Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(Varlytea @ 2007 06 19, 22:22)
Via Condotti berods, bet ji tiesiai priešais ispaniškus laiptus(Spanish Steps). Ir aplinkui gatvelėse dar yra tų garsių parduotuvėlių pamėtyta biggrin.gif

Taip, teisingai, itališka prabanga-via Condotti gatvėje, joje yra "D&G", "Prada", "Fendi" parduotuvės.
Ir dar būtina pereiti visą via del Corso-tai kelių kilometrų parduotuvių eilė, gatvė, kuri jungia piazza del Popolo ir piazza Venezia. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Veronika: 22 birželio 2007 - 06:49
QUOTE(Liudocka @ 2007 06 14, 16:19)
Labas, mes važiuojam, bet ne šį savaitgalį, o liepą. Su Topturu. Man bus labai įdomu išgirsti atsiliepimus: kaip kelionė, gidė, ar buvo laisvo laiko pasibastyti po miestą ir t.t.

Buonasera bigsmile.gif

Mes kaip tik praeitą naktį grįžom iš kelionės Italija - Kapris su Topturu bigsmile.gif Šiaip apie šią agentūrą nieko prieš tai nesu girdėjusi, mes buvom užsisakę panašią kelionę "Kauno ugnelėje", bet ji neįvyko ir mus prijungė prie Topturo ax.gif Atvirai pasakius skeptiškai nusiteikusi važiavau blush2.gif Bet laaaaaaaaabai patiko thumbup.gif Jei važiuosit su Loreta Lapienyte, tai liksit laaaaaaabai patenkinti, ji gal jau keliolika metų važinėja, tai žino viską apie Italiją, saugojo mus, rūpinosi, na labai labai gera gidė wub.gif Ir grupė buvo draugiška wub.gif O jau gamta, o jau žmonės, o jau Kaprio salos grožis bigsmile.gif Ispūdžiai tiesiog fontanu trykšta wub.gif Sudėsiu nuotraukas su komentarais artmiausiomis dienomis, tai daugiau galėsit sužinoti biggrin.gif
Tiesa, kas vargino, tai karštis doh.gif Truputį gailiuosi, kad važiavom birželį, nes laaabai daug žmonių visur (tiek gatvėse, tiek muziejuose) doh.gif Dienomis buvo apie 35 karščio doh.gif Ir dar ant griuvėsių kaip jautėsi, ypač Pompėjoje ir kopiant į Vezuvijų doh.gif Bet kai yra laaaabai didelis noras daugiau pamatyti ir sužinoti, tai kažkaip karštis į antrą planą nueina blush2.gif Prakaitas liejosi upeliais, bet visi buvo patenkinti - nuo močiučių (buvo ir tokių) iki vaikų tongue.gif Jei reikėtų pakartoti, važiuočiau dar ir dar wub.gif

Jei ką kažkas konkretaus domina, tai prašom klausti, kol švieži atsiminimai, galėsiu patarti, papasakoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Oi, me2za, kaip bijojau kad pasakysi - š.. kelionė, o jau gidė... apsaugok viešpatie wink.gif
Net palengvėjo dabar wink.gif
O kaip su gyvenimo sąlygomis - tipo miesteliuose gyvenot ar užmiesty (ar yra galimybė vakare dar kur nors išeiti pasivaikščioti?
O per ekskursijas ar buvo laisvo laiko pasibastyti savo nuožiūra? (reikia gi ir suvenyrų kokių parsivežti) Ir ar visos ekskursijos vertos dėmesio?

ir dar įdomu kiek maždaug žmonių važiavo (ar labai didelė grupė), kelių vietų autobusas? kaip su maistu (ar daug reikia imtis su savim ar ten bus galimybės nusipirkti)?

ir ačiū už betkokia info wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Liudocka @ 2007 06 28, 07:59)
O kaip su gyvenimo sąlygomis - tipo miesteliuose gyvenot ar užmiesty (ar yra galimybė vakare dar kur nors išeiti pasivaikščioti?
O per ekskursijas ar buvo laisvo laiko pasibastyti savo nuožiūra? (reikia gi ir suvenyrų kokių parsivežti) Ir ar visos ekskursijos vertos dėmesio?

