Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(BElge @ 2007 05 24, 15:38)
Mes buvome pernai birzelio viduryje - vanduo (man) buvo siltas, nors gelbetojai sake, kad tik koks +17! (nieko jie nesupranta, ka reiskia +17). Tiesa, vanduo buvo nesvarus ir truputi smirdejo, o mokejom ar ne 14euru uz zmogu. Bet ten kiekvienas pliazas vis kitokia kaina, tai gal mes i brangesni pataikem. Valgyt ejom i valgykla prie pliazo - buvo ir pigu, ir skanu. O vakare - i zuvies restorana, kur valgiau skaniausia gyvenime valgyta zuvies sriuba/troskini teslos bliude  thumbup.gif

o kaip tas patiekalas vadinosi???? g.gif as siaip tai labai daug gyvenau tame lido di ostia, nes ex turejo ten savo buta, o jo mamania pacioje romoje, tai mes migruodavom... man ten labai uzkandziai patikdavo (bet jie turbut nera tik romos, kazkaip vadinosi fiori di zucca ar panasiai)... o va tipazai is veneto man irodinejo, kad geresnes zuvies nei sicilijoje ar venecijoje (prie venecijos) negausi italijoje... idomu ar tai tiesa?? nes pvz, dar yra kazkokios desreles, kaip musu sardeles, tik mesa ten ypatingai paruosta, as vazinedama su ex po ciociara regiona, tiksliau miestelyje Pofi (labai fainutis) ten jas valgiau ir sake, kad niekur kitur ju negausiu tokiu:)) bet jauciu, ten kiekvienas regionas didziuojasi tuo, ka turi ir aiskina, kad niekur daugiau to negausi smile.gif

tiesa, prisiminiau, kad i papludimi as eidavau, kur uzrasas" Lega Navale... ten ir baras yra ir t.t., toks iejimas per balta pastata, kurio virsuje tas pavadinimas zydromis raidemis uzrasytas... o vandenio smirdancio kazkaip nepamenu... jauciu buciau pajautusi, nes alergija turiu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 24 gegužės 2007 - 16:31
QUOTE(dianita @ 2007 05 24, 17:29)
o kaip tas patiekalas vadinosi????

o vandenio smirdancio kazkaip nepamenu... jauciu buciau pajautusi, nes alergija turiu g.gif

radau, ka pernai buvau parasius: 'Restoranas Blue fin vadinasi http://www.bluefinroma.com/ Nereali zuvies sriuba su pupelem, grilintos juros gerybes ant focaccia aliuminiam bliuuuude. 2 zmonems pilni pilvai prigrusti + vynas viso 50 euru, bet jau pasakiska!' va taip ten buvo, galima meniu pasiziureti. o vanduo tikrai smirdejo ir zydejo. bet vis tiek maudemes ir gerai buvo smile.gif

kita savaite i roma vaziuojam, tai vel pabandysiu ten nueiti, pasakysiu, ar dar vis taip pat skanu smile.gif

man atrodo, kad jie labai konkuruoja del paruosimo budu tarp regionu ir net kaimu tame paciame regione. pvz. carbonara skaitosi labai roman patiekalas ir apie grietinele niekas net nepagalvoja. o kitur tai juk kitaip daro...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BElge: 24 gegužės 2007 - 21:59
Aciu visoms uz nuomones ir patarimus 4u.gif Gal dar galetumete papasakoti, kaip atskirti mokama pliaza nuo nemokamo ir kur tie nemokami yra? Man kazkiek per brangu 14 euru uz zmogu moketi, jau geriau i Vatikano muzieju nueisiu dametus pinigeliu! rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Snake @ 2007 05 25, 09:38)
Aciu visoms uz nuomones ir patarimus  4u.gif  Gal dar galetumete papasakoti, kaip atskirti mokama pliaza nuo nemokamo ir kur tie nemokami yra? Man kazkiek per brangu 14 euru uz zmogu moketi, jau geriau i Vatikano muzieju nueisiu dametus pinigeliu!  rolleyes.gif

laisvi papludimiai turi laisva priejima ... mokami - tu turi praeiti pro vartus, ta prasme tai uzdara zona is gatves (yra tvorele, etc, pro iejima matosi beveik visur lauko restoranelis ar baras ir t.t.)... bet as mokejau 7 eur... ta prasme, galesi vietoje pasiziureti, juk tu papludimiu visokiu yra ir kainos skirtingos... eidama gatve palei jura pati pamatysi kas ir kaip....
Papildyta:
QUOTE(BElge @ 2007 05 24, 22:57)
man atrodo, kad jie labai konkuruoja del paruosimo budu tarp regionu ir net kaimu tame paciame regione. pvz. carbonara skaitosi labai roman patiekalas ir apie grietinele niekas net nepagalvoja. o kitur tai juk kitaip daro...

ehehe cia panasiai kaip su pecorino suriu... romoje visi zvengia, tipo suris, atsirades is to, kad kalnuose siaurineje dalyje gyvenantys fermeriai neturejo moteru ir "dare" ozkas... girdejai sita bajeri? blink.gif maniskis to surio niekada nevalge smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 25 gegužės 2007 - 10:50
QUOTE(BElge @ 2007 05 24, 15:38)
Tiesa, vanduo buvo nesvarus ir truputi smirdejo, o mokejom ar ne 14euru uz zmogu.

