Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(fajerė @ 2006 03 09, 20:51)
Ačiū labai 4u.gif  aciuks.gif ,viską užfiksavau.
O gal tu galėtum patarti,ką ir kaip reikėtų pamatyti Romoje,na ne iš to ,ką afišuoja vadovėliai,bet tą kas yra tiesiog  thumbup.gif  photo.gif.
Ir dar norėjau paklaust,kur geriausia yra pavalgyti,nes  tarkim mano draugė buvo Milane tai jai pietūs kiekvieną dieną atsieidavo apie 40eur,tai ir galvoju g.gif  ar Itlijoj tokios kainos yra normalu,ar ji čia kažkur ne ten valgė  hihihi.gif
Aš tiesiog noriu pasiruošti,kad nebūtų šoko,todėl būsiu labai dėkinga už info 4u.gif

Na, jei nori Romoje pamatyti kažko labai ypatingo, tai patarčiau aplankyti katakombas, pvz., šv. Kalisto in via Appia antica.Katakombos-tai pirmųjų krikščionių kapinės po žeme, kurios driekiasi ištisais labirintais po žeme.
Jei norite nebrangiai pavalgyti, turite ieškoti "Rosticeria" arba "Tavola calda", "Pizza a taglio".
Dar vėliau parašysiu ką galima aplankyti Romoje, dabar skubu, tai tiek tam kartui. mirksiukas.gif
Papildyta:
Jei pietautumėte restorane, tai 40 eurų tikrai normali kaina.
Atsakyti
QUOTE(fajerė @ 2006 03 10, 01:17)
Aaaai,tai čia truputį toliau nuo centro,bent jau čia kiek aš suprantu g.gif
Spėju,kad tu ieškojai per hotelinroma,tai tu čia pažiūrėk http://www.hotelinro...p...e=30&modo=2
Čia tas pats saitas,tik per mapsą gali ieškot,paspaudi ant norimos vietos ir tau išmeta tos vietos žemėlapį su ten esančiais viešbutukais.Sorry,jei pr ten jau žiūrėjai ir aš čia tik bereikalingai tau patariu mirksiukas.gif
Matai,mums tavo viešbuty kainos aukštesnės,nes mes važiuojam spalio pirmą,tai ten siūlo už doublą 138eur,o prie  Trevi fontano ir Koliziejaus 115-130,tai mums gaunasi arčiau centro ir pigiau,aišku nedaug,bet vistiek blush2.gif
Jeigu dar kokį nužiūrėsit,papasakok,gal ir mes užsikabinsim ant jūsų viešbutuko bigsmile.gif  biggrin.gif

Nu cia gal ir toliau nuo centro g.gif bet metro stotele salia, planuojam pirkti savaitini abonementa metro, tai koks skirtumas...as uzsirezervavau ta viesbuti, bet galiu iki liepos 10 atsaukti... tongue.gif bet vat dar pasiziurejau kt psl apie ta viesbutuka, tai iki pagrindiniu turistiniu vietu apie 1-2 km...aj nu ir nueisim blogiausiu atveju... thumbup.gif
ziurejau i tavo nuoroda, tai ten dauguma viesbuciu jau uzrezervuoti blink.gif

QUOTE(Veronika @ 2006 03 10, 07:39)
Na, jei nori Romoje pamatyti kažko labai ypatingo, tai patarčiau aplankyti katakombas, pvz., šv. Kalisto in via Appia antica.Katakombos-tai pirmųjų krikščionių kapinės po žeme, kurios driekiasi ištisais labirintais po žeme.
Jei norite nebrangiai pavalgyti, turite ieškoti "Rosticeria" arba "Tavola calda", "Pizza a taglio".

O kur tos katakombos? blink.gif
Fajere, tu vyksti spali? tai as vykstu liepa, ot galesiu pripasakot lotuliukas.gif

C.I.S. (Carta Integrata Settimanale)

Validity: For seven days starting from the date indicated by the user on the Card, valid for an unlimited number of trips.

