Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

Taip jau iseina, kad vykstam atostogu pas uosviene i Roma. Busim 10 dienu birzelio pradzioj, tai man labai rupi susidaryti grafika, ka mes ten norim nuveikti. Veiklos imuosi pati, nes maniskiui ten namai ir viskas aisku, tai nenoriu vel visus vakarus leisti Romos picerijose su draugais. Na, man reikia tureti info, kad MB 'pastumeti' ir sumotyvuoti uzsiimti abiems naudinga veikla biggrin.gif
Keli klausimukai - kad susikurti labiau atostogine nuotaika ir pabuti prie juros ar kitokio vandens, kur mes galime nuvykti? Kad nereiktu nakciai likti, arba tik porai naktu. Su Ostia viskas aisku. Circeo? Bracciano? Labiausiai tai noreciau i Capri, bet ziuriu, kad viesbuciai nepigus.
Dar teks i Vicensa vykti, gal ten aplink kur galima sustoti ir pasipliazinti?

O gal kas bus tuo metu Romoje? Puodeliui kavos? wink.gif
Atsakyti
Pamirsau dar pridurti del suvenyru is IT:
galima isigyti vietinio vyno visose aplankytose vietose, tai paskui bus malonu grizus ji gurksnojant priminti keliones ispudzius bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b3b: 14 gegužės 2007 - 13:21
QUOTE(NY @ 2007 05 14, 12:48)
Pritariu del Rimini.Nieko gero ir nieko blatno. Jau geriau Amalfi pakrante!Ten bent yra kur akis paganyti.Nuostabi gamta.

O man Rimini labai patiko. smile.gif Gyvenome šiame viešbutyje.Gyvenome kambaryje su vaizdu į jūrą, priešais-viešbučio prižiūrima paplūdimio dalis.Maitino labai gerai, pagrinde žuvies patiekalai. essen.gif
O Palangoje viešbučių kainų nerealios, paplūdimys siauras, nėra tualetų, dažnai prastas oras.Man Palanga-tik vienos dienos atvažiavimui pasivaikščioti po pušynus.
Atsakyti
Sveikos, gal zinote kokiu nors nebrangiu ir padoriu viesbuciu ar nakvynes namu Romoje. Mes ten planuojam vaziuoti is Rimini ir apsistoti vianai nakciai, kad butu laiko apziureti miesta. 4u.gif
Atsakyti
Sveiki

Sia vasara, o tiksliau rugpjucio men keliauju i Italija + Kaprio sala su Guliverio kelionemis. Beje gal kuri ir netycia tuo metu zada keliaut. Zinau kad tuo metu ten bus "truputeli" karsta bet ka padarysi jei atostogos tokiu metu ispuole, o keliauti norisi smile.gif
Tai va norejau paklausti gal kas buvo tokioje kelioneje su Guliverio kelionemis. Ydomu kaip patiko. Ir gal siaip kokiu patarimu yra.
Taip pat norejau paklausti apie ekskursijos metu lankomus objektus. Ar verta aplankyti visus turistams siulomus objektus ar kai kuriu verta atsisakyti. Nes keliones aprasyme nurodyta mokami objektai 120 Euru, nors kai bandziau primesti pagal lankomu objektu kainas tai gana nemazai. Beje lankomus objektus ir daug informacijos apie Italija (su kainomis) radau interenete tai jei ka labai domins galesiu imest nuoroda.

Beje ka butu galima parvezti lauktuviu is Italija nebrangiai. Rasau nebrangiai, nes tu lauktuviu tikrai nemazai reik smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rupuziuke @ 2007 05 14, 16:53)
Sveiki

Sia vasara, o tiksliau rugpjucio men keliauju i Italija + Kaprio sala su Guliverio kelionemis. Beje gal kuri ir netycia tuo metu zada keliaut. Zinau kad tuo metu ten bus "truputeli" karsta bet ka padarysi jei atostogos tokiu metu ispuole, o keliauti norisi  smile.gif
Tai va norejau paklausti gal kas buvo tokioje kelioneje su Guliverio kelionemis. Ydomu kaip patiko. Ir gal siaip kokiu patarimu yra.
Taip pat norejau paklausti apie ekskursijos metu lankomus objektus. Ar verta aplankyti visus turistams siulomus objektus ar kai kuriu verta atsisakyti. Nes keliones aprasyme nurodyta mokami objektai 120 Euru, nors kai bandziau primesti pagal lankomu objektu kainas tai gana nemazai. Beje lankomus objektus ir daug informacijos apie Italija (su kainomis) radau interenete tai jei ka labai domins galesiu imest nuoroda.