Praejusi savaitagli pietavau su tokia profesore is Romos, tai kalbejomes apie Romos papludimius. Ji sake, kad vanduo visur labai uzterstas, maudytis nepatartina! Ji pati vaziuoja i Ostia, bet tik paguli pliaze, pasidegina, o nesimaudo. Dar minejo, kad vienintele svaresne vieta siemet pripazinta Anzio (jos didelei nuostabai).
Tai as jos tiesiai paklausiau: "Kur tada Romos gyventojai maudosi???" blink.gif
Jos atsakymas buvo: "Toskanoje!"....

komentuoti negaliu, nes niekad Romos papludimiuose nebuvau, bet su mb ketinom ten isigyti busta, o dabar atmetem sita regiona del to uzterstumo... schmoll.gif
Atsakyti
Birželi planuoju kelione i Roma. Gal galit patarti kur geriau issinuomoti butą: ar Area San peter rajone ar Trastavere? Iš kur paprasčiau aplankyti centrą. Dar siulo butą VIA PUTTI gatvėje, bet nesurandu kur ji yra?
Atsakyti
O mes uzsisakem poilsine kelione i Rimini liepos 20-27 dienomis. Beje, klausimelis gal ir netradicinis, bet kokia ten situacija del juros? Girdejau, kad yra tikimybe, kad jura zydes. Gal kas nors buvote panasiu laiku? Ir galite pasidalinti ispudziais del juros zydejimo. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(NY @ 2007 05 14, 12:48)
Pritariu del Rimini.Nieko gero ir nieko blatno. Jau geriau Amalfi pakrante!Ten bent yra kur akis paganyti.Nuostabi gamta.

Patys italai sako apie Rimini, kad kazkas panasaus i Palanga smile.gif
Atsakyti
nesutinku...Rimini yra daug baisiau uz Palanga. blink.gif

-Visu pirma Palangoj nera gelezinkelio.
- pALANGOJ YRA NUOSTABUS pusynas
- Palangoj nuostabus smeliukas
- Palangoj masinos nelanksto ant 120
-Palangoj yra saligatviai
-Palangoj yra dviraciu takeliai...
- Palangoj nera meduzu
Manau itikinau cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b3b: 01 birželio 2007 - 16:41
O man Palanga baisiau už Rimini, nes:šalta jūra, pajūris siauras, pležuose nėra tualetų, dušų,dažnai prastas oras, nemandagūs padavėjai, didelės viešbučių kainos.Aplamai, man ten Palangoje nuvažiavus nėra kas veikti.Pavaikštau vieną dieną ir užtenka.
O kur Rimini tas geležinkelis, aš jo nemačiau. g.gif Šiaip ir Rimini yra šaligatviai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Veronika: 03 birželio 2007 - 16:01
smile.gif sveikos, busiu IT rugpjucio menesi 3savaites florencijoje, tobulinsiu savo italu k. jau esu buvus siame mieste wub.gif , taip pat romoje, venecijoje, sienoje...
si karta vaziuojame dviese su drauge. Planuojame su traukiniu i asissi, pisa, taciau rugpjuti italijoje TIKRAI karsta, tad noretusi ir prie juros istrukti...kur nors netoli florencijos 4u.gif ka galetumete pasiulyti? italiskai susikalbeciau, todel keliauti nebijau mirksiukas.gif
Atsakyti
Pasiskaičiusi šitą temą ir prisižiūrėjusi vaizdelių, suplanavau savo šeimynai kelionę prie Gardos ežero. Išlekiam po poros savaičių. Savaitę gyvensime Gardos miestelyje ir lankysime aplinkinius objektus. Vieną dieną skirsime Gardalendui, kitą Veronai, trečią - Milanui, ketvirtą ruošiamės padaryti ratą aplankant didžiulius riedulius Ruina Dantesca netoli Rovereto, moreninius stulpus prie Cavalese, krioklius esančius prie Madonna di Campiglio. Gal galite patarti, ką aplankyti Milane. Na, katedrą, manau, būtina aplankyti, taip pat Castello Sforzesco, gal dar alla Scala teatrą. Bažnyčios mano chebrai gali greitai nusibosti, be to dar nesugebės įvertinti architektūros ypatumų.
Norėtųsi dar nulėkti iki pirmykščių žmonių raižinių olose Capo di Ponte, bet nežinau ar suspėsime. Gal turite kokių pasiūlymų, ką dar reikėtų aplankyti Šiaurės Italijoje.
Atsakyti