Puiki kelionė buvo. Mielai ją pakartočiau iš naujo. Viskas įvyko pagal planą. Tiesa Dantės riedulių taip ir nesuradome, bet vietoj jų pamatėme dinozaurų pėdas. Visą savaitę gyvenome Gardoje ir kasdien vis važiuodavome į kokį nors miestą. Vakarais aplankydavome šalia esančius miestelius Sirmione, Lazise, Peschiera ir Bardolino. Pasėdėdavom kavinukėse, atmosfera puiki, paslampinėdavome naktinėmis siauromis gatvelėmis. Dvi dienas buvome pasilikę poilsiui. Ežero krantas akmenuotas, bent jau Gardoje. O brendant giliau prasideda smėliukas. Kažkiek nuvylė Milanas. Kažkoks balaganiškas miestas. Sunku rasti parkingą ir tas be proto brangus valanda 7 eurai. Tiesa, dar nepatekome pasižiūrėti Paskutinės vakarienės, nes reikia užsisakyti iš anksto.
Grįždami užsukome į Noišvanštaino pilį, pusdienį pabuvome Miunchene, dieną praleidome Prahoje. Ir ką galiu pasakyti, kad kainos kur kas labiau kandžiojasi Prahoje, nei Italijoje ar Vokietijoje. Pats paprasčiausias pavyzdėlis, kilogramas trešnių Miuncheno centre 5,5 euro, Prahos centre 15 eurų.
QUOTE(Liudocka @ 2007 07 10, 09:43)
Didelis ačiū me2zai ir kitoms už išsamią informaciją
Įdomu, o Kaprio saloje jei kilsim į Anakaprį, ar liks laiko bent jau įšokti į vandenį?
NE
-ar Vienoje lesinote paukštelius aikštėje? NE
-ar viešbučiuose buvo fenas? NE
-kiek grynų reikia sus savimi pasiimti ir ar galima visa elektronu atsiskaityti?
Geriau tureti grynu, priklauso i kiek ekskursiju planuojat eit
-ar nebuvo taip, kad priesh einant į muziejų reikalavo palikti fotoaparatus? NE
-ar galima buvo palikinėti kokius nors daiktus autobuse? TAIP
Įdomu, o Kaprio saloje jei kilsim į Anakaprį, ar liks laiko bent jau įšokti į vandenį?
NE
-ar Vienoje lesinote paukštelius aikštėje? NE
-ar viešbučiuose buvo fenas? NE
-kiek grynų reikia sus savimi pasiimti ir ar galima visa elektronu atsiskaityti?
Geriau tureti grynu, priklauso i kiek ekskursiju planuojat eit
-ar nebuvo taip, kad priesh einant į muziejų reikalavo palikti fotoaparatus? NE
-ar galima buvo palikinėti kokius nors daiktus autobuse? TAIP
Manau, kad ir daugiau sulauksi nuomoniu ir patarimu...
QUOTE(vilmunce @ 2007 07 06, 22:31)
beje, kokius miestus aplankėt ir jei ne paslaptis kaina?
mūsų maršrutas buvo brno - venecija - roma - neapolis (vezuvijus, pompėja) - sorentas - kapris - piza - florencija - pilzenas
mūsų maršrutas buvo brno - venecija - roma - neapolis (vezuvijus, pompėja) - sorentas - kapris - piza - florencija - pilzenas
Mes keliavom va į šitą kelionę:
http://www_topturas_...s/viewbus?id=26
QUOTE(minella @ 2007 07 09, 22:10)
Gal kas gali pasakyti, kiek km yra nuo Romos iki Venecijos?
from Rome to Venezia 544km. abaut 5 hours 37 min. by car
laba! Kita savaite islekiam i Italija, visur parasyta geriausias laikas aplankyti yra balandis-birzelis, rugpjutis-spalis o liepa tai kaip tik iskrenta nu isivazduoju kas ten laukia,nors nesu dar buvus, bet svajone tai svajone ten papult
va klausymas labai toks smagus kiek ten ledu porcija kainuoja? labai jau man aktualu
va klausymas labai toks smagus kiek ten ledu porcija kainuoja? labai jau man aktualu
Ten kur mes buvojome (Milane, Veronoje ir aplink) ledų kaušelis kainavo 1-1,5 euro.
QUOTE(Eliana @ 2007 07 11, 18:09)
Su tais ledais mums buvo baika... Dar prieš važiuojant MB paprotino: kokiam mažam bariuke kava kainuos dvigubai, jei gersi ne stovėdama prie baro, o sėdėdama prie staliuko...
Pirmasis mūsų aplankytas miestas Italijoj, buvo Florencija (ko gero labiausiai nepatikęs ). Iš po naktinės kelionės autobusu (viena tokia išpuolė), visi pavargę, odar tas karštis... Nusprendėm keliese paieškoti kur kavos ir ledų... Na ir užėjom į atsitiktinį bariuką. Prie baro užsisakėm ledų už 3 EU ir kavos už 1,5 EU. Barmenas dar paklausė: būsite čia, ar sėdėsit lauke Aš, žinoma, visiškai buvau pamiršus MB pamokslus, o dar tos iš po nakties ištinusios kojos. Aišku sėdėsiu... Na ir pasėdėjom Sąskaitą atnešė dvigubai didesnę. Tai tuos ledus už 20 Lt (6 EU) šiukšlinoj Florencijoj, aš dar ilgai prisiminsiu
O šiaip tų ledų visokių yra. Kaina dar ir nuo indelių dydžio priklauso. Kiek teko matyt nuo 1,5 iki 4 EU.
