Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(nosyte @ 2006 03 02, 15:04)
kovo pabaigoje vaziuoju i italija. romoje busiu 1.5 dienos. gal patartumete ka pamatyti? ar imanoma butu apeiti izymias vietas ar atstumai romoje tarp izymiu vietu dideli ax.gif ? ar verta samdytis gida? ir gal zinote koki nebrangu viesbuti blush2.gif ?zinau, kad laiko bus mazai, bet noreciau ji isnaudoti visapusiskai ax.gif ......

Imanoma tik "atsizymeti" biggrin.gif Siaip Romoje tarp zymiu objektu atstumai nera dideli. Geras patarimas - tik ivaziavusi i Italija , nusipirk turistams skirta knyga apie Roma (jos leidziamos visomis kalbomis tame tarpe anglu , rusu). Tada ramiai pasiskaityk ir pasizymek ka nori pamatyti - ten rasi ir zemelapi su pazymetomis izymybėmis (eik pagal zemelapi, o prie objekto galesi apie ji pasiskaityti). Romoje yra Metro, todel susisieksi su visais objektais greitai (tik ypatingai saugokis vagiu, venk spusciu, prie mano akiu bande viena lenku turista apvogti). Jei nenusipirkai Romos vadovo pakeliui - pabandyk prie Vatikano pas knygu prekiautojus paieškoti lietuviskos knygos "Roma ir Vatikanas" - geras pazinimo pradziamokslis o ir kainuoja ne daug.
Gidas visa laika yra gerai, bet kur ji vietoje rasti negaliu patarti...Taip pat ir del viesbucio negaliu patarti...Mes gyvenom prie Romos.

Kol kas tiek ax.gif

Jei ka, sekmes kelioneje 4u.gif
Papildyta:
Jei angliskai supranti - pasiskaityk apie marsrutus pesciomis su gidu, jei pati nesusiorganizuosi, galesi uzsisakyti gida (ten ir kaina yra) o pagrindiniame sio saito puslapyje rasi ir viesbucius. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zanetauz @ 2006 03 02, 15:25)
Imanoma tik "atsizymeti" biggrin.gif Siaip Romoje tarp zymiu objektu atstumai nera dideli. Geras patarimas - tik ivaziavusi i Italija , nusipirk turistams skirta knyga apie Roma (jos leidziamos visomis kalbomis tame tarpe anglu , rusu). Tada ramiai pasiskaityk ir pasizymek ka nori pamatyti - ten rasi ir zemelapi su pazymetomis izymybėmis (eik pagal zemelapi, o prie objekto galesi apie ji pasiskaityti). Romoje yra Metro, todel susisieksi su visais objektais greitai (tik ypatingai saugokis vagiu, venk spusciu, prie mano akiu bande viena lenku turista apvogti). Jei nenusipirkai Romos vadovo pakeliui - pabandyk prie Vatikano pas knygu prekiautojus paieškoti lietuviskos knygos "Roma ir Vatikanas" - geras pazinimo pradziamokslis o ir kainuoja ne daug.
Gidas visa laika yra gerai, bet kur ji vietoje rasti negaliu patarti...Taip pat ir del viesbucio negaliu patarti...Mes gyvenom prie Romos.

Kol kas tiek ax.gif

Jei ka, sekmes kelioneje 4u.gif
Papildyta:
Jei angliskai supranti - pasiskaityk apie marsrutus pesciomis su gidu, jei pati nesusiorganizuosi, galesi uzsisakyti gida (ten ir kaina yra) o pagrindiniame sio saito puslapyje rasi ir viesbucius. 4u.gif
Roma pesciomis

Atsakyti
Planuojam vasarą su vaikais ilsėtis Italijoje. Planuojam kelionę liepos gale - rugpjūčio pradžioje. Galvojom apsistoti kur nors apie Neapolį ar piečiau prie jūros ir apžiūrėti apylinkes. Kadangi važiuosim su 10 mėn. vaiku, norėtume gyventi kempinge namelyje ar kokiam nebrangiam viešbutėly, gal pas žmones...Gal kas nors panašiai atostogavote ir galite aprašyti kainas, rekomenduoti vietas, kur būtų verta apsistoti ir ką apžiūrėti, kur nueiti su vaikais. Būsiu dėkinga už atsakymus. tongue.gif
Atsakyti
labas mergaites 4u.gif
uzsirezervavom su vyru bilietus i Roma, busime 10 dienu, bet noretume ir pakeliauti...gal zinot kaip ten su traukiniu sistema? ar pigiau nuomotis masina?
del knygu apie Roma, ju buna Vilniuje prie Vilniaus Universiteto centriniu rumu yra Akadamine knyga... o viesbucius gal kas per www.lonelyplanet.com uzsisakinejot? gal galite kas nors rekomenduoti ne brangu viesbuty?
Atsakyti
QUOTE(laura13 @ 2006 03 07, 16:30)
labas mergaites 4u.gif
uzsirezervavom su vyru bilietus i Roma, busime 10 dienu, bet noretume ir pakeliauti...gal zinot kaip ten su traukiniu sistema? ar pigiau nuomotis masina?
del knygu apie Roma, ju buna Vilniuje prie Vilniaus Universiteto centriniu rumu yra Akadamine knyga... o viesbucius gal kas per www.lonelyplanet.com uzsisakinejot? gal galite kas nors rekomenduoti ne brangu viesbuty?

