QUOTE(astisius @ 2010 01 13, 18:10)
Įsivaizduokit Lietuvos gamintoją, kuris galėtų gyvuoti gamindamas tik Eko produktus
Dirbti reiktų kokį 1* per mėn. O gaminamiems eko produktams yra spec. reikalavimai, tikrintojams turi pranešti prieš 3 dienas, kad gaminsi, tada jie atvažiuoja ir dalyvauja gaminimo procese, o kur dar apskaitos, ataskaitos, kur turi nurodyt ir pagrįst, kur alei vieno indelio nukeliavo ir t.t Tai kad save ir savo vartotojus gerbiantis gamintojas tikrai neklaidins, neapdgaudinės.
Pasitikėjimą gali prarast vieną kartą ir tada jau visiems laikams.
Ekologiškas tai jau ir BE konservantų, nes konservantai kaip žaliava gi negali būti ekologiški
Labai daug Lietuvoje gamintoju, kurie gyvena, gamindami TIK eko produktus
Ir dirba neviena karta per menesi, o priklausomai nuo uzsakymo.
Tiesa, o nuo kada prieme ta istatyma(ar nutarima), jog reikia pranesti tikrintojams pries tris dienas?
Siuo metu as nedirbu su eko produkcija, sedziu su vaiku namuose, uz tai ir idomu pasidare del tu triju dienu perspejimo.
Del ataskaitu-sutinku
Pernelyg ilgas, sudetingas ir bjaurus darbas, pikciau, nei Mokesciu inspekcija buvo, skaiciuodavo kiekviena kg, is kur, kaip ir kodel, gaminti neekologiska buvo tiesiog pavojinga.
Ne visai taip
Bent jau kai dirbau, buvo Ekoagroso leistina 5 procentai neekologisku priedu, kad tas gaminys vis tiek butu laikomas eko. T.y. buvo galima deti cukraus(kuris irgi konservantas), druskos(konservantas), citrinos rugsties(konservantas), pektinas(konservantas) ir panasiai. Tokie yra ekologiski jogurtai Bios(pieno zvaigzdziu), nepamenu, kokie skaiciai su E raide buvo