QUOTE(jėga @ 2007 07 12, 09:54)
Su tais ledais mums buvo baika... Dar prieš važiuojant MB paprotino: kokiam mažam bariuke kava kainuos dvigubai, jei gersi ne stovėdama prie baro, o sėdėdama prie staliuko...
Pirmasis mūsų aplankytas miestas Italijoj, buvo Florencija (ko gero labiausiai nepatikęs ). Iš po naktinės kelionės autobusu (viena tokia išpuolė), visi pavargę, odar tas karštis... Nusprendėm keliese paieškoti kur kavos ir ledų... Na ir užėjom į atsitiktinį bariuką. Prie baro užsisakėm ledų už 3 EU ir kavos už 1,5 EU. Barmenas dar paklausė: būsite čia, ar sėdėsit lauke Aš, žinoma, visiškai buvau pamiršus MB pamokslus, o dar tos iš po nakties ištinusios kojos. Aišku sėdėsiu... Na ir pasėdėjom Sąskaitą atnešė dvigubai didesnę. Tai tuos ledus už 20 Lt (6 EU) šiukšlinoj Florencijoj, aš dar ilgai prisiminsiu
na as apie tai irgi cia ispejimus rasiau ne tik ledu, bet ka valgydamos ar gerdamos stebekite kur esate (centre, turistu gausiai lankomoje vietoje ar pakrastyje kur nors, paprastesneje vietoje) ir kokia tai vieta kur valgote:)) kuo graziau paserviruota tuo brangiau:) lauke visada brangiau nei viduje ir t..t. italai tuo garseja europoje )
Matyt neatidžiai temą skaičiau Kita vertus, tuo metu, viskas buvo išgaravę iš galvos Teturėjom vieną tikslą: normalios kavos ir kur nors kojas pailsinti
Nors ir su ta pačia kava vėl baika buvo Surašytas meniu tik italų kalboj Angliškai ten retas kuris supranta (daugiau vokiškai). Tai tame meniu pasirinkom kavą bene pigiausią (manėm įprasta juoda), dar pasakėm: black... O barmenas klausia: amerikano Nu, amerikano, tai amerikano Atnešė kavą skiestą pienu...
Nors ir su ta pačia kava vėl baika buvo Surašytas meniu tik italų kalboj Angliškai ten retas kuris supranta (daugiau vokiškai). Tai tame meniu pasirinkom kavą bene pigiausią (manėm įprasta juoda), dar pasakėm: black... O barmenas klausia: amerikano Nu, amerikano, tai amerikano Atnešė kavą skiestą pienu...
QUOTE(jėga @ 2007 07 12, 10:28)
Matyt neatidžiai temą skaičiau Kita vertus, tuo metu, viskas buvo išgaravę iš galvos Teturėjom vieną tikslą: normalios kavos ir kur nors kojas pailsinti
nu jo, pagalvojo kad jus turisto americano ir jusu sirdis neatlaikys italiskos kavos stiprumo )
jei rimtai, pas juos jei nori tikros italiskos kavos tai uzsisakai Espresso, kuris gali buti ir dvigubas (doppio) ir su pienu (con latte) ir saltas (espresso freddo).. po to capuccino, dar kava macchiato (su laseliu pieno), caffe corto, caffe lungo (didelis puodelis), cafe americano (kavasiuse su pienu, kurios italai negeria)..
Sveiki:))))))))
Labai noreciau pasiteirauti, gal kas buvote PESCARA kurorte Italijoje? Matyt, kad sis kurortas nera tarp populiariausiu Italijoje, bet vis tiek tikiuosi, kad atsiras buvusiu.
Planuojame ten vykti rugsejo pabaigoje (netycia pavyko nuspirkti bilietus ish Frankfurto uzh kelis litus - tai kaip nepasinaudoti:)))))).
Domina viskas....geros vietos apsistoti, papietauti, apsipirkti ir t.t.
Labai dekoju is anksto:)
Labai noreciau pasiteirauti, gal kas buvote PESCARA kurorte Italijoje? Matyt, kad sis kurortas nera tarp populiariausiu Italijoje, bet vis tiek tikiuosi, kad atsiras buvusiu.
Planuojame ten vykti rugsejo pabaigoje (netycia pavyko nuspirkti bilietus ish Frankfurto uzh kelis litus - tai kaip nepasinaudoti:)))))).
Domina viskas....geros vietos apsistoti, papietauti, apsipirkti ir t.t.
Labai dekoju is anksto:)
Prisiminiau ir aš nutikimą su kavom. Kavinėje visi sakėmės skirtingas kavas. Visiems lyg ir neblogai pasisekė, tik vairuotojui atnešė kažkokį karštą gėrimą su alkoholiu, aš taip supratau, kad su bombardino. Na, ten nei kava, nei arbata to gėrimo nepavadinsi. Karštą dieną gan neblogai trinktelėjo.