Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikui kyla rūgštis

Laba diena,

Mūsų dukrytei spalio 10 dieną sueina 3 metukai. pastaruoju metu pastebėjom, kad vaikui pavalgius pradeda kilti rūgštis, matosi, kaip vaikui tarsi norėtusi vemt, na kad sukyla kažkas, paskui ji sukosti ir pradeda verkti kad neskanu ir griaužia. tai kiek suprantam čia taip būna, kai rūgštis sukyla. O gal tai gali būti kitokia priežastis g.gif Mergaitei daugiau pavalgius nelabai virškina skrandukas, ji dažnai skundžiasi kad negali atsirūgt, tai kai atsigeria daugiau arbatytės ar pav. mineralinio vandens, tada atsirūgsta ir lyg viskas gerai.
Be to mažajai nuolat užkietėję viduriukai, bet maistas jų visiškai nesureguliuoja, tiesiog gydytojai sako, kad neaiški to kietėjimo priežastis doh.gif Tai gal galėtumėte patarti ar gali būti, kad mažajai padidėjęs rūgštingumas, o galbūt net sumažėjęs, nes kažkas minėjo, kad rūgštis gali kilti ir tada, kai skranduko rūgštingumas stipriai sumažėjęs. Nes labai jau kažkaip nevirškina jai maistuko skrandukas. gal patartumėte ką tokiu atveju daryti g.gif Tiesa, vaikui atsikėlus ryte iš burnos sklinga rūgštus kvapas. Kas tai galėtų būti g.gif

Išanksto dėkui už atsakymą wub.gif
Atsakyti
Jūsų mergaitę turėtų konsultuoti vaikų gastroenterologas, atlikti tinkamus tyrimus ir tik tada paskirti reikiamą gydymą. Panašios problemos būna prie nuolatinio vidurių užkietėjimo, kurį gydyti būtina.
Atsakyti