Įkraunama...
Įkraunama...

Italija

Galiu patarti ką aplankyti Romoje:Koliziejų, Imperatorių forumą, šv. Pauliaus baziliką, Didžiąją šv. Marijos baziliką, šv. Jono baziliką Laterane, Trevi fontaną, Borgezių galeriją, Panteoną, šv. Angelo pilį, Apijaus kelią:katakombos šv. Sebastijano, šv. Kaliksto ir šv. Domicelės.Ir žinoma šv. Petro baziliką. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(biriusa @ 2007 03 08, 01:07)

Skaiciau, kad ten buna karsciai iki 40  doh.gif  Kaip isgyvent tokioje temperaturoje eiliniam lietuviui  blink.gif

PATARIMAI is asmenines patirties: Svarbiausias dalykas- tureti visada su savimi vandens buteliuka, ir ji vis gurksnoti arba ant saves laiks nuo laiko uzsipilti lotuliukas.gif
Romoje dar lengviau- ten pilna fontanu ir tekancio vandens kranu, todel galima "issimaudyti".
Privalomi aksesuarai -akiniai nuo saules, kepuraite.... cool.gif cool.gif cool.gif
Nestoveti ant saules, ieskot vis pavesio....Valgyti daug arbuzu lotuliukas.gif

Nieks negali pasakyt koks bus oras, gali pasitaikyti ir liutys... g.gif Svarbu but nusiteikus optimistiskai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2007 02 23, 12:57)
Tie atviri autobusai yra nebloga alternatyva, ypac viesint Romoje 2-3 dienas. As irgi is pradziu gundziausi, bet is tikruju, tai nera tas istorinis centras jau toks didelis kad ten reiktu daug  vazineti.

Mes gyvenom stoties rajone, tai dazniausiai ryte sesdavom i metro, vaziuodavom kur mums reikia, vakarieniaudavom velgi centre, tai paskui ir pareidavom pasivaiksciodami. Buvau  6 dienas ir transportui isleidau ne daugiau nei 7 eurus (metro bilietas 75min kainuoja 1 eura).

Na, dar viena karta taxi vakare emem, tai kainavo 10 euru.
Taigi, pasigalvokit kas jums geriausiai tinka.  mirksiukas.gif  Nes 20 euru visgi nemazai. As geriau jau kokiems skanestams isleisciau.  tongue.gif

Beje, is Romos lauktuviu parsiveziau ju aperityvo Aperol (labai panasus i Campari, tik pastarasis saldesnis), turguje nusipirkau italisku sveriamu prieskoniu picai (manau tai gera ideja lauktuvems) ir dar nusipirkau labai skaniu saldainiu. Dabar gailiuosi kad daugiau nepaemiau.  doh.gif
Siuvenyru yra ant kiekvieno kampo, bet kad paskui nera kur tu s**niekiu deti, tai va, jei kas galvoja ka parvezti, tai gal mano idejos nepamaisys  blush2.gif

Ir dar, galiu parekomenduoti 2 labai fainus, 'trendy' kokteiliu, pasisedejimo bariukus.

O tai kaip cia suprast,75 min-1euras? g.gif , kaip ten metro pagal laika, nesuprantu rolleyes.gif O kokie ten tie saldainiukai,koks ju pavadinimas? biggrin.gif
As tai dievinu ju tas kaukes ar kaip ten vadinasi, man jos tokios grazios wub.gif

O va cia kaip suprantu skaitosi visas centras? g.gif
user posted image
Atsakyti
Taip, ten visas istorinis centras. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Veronika: 09 kovo 2007 - 20:07
QUOTE(Kristin @ 2007 03 09, 09:58)
O tai kaip cia suprast,75 min-1euras? g.gif , kaip ten metro pagal laika, nesuprantu rolleyes.gif O kokie ten tie saldainiukai,koks ju pavadinimas? biggrin.gif
As tai dievinu ju tas kaukes ar kaip ten vadinasi, man jos tokios grazios wub.gif

Ech, kad zinok surijom tuos saldainius kosminiais greiciais, visi popieriai jau ismesti ir neprisimenu kaip jie vadinosi. blush2.gif

Pirkau juos spec. italisko maisto parduotuveje, ten buvo ju suriai, saldumynai, mesos ir kiti delikatesai. Tu parduotuveliu pastebesi ne viena. Jie buvo supakuoti tiesiog permatomame traskiame maiselyje, didoki tokie, su alkoholiu - romu, lygtai amarula ir dar kazkuo. Bet tikrai labai skanus. Is to mano pasakojimo nelabai ka ir suprasi. g.gif

