Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Saloniki @ 2009 10 26, 14:10)
Šitos parduotuvės dar nesu atradusi, ačiū už nuorodą  4u.gif , o dėl galiojimo laiko - dukrai paprastai perku ekologišką "Dobilo" pieną, kuris irgi kelias dienas puikiausiai stovi. Šiaip, kažin ar kas vežtų į Vilnių pieną su vienos dienos galiojimo laiku  g.gif

Parduotuvej visi pienai yra pasterizuoti, net ekologiski, greicausiai todel ir nerugsta. Kiek esu pirkusi Vilniuje turgeliuose is ukininku tikra ka tik pamelzta piena, jo galiojimas buna 1 diena, ir is tikruju po keliu dienu jau buna suruges, o dar palaikius puikiausias rugpienis gaunasi. Todel ir galvojau kad gali buti tas Komarovskio pienas koks nors virintas, nes man isstovi net ir 5 dienas nesuruges. Na cia irgi klausimas, sakoma kad virintas gerai nes nelieka bakteriju, bet ir gerieji baltymai zusta.
Grietine ir sviesta as nezinau kaip jus isivaizduojat sugedusi. As kazkaip ipratusi kad namine grietine ir sviestas yra kitokie, na turi toki kartais net isrugu kvapa, bet tai yra normalu, naudoju ir nelaikau sugedusiu. Parduotuvej ir grietinej ir svieste vis tiek kazkokiu priedu yra, nors ir neraso, net islydzius sviesta lieka tokio baltos putos, ko niekada nebuna naminiame svieste, o grietine is pardes net pati riebiausia istirpsta tokiais "kleckais".
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2009 10 27, 11:57)
Parduotuvej visi pienai yra pasterizuoti, net ekologiski, greicausiai todel ir nerugsta. Kiek esu pirkusi Vilniuje turgeliuose is ukininku tikra ka tik pamelzta piena, jo galiojimas buna 1 diena, ir is tikruju po keliu dienu jau buna suruges, o dar palaikius puikiausias rugpienis gaunasi. Todel ir galvojau kad gali buti tas Komarovskio pienas koks nors virintas, nes man isstovi net ir 5 dienas nesuruges. Na cia irgi klausimas, sakoma kad virintas gerai nes nelieka bakteriju, bet ir gerieji baltymai zusta.
Grietine ir sviesta as nezinau kaip jus isivaizduojat sugedusi. As kazkaip ipratusi kad namine grietine ir sviestas yra kitokie, na turi toki kartais net isrugu kvapa, bet tai yra normalu, naudoju ir nelaikau sugedusiu. Parduotuvej ir grietinej ir svieste vis tiek kazkokiu priedu yra, nors ir neraso, net islydzius sviesta lieka tokio baltos putos, ko niekada nebuna naminiame svieste, o grietine is pardes net pati riebiausia istirpsta tokiais "kleckais".

ačiū už išaiškinimą 4u.gif . Varškę, varškės sūrius perku turguje (mažų gamintojų, ūkininkų), jų galiojimo laikas irgi labai trumpas parašytas, pora dienų, bet tikrai galima valgyti daug ilgiau, tik su, kaip rašote, išrūgų kvapu smile.gif . Bet jis tikrai netrukdo, juk puikiai prisimenu, kad taip kvepėjo ir tikri produktai vaikystės kaime smile.gif
Atsakyti
Sveiki/os, kvieciu jus visus/as sudalyvauti anketineje apklausoje apie ekologiskus produktus w w w . apklausa . lt/f/ziniasklaidos-itaka-ekologisku-produktu-vartojimui-6bypc7j (tarpelius reikia istrinti
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2009 10 27, 11:57)

Jei čia man tai puikiai žinau kaip kvepia ir kokio skonio naminiai pieno produktai, daug metų tik tokius ir valgiau tongue.gif pasenusio sviesto ir grietinės skonį taip pat puikiai jaučiu smile.gif
gal ne visą laik ten tokie produktai, bet va vienas kitas kartas ir atbaido kai kuriuos pirkėjus. Tuo labiau kad kaina nėra mažesnė nei parduotuvinė ax.gif tai už tokią kainą norėtųsi šviežių produktų.
Mobiliuose turgeliuose perku retai, bet kartais mėgstu nusipirkti saldų sūrį, kokio nerandu parduotuvėse. Labai skanūs pieno produktai halės turguj, viena moteris pardavinėja, ten pas ją beprotiškos eilės stovi, retai nuvažiuoju, bet verta apsipirkti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutti @ 2009 10 27, 18:01)
Labai skanūs pieno produktai  halės turguj, viena moteris pardavinėja, ten pas ją beprotiškos eilės stovi, retai nuvažiuoju, bet verta apsipirkti  smile.gif

