Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Rasma @ 2009 11 04, 00:14)
Skerdžia kiaules mėsai, kraują surenka ir panaudoja tolesnei, maistinio albumino, gamybai.  Todėl hematogenas yra tokios, sukrešėjusio-seno kraujo spalvos cool.gif

swoon.gif swoon.gif labai vaizdziai biggrin.gif .Zinojau ta visada , bet kai akys nemato ( neuzrasyta), tai sirdis neskauda...
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2009 11 04, 10:41)
Kad albuminas yra kraujo baltymas - taip. Bet kas jis turtingas gelezim pirma kart girdziu  ax.gif Hemoglobine yra gelezies.

Turtingas geležimi todėl, kad tai 'maistinis albuminas', jis vad. juoduoju maisto pramonėje. Tai ne tas koloidas, kuris gaunams iš kraujo plazmos mirksiukas.gif

"Dėl Hematogeno sudėtyje esančių gyvuninės
kilmės baltymų: albumino, hemoglobino (hemo geležis) ir kt., jo gamyba, pagrindinių medžiagų parinkimas bei technologiniai žaliavos apdirbimo procesai yra griežtai reglamentuojami ES produktų gamybos iš gyvūnų medžiagų taikymo direktyvų ir LR teisės aktų (HN 15:2003 "Maisto higiena",
V.Žin., 2003, Nr.70-3205).
Lietuviškojo Hematogeno gamyboje naudojami baltymai (albuminas,
hemoglobinas) ir kt., kurie gaminami pagal IST 175818756-04:2005 iš gyvūnų
maistinio kraujo, tuo atitikdami pagrindines ES Veterinarinių normų
direktyvas (1992 m. gruodžio 1d. Europos Tarybos direktyva 92/118/EEB ir kt.).

Hematogenas, kurio sudėtyje yra organinės klimės albumino (turinčio
aminorūgščių, lecitino) ir dvivalentės geležies (hemo geležies), gali būti
vienas geležies preparatų, skirtų vartoti geležies stokos anemijos
profilaktikai, taip pat jau esant geležies stokos anemijai."
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 11 04, 11:26)
aminorūgščių, lecitino) ir dvivalentės geležies (hemo geležies), gali būti

Rasma, o ar tiesa, kad 100g hematogeno galima suvalgyti per dieną? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 11 04, 11:26)
Turtingas geležimi todėl, kad tai 'maistinis albuminas', jis vad. juoduoju maisto pramonėje. Tai ne tas koloidas, kuris gaunams iš kraujo plazmos mirksiukas.gif

"Dėl Hematogeno sudėtyje esančių gyvuninės
kilmės baltymų: albumino, hemoglobino (hemo geležis) ir kt., jo gamyba, pagrindinių medžiagų parinkimas bei technologiniai žaliavos apdirbimo procesai yra griežtai reglamentuojami ES produktų gamybos iš gyvūnų medžiagų taikymo direktyvų ir LR teisės aktų (HN 15:2003 "Maisto higiena",
V.Žin., 2003, Nr.70-3205).
Lietuviškojo Hematogeno gamyboje naudojami baltymai (albuminas,
hemoglobinas) ir kt., kurie gaminami pagal IST 175818756-04:2005 iš gyvūnų
maistinio kraujo, tuo atitikdami pagrindines ES Veterinarinių normų
direktyvas (1992 m. gruodžio 1d. Europos Tarybos direktyva 92/118/EEB ir kt.).

aminorūgščių, lecitino) ir dvivalentės geležies (hemo geležies),
gali būti

Va dabar zinosiu, kad juodasis maistinis albuminas nelygu albuminui drinks_cheers.gif intike ant smugio irgi radau.
Ale va naujas kablikas man, paryskinau...parasyta IR dvivalentes gelezies (hemo gelezies), tai cia kaip suprast, kad maistinis albuminas yra organines kilmes albuminas plius dvivalente gelezis? Nes jei maistinis albuminas gaminamas is kraujo, tai gelezies jama yra, niekur ji nedingsta.
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2009 11 04, 15:23)
Ale va naujas kablikas man, paryskinau...parasyta IR dvivalentes gelezies (hemo gelezies), tai cia kaip suprast, kad maistinis albuminas yra organines kilmes albuminas plius dvivalente gelezis? Nes jei maistinis albuminas gaminamas is kraujo, tai gelezies jama yra, niekur ji nedingsta.