Gyvenimo sąlygos mane asmeniškai tenkino, viešbutukai kuklūs ir gana tvarkingi, WC, dušas kambaryje rolleyes.gif Tik pati pirma nakvynė Brno buvo bloke ar kaip ten vadinasi, kai WC ir dušas dviems kambariams skirtas cool.gif Kai kurie viešbutukai buvo pačiuose miestų centruose (pvz. Brno, Montekantini, Lido), kiti gal kiek toliau nuo centro (Sorentas), kiti visai užmiestyje (prie Romos). Bet pavyzdžiui šalia viešbučio užmiestyje buvo visai pigus supermarketas, kur mes ir ganėmės. Vienu žodžiu, visais atvejais yra privalumų. Be to, didelio komforto kambary man asmeniškai ir nereikia, nusivaikščiojus jau nelabai ir svarbu kelių žvaigždučių viešbutis lotuliukas.gif Šiaip visi buvo 3*
Per ekskursijas kad daug laiko turėjom, tai nepasakyčiau...Bet man lyg tais to laisvo laiko kaip ir užteko, nereikia žiopsoti labai ir laiką taupyti. Bet pavyzdžiui paprašius gidės, tai tikrai duotų prireikus laisvo laiko kad ir kokiu pusvalandžiu daugiau 4u.gif Ji tiesiog mūsų klausė ar mums tiek ir tiek laiko užteks, lyg ir visi suspėdavo apsisukti...Jau sugrįžus į viešbutį tikrai būdavo laiko išeiti į miestą.
Ekskursijos - labai skonio reikalas. Pavyzdžiui Vatikano muziejuje nepatiko...Na pripažinsiu, nesu aš meno gerbėja, visi aikčioja kokie gražūs paveikslai, kokios skulptūros, o man dzin lotuliukas.gif Įsitikinau, kad meno gyslelės pas mane absoliučiai nėra...Patariu dar kopti į Vatikano baziliką, būtinai į Vezuvijų thumbup.gif Man buvo laaabai sunku kopti, bet atsiveriantys vaizdai užgožė viską wub.gif Gondolom plaukiojom, bet brangumas doh.gif Gal dėl to nelabai ir patiko, nes 20 eurų žmogui blush2.gif Kas čia dar...Labiausiai sužavėjo Kaprio sala thumbup.gif Būtinai plaukite aplink salą su laivu, atsiveria fantastiški vaizdai - kalnai, uolos, žydras vanduo...Ech...Kelionės metu dar pasiūlys plaukti į Žydrąją grotą, čia įsodina į valtį ir per tokią skylę į uolą lendi pažiūrėti, nieko man ten įpatingo, o nulupo po 9 eurus už gal 10 min...Nu gal vieną kartą ir galima nuplaukti, bet daugiau tai neplaukčiau į tą grotą. Koliziejų verta pamatyti, Pompėją...Dabar jau ir nežinau, atrodo viską suminėjau...

QUOTE(Liudocka @ 2007 06 28, 12:18)
ir dar įdomu kiek maždaug žmonių važiavo (ar labai didelė grupė), kelių vietų autobusas? kaip su maistu (ar daug reikia imtis su savim ar ten bus galimybės nusipirkti)?

Pas mus tikrai didelė grupė buvo - 45 žmonės blink.gif Bet kaip ir keista bebūtų, visi buvo punktualūs ir gana disciplinuoti, gidė puikiai susitvarkė su mumis tongue.gif Autobuse neprisimenu kiek vietų, na normalus tas autobusas blush2.gif
Maisto mes buvom prisidėję - vytintų dešrų, užpilamų košių, sultinių, sriubų (autobuse būna karšto vandens), konservukų, sausainių, meduolių, barankų. Gidė norinčius nuvesdavo į kavines, bet ten pakankamai brangu viskas, net ir supermarketuose, be to neskanu labai, mes savo valgėm blush2.gif Pusryčiai ten laaabai kuklūs, tai mes prieš einant pusryčiauti savo dešrytės pakapodavom lotuliukas.gif O vakarienė pakankamai gausi thumbup.gif Ir dieną autobuse norisi kartais ko nors užkąsti, tai mes iš vakaro dešrytės prisipjaustydavome. Tiesa, įsidėkit jei galit mineralinio vandens, ten jis gana brangus degalinėse, kur daugiausia stodavome dėl WC, o supermarketuose kaina normali, tik jų ne visada būdavo kai reikėdavo cool.gif Į miestą einant kelis mažiukus buteliukus įsimeskit, nes tikrai norėsit gerti, be to Romoje daug geriamo vandens fontaniukų, tai galima už dyką prisisemti blush2.gif

Niu jei dar kas domina, klausk mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš su savo MB ir skrendu į Italiją (Roma) rugsėjo pabaigoje. Kelionė penkioms dienoms. Labai norėčiau dviems dienoms išsinuomoti automobilį, bet kiek visur pažiūrėjau internete,prašo nemažo užstato (jei neklystu, nuo 3000lt). Ar įmanoma kaip nors be to išsinuomoti mašiną? Gal kaip nors per Lietuvos firmas? Ačiū
Atsakyti
me2uza, minejai Vatikano baziliką, Vezuvijų ..ar mokami sitie objektai??
Atsakyti
QUOTE(Deborah @ 2007 06 30, 13:34)
me2uza, minejai Vatikano baziliką,  Vezuvijų ..ar mokami sitie objektai??