Manau, kad aš irgi pas ją perku thumbup.gif . Be to, Halės turguje man labai skanūs varškės sūriai ekologiškų prekių skyrelyje. Jie gal ir ne ekologiški, bet tikrai geri thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tutti @ 2009 10 27, 18:01)
Mobiliuose turgeliuose perku retai, bet kartais mėgstu nusipirkti saldų sūrį, kokio nerandu parduotuvėse. Labai skanūs pieno produktai  halės turguj, viena moteris pardavinėja, ten pas ją beprotiškos eilės stovi, retai nuvažiuoju, bet verta apsipirkti  smile.gif

As irgi kartais is tos moters nusiperku, tikrai skanu pas ja smile.gif Pastebejau kad ukininku turgeliuose kai kurie ukininkai jau persistengia, pvz teko neseniai pirkti suri i kuri prideta cukraus, nu tai jau toks net sleiksciai saldus buvo ir netikras... sad.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif
Pamenu anksciau budavo toks puspalpis, kuriame budavo visokios maisto prekes ir jame nurodyti visokie E, kurie sveikesni kurie jau ne. siandien norejau uzeit y ta psl, bet kad pamirsau adresa verysad.gif ,
Gal kuri, pamena ta adresa blush2.gif ? buciau dekinga
Atsakyti
QUOTE(raciren @ 2009 11 02, 14:39)
sveikos  smile.gif
Pamenu anksciau budavo toks puspalpis, kuriame budavo visokios maisto prekes ir jame nurodyti visokie E, kurie sveikesni kurie jau ne. siandien norejau uzeit y ta psl, bet kad pamirsau adresa  verysad.gif ,
Gal kuri, pamena ta adresa  blush2.gif ? buciau dekinga

Gal šis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2009 11 02, 14:42)

taip sis, labai dekui 4u.gif
Atsakyti
[quote=klomba,2009 10 27, 11:57]

Nebutinai pienas turi buti pasterizuotas, kad nesurugtu. Jeigu melziama gera melzimo aparatura, tuomet melzimo metu pienas neturi salycio su oru (nes pieno linija keliauja tiesiai i saldytuva), yra gerai atsaldomas ir tai garantuoja jo ilgesni issilaikyma nesurugus. Vat kaip yra tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(spalvota @ 2009 10 24, 00:19)
gal butu galima suzinoti,kur jie pardavineja savo produkcija tongue.gif
Papildyta:

o kur ta parduotuve?

Savanoriu pr 44, priešais maxima. o siaip dar vazineja po Vilniaus mokrorajonus: gedimino pr, šeškinė, justininškė, antakalnis mirksiukas.gif
Atsakyti
o mes ramia sąžine ir patys valgom, ir kitiems parduodam savo augintą NORMALIĄ vištieną, kuri tiesiog burnoj tirpsta valgant, net mano mažius, kuris šiaip nevalgus, vis klausia:"mamyte, kada iškepsi tos skanios vištytės?" Bent jau vištos ir daržovių savo turime, o visa kita, tai neaišku ko žmogus privalgai doh.gif
Jei kas norit išbandyt ir pajaust skirtumą, prašom į Vilniaus Ukmergės g. turgelį, būsime nuo kt sav, 5ad ir 6ad. dar būnam prei Akropolio 6adienį, įsitikinsite thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif nežinau ar į čia pataikiau su savo klausimu, bet surizikuosiu bigsmile.gif Kokia jūsų nuomonė, apie hematogenus, ar priskiriate juos prie sveikesnių produktų? g.gif Gydytoja nustatė, kad pas mane geležies kiekis organizme ant ribos, nu bet dar jokių papildų sakė nebūtina vartoti, pradžioje labiau mitybą pasireguliuoti ir šiaip aš nenorių su tais geležies papildais prasidėti schmoll.gif Praeitą dieną, vaistinėje nusipirkau hematogeno. Rašo, kad jame yra 75% rekomenduotinos geležies normos bigsmile.gif
Hematogeno sudėtis: Cukrus, sutirštintas nenugriebtas pienas su cukrumi, gliukozės sirupas, linų sėmenys (8%), maistinis albuminas (geležis), augaliniai riebalai, askorbo rūgštis, kvapioji medžiaga-vanilinas, folio rūgštis, cianokobalaminas.
Dar vienas klausimas, nelabai protingas biggrin.gif : sudėtyje rašo, kad nėra kakavos, bet kodėl pats hematogenas rudos spalvos? g.gif Mane nuo kakavos kai daug jos suvartoju, alergizuoja, tai įdomu ar nuo hematogenų neberia? ax.gif
Atsakyti