Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 01 05, 12:05)
aš turbūt būčiau už tai, kad gamintojui būtų galima rinktis - arba gamini TIK eko produktą tos rūšies, arba tik neeko. kitaip man atrodo neįmanomas sukontroliavimas schmoll.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 01 05, 13:05)
o jei į temą, tai eilinį kart kyla klausimas - ar iš tikro tai kas paženklinta eko - yra eko?

o cia jau amzinas klausymas... ir labai abejoju, ypac lietuviskuose produktuose kiek tos tiesos... Sito mes nesuzinosime niekada- nebent vat kazkur kazkas patikrins, parasys- belieka tik pasitiketi arba ne..arba darytis majoneza pacioms namu salygomis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 05 sausio 2010 - 12:19
QUOTE(Diva:) @ 2010 01 05, 10:59)
O buvo zenklinimas? Jei nera eko zenklo , as net neziuriu i majonezu, kecupu uzrasus "Be konservantu". Maciau kazkuri su eko zenklinimu, idomu kuris ten buvo  g.gif

Manau cia labai i tema, kad biski ne i tema nukrypom biggrin.gif
Gaile labai tiksliai atsake drinks_cheers.gif esme, kad raso, jog be konservantu, o pasirodo, kad tai melas doh.gif tada gali pirkt pigiau su konservantais, vis tiek tas pats, pikta tiesiog.

O apie majonezus jau kalbejom...kazkoki Daumantu bandziau, labai neskanus pasirode blush2.gif O su eko zenklais laikomi ne saldytuve....nu nekyla ranka tokiu pirkt
Atsakyti
oo chia del majonezo mane labai nuliudino... ekologisko daumantu majonezo dar nekarto nemaciau pardavime, todel iprastai perku kedainiu "be konservantu", bet kazi kaip ten su juo yra ar kas tikrino sad.gif o veiveriu esu pirkus kelis kart kai nebuvo Kedainiu, taciau jo skonis labai neiprastas, negaliu pasakyt kad man patiko. Gal galite pasakyti ku Vilniuje teko pirkti eko Daumantu majonezo?
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2010 01 13, 10:41)
oo chia del majonezo mane labai nuliudino... ekologisko daumantu majonezo dar nekarto nemaciau pardavime, todel iprastai perku kedainiu "be konservantu", bet kazi kaip ten su juo yra ar kas tikrino sad.gif o veiveriu esu pirkus kelis kart kai nebuvo Kedainiu, taciau jo skonis labai neiprastas, negaliu pasakyt kad man patiko. Gal galite pasakyti ku Vilniuje teko pirkti eko Daumantu majonezo?

As visa laika perku maximoje, nei rimi, nei iki nemaciau sito majonezo schmoll.gif
Atsakyti
O man Daumantų Eko majonezas pasirodė labai skanus smile.gif dar ragavau ekologišką jų pomidorų padažą ir kečupą smile.gif
Atsakyti
p.s esu kaip ir gamintoja čia paminėto/ų Eko produktų. Tai patikėkit, tokia kontrolė, kad oi oi ir gamintojas tikrai nesišiukšlins įdėdamas ne Eko žaliavą, nes paprasčiausiai netikslinga jau bent būtų, nes ir taip nepigiai jie kainuoja jau prekybos centruose. Ir tuo labiau, kad su mūsų Lietuvos rinka gaminami tokie maži kiekiai.....

dar mergaitės nemaišykit sąvokų ekologiškas ir be konservantų, tai du skirtingi dalykai, kaip diena ir naktis.
Atsakyti
QUOTE(astisius @ 2010 01 13, 16:59)
p.s esu kaip ir gamintoja čia paminėto/ų Eko produktų. Tai patikėkit, tokia kontrolė, kad oi oi ir gamintojas tikrai nesišiukšlins įdėdamas ne Eko žaliavą, nes paprasčiausiai netikslinga jau bent būtų, nes ir taip nepigiai jie kainuoja jau prekybos centruose. Ir tuo labiau, kad su mūsų Lietuvos rinka gaminami tokie maži kiekiai.....

dar mergaitės nemaišykit sąvokų ekologiškas ir be konservantų, tai du skirtingi dalykai, kaip diena ir naktis.

