Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

Gal kas žinot koks oras būna Italijoj gegužės pradžioj blush2.gif Labai norėtųsi nuvažiuoti, bet gal geriau palaukti vasaros g.gif
Atsakyti
Vaziuosiu sia vasara i sia nuostabia sali. Gyvensiu prie Sorrento (vaziuosiu su didele grupe doh.gif ) aplankysim Neapoli, Sorrenta, Pompeja,kopsim ant Vezuvijaus tongue.gif dar Kapri sala, kiekvienam miestui skirsim po diena mazdaug aiksu tai mazai visai, bet, kad bent krasteliu akies norisi pirmaji karta pamatyti biggrin.gif
gal kas esat buve situose miestuose?gal galit papasakot ar idomu ir ar verta ar siaip ko laukti wub.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(alina @ 2007 04 11, 12:50)
Gal kas žinot koks oras būna Italijoj gegužės pradžioj  blush2.gif  Labai norėtųsi nuvažiuoti, bet gal geriau palaukti vasaros  g.gif

kiek zinau dabar orai atvesia kaip ir pas mus,bent jau buvo unsure.gif
o vasara tai labai karsta karsta.gif manes klause toks italas ar as noriu prakaituot,kad vasara vaziuoju blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliana @ 2007 04 11, 21:22)
Vaziuosiu sia vasara i sia nuostabia sali. Gyvensiu prie Sorrento (vaziuosiu su didele grupe  doh.gif  ) aplankysim Neapoli, Sorrenta, Pompeja,kopsim ant Vezuvijaus tongue.gif  dar Kapri sala, kiekvienam miestui skirsim po diena mazdaug aiksu tai mazai visai, bet, kad bent krasteliu akies norisi pirmaji karta pamatyti  biggrin.gif
gal kas esat buve situose miestuose?gal galit papasakot ar idomu ir ar verta ar siaip ko laukti  wub.gif  4u.gif

Iš šitų išvardytų tik ant paties Vezuvijaus nebuvom. Iš Neapolio ir Pompėjos pasižiūrėjom. Gaila...
Labiausia patiko Kaprio saloje rolleyes.gif Dienos maža buvo. Bet žydrąją grotą spėjau pamatyti thumbup.gif Saulės kalno nepraleiskite. Neteko būti, bet sakė verta užsukti į bažnyčią pamatyti mozaikines grindis ir, žinoma, išsimaudyti Marina grande paplūdimyje.
Neapolis tikrai ne iš švariausių miestų. Po pasakojimų apie vagystes nelabai jauku buvo vaikščioti, atsargumas būtinas. Ten būtinai picos reikia paragauti mirksiukas.gif ir labai skanūs bova biskvitai.
Pompėjoje įspūdinga. Tik nepirkite a la "lavos" lotuliukas.gif
Sorrento tik pravažiavome. Daug turistų, o vietiniai vakare po pamaldų neskuba skirstytis namo, šnekučiuojasi, linksminasi, šurmuliuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 04 11, 20:53)
Iš šitų išvardytų tik ant paties Vezuvijaus nebuvom. Iš Neapolio ir Pompėjos pasižiūrėjom. Gaila...
Labiausia patiko Kaprio saloje rolleyes.gif Dienos maža buvo. Bet žydrąją grotą spėjau pamatyti  thumbup.gif Saulės kalno nepraleiskite. Neteko būti, bet sakė verta užsukti į bažnyčią pamatyti mozaikines grindis ir, žinoma, išsimaudyti Marina grande paplūdimyje.
Neapolis tikrai ne iš švariausių miestų. Po pasakojimų apie vagystes nelabai jauku buvo vaikščioti, atsargumas būtinas. Ten būtinai picos reikia paragauti mirksiukas.gif ir labai skanūs bova biskvitai.
Pompėjoje įspūdinga. Tik nepirkite a la "lavos"  lotuliukas.gif
Sorrento tik pravažiavome. Daug turistų, o vietiniai vakare po pamaldų neskuba skirstytis namo, šnekučiuojasi, linksminasi, šurmuliuoja  smile.gif

