Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

QUOTE(Picine @ 2007 05 20, 22:56)
O gal galit kas nors trumpai bruksteleti  apie Neapoli?
Nusipirkom su drauge akcijinius bilietukus i Roma. Tai 4 dieneles praleisim Romoj - lieka dar dvi. Galvojom kur nors netoli traukiniu nuvaziuoti. Arciausiai pasirode neapolis. Tik prisiskaiciau komentaru, kad labai jau nesaugus miestas. Gal kas galetu papasakot?
O gal dar kur galima nuo Romos nelabai toli nuvaziuoti kelioms dienoms?

jei nori pajurio, trauk traukinuku i Lido di Ostia, apie 30 km nuo Romos, fainas pajurio miestelis. Butinai prie Romos nuvykite apziureti Adriano vila, ten beveik visa diena praleisite...
Papildyta:
QUOTE(Zvirblis @ 2007 05 21, 00:36)
O man parūpo, ar Romoje yra tokie dalykėliai, kaip "blusų turgūs"? Jau radau vieną komentarą apie maisto turgus - būtinai apsilankysiu (turgeliai - mano silpnybė  biggrin.gif ). O ne maisto? Jei yra, tai kur?

yra ten didelis turgus, berods kiekviena sestadieni, nepamenu pavadinimo, kazkaip porta.... cia veronikos reikia, veronika, auuu!!!:) ax.gif biggrin.gif ten visko yra...
Papildyta:
QUOTE(NY @ 2007 05 21, 08:41)
Siulyciau rinktis Florencija  arba Siena. Tai,ka pamatysi ten,to nepamatysi Neapolyje.(cia tik mano nuomone)

geras pasirinkimas, ziurint kaip merginos jausis per karscius, gal nenores per daug lakstyti... Sienna super jei dar pataikytumet per palio (zirgu lenktynes), tai pamatytumet kaip miestas pasiruoses, butu labai idomu... vakare ten labai grazu wub.gif Florencija tai jau visiems zinomas miestas... tik man atrodo Florencija nera taip jau arti Romos g.gif Gal geriau merginos tegu Roma apziuri, nes per 4 dienas spes tik centrines gatves aplankyti ir senosios Romos griuvesius... ten miestas tai ne Vilniaus dydzio tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(NY @ 2007 05 21, 18:10)
Sutinku su tavimi.
Merginos,auuu, likit Romoje.wink.gif

baikit, visai jau supainiojot verysad.gif
tai kad mes jau uzsisakem trim naktim sveciu namus Romoje ("Villa Lituania" - gal kas buvot?) ir viskas. Reikia kazkur dar dvi susizvejot - tai ir galvojom kur nors palekti traukinuku. Florencija gerai butu, bet kad toloka.
Prie juros turetu buti super, bet norim tokios pazintines daugiau, o ne guleti ir saule megautis.
Apie Neapoli, kaip supratau, jokiu (nei geru, nei blogu) atsiliepimu... Galvojom ir Pompea "zaadno" paimsim...
Dianita, kas ta Adriano vila?
Italijoj niekada nebuvom, tai viskas tikrai bus idomu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Picine @ 2007 05 21, 21:22)
Apie Neapoli, kaip supratau, jokiu (nei geru, nei blogu) atsiliepimu... Galvojom ir Pompea "zaadno" paimsim...

mastau.gif ne toks baisus tas vilkas- neapolis , kaip ji piesia. gyvenau ir isgyvenau. ir patiko labai. butinai aplankykit. pamatysit kiek kita italijos puse. beje, neapolis ne vien siuksles, jame nemazai lankytinu vietu. o pompeja tai butinai aplankykite, jei turite galimybe nusisamdykite gida ( rusiskai kalbanti) , kuris pavedzios po senovinio miesto likucius ir apie viska issamiai papasakos. jei turesite galimybe, siulau aplankyti salas: capri, ischia.
nesiplesiu labai, nes nemazai esu apie neapoli rasiusi. ko gero ir sitoje temoje. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo micietta: 21 gegužės 2007 - 21:49
QUOTE(micietta @ 2007 05 21, 22:49)
mastau.gif ne toks baisus tas vilkas- neapolis , kaip ji piesia. gyvenau ir isgyvenau. ir patiko labai. butinai aplankykit. pamatysit kiek kita italijos puse. beje, neapolis ne vien siuksles, jame nemazai lankytinu vietu. o pompeja tai butinai aplankykite, jei turite galimybe nusisamdykite gida ( rusiskai kalbanti) , kuris pavedzios po senovinio miesto likucius ir apie viska issamiai papasakos. jei  turesite galimybe, siulau aplankyti salas: capri, ischia.
nesiplesiu labai, nes nemazai esu apie neapoli rasiusi. ko gero ir sitoje temoje. smile.gif