Gali buti ekologiskas, bet su konservantais verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2010 01 05, 13:05)
suprantu kad biški ne į temą biggrin.gif , bet tiesiog nežinojau į kurią vietą dar galėčiau tai patalpint.
o jei į temą, tai eilinį kart kyla klausimas - ar iš tikro tai kas paženklinta eko - yra eko? kas kiek laiko ir kas tai tikrina? kad ir tas pats daumantų ekologiškas majonezas - gi netikrina ar tikrai kiekvienoj partijoj naudojami ekologiški kiaušiniai. juolab kad visi jų majonezai toj pačioj gamykloj gaminami, tiek eko tiek ne. tai va kažkaip gaila pinigėlių pasidaro, kai nežinai ar čia ne eilinė apgavystė.
aš turbūt būčiau už tai, kad gamintojui būtų galima rinktis - arba gamini TIK eko produktą tos rūšies, arba tik neeko. kitaip man atrodo neįmanomas sukontroliavimas schmoll.gif

Įsivaizduokit Lietuvos gamintoją, kuris galėtų gyvuoti gamindamas tik Eko produktus cool.gif Dirbti reiktų kokį 1* per mėn. O gaminamiems eko produktams yra spec. reikalavimai, tikrintojams turi pranešti prieš 3 dienas, kad gaminsi, tada jie atvažiuoja ir dalyvauja gaminimo procese, o kur dar apskaitos, ataskaitos, kur turi nurodyt ir pagrįst, kur alei vieno indelio nukeliavo ir t.t Tai kad save ir savo vartotojus gerbiantis gamintojas tikrai neklaidins, neapdgaudinės. schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Pasitikėjimą gali prarast vieną kartą ir tada jau visiems laikams. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(supersvocia @ 2010 01 13, 17:59)
Gali buti ekologiskas, bet su konservantais  verysad.gif

Tikrai ne.

Ekologiškas tai jau ir BE konservantų, nes konservantai kaip žaliava gi negali būti ekologiški lotuliukas.gif o be konservantų tai ir yra be konservantų, nebūtinai iš ekologiškų žaliavų. Kaži aš čia suprantamai? unsure.gif g.gif
Atsakyti
Hmm, na Ukmerges g. Maximoj tai nei karto neuztikau eko Daumantu, nors ji gan didele, reiks gal didesnej kokioj ziuret nzn Akropoly kokiam g.gif Dobilo suris irgi ten toli grazu nevisada buna deja..
Atsakyti
QUOTE(astisius @ 2010 01 13, 18:10)
Įsivaizduokit Lietuvos gamintoją, kuris galėtų gyvuoti gamindamas tik Eko produktus  cool.gif Dirbti reiktų kokį 1* per mėn. O gaminamiems eko produktams yra spec. reikalavimai, tikrintojams turi pranešti prieš 3 dienas, kad gaminsi, tada jie atvažiuoja ir dalyvauja gaminimo procese, o kur dar apskaitos, ataskaitos, kur turi nurodyt ir pagrįst, kur alei vieno indelio nukeliavo ir t.t Tai kad save ir savo vartotojus gerbiantis gamintojas tikrai neklaidins, neapdgaudinės.  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif Pasitikėjimą gali prarast vieną kartą ir tada jau visiems laikams. 4u.gif

Ekologiškas tai jau ir BE konservantų, nes konservantai kaip žaliava gi negali būti ekologiški  lotuliukas.gif 

Labai daug Lietuvoje gamintoju, kurie gyvena, gamindami TIK eko produktus 4u.gif Ir dirba neviena karta per menesi, o priklausomai nuo uzsakymo.
Tiesa, o nuo kada prieme ta istatyma(ar nutarima), jog reikia pranesti tikrintojams pries tris dienas? g.gif
Siuo metu as nedirbu su eko produkcija, sedziu su vaiku namuose, uz tai ir idomu pasidare del tu triju dienu perspejimo.
Del ataskaitu-sutinku drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Pernelyg ilgas, sudetingas ir bjaurus darbas, pikciau, nei Mokesciu inspekcija buvo, skaiciuodavo kiekviena kg, is kur, kaip ir kodel, gaminti neekologiska buvo tiesiog pavojinga.

Ne visai taip 4u.gif Bent jau kai dirbau, buvo Ekoagroso leistina 5 procentai neekologisku priedu, kad tas gaminys vis tiek butu laikomas eko. T.y. buvo galima deti cukraus(kuris irgi konservantas), druskos(konservantas), citrinos rugsties(konservantas), pektinas(konservantas) ir panasiai. Tokie yra ekologiski jogurtai Bios(pieno zvaigzdziu), nepamenu, kokie skaiciai su E raide buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Keretoja @ 2010 01 13, 20:58)
Hmm, na Ukmerges g. Maximoj tai nei karto neuztikau eko Daumantu, nors ji gan didele, reiks gal didesnej kokioj ziuret nzn Akropoly kokiam  g.gif Dobilo suris irgi ten toli grazu nevisada buna deja..

Na as ukmerges ir perku g.gif
Atsakyti