Beje ka butu galima parvezti lauktuviu is Italija nebrangiai. Rasau nebrangiai, nes tu lauktuviu tikrai nemazai reik  smile.gif

pabandyk pabendrauti temoje "Italija" ir dar yra tema, kur kalbama apie kelioniu agenturas... jei pirma karta vaziuoji i Italija, tai dauguma ekskursiju patartina pasinaudoti, nebent butu koks nors archeologinis ar iskasenu muziejus, nevertas demesio ir 8 eur (dazniausiai tokios kainos)... bet visur, kur veza ir kur gali pamatyti gamta, salas ir t.t. tai butinai vaziuok..
o kokius lankytinus objektus siulo guliveris?
As esu buvusi tokioje pacioje kelioneje tik senokai (autobusu), tai kiek pamenu, beveik viska buvo verta pamatyti, tik pacioje kaprio saloje mes su keliais draugais atsiskyrem nuo "bandos" ir nulekem iki anakaprio savarankiskai...

QUOTE(Veronika @ 2007 05 11, 19:49)
Dianita, o šią vasarą ar nesilankysi Romoje? ax.gif Galėtume susitikti. smile.gif

sveika:) na labai noreciau, nors emociskai siek tiek stabdo visokie geri ir nelabai sentimentai (mano 6 metai su ciocciaro romano tongue.gif ).. nors dabar yra pigiu bilietu... o gal tu gali parekomenduoti ka nors nelabai brangaus savaitgaliui kur apsistoti? siaip tai pasiilgau romos, paskutini karta ten buvau pries 3 metus ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Deborah @ 2007 05 12, 09:26)
as siulau toki varianta (sita varianta ir as pasirinkau, jau net bilietus nusipirkau)
Is vilniaus skrendi i Roma, paskui pervaziuoji i Ciampino oro uosta ir su Ryanair skrendi i Venecija , tik 1 val skrydzio ir tu jau Venecijoj Traviso oro uoste. As pirkau is Romos i Venecija du bilietus i viena puse tai sumokejau 90.82 EUR
iseina kiek brangiau nei su traukiniu, bet uztai tik 1 valanda keliones! Ir jokio nuovargio... thumbup.gif  Gaila kad is venecijos nera skrydzio i Pisa  doh.gif  reiks baladotis su traukiniu. Tas pats laukia ir is Pisos i Milana  doh.gif

ehi kokios jus turtingos:)) Is Milano i venecija traukiniu i abi puses kainuoja 50 eur ir po 2 valandu busite venecijoje... o iki milano, jei nemiegosite ir spesite pasinaudoti Airbaltic vel siulomom akcijom (nuo penktadienio berods), tai leksite uz maziau nei 300 Lt (i abi puses is vilniaus)
As pati mastau apie si varianta, nes man reikia i Valdagno patekti.. taigi, kol kas iki venecijos tai pigiausias variantas tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(b3b @ 2007 05 14, 12:32)
Maciau apie Rimini kalbejot- man tai jis schmoll.gif
Atostogavome pries 2 metus berods geguzes men. Uzisakem viesbuti internetu- atvarom laimingi, ogi ziurim, traukinys po langais vaziuoja blink.gif Bet jau buvo vakaras, mes su 2 mazais vaikais, tai nebuvo laiko kitos vietos ieskotis...Zodziu praleidom bemiege nakti, nes visas kambarys vibravo kai traukinukas pralekdavo, o kur dar jo "tu tUuuuuuuuuuuuuuuuuuuu"!!! mat ties ta vieta kazkokia gelezinkelio sandura buvo, ir jie turedavo "trimituoti" kad netycia su kitu traukiniu nesusidurtu...
Kita diena MB pralakste puse dienos kol rado kita viesbuti...O pirmasis viesbutis dar ir kaina padidino 1 nakties, nes ta kuria mes uzsisakem galiojo tik jei isbuvi virs 3 dienu, o uz 1 nakti tai dviguba blink.gif
Na tam kitam viesbuty geriau sekes, bet labai jau ikyrus seimininkai...Valgem restorane, tai sekdavo kiekviena kasni, vis ateidavo klaust ar patinka, ar dar ko norim ir t.t. Nu zodziu perdetas mandagumas su ikyrumo elementais doh.gif
O taip norejosi ramybes rolleyes.gif
Pliazas irgi nepatiko schmoll.gif Per daug komercijos...Mes esam nekomerciniu pliazu fanai.... Ju Toskanoje vis dar galima rasti....
O jau masinos kaip varineja...Saligatviu irgi nerasta blink.gif 
Nu zodziu nebevaziuosiu daugiau ten....
Cia kazkas palygino su Palanga Rimini...Man atrodo Palanga geriau... unsure.gif Bent pusynas yra, ir prie juros nematyti viesbuciu kysanciu...
Nors pati asmeniskai renkuos NIDA thumbup.gif

pritariu, man Rimini niekada nepatiko, yra zymiai grazesniu vietu, o cia man alia palanga ir tiek, tik gamta skiriasi.. fuu
Papildyta:
QUOTE(jolkiss @ 2007 05 14, 16:51)
Sveikos, gal zinote kokiu nors nebrangiu ir padoriu viesbuciu ar nakvynes namu Romoje. Mes ten planuojam vaziuoti is Rimini ir apsistoti vianai nakciai, kad butu laiko apziureti miesta.  4u.gif