Cost: EURO 16

Use: Atac buses, Cotral buses (urban only), Metro lines A and B (one ride only), Met.Ro trains to Lido, Viterbo, Pantano, FS trains only second class (one way, ask before using).

kaip suprasti "one ride only"? Viena karta naudotis metro linija per diena? unsure.gif
Papildyta:
Veronika, o traukiniu 2 klase labai blogai? g.gif
Atsakyti
Gal kas neseniai buvote Turine ir galėtų papasakoti ką ten verta apžiūrėti?
Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2006 03 10, 08:39)
Dar vėliau parašysiu ką galima aplankyti Romoje, dabar skubu, tai tiek tam kartui. mirksiukas.gif
Papildyta:
Jei pietautumėte restorane, tai 40 eurų tikrai normali kaina.

OOOOOOOOi labai ačiū aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Lauksiu patarimų 4u.gif Dabar tik tuo ir gyvenu,jau vyras net juokiasi,galima pagalvot,kad rytoj išvažiuot reikia biggrin.gif Nu,bet jau taip viskas įdomu,kad nebegaliu negalvot apie Italiją...
O tai "Rosticeria" arba "Tavola calda", "Pizza a taglio" čia yra tinklai ar šiaip pavienės kavinukės.Kur maždaug jų ieškoti??? blush2.gif

QUOTE(laura13 @ 2006 03 10, 10:03)
Nu cia gal ir toliau nuo centro g.gif  bet metro stotele salia, planuojam pirkti savaitini abonementa metro, tai koks skirtumas...as uzsirezervavau ta viesbuti, bet galiu iki liepos 10 atsaukti... tongue.gif bet vat dar pasiziurejau kt psl apie ta viesbutuka, tai iki pagrindiniu turistiniu vietu apie 1-2 km...aj nu ir nueisim blogiausiu atveju... thumbup.gif
ziurejau i tavo nuoroda, tai ten dauguma viesbuciu jau uzrezervuoti blink.gif
O kur tos katakombos? blink.gif
Fajere, tu vyksti spali? tai as vykstu liepa, ot galesiu pripasakot lotuliukas.gif

Labai lauksiu pasakojimų 4u.gif Tik viską prašom atsiminti.
O dėl metro,tai man irgi atrodo,kad ten vienas važiavimas g.gif Gaila,ane?Važinėtumėt ir važinėtumėt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fajerė @ 2006 03 10, 13:03)
O dėl metro,tai man irgi atrodo,kad ten vienas važiavimas g.gif Gaila,ane?Važinėtumėt ir važinėtumėt lotuliukas.gif

nu bet kazkaip neitiketina kad 1 vaziavimas per diena...kazkaip kolegos sako, kad nelabai gali buti... g.gif gal Veronika tars zodi? g.gif
dienorasti rasysiu... tongue.gif
o kaip tau tas viesbutukas? g.gif
Atsakyti
Veronika,žiūrėjau mapse Via Appia Antica,tai nesuprantu kodėl,bet man rodo tik Via Appia Nuova,bet ten Šv.Kalisto namatau. verysad.gif Tai gal dar kokią užuominą galima būtų notworthy.gif

QUOTE(laura13 @ 2006 03 10, 14:06)
nu bet kazkaip neitiketina kad 1 vaziavimas per diena...kazkaip kolegos sako, kad nelabai gali buti... g.gif  gal Veronika tars zodi? g.gif
dienorasti rasysiu... tongue.gif
o kaip tau tas viesbutukas? g.gif

Visai thumbup.gif ,man jis,atrodo toks tipiškas senovinis viešbutukas.Labai patinka ta ale senovinis stilius,nors namie toks man stilius nepriimtinas,bet Romos viešbučiuose mane tai labai žavi wub.gif
Aš šitą viešbutuką į favorite įtraukiau,gal ir mes ten apsistosim,jeigu ką mirksiukas.gif 4u.gif
Į tą dienoraštį prašom įrašyti ir kainas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fajerė @ 2006 03 10, 13:30)
Visai thumbup.gif ,man jis,atrodo toks tipiškas senovinis viešbutukas.Labai patinka ta ale senovinis stilius,nors namie toks man stilius nepriimtinas,bet Romos viešbučiuose mane tai labai žavi wub.gif
Aš šitą viešbutuką į favorite įtraukiau,gal ir mes ten apsistosim,jeigu ką mirksiukas.gif  4u.gif
Į tą dienoraštį prašom įrašyti ir kainas lotuliukas.gif

o man tas Vidurzemio juros stiliukas ir namie patiktu, aisku proto ribose...tai vat tas viesbutukas toks mielas, nors realiai tai galesiu pasakyt ka nors liepos gale tongue.gif
rasysiu ir kainas...man visada idomu... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(fajerė @ 2006 03 10, 13:30)

