziurejusi  tas maximines mesas

As savo maziui tiek mesa, tiek darzoves ir vaisius perku ekologiniuose turgeliuose.
Ukmerges g priesais maxima yra toks turgelis. Ten prekiauja ir ekologiska mesa - versiena, jautiena, triusiena.
Deja, ne visi ten prekiauja butent ekologiskais produktais, todel reikia arba labai issiklausineti kaip auginta ir pan jei apie darzoves sneka eina, o del mesos - tai kabo sertifikatai ir pan pas juos, ir matai is ekologisko ukio ar ne.
Atsakyti
QUOTE(aissttee @ 2010 02 09, 23:46)
As savo maziui tiek mesa, tiek darzoves ir vaisius perku ekologiniuose turgeliuose.
Ukmerges g priesais maxima yra toks turgelis. Ten prekiauja ir ekologiska mesa - versiena, jautiena, triusiena.

O jis veikia 'šiuo metu', t.y. žiemą? blush2.gif Dažnai anksčiau lankiausi, bet po to vyro mamytė užvertė gėrybėmis visokiomis ir ilgą laiką nereikėjo.
Ar daug pasiūlos šiuo metu? Yra mėsytės, daržovių, vaisių, pieno produktų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(astazam @ 2010 02 09, 21:15)
Na aš valdiškų mėsų neperku.Tiesiog susirandu kiaulę kaimiškai augintą,paprastu maistu šertą,ne kokiais premiksais,kurie išpučia raumenis ir nusiperku.O dar geriau jaigu yra galimybių,tai reikia vaikui duoti stirnieną,elnieną ar šernieną.Miško gyvūnai turi daug geležies ir neturi cholesterolio. thumbup.gif

Premiksai raumenų neišpučia. Kam rašyti tokias nesąmones, jei nežinot dry.gif
Atsakyti

Mano tėvai taip daro, turiu omeny, kaime (mes patys turim kaimą, bet be kiaulių lotuliukas.gif susirandam kokį padoresnį ūkininką, netoliese gyvenantį ir užsiprašom, kad paaugintų paršelį...
Bet va dėl elnių, šernų blush2.gif prisibijau aš jų g.gif visos tos ligos, o ir šiaip...šernas dar šernas, esu mačiusi juos laisvėje- tokie murzini, purvini gyvūnai laugh.gif bet valgyti stirnieną...man neapsiverstų nei skrandis nei ranka pakiltų valgyto tokio gyvūno mėsą blush2.gif čia iš tos sferos, kai pagal mano kraujo grupę rekomenduoja valgyti delfinieną doh.gif paskaičius net supykino unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2010 02 10, 09:55)
Mano tėvai taip daro, turiu omeny, kaime (mes patys turim kaimą, bet be kiaulių lotuliukas.gif susirandam kokį padoresnį ūkininką, netoliese gyvenantį ir užsiprašom, kad paaugintų paršelį...
Bet va dėl elnių, šernų blush2.gif prisibijau aš jų g.gif visos tos ligos, o ir šiaip...šernas dar šernas, esu mačiusi juos laisvėje- tokie murzini, purvini gyvūnai laugh.gif bet valgyti stirnieną...man neapsiverstų nei skrandis nei ranka pakiltų valgyto tokio gyvūno mėsą blush2.gif čia iš tos sferos, kai pagal mano kraujo grupę rekomenduoja valgyti delfinieną doh.gif paskaičius net supykino unsure.gif

as ir nevalgau visokios zverienos.. stirniukas, tai man is viso bembis smile.gif) bet mesa ju labai sveika turetu buti! bet kol kas negaliu niekaip prisiverst valgyt.. o serniena dar ir labai specifini kvapa turi.. fuj fuj..
Atsakyti
O dar geriau jaigu yra galimybių,tai reikia vaikui duoti stirnieną,elnieną ar šernieną.Miško gyvūnai turi daug geležies ir neturi cholesterolio. thumbup.gif

Uošvis yra medžiotojas, tai dažnai ir mum duoda stirnienos, šernienos. Tik kiškių neneša namo, nes apart manęs niekas jų nevalgo.
Papildyta:
QUOTE(Cikadelė @ 2010 02 10, 08:55)
Bet va dėl elnių, šernų blush2.gif prisibijau aš jų g.gif visos tos ligos

Nei elniai, nei stirnos neserga jokiom užkrečiamom ligom, serga tik šernai (dėl to, kad yra visaėdžiai). Po medžioklės šerniena visada yra tikrinama dėl trichineliozės, imami keli pavyzdžiai. Bet jei pakepi geras 2 valandas, tai žūva visos trichinos.
QUOTE(blueberry_nights @ 2010 02 10, 11:16)
o serniena dar ir labai specifini kvapa turi.. fuj fuj..

Nežinau, valgiau jau šimtą kartų, ir pati paruošinėju kepsnį, bet jokio specifinio kvapo neužuodžiu. Kvapas turėtų būti tik pas patinus ir tik tam tikru metu (kai jie poruojasi).
Atsakyti