paziurek temoje naudingos nuorodos keliaujantiems, Europos temoje pati pirma .. ten esu idejusi nuorodu
Atsakyti
QUOTE(Zvirblis @ 2007 05 10, 23:50)
Mamytės,

turėjau labai gerą patirtį - susiplanavau Jūsų pagalba nerealią kelionę į Paryžių, nuo kurios ir dabar man galvelė dar sukasi (ačiū Agneklimjan iki grabo lentos!).
Padėkit man dabar su Roma - čia žinau dar mažiau ir man reikia visko - kur gyventi, ką valgyti, ką pamatyti. viiiiiiisko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pažadu, kai grįšiu, pasidalinsiu savo atradimais.  notworthy.gif  friends.gif

sekmadieni grizau is Romos, todel mano ispudziai visai sviezi. miestas nerealus, vienareiksmiai istorinis. miestas pilnas turistu, siuksliu, piesiniu ant sienu ir ... stebuklu:) eini ir netiketai pries akis iskyla kokia grozybe. istrukome su vyru viso labo 3 dienoms, bet pamateme daug ir laika praleidom puikiai. italai turi maisto kulta, todel skirti dideli demesi virtuvei yra privaloma, kitaip kelione praras savo zavesi. man labai patiko antikines Romos senienos - Koliziejus, Forumas, Palatinas, kadangi buvome trumpai, i muziejus nesiverzeme. labai patiko Trevi fontanas. Gaila, kad daugybe fontanu, pastatu restauruojama ir taip pasislepia dalis grozio, pvs. piazza navona didysis fontanas neveikia ir dar daug tokiu vieteliu. Aplankeme Vatikana, Sv.Petro bazilika. Ilgai laukeme eileje pakilti i Bazilikos kupola, pamatyti miesta is ausktai. Sugaisome daug laiko, ispudis buvo, bet ne toks kokio tikejausi. Nenoriu sakyti, kad neverta kilti, bet jei yra kitu prioritetu, galima to atsisakyti. Siaip, kelionei ruosiausi, nusipirkau gida - Roma visad su tavim (24 Lt), issistudijavau ka norim pamatyti ir pirmyn. Buvo lengva ir nereikejo gaisti laiko paieskoms. Beje, lyginant su Paryzium... I Paryziu galeciau vaziuoti ir vaziuoti. Jis be galo elegantiskas, rafinuotas, prancuziskas, su zydinciais parkais ir t.t Romoje sito nera, tai visai kitoks miestas, bet ji butina pamatyti.
Atsakyti
QUOTE(BElge @ 2007 05 14, 11:48)

Dar teks i Vicensa vykti, gal ten aplink kur galima sustoti ir pasipliazinti?

Vicenza siaip ne visai prie juros, kokie 100 km gal. Is kurortiniu miesteliu butu Caole, Jesolo,Sottomarina. Ir Venecija netoli bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(BElge @ 2007 05 18, 01:49)
Aciu  smile.gif Einu kalbinti saviski smile.gif

jesolo sala super... kempingai labai auksto lygio, gali bungaluose gyventi, etc... o laiviuku bet kada persikelsi i venecija i san marco aikste...
Atsakyti
O gal galit kas nors trumpai bruksteleti apie Neapoli?
Nusipirkom su drauge akcijinius bilietukus i Roma. Tai 4 dieneles praleisim Romoj - lieka dar dvi. Galvojom kur nors netoli traukiniu nuvaziuoti. Arciausiai pasirode neapolis. Tik prisiskaiciau komentaru, kad labai jau nesaugus miestas. Gal kas galetu papasakot?
O gal dar kur galima nuo Romos nelabai toli nuvaziuoti kelioms dienoms?
Atsakyti
O man parūpo, ar Romoje yra tokie dalykėliai, kaip "blusų turgūs"? Jau radau vieną komentarą apie maisto turgus - būtinai apsilankysiu (turgeliai - mano silpnybė biggrin.gif ). O ne maisto? Jei yra, tai kur?
Atsakyti
QUOTE(Picine @ 2007 05 20, 22:56)
O gal galit kas nors trumpai bruksteleti  apie Neapoli?
Nusipirkom su drauge akcijinius bilietukus i Roma. Tai 4 dieneles praleisim Romoj - lieka dar dvi. Galvojom kur nors netoli traukiniu nuvaziuoti. Arciausiai pasirode neapolis. Tik prisiskaiciau komentaru, kad labai jau nesaugus miestas. Gal kas galetu papasakot?
O gal dar kur galima nuo Romos nelabai toli nuvaziuoti kelioms dienoms?

Siulyciau rinktis Florencija arba Siena. Tai,ka pamatysi ten,to nepamatysi Neapolyje.(cia tik mano nuomone)
Atsakyti