Mes buvom ankstyva vasara(geguze/birzelis) ir jura buvo nesvari.Gal po audros buvo,gal vanduo zydejo...
Astiti, sakai liauktuvių ką parsivežti? Čia kelios lauktuvės:
Murano stiklas pirktas Burano saloje, Lėlė ir diržai San Marine. O jau rankinių ir šiaip iš odos gaminių spalvinis pasirinkimas Ir kainos palyginti su mūsiškėmis mažesnės už geresnę kokybę. Dar perlai, sidabras apsimoka Ir, berods, rugpjūtį išpardavimai
Murano stiklas pirktas Burano saloje, Lėlė ir diržai San Marine. O jau rankinių ir šiaip iš odos gaminių spalvinis pasirinkimas Ir kainos palyginti su mūsiškėmis mažesnės už geresnę kokybę. Dar perlai, sidabras apsimoka Ir, berods, rugpjūtį išpardavimai
galima parvezti leksciu makaronams valgyti labai jau ten yra graziu ju
QUOTE(Ingaaa @ 2007 05 10, 06:56)
O kur pigiausiai galima nusipirkt bilietus lektuvo i Italija? ir pries kiek laiko reiktu pirkt?
as dazniausiai perku internetu airbaltic bilietus (www.airbaltic.lt). Jie daznai pasiulo bilietu uz 150Lt (su visais mokesciais). Bet tokius bilietus greitai isperka ir reikia pirkti pries 3-4 men kokius arba stebeti kada vyksta akcijos (as uzsiprenumeravus visus ju naujienlaiskius, nes studijuoju italijoj ir daznai tenka skraidyt). Pavyzdziui siandien raso kad nuo 16:00 val pardavines bilietus vilnius-milanas ir vilnius-roma uz 150lt (Bilietų pardavimas: nuo gegužės mėn. 10 d. 16:00 val. iki gegužės mėn. 13 d. 23:59 val. Kelionės datos: nuo gegužės mėn. 28 d. iki birželio mėn. 30 d.)
anksciau ir flylal pasiulydavo uz 150lt bet pastaruoju metu nemaciau...
o blogiausiu atveju, kai reikia skristi, bet nera jokiu pigiu pasiulymu, skrendu ryanair su persedimais ir tikrai laaabai nepatogiai , bet pigiai .
Mamytės,
turėjau labai gerą patirtį - susiplanavau Jūsų pagalba nerealią kelionę į Paryžių, nuo kurios ir dabar man galvelė dar sukasi (ačiū Agneklimjan iki grabo lentos!).
Padėkit man dabar su Roma - čia žinau dar mažiau ir man reikia visko - kur gyventi, ką valgyti, ką pamatyti. viiiiiiisko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pažadu, kai grįšiu, pasidalinsiu savo atradimais.
turėjau labai gerą patirtį - susiplanavau Jūsų pagalba nerealią kelionę į Paryžių, nuo kurios ir dabar man galvelė dar sukasi (ačiū Agneklimjan iki grabo lentos!).
Padėkit man dabar su Roma - čia žinau dar mažiau ir man reikia visko - kur gyventi, ką valgyti, ką pamatyti. viiiiiiisko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
QUOTE(Zvirblis @ 2007 05 10, 23:50)
Mamytės,
skyrelyje prie europos paciame virsuje, kur naudingos nuorodos, yra neblogu psl kur gali labai fainu issinuomoti bed and breakfast arba viesbutuku netoli centro... taip pat italijos temoje pasiziurek, ten nemazai diskusiju verda siuo klausimu (sena tema). O ziureti - tai visas Romos centras ir istorine romos dalis...ir apskritai, visa Roma kaip muziejus..