Aš šitą viešbutuką į favorite įtraukiau,gal ir mes ten apsistosim,jeigu ką mirksiukas.gif  4u.gif

favoritai uzsikise nuo nuorodu lotuliukas.gif
Atsakyti
mes planuojam su vyru 5 dienas praleisti Romoje, o kitas keliaut i pietus...Neapolis, persikelti i Capri...Po to grizti i Sorrento, keliauti toliau i pietus...

laura, ar jus planuojate iki Sicilijos nuvaziuoti?
Atsakyti
QUOTE(fajerė @ 2006 03 10, 12:50)
O tai "Rosticeria" arba "Tavola calda", "Pizza a taglio" čia yra tinklai ar šiaip pavienės kavinukės.Kur maždaug jų ieškoti??? blush2.gif

Ne, tai nėra tinklai.Rosticeria-kažkas panašaus į nebrangų restoranėlį, "Tavola calda"-maždaug kaip valgykla, o "Pizza a taglio"-parduodama pica tiesiai iš pečiaus, tiesiog paprašai kiek tau jos atpjauti ir gali valgyti ten arba gatvėje ant suoliuko.
Dar Romoje patarčiau aplankyti Campo de' Fiori-tai aikštė, kurioje 1600 m. ant laužo sudegino Džordaną Bruną.Ten jam yra pastatytas paminklas, aikštė kone autentiškai yra išlikusi iš tų laikų.Vakarais ten atsidaro daug restoranėliu, barų, ledainės.Netoliese yra maždaug 1387 m. šv. Brigitos bažnyčia, didinga Prancūzijos ambasada, dar toliau paėjus galima pasiekti zona Trastevere (kaip Vilniaus Užupis).Žodžiu, netingėkite kuo daugiau vaikščioti pėsčiomis ir patys atrasite Amžinojo miesto nuostabų grožį!O kiek bažnyčių visokiausių, vos ne kas 50 metrų.
Via Appia ir tą Campo de' Fiori pasieškokite žemėlapyje.
Papildyta:
QUOTE(fajerė @ 2006 03 10, 13:03)

Romoje yra tik dvi metro linijos-A ir B.Abi susikryžiuoja Termini stotyje.Daugiau linijų negali kasti...nes po miestu yra kitas, senovinis miestas.

QUOTE(fajerė @ 2006 03 10, 13:08)
Veronika,žiūrėjau mapse Via Appia Antica,tai nesuprantu kodėl,bet man rodo tik Via Appia Nuova,bet ten  Šv.Kalisto namatau. verysad.gif Tai gal dar kokią užuominą galima būtų notworthy.gif

Na, mano vyrelis sako, kad šv. Kalisto katakombos yra vis tik in via Appia Antica.
Dar yra šv. Sebastijono it šv. Domicelės katakombos.
Papildyta:
QUOTE(laura13 @ 2006 03 10, 14:32)

Veronika, mes diskutavom del metro bilieto...nelabai suprantu kaip cia su tuo bilietu savaitei?

Yra turistinis bilietas lygtai trim dienom, paskui galima pirkti savaitei, tik kainų neprisimenu.Tie bilietai galioja ir metro, ir miesto autobusams, tramvajams, priemestiniams traukinukams.Ant to bilieto reikia užrašyti savo pavardę, kad kitas žmogus negalėtų naudotis.
Galima pirkti ir vienkartinį bilietą, jis kainuoja vieną eurą.Galioja 75 min. autobusams, tramvajams, bet metro-tik vienam maršrutui, tai nelabai apsimoka. schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(laura13 @ 2006 03 10, 09:19)

kaip suprasti "one ride only"? Viena karta naudotis metro linija per diena?  unsure.gif
Papildyta:
Veronika, o traukiniu 2 klase labai blogai? g.gif

Ne, tikrai tik ne vieną kartą per dieną metro!Jau rašiau, kad tas bilietas, kur kainuoja vieną eurą, su juo galima važiuoti tik vieną maršrutą metro.