Kadangi ka tik grizom is Italijos, tai kol me2uzos nera ikisiu savo trigrasi smile.gif Vezuvijus mokamas - 6,5 eur, Vatikano bazilika kiek pamenu nemokama, bet pakilti i kupola 7 eur jei su liftu arba 4 eur, jei laiptukais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(minella @ 2007 06 29, 20:51)
Aš su savo MB ir skrendu į Italiją (Roma) rugsėjo pabaigoje. Kelionė penkioms dienoms. Labai norėčiau dviems dienoms išsinuomoti automobilį, bet kiek visur pažiūrėjau internete,prašo nemažo užstato (jei neklystu, nuo 3000lt). Ar įmanoma kaip nors be to išsinuomoti mašiną? Gal kaip nors per Lietuvos firmas? Ačiū

Mes buvom gegužę 6 dienas, nuomavomės 2 dienom. Naujutėlaitis keturduris Fiat Punto kainavo 115EUR dviem parom, užstatas 500EUR, kuriam reikėjo kreditinės banko kortelės. Šitą depozitą jie pakabino kaip rezervuotą sumą ir kai grąžinom automobilį, tą rezervaciją nuėmė. Tai grynais mokėti užstato nereikėjo.
Nuomavomės Romoje jų didžiausioje Termini stotyje, ten tų nuomos punktų bent 10. O traukinių bilietai brangūs - iki Neapolio kur mes norėjom patekti kainavo 42EUR į abi puses, tai mums keturiems už tą sumą auto nuoma dviems paroms išėjo ir pamatėm daug daugiau.
Tiesa važinėja visi italai aplamdytais šonais ir kaip išprotėję, pypsio signalas pas juos normalu kas kiekvienus 10-15 metrų. Tai norint nuomotis auto, reikia būt gan patyrusiais vairuotojais. Bet Romoj būdami visas 5 dienas uždusit, išlėkt iš miesto porai dienelių tikrai verta victory.gif
Atsakyti
me2za, perskaičiau tavo įspūdžius iš italijos, ir net apakau, kad viskas atitiko kaip ir pas mus. tik buvom mes truputuką anksčiau, birželio 16- 27dienomis.
kažkaip pajutau panašus požiūris, vatikanas man irgi nepatiko, nesuprantu žmonių, kurie besustojimo pyškino paveikslus ir t.t.
labiausiai man gamta patiko, vezuvijus, kapris, jūra wub.gif wub.gif karštis man buvo nepakeliamas, vos ne maudžiausi kiekvienam fontane, nuo pat ryto virš 30 doh.gif

beje, kokius miestus aplankėt ir jei ne paslaptis kaina?
mūsų maršrutas buvo brno - venecija - roma - neapolis (vezuvijus, pompėja) - sorentas - kapris - piza - florencija - pilzenas wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmunce: 06 liepos 2007 - 21:36
sveikos,
perskaiciau visa info siame forume, didelis dekui uz patarimus.

Vaziuojame i Roma liepos 11-15 dienoms. pirmoj vietoj susipazinti su miestu, o taip pat ir del rubu/batu apsipirkimo,del miesto apziurejimo info daug internete, o del apsipirkimo, tai jau pasimeciau visai kur vaziuoti.

Condotti gatveje tai jauciu neipirksim, nors ir nuolaidos dabar prasidejo. tubut pagrindine gatve butu Via Nazionale apsipirkimui, kaip jus manot?
ar galite parekomenduoti kaskokias firminiu isparduotuves ar didesnius prekybos centrus?
minejote apie porta portese turgu, bet jis tik sekmadieni, o mes isvaziuojam sekmadieni ryte sad.gif dar radau kaip alternatyva turgus "In via Sannio, next to the subway station San Giovanni of the line A", ar zinot ka apie si turgu? verta nuvaziuoti?
didelis dekui is anksto uz patarimus..
Atsakyti
Gal kas gali pasakyti, kiek km yra nuo Romos iki Venecijos?
Atsakyti
Didelis ačiū me2zai ir kitoms už išsamią informaciją 4u.gif

Ir mes važiuojam į Italiją jau šį šeštadienį wink.gif Tikiuosi visikas bus čiki wink.gif
Mačiau kad buvo galimybė išsimaudyti - faina wink.gif Įdomu, o Kaprio saloje jei kilsim į Anakaprį, ar liks laiko bent jau įšokti į vandenį?
Dar norėjau paklausti
-ar Vienoje lesinote paukštelius aikštėje?
-ar viešbučiuose buvo fenas?
-kiek grynų reikia sus savimi pasiimti ir ar galima visa elektronu atsiskaityti?
-ar nebuvo taip, kad priesh einant į muziejų reikalavo palikti fotoaparatus?
-ar galima buvo palikinėti kokius nors daiktus autobuse?

Ech, tiek daug klausimų... Gal galėtumėt man atsakyti į juos? wink.gif

Beje, nuotraukos iš kelionės tikrai fainos wink.gif
Atsakyti