QUOTE(Brilliant @ 2009 11 03, 15:25)
Sveikos
nežinau ar į čia pataikiau su savo klausimu, bet surizikuosiu
Kokia jūsų nuomonė, apie hematogenus, ar priskiriate juos prie sveikesnių produktų?
Gydytoja nustatė, kad pas mane geležies kiekis organizme ant ribos, nu bet dar jokių papildų sakė nebūtina vartoti, pradžioje labiau mitybą pasireguliuoti ir šiaip aš nenorių su tais geležies papildais prasidėti
Praeitą dieną, vaistinėje nusipirkau hematogeno. Rašo, kad jame yra 75% rekomenduotinos geležies normos
Hematogeno sudėtis: Cukrus, sutirštintas nenugriebtas pienas su cukrumi, gliukozės sirupas, linų sėmenys (8%), maistinis albuminas (geležis), augaliniai riebalai, askorbo rūgštis, kvapioji medžiaga-vanilinas, folio rūgštis, cianokobalaminas.
Dar vienas klausimas, nelabai protingas
: sudėtyje rašo, kad nėra kakavos, bet kodėl pats hematogenas rudos spalvos?
Mane nuo kakavos kai daug jos suvartoju, alergizuoja, tai įdomu ar nuo hematogenų neberia?
Aš tai priskiriu
geriau už vaistus arba tiesiog geriau nei paprastas šokoladas
bet visų atvejai ir poreikiai skirtingi, tai galiu tik iš savo pusės pasakyt
man nėščiai buvo nukritęs hemoglobinas, nedaug, bet primygtinai liepė gert vaistus,, pabandžiau, bet viskas atsidurdavo tualete, gydytoja išrašė kitų,,negėriau
pagerinau mityba plius hematogenas, granatų sultys,, atsistatė greit
gydytoja taip ir nesužinojo kad jos neklausiau
niekam nesiūlau taip elgtis, tiesiog mano atveju padėjo, o jei didesnė anemija, tai aš jo nepriskiriu prie vaistų, manau tai tegali būt pagalbinė priemonė
perku kartais vaikui, tiesiog šiaip sau, kartais, vietoj šokolado
nors geras pas jį hemoglobinas, jis skanus, mielai suvalgo ir pati kartais pasmaguriauju
Dėl kakavos ir alergijos nieko negaliu pasakyt
Tiesa apie normas, tai atkreipkit dėmesį, kad ten duota 100 g, o šokoladukas 50, tai 2 suvalgius, nebus perdozuota, aišku mityba žiūrint dar kokia
Nežiūrim LNK ir Lietuvos Ryto neperkam