Mes tokiu tikslu ir varom ten, ragauti tikriausiu italisku picu lotuliukas.gif essen.gif Kas del Neapolio, girdejau apie vagystes,bet paziuri i sito miesto panorama ech... net saldu daros tongue.gif
Kapri sake, kad rojaus kampelis Zemeje bigsmile.gif
As tai labai i Roma noriu, net nezinau kuo mane taip traukia wub.gif pamirsau paminet, kad ir i ja keliausim doh.gif
zodziu laukiu nesulaukiu keliones ir dar didele dali Italijos teks pervaziuot juk tas Sorrentas pietuose blush2.gif tai kalnu prisiziuresiu ir kitu grozybiu cool.gif
Starburst, aciu uz info 4u.gif butinai pasinaudosiu thumbup.gif
Beje apsistosim Meta di Sorrento ir visa savaitele mirksim juroj laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eliana: 11 balandžio 2007 - 21:58
Oi kaip as tau pavyyyydziu!!!!

ROMA - ypac jei busite savaitgali, butinai vakare nueikite ant Spanish Steps, ten tokie koncertai iki paryciu... (vietiniai, gitaros... wub.gif ) Visa Roma - pasaka.

NEAPOLIS - saugokit daiktus, bet siaip net purvas ten pritrenkianti ispudi sudaro. Mes mazai mateme graziosios Neapolio dalies, daugiau tuos aukstus aukstus juodus skrestgatvius, tai man nei su niekuo nesulyginamas potyris.. SUPER!!! Vakarieniavome restorane kazkokiam, tai manes net i lauka neisleido vienos rukyti, lydejo padavejas smile.gif Nu toks keistas jausmas, bet man labai patiko - visa laika bisky baisu, kad kas nors nenutiktu..

CAPRI - vaziuokite i virsu funikulieriumi.. Mes kazkaip praziopsojom ji ir lipom laiptukais. Na ka.. Pamatem, aisku, visokiu labai graziu vaizdeliu, kiemeliu, bet vos dvasios neisleidom kabarotis tokiame karstyje doh.gif

Kazkaip siuo metu daugiau nieko neatsimenu, bet kelione i ITALIJA yra geriausia, kas gali nutikti!!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliana @ 2007 04 11, 22:55)
Mes tokiu tikslu ir varom ten, ragauti tikriausiu italisku picu    lotuliukas.gif essen.gif Kas del Neapolio, girdejau apie vagystes,bet paziuri i sito miesto panorama ech... net saldu daros  tongue.gif 
Kapri sake, kad rojaus kampelis Zemeje bigsmile.gif
As tai labai i Roma noriu, net nezinau kuo mane taip traukia  wub.gif pamirsau paminet, kad ir i ja keliausim  doh.gif 
zodziu laukiu nesulaukiu keliones ir dar didele dali Italijos teks pervaziuot juk tas Sorrentas pietuose  blush2.gif  tai kalnu prisiziuresiu ir kitu grozybiu  cool.gif
Starburst, aciu uz info  4u.gif  butinai pasinaudosiu  thumbup.gif
Beje apsistosim Meta di Sorrento ir visa savaitele mirksim juroj laugh.gif

lotuliukas.gif gerai čia nuskambėjo "būtinai paragaukit picų" lotuliukas.gif Italijoje gi tik picos ir pasta biggrin.gif Turėjau mintyse "būtinai paragaukite picos Neapolyje". Tik tada galima sakyti, kad žinai, kas yra tikra itališka pica mirksiukas.gif
O va Roma, tai įdomi tuo, kad senovė ir dabartis egzistuoja šalia. Galima net užsimiršti, kuriame amžiuje gyveni biggrin.gif Bet viešajame transporte ir pirmyn, ir atgal važiuojant teko susidurti akis į akį su vagimis. Šalia stovinčioms moteriškėms jau taikėsi griebti rankinę.
Papildyta:
QUOTE(zyzane @ 2007 04 12, 08:21)
lipom laiptukais. Na ka.. Pamatem, aisku, visokiu labai graziu vaizdeliu, kiemeliu, bet vos dvasios neisleidom kabarotis tokiame karstyje  doh.gif

Tais laipteliais geriau žemyn. 25 min. ir tada į jūrą maudytis smile.gif

Tiesa, dar Anakapryje nueikite į limončelo, grapos bei kremo degustaciją.
Gero poilsio prie jūros!!! Kriauklių įdomių galima rasti.
Atsakyti
QUOTE(zyzane @ 2007 04 12, 06:21)
Oi kaip as tau pavyyyydziu!!!!