Papildyta:
2 klase tikrai nėra blogai važiuoti.

O čia filmukas apie italus susipažinimui. mirksiukas.gif biggrin.gif http://tcc.itc.it/pe...fun/europe.html
Atsakyti
[quote=Veronika,2006 03 10, 15:52]
Na, mano vyrelis sako, kad šv. Kalisto katakombos yra vis tik in via Appia Antica.
Dar yra šv. Sebastijono it šv. Domicelės katakombos.

Oi kaip tau ačiū,tai neturiu žodžių tau padėkoti aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif Tavo vyrui irgi labai didelis ačiū aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Tik nesupykit prašau,kad aš visai fool.gif ,bet aš vistiek nerandu tos Via Appia Antica,rodo tik Via Appia Nuova,tai gal galit man pasakyt,ar netoli tos gatvės yra Basilica S.Giovanini in Laterno,nežinau ar teisingai įvardijau,bet taip jau perskaičiau blush2.gif tiesiog,kad suprasčiau ar ten tikrai ta vieta,nes visgi Antica nuo Nuova skiriasi g.gif
O tai kur yra šv.Sebastijono ir šv.Domicelės katakombos?Čia,klausiu,jei nepavyks surasti man tos Via Appia Antica,bo ju taip noriu tas katakombas pamatyt ax.gif
Ir dar Veronika,labai norėčiau sužinot,kuriose miesto dalyse yra tos "Rosticeria" arba "Tavola calda", "Pizza a taglio" maitinimo įstaigėlės ax.gif Jau dabar beskaitydama taip užsimaniau tos picos iš krosnies essen.gif
Papildyta:
QUOTE(Veronika @ 2006 03 10, 16:12)
O čia filmukas apie italus susipažinimui. mirksiukas.gif  biggrin.gif http://tcc.itc.it/pe...fun/europe.html

Jau filmukas tai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tiesiog thumbup.gif
Atsakyti
[quote=fajerė,2006 03 10, 15:46]
[quote=Veronika,2006 03 10, 15:52]

Tik nesupykit prašau,kad aš visai fool.gif ,bet aš vistiek nerandu tos Via Appia Antica,rodo tik Via Appia Nuova,tai gal galit man pasakyt,ar netoli tos gatvės yra Basilica S.Giovanini in Laterno,nežinau ar teisingai įvardijau,bet taip jau perskaičiau blush2.gif tiesiog,kad suprasčiau ar ten tikrai ta vieta,nes visgi Antica nuo Nuova skiriasi g.gif
O tai kur yra šv.Sebastijono ir šv.Domicelės katakombos?Čia,klausiu,jei nepavyks surasti man tos Via Appia Antica,bo ju taip noriu tas katakombas pamatyt ax.gif
Ir dar Veronika,labai norėčiau sužinot,kuriose miesto dalyse yra tos "Rosticeria" arba "Tavola calda", "Pizza a taglio" maitinimo įstaigėlės ax.gif Jau dabar beskaitydama taip užsimaniau tos picos iš krosnies essen.gif
[/quote]

Via Appia Antica ieškoti prie via Druso ir aikštės Numa Pompilio.Nuo šių vietų prasideda via Appia Antica.San Giovanni bazilika yra tolokai nuo šių gatvių.
Via Appia Antica-senovės romėnų kelias, tai kelias, kuris jungė Romą su Neapoliu.Via Appia Nuova buvo nutiesta jau tik praeitame šimtmetyje.
Šv. Sebastijano ir šv. Domicelės yra netoli via Appia Antica.Turite ieškoti piazza dei Navigatori ir netoli via Della' Annunziatella.Ten turėtų važiuoti miesto autobusai.
Tas rostičerijas ir tavola calda būna visuose miesto dalyse.
P.S.Čia mano vyrui turite dėkoti, čia jis viską jums sudiktavo. biggrin.gif
Atsakyti
Laura,čia gali pasiskaityti apie Italiją mūsų tautiečių akimis
http://www.road.lt/salys/italija/
Gal bus įdomu? 4u.gif
Atsakyti