micietta, tu dar primink merginoms apie tuos imperatoriaus ferdinando ar kaip jis ten, rumus prie neapolio... jis berods buvo ispanu imperatorius, invazijos metu uzemes ir pietine italija (sorry mano istorijos zinios siek tiek gali buti netikslios blush2.gif )... vienu zodziu, as ten buvau ir labai labai patiko, tik negaliu tiksliai pasakyti kur tai, nes mane veze mano ex su ex uosviene ir as tik dairiausi ir nieko nesigaudziau, tik pamenu, kad tai buvo prie neapolio doh.gif
tiesa, dar ten link neapolio vaziuojant yra vienuolynas, ten karo metu zuvo daug lenku ir iki siol daug lenku ypac piligrimu atvaziuoja ten... gal kas zinote, apie kokie vienuolyna as cia kalbu??? g.gif turiu nuotrauku, apie ji rase ir LRyte pries metus ar du, jis labai zinomas yra (ypac del tu lenku)...
Atsakyti
QUOTE(micietta @ 2007 05 21, 23:49)
mastau.gif ne toks baisus tas vilkas- neapolis , kaip ji piesia. gyvenau ir isgyvenau. ir patiko labai. butinai aplankykit. pamatysit kiek kita italijos puse. beje, neapolis ne vien siuksles, jame nemazai lankytinu vietu. o pompeja tai butinai aplankykite, jei turite galimybe nusisamdykite gida ( rusiskai kalbanti) , kuris pavedzios po senovinio miesto likucius ir apie viska issamiai papasakos. jei  turesite galimybe, siulau aplankyti salas: capri, ischia.

Na va, visai kitas reikalas!!!!!
Mes drasios moteriskes mirksiukas.gif
O nuo Neapolio sudetinga iki Pompejos nusigauti? Gal kas galetu rekomenduoti koki viesbutuka Neapolyje?
Atsakyti
Kazkas klause apie vynu degustavima Piamonteje.
Mes buvom cia http://www.vinigiribaldi.it/
tai labai patiko, 20 euru zmogui, i tai ieina ekskursija po vyno rusi, papasakoja kaip ji gamina ir t.t. Tada pietus ir vynu degustavimas. Gerti galima kiek telpa. Smagu tai, kad prie stalo seda ir pats plepusis seimininkas. Tai pasijauti kaip svecias, o ne turistas. O siaip tai Piamonteje tai labai daug geru vietu degustavimui.
Sekmes
Atsakyti
QUOTE(ernesta2007 @ 2007 05 23, 11:59)
Kazkas klause apie vynu degustavima Piamonteje.
Mes buvom cia http://www.vinigiribaldi.it/
tai labai patiko, 20 euru zmogui, i tai ieina ekskursija po vyno rusi, papasakoja kaip ji gamina ir t.t. Tada pietus ir vynu degustavimas. Gerti galima kiek telpa. Smagu tai, kad prie stalo seda ir pats plepusis seimininkas. Tai pasijauti kaip svecias, o ne turistas. O siaip tai Piamonteje tai labai daug geru vietu degustavimui.
Sekmes

Aš klausiau clap.gif ačiū labai už informaciją. Nusprendėm praleisti toje vietovėje porą dienų, jau turiu pasiūlymus dėl nakvynių iš kaimo turizmo. Tik dabar labai sunku išsirinkti doh.gif
O jūs tą degustavimą užsisakinėjote iš anksto g.gif
Atsakyti
Sveikutes Italijos gerbejos mirksiukas.gif sumasciau ir as 5 dieneles Romoje praleisti. Keturias dienas ruosiuosi saziningai lankyti muziejus bei kitas izymias vietas, o va penkta diena noreciau iki juros palekti bigsmile.gif Gal kuri nors galetu konkreciai aprasyti, is kur reikia vaziuoti, kiek mazdaug kainuos kelione ir koks tenais papludimys? Ar galima bus pasideginti ir idomu kokia dabar vandes temperatura? ax.gif
Labai laukiu atsakymu ir acius is anksto.

Dar patrukdysiu 4u.gif

tiksliai planuojame aplankyti sias vietas:
San Giovani in Laterano, Foro Romano, Circo Massimo, Fonatana di Trevi, Vatikano muziejus, Siksto koplyčia, Basilica Santa Maria Maggiore, Castel Sant‘Angelo, Panteonas, Via Appia Antica

ir dar plius galetume pasirinkti :

Chiesa di Santa Croce in Gerusalemme, Scala Santa, Basilica di Santi Cosma e Damiano, Chiesa di Gesu, Piaza Venezia, Piazza Navona, Piaza Borgheze, Piazza del popolo, Piazza du Sopagna, Chiesa di st Clemente, pasivaiksciojimas nuo Gianiclo iki Geto, Trastevere rajonas, San Paolo Fuori di mura, Celijaus kalvos

Kaip manote, ka butinai reikia pamatyti is sio antro sarasiuko vietu, o ka nelabai? Bijau, kad nespesime visko apeiti per 4 dienas unsure.gif ir baisiai noriu vienos dienos pajuryje blush2.gif
Tiesa, ar labai dideles eiles pvz prie Vatikano muziejaus, galbut tenai reikia eiti anksti is ryto? Ir i ka dar butinai reikia atkreipti demesi lankant izymybes arba siaip bunat Romoje? Labai daug klausimu uzdaviau, bet labai labai noreciau suzinoti kuo daugiau informacijos, kad gerai susiplanuociau sia kelione wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Snake @ 2007 05 23, 15:49)