Na, jei ne tu, tai kitu saldumynu pabandyk, turetu buti skanus. smile.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif Jau senokai skaitinėjau jūsų temelę smile.gif Šiandien jau visą perskaičiau, pasižymėjau man aktualiausius dalykus thumbup.gif Prieš kelias dienas nusipirkome su vyru ir dar keturiais draugais bilietus į Romą ax.gif Iškyla šitiek klausimų. doh.gif Tikiuosi pagelbėsit blush2.gif Dėja tik trumpam, savaitgaliui skrisime į Romą rolleyes.gif ( lapkričio viduryje ). Ketvirtadienį atskrendame, o sekmadienį anksti ryte jau išvyksime. Tad norėjau dabar keletą klausimų užduot... blush2.gif smile.gif Na, dar laiko iki kelionės pakankamai, tačiau mėgstu viską išsiaiškinti iki smulkmenų, ir man tas laaabai patinka biggrin.gif

*Kur gi tie Vatikano sodai? Ar paprastiems mirtingiesiems ten patekti galima?
*Pagalvojau apie jūrą wub.gif Juk nuo Romos ji neturėtų būt laaabai toli g.gif Kaip galima būtų ją pasiekti? Kiek kainuoja rolleyes.gif Bent trumpam prie jos pabūt wub.gif
*Koks oras lapkričio viduryje? Ar vėsu, drėgna, gal lietinga?
*Aš senai jau svaigstu apie Veneciją wub.gif Įdomu būtų sužinoti, kaip galima iki jos būtų nuvykti iš Romos (tikriausiai traukiniu) g.gif Kiek kainuotų, ir kiek laiko trunka kelionė unsure.gif (na bet greičiausiai šios fix idėjos teks atsisakyti dėl laiko stokos). Bet vis dėlto, gal kas žinote rolleyes.gif
*Ir dar, ar Lietuvoje įmanoma kur nors nusipirkt knygutę su 8 maršrutais g.gif

Būčiau laaabai dėkinga už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samanta: 12 kovo 2007 - 20:28
QUOTE(Samanta @ 2007 03 16, 00:32)
Taip. Su airbaltic mokėjome su mokesčiais į abi puses 300ltl. vienam žmogui  4u.gif Dėja ketinome rugsėjo mėnesį skrist, na tačiau gavosi dėja taip  verysad.gif Ar labai lietinga lapkričio mėnesį. verysad.gif  Išsrendame lapkričio 15d.  Net baisu dabar pasidarė. O kokia maždaug oro temperatūra būna?
O prie jūros ne maudytis norisi, o tiesiog aplankyt ją  4u.gif
Gal žinote dianita, kaip iš Romos iki jūros nusigaut. Ir kiek maždaug kainuoja? Kiek žiūrėjau žemėlapyje, aerouostas (jei neklystu fiumicino) netoli jūros  g.gif

Nenoriu gasdinti, nes siaip laikais klimatas pastoviai keiciasi:) Veronika gal tiksliau pasakys, nes ji ten gyvena.. man pries pora metu teko ten gyventi ir lapkricio menesi, tai kad labai silta ir sausa butu, nepasakyciau, net persalusi buvau...

Del juros - as pati vaziuodava i Lido di Ostia, tai netoli Romos, galima be problemu nuvaziuoti traukinuku.. kainu deja tikrai nepamenu, negaliu pasakyti blush2.gif
Atsakyti
Dianita - vėl prašau Tavo patarimo. Paklausiau praeitą vasarą ir Žydrąją pakrantę aplankėme, sužavėjo wub.gif , ačiū 4u.gif . Šiais metais vėl planuojame po Italiją. Na negaliu aš be jos, jau gal kokį septintą kartą važiuosime pakeliauti, galėčiau ten gyventi - man tinka jų klimatas, temperamentas, įpročiai wub.gif
Ką pasiūlytum pamatyti ir aplankyti nuo Genovos žemyn link Romos ? Dar nebuvome ten. Nežinau, ar su savo auto verta "lysti" į Romą? P.S. Pizos bokštą pernai aplankėme, važiuodami nuo Žydrosios pakrantės iki San Marino.