Tiesa slypi "Mogemo" įmonės gamybos technologijose g.gif Nesu susipažinusi kaip jie ten tiksliai gamina ax.gif blush2.gif Kodėl jie tą dvivalentę geležį išskiria nežinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 11 04, 15:44)
Tiesa slypi "Mogemo" įmonės gamybos technologijose g.gif Nesu susipažinusi kaip jie ten tiksliai gamina ax.gif  blush2.gif Kodėl jie tą dvivalentę geležį išskiria nežinau g.gif

Tai jie turbut neiskiria jo atskirai, man taip atrodo, tiesiog cia idomiai parasyta- albuminas ir gelezis
Atsakyti
O kokia kava perkate eko? Kokia atradusios, kokia labai skani? smile.gif
As siandien nusipirkau Bio Village EKO kava ("IKI"- kaip tik akcija ,250g-6.99lt thumbup.gif- klausykit, ar as viena tik neradau temos apie nuolaidas, akcijas, norejau ten parasyti- bet gal reik kavos isgert, gal dar nematau nieko ?? g.gif ) Prancuziska, yra dvieju rusiu- Peru ir Centrines Amerikos ax.gif ,ziuresime...Nes dazniausiai man eko kavos neskanios doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 12 07, 10:54)
O kokia kava perkate eko? Kokia atradusios, kokia labai skani?  smile.gif

Aš Merild žalią, skonis niekuom neįpatingas, paprasta kava, aš geriu man skanu, o kas išrankesnis kavai tai nežinau, nieko įpatingo man rodos..
Dar esu gėrus Liofbergs Lila irgi ekologišką, tai irgi sakyčiau kava kaip kava.
Tiesa, forumietės lygtai skundėsi Sati kava g.gif gal atsilieps kas iš bandžiųsių 4u.gif
O kam kuri kavytė laabai skani, tai šaukit, kartais noris ir svečius skaniau užvaišint, būt gerai turėt tikrai gardžios kavutės wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 12 07, 11:14)
Aš Merild žalią, skonis niekuom neįpatingas, paprasta kava, aš geriu man skanu, o kas išrankesnis kavai tai nežinau, nieko įpatingo man rodos..
Dar esu gėrus Liofbergs Lila irgi ekologišką, tai irgi sakyčiau kava kaip kava.
Tiesa, forumietės lygtai skundėsi Sati kava g.gif gal atsilieps kas iš bandžiųsių 4u.gif
O kam kuri kavytė laabai skani, tai šaukit, kartais noris ir svečius skaniau užvaišint, būt gerai turėt tikrai gardžios kavutės wub.gif

Vat man nei Merild , nei Liofberg Lila neskanios schmoll.gif , as ieskojimuose... Niu sia paragausiu - parasysiu atsiliepimus.Bet pas mane Peru, yra dar Centr.Amerikos- but gerai irgi atsiliepimo...
Atsakyti
As pati esu isimylejusi Clearspring produktus, tiek Europine tiek ju Japoniska virtuve. Aliejai fantastiski ju wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Feminin @ 2009 12 07, 18:11)
As pati esu isimylejusi Clearspring produktus, tiek Europine tiek ju Japoniska virtuve. Aliejai fantastiski ju  wub.gif

Prasom placiau.Kokie aliejai,kokie- visokie produktai?kur perkate?
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2009 12 07, 17:42)
Prasom placiau.Kokie aliejai,kokie- visokie produktai?kur perkate?

Ju yra daugelyje ekologisku parduotuviu, dabar "Iki" tinkle yra kaip tik dideles nuolaidos siems produktams.
Ir dar idesiu ekologiska vaikiska maisteli, ji pirkau eurovaistineje, mano vaikams labai patiko, nepalyginsi su "hipp" vadinamuoju ekologisku produktu nei skoniu nei sudetimi.
radau nauja internetine parduotuve, joje kaip tik parduodami sie produktai:
http://www.biterite....ko-produktai.81

apie clearspring galite pasiskaityti daugiau:
http://www.gyva.lt/p...pie_clearspring
cia zymiai vaizdziau nei as papasakosiu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feminin: 09 gruodžio 2009 - 16:59