Mes su drauge irgi užsisakėme bilietus į Romą,o viešbučių ieškomės štai čia http://www.hotelinro...alore=30&modo=2

Na man neatrodo,kad čia kainos labai aukštos,o ir pasirinkimas nemažas ir paieška patogi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fajerė @ 2006 03 08, 01:45)
Mes su drauge irgi užsisakėme bilietus į Romą,o viešbučių ieškomės štai čia http://www.hotelinro...alore=30&modo=2

Viešbučių Romoje galite pasieškoti ir čia.
Papildyta:
Eikit į "versione inglese", jei nemokate itališkai. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Veronika @ 2006 03 08, 07:35)
Papildyta:
Eikit į "versione inglese", jei nemokate itališkai. mirksiukas.gif

Papildyta:
Šv. Petro aikštė
Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2006 03 08, 07:38)

Veronika, aciu labai...ar tu gyveni Italijoje? ax.gif
mes planuojam su vyru 5 dienas praleisti Romoje, o kitas keliaut i pietus...Neapolis, persikelti i Capri...Po to grizti i Sorrento, keliauti toliau i pietus...tik vienas klausimas, ar imanoma masina uzsirezervuot be VISA Gold korteles? g.gif
Atsakyti
QUOTE(laura13 @ 2006 03 08, 08:10)
mes planuojam su vyru 5 dienas praleisti Romoje, o kitas keliaut i pietus...Neapolis, persikelti i Capri...Po to grizti i Sorrento, keliauti toliau i pietus...tik vienas klausimas, ar imanoma masina uzsirezervuot be VISA Gold korteles? g.gif

Taip, mano vyras italas, bet mes dažniau dabar gyvename Lietuvoje. lithuania.gif
Mano patarimas turistaujant Romoje-saugokitės ir dar kartą saugokitės kišenvagių.Ten tiek visokių brudų čigonų iš visos ex Jugoslavijos yra privažiavę, kurių pagrindis "verslas" apvogti turistus.Ypač saugokitės čigonų važiuojant Romoje metro, autobusais, baruose ir t.t.Ypač kišenvagių mėgstami autobuso maršruto numeriai, kurie važiuoja per istorinį centrą:Koliziejų, piazza Venezia, šv. Petro aikštė ir t.t.
O dėl mašinos rezervacijos, gaila, bet nežinau.
Dar vienas vaizdelis iš Romos, via Nazionale.
Atsakyti
QUOTE(laura13 @ 2006 03 08, 09:10)

Na,VISA Gold nebūtina,užteks ir VISOS Clasic mirksiukas.gif
Bet iš tikrųjų tai nežinau blush2.gif
Gal galėtum parašyt per kur tu nuomotis norėtum?Nes aš kiek žiūrėjau,tai man dviem parom apie 200eur gaunasi,tai ir nesuprantu čia brangu ar ne blush2.gif
Atsakyti
Dar keletas foto iš Romos-popiežius tv ekrane, šv. Petro aikštėje, Venecijos aikštė, priešais šv. Petro aikštę.
Papildyta:
Venecijos aikštė.
Papildyta:
Atleiskite, kad foto yra prastos kokybės. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Veronika @ 2006 03 08, 14:07)
Dar keletas foto iš Romos-popiežius tv ekrane, šv. Petro aikštėje, Venecijos aikštė, priešais šv. Petro aikštę.
Papildyta:
Venecijos aikštė.
Papildyta:
Atleiskite, kad foto yra prastos kokybės. blush2.gif

Veronika,o kaip ten spalio mėnesį?Nešalta?
Atsakyti
QUOTE(fajerė @ 2006 03 08, 12:38)
Na,VISA Gold nebūtina,užteks ir VISOS Clasic mirksiukas.gif
Bet iš tikrųjų tai nežinau blush2.gif
Gal galėtum parašyt per kur tu nuomotis norėtum?Nes aš kiek žiūrėjau,tai man dviem parom apie 200eur gaunasi,tai ir nesuprantu čia brangu ar ne blush2.gif

Fajere, as uzklausus esu pazistamu Italijoje, kol kas atsakymo negavau. Taciau vieni draugai nuomavosi, tai reikejo Visa Gold. Pas mus isvis paprasta kreditine Mastercard g.gif o kazin jei per lietuva bandyt? nu kreiptis i Sixt, Hertz'a...jei ka suzinosiu, butinai parasysiu...dabar kol kas planuojam marsruta...
Zodziu, 5-6 d. Romoj, gal su isvykimu traukiniu iki Florencijos...po to galvojau su traukiniu iki Neapolio, o ten nuomotis masina kad nuvykti i Capri, Sorrento iki Salerno...Tik vat nesu tikrai del traukiniu iki Florencijos ir Neapolio g.gif Truputi susitaupytu pinigeliu...
Veronika, dekui labai, tavo info labai naudinga 4u.gif
Veronika, uzknisiu tave, bet gal patartum del sito viesbucio:
http://aquaeductus.h...?source=googles ax.gif
p.s. o kur yra Pizza bokstas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(fajerė @ 2006 03 08, 13:10)
Veronika,o kaip ten spalio mėnesį?Nešalta?

Spalio mėnesį tikrai nešalta, aš tada dar vaikštau su basutėm ir po trumpom rankovėm, o turistai tai visai išsirengę būna.
Laura, dėl to viešbučio, mano vyras romietis sako, kad tai tikrai turėtų būti neblogas.
O Pizos bokštas yra Toskanoje, kokie 400 km į šiaurę nuo Romos.
Pizos bokštas.
Atsakyti