Chiesa di Santa Croce in Gerusalemme, Scala Santa, Basilica di Santi Cosma e Damiano, Chiesa di Gesu, Piaza Venezia, Piazza Navona, Piaza Borgheze, Piazza del popolo, Piazza du Sopagna, Chiesa di st Clemente, pasivaiksciojimas nuo Gianiclo iki Geto, Trastevere rajonas, San Paolo Fuori di mura, Celijaus kalvos

Bet kada vakare butinai nueiti ir pasedeti prie fontano Piazza Navona!
Atsakyti
QUOTE(Snake @ 2007 05 23, 14:49)
Tiesa, ar labai dideles eiles pvz prie Vatikano muziejaus, galbut tenai reikia eiti anksti is ryto?

mes atejom apie 11-12 ryto ir eilej laukem apie 1.5 h doh.gif , bet kaskodel itariu, kad mes pataikem paciu prasciausiu laiku, nes kai iseidinejom is muziejaus, eile buvo trumpesne.. (gal anksti ryte butu isvis trumpa g.gif ). Bet mes buvom kovo pradzioj- nesezonas dar, tai gali but kad vasara eiles didesnes g.gif
Atsakyti
QUOTE(Snake @ 2007 05 23, 15:49)
Dar patrukdysiu  4u.gif

tiksliai planuojame aplankyti sias vietas:
San Giovani in Laterano, Foro Romano, Circo Massimo, Fonatana di Trevi, Vatikano muziejus, Siksto koplyčia, Basilica Santa Maria Maggiore, Castel  Sant‘Angelo, Panteonas,  Via Appia Antica

Kaip manote, ka butinai reikia pamatyti is sio antro sarasiuko vietu, o ka nelabai? Bijau, kad nespesime visko apeiti per 4 dienas  unsure.gif  ir baisiai noriu vienos dienos pajuryje  blush2.gif 
Tiesa, ar labai dideles eiles pvz prie Vatikano muziejaus, galbut tenai reikia eiti anksti is ryto? Ir i ka dar butinai reikia atkreipti demesi lankant izymybes arba siaip bunat Romoje? Labai daug klausimu uzdaviau, bet labai labai noreciau suzinoti kuo daugiau informacijos, kad gerai susiplanuociau sia kelione  wub.gif

jezau, jums nenusibos po baznycias vaikscioti??? blink.gif man uzteko vatikano ir dar kelias centre aplankiau, o po to jos visos panasios... pabandykite pajausti Romos gyvenimo pulsa, ju zmones, ju bendravima ir kaip jie megsta linksmintis.. nepamirskit to padaryti:) juk labai mazai laiko turesite... as beveik visa Roma pamaciau per kelis menesius blush2.gif

del pajurio, tai as budavau lido di ostia.. bijau pameluoti, gal kas is gyvenancio Romoje parasys - vaziuodavau is termini metro iki pyramide sustojimo ar EUR ir ten persesdavau i traukinuka iki lido di ostia .. kiek kainuoja nepamenu, bet tas pats bilietas galioja ir metro ir traukiniui 75 minutems berods ...

lido di ostia - tai pajurio kurortinis miestelis, ten visa pakrante pilna privaciu ir keletas laisvu papludimiu...kaip taisykle, privatus yra svaresni, yra gultai ir t.t. nezinau kiek kainuoja iejimas, bet kai as buvau paskutini karta tai buvo apie 7 eur... jura turetu buti kaip mums pakankamai silta birzeli jau, nors ne kurie italai tai su kombinzonais dar maudosi (pati maciau bigsmile.gif ) tiesa, ten galima ir apsipirkti rubeliu ar avalynes ir apatinio trikotazo pigiau negu Romos centre pvz.. treciadieniais ten turgelis centrinese gatvese, o apatinis trikotazas turgelyje ne prastesnis nei pas mus migleje ir kt parduotuvese... ir kainuoja nebrangiai palyginti
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2007 05 23, 23:52)
lido di ostia - tai pajurio kurortinis miestelis, ten visa pakrante pilna privaciu ir keletas laisvu papludimiu...kaip taisykle, privatus yra svaresni, yra gultai ir t.t. nezinau kiek kainuoja iejimas, bet kai as buvau paskutini karta tai buvo apie 7 eur...

Mes buvome pernai birzelio viduryje - vanduo (man) buvo siltas, nors gelbetojai sake, kad tik koks +17! (nieko jie nesupranta, ka reiskia +17). Tiesa, vanduo buvo nesvarus ir truputi smirdejo, o mokejom ar ne 14euru uz zmogu. Bet ten kiekvienas pliazas vis kitokia kaina, tai gal mes i brangesni pataikem. Valgyt ejom i valgykla prie pliazo - buvo ir pigu, ir skanu. O vakare - i zuvies restorana, kur valgiau skaniausia gyvenime valgyta zuvies sriuba/troskini teslos bliude thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BElge: 24 gegužės 2007 - 14:39