Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Brilliant @ 2009 11 03, 14:25)
Dar vienas klausimas, nelabai protingas biggrin.gif : sudėtyje rašo, kad nėra kakavos, bet kodėl pats hematogenas rudos spalvos? g.gif 

įtariu, tas albuminas yra rudas.
Atsakyti
QUOTE(Brilliant @ 2009 11 03, 15:25)
Sveikos 4u.gif nežinau ar į čia pataikiau su savo klausimu, bet surizikuosiu bigsmile.gif Kokia jūsų nuomonė, apie hematogenus, ar priskiriate juos prie sveikesnių produktų? g.gif Gydytoja nustatė, kad pas mane geležies kiekis organizme ant ribos, nu bet dar jokių papildų sakė nebūtina vartoti, pradžioje labiau mitybą pasireguliuoti ir šiaip aš nenorių su tais geležies papildais prasidėti schmoll.gif  Praeitą dieną, vaistinėje nusipirkau hematogeno. Rašo, kad jame yra 75% rekomenduotinos geležies normos bigsmile.gif
Hematogeno sudėtis: Cukrus, sutirštintas nenugriebtas pienas su cukrumi, gliukozės sirupas, linų sėmenys (8%), maistinis albuminas (geležis), augaliniai riebalai, askorbo rūgštis, kvapioji medžiaga-vanilinas, folio rūgštis, cianokobalaminas.
Dar vienas klausimas, nelabai protingas biggrin.gif : sudėtyje rašo, kad nėra kakavos, bet kodėl pats hematogenas rudos spalvos? g.gif  Mane nuo kakavos kai daug jos suvartoju, alergizuoja, tai įdomu ar nuo hematogenų neberia?  ax.gif

Aš tai priskiriu smile.gif geriau už vaistus arba tiesiog geriau nei paprastas šokoladas smile.gif bet visų atvejai ir poreikiai skirtingi, tai galiu tik iš savo pusės pasakyt rolleyes.gif man nėščiai buvo nukritęs hemoglobinas, nedaug, bet primygtinai liepė gert vaistus,, pabandžiau, bet viskas atsidurdavo tualete, gydytoja išrašė kitų,,negėriau ax.gif pagerinau mityba plius hematogenas, granatų sultys,, atsistatė greit smile.gif gydytoja taip ir nesužinojo kad jos neklausiau ax.gif niekam nesiūlau taip elgtis, tiesiog mano atveju padėjo, o jei didesnė anemija, tai aš jo nepriskiriu prie vaistų, manau tai tegali būt pagalbinė priemonė ax.gif perku kartais vaikui, tiesiog šiaip sau, kartais, vietoj šokolado smile.gif nors geras pas jį hemoglobinas, jis skanus, mielai suvalgo ir pati kartais pasmaguriauju smile.gif
Dėl kakavos ir alergijos nieko negaliu pasakyt 4u.gif
Tiesa apie normas, tai atkreipkit dėmesį, kad ten duota 100 g, o šokoladukas 50, tai 2 suvalgius, nebus perdozuota, aišku mityba žiūrint dar kokia smile.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus, merginos 4u.gif Sauluže, taip sutinku, kad jei jau pasireikšia mažakraujystė, tada reikia pamiršti principus ir gerti vaistukus ax.gif Tik dabar pastebėjau, kad ten rašo 100 g yra 71,4 % rekomenduotinos geležies, o ne 50 g doh.gif Dar norėjau paklausti, dėl granatų sulčių, ar jas pati spausdavai ar įsigydavai prekybos centruose, nelabai mačiau 100 % granatų sulčių pirkti kur blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Brilliant @ 2009 11 03, 17:00)
Ačiū už atsakymus, merginos 4u.gif  Sauluže, taip sutinku, kad jei jau pasireikšia mažakraujystė, tada reikia pamiršti principus ir gerti vaistukus ax.gif  Tik dabar pastebėjau, kad ten rašo 100 g yra 71,4 % rekomenduotinos geležies, o ne 50 g doh.gif 

Mano supratimu iš to ką rašo ant pakuotės, į dieną galima suvartoti ne daugiau dviejų hematogenų mirksiukas.gif
Atsakyti
Na vat del hematogenu visa gyvenima man idomu, amzinos diskusijos- gerai ar negerai box.gif - kiek zmoniu tiek nuomoniu, kiek gydytoju tiek irgi umn.gif biggrin.gif
Kad tai nera ekologiskas produktas tai faktas mirksiukas.gif , bet jei padeda zmonems tai kodel gi ne...
O pati tai feeee nemegstu nuo vaikystes- toks privalomas jis buvo musu namuose doh.gif
Atsakyti
Vo hematogenas man irgi mistika, paskaicius sudeti gero nerandu nieko. Niekaip nesuprantu kas yra maistinis albuminas (gelezis). Kiek zinau albuminas yra baltymas, o prie ko cia gelezis?? blink.gif
Vo ziuriu dar yra sudetyje folio r. ir cianokabalamino, anksciau ju tikrai nesu macius sudetyje, va cia galiu suprast, kad kelia hema
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2009 11 03, 22:05)
Vo hematogenas man irgi mistika, paskaicius sudeti gero nerandu nieko. Niekaip nesuprantu kas yra maistinis albuminas (gelezis). Kiek zinau albuminas yra baltymas, o prie ko cia gelezis??  blink.gif
Vo ziuriu dar yra sudetyje folio r. ir cianokabalamino, anksciau ju tikrai nesu macius sudetyje, va cia galiu suprast, kad kelia hema

Maistiniu albuminu šiuo atveju vadinamas džiovintas gyvūnų kraujas, daugiau nieko stebuklingo ten nėra. Tik nežinau, kokių konkrečiai, anksčiau buvo naudojamas veršelių kraujas, dabar gal jau naudoja ir kitų gyvūnų. Kraujas turi hemoglobino, uolia, turime geležį biggrin.gif . Tą rudą spalvą taip pat duoda kraujas, nes džiovinamas jis keičia savo spalvą iš raudonos į rudą.
Atsakyti
QUOTE(Brilliant @ 2009 11 03, 14:25)
Hematogeno sudėtis: Cukrus, sutirštintas nenugriebtas pienas su cukrumi, gliukozės sirupas, linų sėmenys (8%), maistinis albuminas (geležis), augaliniai riebalai, askorbo rūgštis, kvapioji medžiaga-vanilinas, folio rūgštis, cianokobalaminas.