ROMA - ypac jei busite savaitgali, butinai vakare nueikite ant Spanish Steps, ten tokie koncertai iki paryciu... Visa Roma - pasaka.

NEAPOLIS - saugokit daiktus, bet siaip net purvas ten pritrenkianti ispudi sudaro. Mes mazai mateme graziosios Neapolio dalies, daugiau tuos aukstus aukstus juodus skrestgatvius, tai man nei su niekuo nesulyginamas potyris.. SUPER!!! Vakarieniavome restorane kazkokiam, tai manes net i lauka neisleido vienos rukyti, lydejo padavejas Nu toks keistas jausmas, bet man labai patiko - visa laika bisky baisu, kad kas nors nenutiktu..

Mmmm jau laukiu nesulaukiu tiesiog wub.gif unsure.gif

karsta.gif Isivazduoju, kad liepos menesi ten labai karsta? unsure.gif
nors man karstis kaulu nelauzo, geriau nei saltis , bet vistiek hihihi.gif

O Spanish steps tai mane irgi zavi, nors niekada nemaciau, bet kiek esu macius filmuotos medziagos ar foto tai nerealu,o zmoniu kiek rolleyes.gif dabar kaip tik ant mano desctop'o puikuojasi Spanish steps foto lotuliukas.gif

aciu uz toki issamu papasakojima thumbup.gif 4u.gif

QUOTE(Starburst @ 2007 04 12, 07:35)
gerai čia nuskambėjo "būtinai paragaukit picų"  Italijoje gi tik picos ir pasta  biggrin.gif Turėjau mintyse "būtinai paragaukite picos Neapolyje". Tik tada galima sakyti, kad žinai, kas yra tikra itališka pica  mirksiukas.gif
va Roma, tai įdomi tuo, kad senovė ir dabartis egzistuoja šalia. Galima net užsimiršti, kuriame amžiuje gyveni  biggrin.gif Bet viešajame transporte ir pirmyn, ir atgal važiuojant teko susidurti akis į akį su vagimis. Šalia stovinčioms moteriškėms jau taikėsi griebti rankinę.
[

Tai kiek zinau keliones marsrute ir parasyta "eisim ragauti picos Neapolyje" lotuliukas.gif idomu kuo ji tokia ipatinga g.gif ar cia tik delto, kad Neapolis picos tevyne g.gif kaip bebutu pica italiska yra laba skani tongue.gif

Va manau del to Roma man ir patinka ir patiks ax.gif as be galo megstu senove -kelius gristus akmenimis, ir aikstes rolleyes.gif

O kaip ten zmones? g.gif
Atsakyti
O Spanish steps tai mane irgi zavi, nors niekada nemaciau, bet kiek esu macius filmuotos medziagos ar foto tai nerealu,o zmoniu kiek rolleyes.gif dabar kaip tik ant mano desctop'o puikuojasi Spanish steps foto lotuliukas.gif

Siaip jie ant nuotrauku paprastai perdaug graziai atrodo smile.gif tos geles ten zydi tik tam tikra laika metuose, kai mes buvom, tai nieko panasaus nebuvo. Ispaniski laiptai man paliko nerealu ispudi labiau del zmoniu ir atmosferos (tik butinai vakare!!!), o ne grozio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eliana @ 2007 04 12, 13:08)
Tai kiek zinau keliones marsrute ir parasyta "eisim ragauti picos Neapolyje"  lotuliukas.gif  idomu kuo ji tokia ipatinga  g.gif  ar cia tik delto, kad Neapolis picos tevyne  g.gif  kaip bebutu pica italiska yra laba skani  tongue.gif

Va manau del to Roma man ir patinka ir patiks  ax.gif  as be galo megstu senove -kelius gristus akmenimis, ir aikstes  rolleyes.gif