valgyti galima daug kur.. man labai patiko viena hosteria, bet gal dabar kitaip pasivadino nes keitesi savininkas, paciame centre Piazza della Cancelleria 80, tada vadinosi Grappolo d'Oro.. o siaip tai eik valgyti ten, kur pagrinde eina italai ir ne per daugiausia turistu ir stenkis valgyti italiska maista, jokiu koka kolu ir bulvyciu restoraneliuose neuzsakinek, nes izeisi seimininka bet kuriuo atveju, budama Romoje butinai nueik i koki restoraneli ir butinai bent karta pavalgyk kaip italai: visu patiekalu kaip priklauso... duonos lazdeles+vynas (butinai naminio, atnesa buteliuose, i kuriuos is statiniu ipila vyno)+mineralinis, antipasti (uzkandziai - ivairios darzoves, troskintos, pamarinuotos, etc.), primi piatti - pirmas patiekalas (ivairus makaronai arba pasta kaip jie vadina, lasagna, darzoviu sriuba), secondi (antras patiekalas) - ivairus mesos patiekalai arba pesce (zuvis), jei nelabai isalkusi, tai paragauk piatti freddi (salti patiekalai) - carpaccio di bresaola rugheta e parmigiano (italiskas kumpis su rukola ir parmezanu) arba mozarella su pomidorais ir baziliku... is saldziu paragauk tiramisu ar tartufo nero, o karsta diena tau patiks macedonia (vaisiu desertas).. po to butinai espresso puodziuka ir stikliuka atsaldyto limoncello
O siaip perkasti bet kur - picos, butinai paragauk italiskos picos... o perkasti taupant pinigelius kai bastaisi po miesta - eik visur, kur parasyta "pizza a taglio" - ten ieisi ir pamatysi uz stikliniu prekystaliu picas formose (bletose ), parodai kurios nori ir kokio dydzio gabaliuko, tau viska atpjauna ko nori ir pasveria, po to pasildo ir voila'
O man reikia sumastyti, kaip pigiau nusigauti iki Venecijos oro uosto reikia patekti i Vicenzos miesta ir dar kelis miestelius greta... taigi tik venecijos oro uostas, o kainos apie 300 eur jei ne daugiau
QUOTE(dianita @ 2007 05 11, 16:17)
O man reikia sumastyti, kaip pigiau nusigauti iki Venecijos oro uosto reikia patekti i Vicenzos miesta ir dar kelis miestelius greta... taigi tik venecijos oro uostas, o kainos apie 300 eur jei ne daugiau
o ne geriau skristi iki Milano ir tada traukiniu vaziuot? traukinys milano-venecia apie 24 eurus kainuoja, o vaziuoja tik 3 h 300 eur tai jau labai baisi kaina
QUOTE(bamba @ 2007 05 11, 17:52)
o ne geriau skristi iki Milano ir tada traukiniu vaziuot? traukinys milano-venecia apie 24 eurus kainuoja, o vaziuoja tik 3 h 300 eur tai jau labai baisi kaina
as siulau toki varianta (sita varianta ir as pasirinkau, jau net bilietus nusipirkau)
Is vilniaus skrendi i Roma, paskui pervaziuoji i Ciampino oro uosta ir su Ryanair skrendi i Venecija , tik 1 val skrydzio ir tu jau Venecijoj Traviso oro uoste. As pirkau is Romos i Venecija du bilietus i viena puse tai sumokejau 90.82 EUR
iseina kiek brangiau nei su traukiniu, bet uztai tik 1 valanda keliones! Ir jokio nuovargio... Gaila kad is venecijos nera skrydzio i Pisa reiks baladotis su traukiniu. Tas pats laukia ir is Pisos i Milana
QUOTE(Deborah @ 2007 05 12, 08:26)
as siulau toki varianta (sita varianta ir as pasirinkau, jau net bilietus nusipirkau)
Is vilniaus skrendi i Roma, paskui pervaziuoji i Ciampino oro uosta ir su Ryanair skrendi i Venecija , tik 1 val skrydzio ir tu jau Venecijoj Traviso oro uoste. As pirkau is Romos i Venecija du bilietus i viena puse tai sumokejau 90.82 EUR
iseina kiek brangiau nei su traukiniu, bet uztai tik 1 valanda keliones! Ir jokio nuovargio... Gaila kad is venecijos nera skrydzio i Pisa reiks baladotis su traukiniu. Tas pats laukia ir is Pisos i Milana
o ar is tikruju, po tokios keliones jokio nuovargio nebuna? Nes as viena karta tokiu budu labai apsigavau . Skridau su persedimu (milanas-frankfurtas-kaunas), tai labai gailejausi kad iki frankfurto traukiniu nevaziavau (apie 300 km), nes laiko sugaisau daug daugiau nei buciau traukiniu vaziavus (keliones iki oro uosto, check-in, dar skrydzio laukiau kelias val) tai pavargau baisiai Guodzia bent tai kad pinigu sutaupiau, nes lektuvu labai pigu buvo, o traukiniai i vokietija brangus.