Ačiū iš anksto. mirksiukas.gif
Atsakyti
Vatikano soduose man teko būti, bet mes ten su spec. vizitu važiavome. Tad man susidarė įspūdis, kad ten tikrai ne visi gali pakliūti. Nebent aš klystu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2007 03 12, 21:26)
*Kur gi tie Vatikano sodai? Ar paprastiems mirtingiesiems ten patekti galima?
*Pagalvojau apie jūrą wub.gif Juk nuo Romos ji neturėtų būt laaabai toli  g.gif Kaip galima būtų ją pasiekti? Kiek kainuoja  rolleyes.gif Bent trumpam prie jos pabūt  wub.gif
*Koks oras lapkričio viduryje? Ar vėsu, drėgna, gal lietinga?
*Aš senai jau svaigstu apie Veneciją  wub.gif Įdomu būtų sužinoti, kaip galima iki jos būtų nuvykti iš Romos (tikriausiai traukiniu)  g.gif Kiek kainuotų, ir kiek laiko trunka kelionė  unsure.gif (na bet greičiausiai šios fix idėjos teks atsisakyti dėl laiko stokos). Bet vis dėlto, gal kas žinote  rolleyes.gif
*Ir dar, ar Lietuvoje įmanoma kur nors nusipirkt knygutę su 8 maršrutais  g.gif

Būčiau laaabai dėkinga už atsakymus  4u.gif

Vatikano sodai yra Vatikano teritorijoje.Manau, kad ten gali patekti tik turistų grupės prieš tai susitarus.
Nuo Romos jūra už 30 km-Ostia Lido.Yra traukinukas, kuris išvyksta iš piazzale Ostiense.O tą piazzale Ostiense galima pasiekti metro linija B, sustojimas Piramide.Bilietas traukinuku iki jūros gali kainuoti porą eurų.
Apie orą lapkritį jau rašiau.
Iš Romos į Veneciją gali nuvykti traukiniu Eurostar.Kelionė užtruktų apie tris valandas.Kainų dabar nežinau tiksliai, bet apie 40 eurų kainuotų. unsure.gif
O kokią knygą turi omenyje, ar "Roma, nuo pradžios iki mūsų dienų"? g.gif Aš jos Lietuvoje pirkti nemačiau. schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Samanta @ 2007 03 16, 00:32)
Ar labai lietinga lapkričio mėnesį. verysad.gif  Išsrendame lapkričio 15d.  Net baisu dabar pasidarė. O kokia maždaug oro temperatūra būna?

Koks oras bus lapkritį, galėsiu parašyti. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Veronika: 26 kovo 2007 - 13:54
Sveikos,
Gal padės bent apytikriai sužinoti orus mirksiukas.gif
Orai Italijoje

Skaičiuoju paskutines dienas iki kelionės į Italiją rolleyes.gif Net skruzdėlytės po kūną bėgioja... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Starburst: 27 kovo 2007 - 16:04
QUOTE(Soulmate @ 2007 03 06, 12:50)
Neradau jokios temos apie Veneciją. Ar kas buvo? Kada geriausiai ten važiuoti? Taipogi girdėjau kad iš ten netoli yra Monako...Gal kas turi kokių įspūdžių pasidalinti?  smile.gif

nu ne taip jau ir arti tas Monako nuo venecijos. tiesioginio traukinio nera, reiktu persideimus/-a daryti, kainuotu zmogui apie 50euru bilietas ir kelione uztruktu 4-5 val. o gal ir daugiau. paziurek is venecijos pigiu skrydziu gal yra i Monaka.

QUOTE(Veronika @ 2007 03 08, 10:55)
Galiu patarti ką aplankyti Romoje:Koliziejų, Imperatorių forumą, šv. Pauliaus baziliką, Didžiąją šv. Marijos baziliką, šv. Jono baziliką Laterane, Trevi fontaną, Borgezių galeriją, Panteoną, šv. Angelo pilį, Apijaus kelią:katakombos šv. Sebastijano, šv. Kaliksto ir šv. Domicelės.Ir žinoma šv. Petro baziliką. 4u.gif

per kiek dienu realiai galim apamatyti visa sita, ka tu isvardinai.
(pvz. Londono visas izymybes pamatem per diena is su pusantru metu vaiku)

QUOTE(Ineta @ 2007 03 15, 23:24)
Samanta,   o  kiek  kainavo  bilietas  i Roma  i  abi  puses?
As  irgi  svaigstu  del  Italijos. Gal  rudeniop  issiruosim

dabar bilietai nebrangus, as pirkau 2 bilietus is Vilniaus i Roma (i viena puse), kainavo 340Lt (su mokesciais) ir 2 bilietus is Milano i Vilniu(i viena puse) 335Lt (su mokesciais). ir dar vietinis skrydis Roma-Venecija 2 bilietai i viena puse kainavo 312lt.
O mano keliones marsrutas toks: 3 d. Romoj, 2 d. Venecijos, 5 d. Pisa (gyvena ten drauge, tai manau aplankysim Florencija, Livorno, gal dar kur ...)ir 1d. (be nakvynes) Milane is kur skrisim aatgal.

Manau sia vasara ispudziu turesiu uztektinai, ka jus manot?

http://www.villalituania.com kokios kainos situose lietuvaiciu namuose?? ir kaip cia uzsisakyt? g.gif
Atsakyti