O kaip ten zmones?  g.gif

Tai mes ne pagal programą ragavome jos visur biggrin.gif O dėl ypatingumo teks pačiai nuspręsti mirksiukas.gif Nenoriu sudaryti išankstinės nuomonės biggrin.gif

Jei patinka senovė, tiktų aplankyti Pompėją 4u.gif Ten toks sustabdytas laikas ir atmosfera rolleyes.gif Gatvelės, šaligatviai blink.gif perėjos, kolonos ir krūvų krūvos akmenų thumbup.gif

O italai, kaip italai biggrin.gif Jaunimas labai triukšmingas, moterys šnairom žiūri, o vyrai komplimentus beria, rožes siūlo bei kviečia ledų lotuliukas.gif Šitas bajeris buvo plaukiant Venecijoje gondola, nuo tiltelio pasigirdo susižavėjimo šūksnis ir kvietimas ledų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zyzane @ 2007 04 12, 12:20)
Ir GITARU, IR DAINU, IR VYNO (visi atsinesa su savim, ten tik alu pardavineja)!!!!  alc.gif

labai gerai thumbup.gif man tikrai patiks tokia atmosfera, 100% ,kad namo nenoresiu

QUOTE(Starburst @ 2007 04 12, 12:23)
Tai mes ne pagal programą ragavome jos visur  biggrin.gif O dėl ypatingumo teks pačiai nuspręsti mirksiukas.gif Nenoriu sudaryti išankstinės nuomonės  biggrin.gif

Jei patinka senovė, tiktų aplankyti Pompėją 4u.gif Ten toks sustabdytas laikas ir atmosfera  rolleyes.gif Gatvelės, šaligatviai  blink.gif perėjos, kolonos ir krūvų krūvos akmenų  thumbup.gif

O italai, kaip italai  biggrin.gif Jaunimas labai triukšmingas, moterys šnairom žiūri, o vyrai komplimentus beria, rožes siūlo bei kviečia ledų  lotuliukas.gif Šitas bajeris buvo plaukiant Venecijoje gondola, nuo tiltelio pasigirdo susižavėjimo šūksnis ir kvietimas ledų  rolleyes.gif

Labai skirtingos nuomones apie ta pica,vieniem Italijoj skani kitiem ne g.gif
pabandysiu pamatysiu biggrin.gif

Pompeja irgi aplankysim thumbup.gif tik jauciu ten tylus miestas, ar ten isvis miestas ar tik kaip muziejus? g.gif blush2.gif

Tiesa, ledai sake ten labai skanus g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Na, pasitaiko ir nelabai kokia pica gaut Italijoje- nuo vietos priklauso. Man, pvz, pati skaniausia pica buvo Romoje, ne Neapolyje..
O nepatikti gali tiem, kas megsta Cili pica su 20 ingridientu ant vienos picos, nes pas italus visos picos tradicines, neperkrautos essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zyzane: 12 balandžio 2007 - 12:37
QUOTE(zyzane @ 2007 04 12, 08:21)
ROMA - ypac jei busite savaitgali, butinai vakare nueikite ant Spanish Steps, ten tokie koncertai iki paryciu... (vietiniai, gitaros...  wub.gif ) Visa Roma - pasaka.

Koncertai Ispanijos aikštėje-būtinai reikės apsilankyti. ax.gif

QUOTE(Starburst @ 2007 04 12, 09:35)
Bet viešajame transporte ir pirmyn, ir atgal važiuojant teko susidurti akis į akį su vagimis. Šalia stovinčioms moteriškėms jau taikėsi griebti rankinę.
Papildyta:

Deja, bet tokia jau realybė viešajame transporte... gun_bandana.gif Metro ir turistų pamėgtuose autobusų maršrutuose "dirba" čigonai, kiti juodukai, kurių pragyvenimo šaltinis-vagystės.Būkite atidžios. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Eliana @ 2007 04 12, 13:08)
karsta.gif Isivazduoju, kad liepos menesi ten labai karsta?  unsure.gif
nors man karstis kaulu nelauzo, geriau nei saltis , bet vistiek hihihi.gif

Ši vasara Italijoje prognozuojama ypatingai karšta. fear.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Veronika: 12 balandžio 2007 - 14:00