Beto, man ir siaip maloniau isest i traukini ir vaziuot patogiai kokias 3 h, nei ta laika su bagazu temptis is vieno oro uosto i kita, laukti lektuvo ir pan.
Na bet gal cia tik man taip nepatogiai gavos, tikiuosi skrist is romos i Treviso geriau seksis
oj atsiprasau, nepastebejau, kad netaip viena neesmine detale parasiau, man iki frankfurto ne virs 300, o virs 400km vaziavimo buvo:geda2:
Maciau apie Rimini kalbejot- man tai jis
Atostogavome pries 2 metus berods geguzes men. Uzisakem viesbuti internetu- atvarom laimingi, ogi ziurim, traukinys po langais vaziuoja Bet jau buvo vakaras, mes su 2 mazais vaikais, tai nebuvo laiko kitos vietos ieskotis...Zodziu praleidom bemiege nakti, nes visas kambarys vibravo kai traukinukas pralekdavo, o kur dar jo "tu tUuuuuuuuuuuuuuuuuuuu"!!! mat ties ta vieta kazkokia gelezinkelio sandura buvo, ir jie turedavo "trimituoti" kad netycia su kitu traukiniu nesusidurtu...
Kita diena MB pralakste puse dienos kol rado kita viesbuti...O pirmasis viesbutis dar ir kaina padidino 1 nakties, nes ta kuria mes uzsisakem galiojo tik jei isbuvi virs 3 dienu, o uz 1 nakti tai dviguba
Na tam kitam viesbuty geriau sekes, bet labai jau ikyrus seimininkai...Valgem restorane, tai sekdavo kiekviena kasni, vis ateidavo klaust ar patinka, ar dar ko norim ir t.t. Nu zodziu perdetas mandagumas su ikyrumo elementais
O taip norejosi ramybes
Pliazas irgi nepatiko Per daug komercijos...Mes esam nekomerciniu pliazu fanai.... Ju Toskanoje vis dar galima rasti....
O jau masinos kaip varineja...Saligatviu irgi nerasta
Nu zodziu nebevaziuosiu daugiau ten....
Cia kazkas palygino su Palanga Rimini...Man atrodo Palanga geriau... Bent pusynas yra, ir prie juros nematyti viesbuciu kysanciu...
Nors pati asmeniskai renkuos NIDA
Atostogavome pries 2 metus berods geguzes men. Uzisakem viesbuti internetu- atvarom laimingi, ogi ziurim, traukinys po langais vaziuoja Bet jau buvo vakaras, mes su 2 mazais vaikais, tai nebuvo laiko kitos vietos ieskotis...Zodziu praleidom bemiege nakti, nes visas kambarys vibravo kai traukinukas pralekdavo, o kur dar jo "tu tUuuuuuuuuuuuuuuuuuuu"!!! mat ties ta vieta kazkokia gelezinkelio sandura buvo, ir jie turedavo "trimituoti" kad netycia su kitu traukiniu nesusidurtu...
Kita diena MB pralakste puse dienos kol rado kita viesbuti...O pirmasis viesbutis dar ir kaina padidino 1 nakties, nes ta kuria mes uzsisakem galiojo tik jei isbuvi virs 3 dienu, o uz 1 nakti tai dviguba
Na tam kitam viesbuty geriau sekes, bet labai jau ikyrus seimininkai...Valgem restorane, tai sekdavo kiekviena kasni, vis ateidavo klaust ar patinka, ar dar ko norim ir t.t. Nu zodziu perdetas mandagumas su ikyrumo elementais
O taip norejosi ramybes
Pliazas irgi nepatiko Per daug komercijos...Mes esam nekomerciniu pliazu fanai.... Ju Toskanoje vis dar galima rasti....
O jau masinos kaip varineja...Saligatviu irgi nerasta
Nu zodziu nebevaziuosiu daugiau ten....
Cia kazkas palygino su Palanga Rimini...Man atrodo Palanga geriau... Bent pusynas yra, ir prie juros nematyti viesbuciu kysanciu...
Nors pati asmeniskai renkuos NIDA
Pritariu del Rimini.Nieko gero ir nieko blatno. Jau geriau Amalfi pakrante!Ten bent yra kur akis paganyti.Nuostabi gamta.