Dar vienas klausimas, nelabai protingas biggrin.gif : sudėtyje rašo, kad nėra kakavos, bet kodėl pats hematogenas rudos spalvos? g.gif 

Albuminas yra kraujo baltymas. Ir turtingas geležimi, kuri dalyvauja deguonies pernešime (juk tai pagrindinė kraujo funkcija, tiekti deguonį audiniams).
Hematogeno ir pavadinimas sako, kad tai batonėlis iš kraujo ('haemo-' prefiksas reiškia 'kraują'). Kad žmonių 'nebritkint', tai nerašo, kad albuminas tai realiai yra kiaulių (anksčiau, kol nebuvo 'kempinligės', tai buvo naudojamas veršelių) kraujo produktas. Skerdžia kiaules mėsai, kraują surenka ir panaudoja tolesnei, maistinio albumino, gamybai. Todėl hematogenas yra tokios, sukrešėjusio-seno kraujo spalvos cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Brilliant @ 2009 11 03, 18:00)
Dar norėjau paklausti, dėl granatų sulčių, ar jas pati spausdavai ar įsigydavai prekybos centruose, nelabai mačiau 100 % granatų sulčių pirkti kur blush2.gif ?

Pirkdavau PC, maximoj tikrai būdavo 1 l stikliniam butely, rašė kad šimtaprocentinės, jei neklystu pasterizuotos, azerbaidžianietiškos g.gif

QUOTE(ernesin @ 2009 11 03, 18:02)
Mano supratimu iš to ką rašo ant pakuotės, į dieną galima suvartoti ne daugiau dviejų hematogenų mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(TuteSun @ 2009 11 04, 00:03)
Maistiniu albuminu šiuo atveju vadinamas džiovintas gyvūnų kraujas, daugiau nieko stebuklingo ten nėra. Tik nežinau, kokių konkrečiai, anksčiau buvo naudojamas veršelių kraujas, dabar gal jau naudoja ir kitų gyvūnų. Kraujas turi hemoglobino, uolia, turime geležį biggrin.gif . Tą rudą spalvą taip pat duoda kraujas, nes džiovinamas jis keičia savo spalvą iš raudonos į rudą.

wacko.gif kaip neapetitiška doh.gif gerai, kad to nežinojau anksčiau,, nu tikrai rašytų visa tai ant pakuotės tai pardavimai jaučiu būtų žekliai mažesni biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2009 11 04, 10:13)
wacko.gif kaip neapetitiška doh.gif gerai, kad to nežinojau anksčiau,, nu tikrai rašytų visa tai ant pakuotės tai pardavimai jaučiu būtų žekliai mažesni biggrin.gif

Gal g.gif Daug žmonių tai ir žino.
Bet LT tradicijos senos: kraujiniai vėdarai, dešros ir pan., puikiai būdavo valgoma. Aš vaikystėje mėgau ir kraujinius vėdarus su perlinėm kruopom, ir hematogeną..dabar net pagalvoti negaliu doh.gif biggrin.gif
O beje, buvo anskčiau metas, kad taip ant hematogeno ir rašydavo ('veršelių kraujas')
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 11 04, 11:16)
Gal g.gif Daug žmonių tai ir žino.
Bet LT tradicijos senos: kraujiniai vėdarai, dešros ir pan., puikiai būdavo valgoma. Aš vaikystėje mėgau ir kraujinius vėdarus su perlinėm kruopom, ir hematogeną..dabar net pagalvoti negaliu doh.gif  biggrin.gif 
O beje, buvo anskčiau metas, kad taip ant hematogeno ir rašydavo ('veršelių kraujas')

Tai reiškias aš balta kvaila varna nieko nežinau blush2.gif
Viską suprantu, bet kai valgai ale šokoladą, tai kažkaip nepagalvoji, kad ten gali būt kraujo unsure.gif
Apsišviečiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2009 11 03, 23:14)
Albuminas yra kraujo baltymas. Ir turtingas geležimi, kuri dalyvauja deguonies pernešime (juk tai pagrindinė kraujo funkcija, tiekti deguonį audiniams).
Hematogeno ir pavadinimas sako, kad tai batonėlis iš kraujo ('haemo-' prefiksas reiškia 'kraują'). Kad žmonių 'nebritkint', tai nerašo, kad albuminas tai realiai yra  kiaulių (anksčiau, kol nebuvo 'kempinligės', tai buvo naudojamas veršelių) kraujo produktas. Skerdžia kiaules mėsai, kraują surenka ir panaudoja tolesnei, maistinio albumino, gamybai.  Todėl hematogenas yra tokios, sukrešėjusio-seno kraujo spalvos cool.gif

Kad albuminas yra kraujo baltymas - taip. Bet kas jis turtingas gelezim pirma kart girdziu ax.gif Hemoglobine yra gelezies. Nu gal pas verselius kitaip, nzn, eisiu pasiknisiu internete
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dilditele: 04 lapkričio 2009 - 10:45