QUOTE(Liudocka @ 2007 06 28, 07:59)
O kaip su gyvenimo sąlygomis - tipo miesteliuose gyvenot ar užmiesty (ar yra galimybė vakare dar kur nors išeiti pasivaikščioti?
O per ekskursijas ar buvo laisvo laiko pasibastyti savo nuožiūra? (reikia gi ir suvenyrų kokių parsivežti) Ir ar visos ekskursijos vertos dėmesio?
Gyvenimo sąlygos mane asmeniškai tenkino, viešbutukai kuklūs ir gana tvarkingi, WC, dušas kambaryje
Tik pati pirma nakvynė Brno buvo bloke ar kaip ten vadinasi, kai WC ir dušas dviems kambariams skirtas
Kai kurie viešbutukai buvo pačiuose miestų centruose (pvz. Brno, Montekantini, Lido), kiti gal kiek toliau nuo centro (Sorentas), kiti visai užmiestyje (prie Romos). Bet pavyzdžiui šalia viešbučio užmiestyje buvo visai pigus supermarketas, kur mes ir ganėmės. Vienu žodžiu, visais atvejais yra privalumų. Be to, didelio komforto kambary man asmeniškai ir nereikia, nusivaikščiojus jau nelabai ir svarbu kelių žvaigždučių viešbutis
Šiaip visi buvo 3*
Per ekskursijas kad daug laiko turėjom, tai nepasakyčiau...Bet man lyg tais to laisvo laiko kaip ir užteko, nereikia žiopsoti labai ir laiką taupyti. Bet pavyzdžiui paprašius gidės, tai tikrai duotų prireikus laisvo laiko kad ir kokiu pusvalandžiu daugiau
Ji tiesiog mūsų klausė ar mums tiek ir tiek laiko užteks, lyg ir visi suspėdavo apsisukti...Jau sugrįžus į viešbutį tikrai būdavo laiko išeiti į miestą.
Ekskursijos - labai skonio reikalas. Pavyzdžiui Vatikano muziejuje nepatiko...Na pripažinsiu, nesu aš meno gerbėja, visi aikčioja kokie gražūs paveikslai, kokios skulptūros, o man dzin
Įsitikinau, kad meno gyslelės pas mane absoliučiai nėra...Patariu dar kopti į Vatikano baziliką, būtinai į Vezuvijų
Man buvo laaabai sunku kopti, bet atsiveriantys vaizdai užgožė viską
Gondolom plaukiojom, bet brangumas
Gal dėl to nelabai ir patiko, nes 20 eurų žmogui
Kas čia dar...Labiausiai sužavėjo Kaprio sala
Būtinai plaukite aplink salą su laivu, atsiveria fantastiški vaizdai - kalnai, uolos, žydras vanduo...Ech...Kelionės metu dar pasiūlys plaukti į Žydrąją grotą, čia įsodina į valtį ir per tokią skylę į uolą lendi pažiūrėti, nieko man ten įpatingo, o nulupo po 9 eurus už gal 10 min...Nu gal vieną kartą ir galima nuplaukti, bet daugiau tai neplaukčiau į tą grotą. Koliziejų verta pamatyti, Pompėją...Dabar jau ir nežinau, atrodo viską suminėjau...
QUOTE(Liudocka @ 2007 06 28, 12:18)
ir dar įdomu kiek maždaug žmonių važiavo (ar labai didelė grupė), kelių vietų autobusas? kaip su maistu (ar daug reikia imtis su savim ar ten bus galimybės nusipirkti)?
Pas mus tikrai didelė grupė buvo - 45 žmonės
Bet kaip ir keista bebūtų, visi buvo punktualūs ir gana disciplinuoti, gidė puikiai susitvarkė su mumis
Autobuse neprisimenu kiek vietų, na normalus tas autobusas
Maisto mes buvom prisidėję - vytintų dešrų, užpilamų košių, sultinių, sriubų (autobuse būna karšto vandens), konservukų, sausainių, meduolių, barankų. Gidė norinčius nuvesdavo į kavines, bet ten pakankamai brangu viskas, net ir supermarketuose, be to neskanu labai, mes savo valgėm
Pusryčiai ten laaabai kuklūs, tai mes prieš einant pusryčiauti savo dešrytės pakapodavom
O vakarienė pakankamai gausi
Ir dieną autobuse norisi kartais ko nors užkąsti, tai mes iš vakaro dešrytės prisipjaustydavome. Tiesa, įsidėkit jei galit mineralinio vandens, ten jis gana brangus degalinėse, kur daugiausia stodavome dėl WC, o supermarketuose kaina normali, tik jų ne visada būdavo kai reikėdavo
Į miestą einant kelis mažiukus buteliukus įsimeskit, nes tikrai norėsit gerti, be to Romoje daug geriamo vandens fontaniukų, tai galima už dyką prisisemti
Niu jei dar kas domina, klausk